Tehnologii inovatoare în educația online

virtual-learning-5550480_1280

Dimensiune font:

| 04-07-2023 13:26

 Tot ce trebuie să știi despre tehnologiile inovatoare care sunt folosite în educația online și cum influențează acestea conceptul de e-learning.

 E-Learning – modalitatea modernă de învățare în societatea viitorului!

Criza sanitară a impulsionat identificarea celor mai bune soluții de studiere a elevilor și studenților de pretutindeni. Astfel se explică creșterea accelerată din ultimii ani a acestui segment al educației, de la 65.6 miliarde de dolari în 2017 la 114 miliarde dolari în 2020. Ulterior, valoarea de piață a sectorului de E-Learning a crescut la 133. 5 miliarde de dolari în 2021, apoi la 146.8 miliarde dolari în 2023 și va ajunge la 166.5 miliarde de dolari la finalul anului 2023.

Asemenea ofertelor cu rotiri gratuite fara depunere lansate de platformele de iGaming în ultimii ani, sectorul educației online va continua să crească în valoare. Se preconizează ca până în 2027, acesta să ajungă la o cotă de 239. 2 miliarde dolari. Lansarea tehnologiilor inovatoare în acest domeniu are darul de a crește și mai mult cifrele acestei industrii. În plus, elevii societății moderne preferă să se folosească de avantajele oferite de mediul digital pentru a învăța.

Este educația online mai eficientă decât învățarea în stilul clasic?

Prezența fizică la orele de școală înseamnă o sală de studii la care participă la mai multe persoane, cărora li se predă un curs, același pentru toți cei prezenți. Educația online le oferă cursanților posibilitatea de a studia în propriul ritm, folosind cursurile disponibile pe o platformă digitală. În timp ce la un curs clasic trebuie să studiezi același lucru cu ceilalți participanți, în cazul învățării online, te bucuri de libertatea de aprofunda o anumită lecție pentru o mai bună înțelegere a acesteia.

Educația digitală înseamnă și cursuri concepute de experți în anumite domenii, ceea ce îți oferă posibilitatea de a afla și de a învăța mai multe în comparație cu un curs obișnuit. În plus, pentru că există soluții integrate de E-Learning, pot fi solicitate lămuriri în timp real în cazul neînțelegerii anumitor subiecte. Nu trebuie uitat nici faptul că elevul sau studentul pot să își stabilească propriul program de învățare, nefiind nevoie să se plieze pe programul tradițional al școlii.

Care sunt beneficiile oferite de educația online?

Pentru cei care optează pentru învățarea în format digital, primul avantaj este cel legat de parcurgerea distanței până la locația fizică de studiu. Acest lucru înseamnă și eficientizarea costurilor de transport și ale celor legate de staționarea într-o anumită localitate (chirie, utilități, etc). Pe lângă aceste beneficii, studiul online mai vine și cu alte avantaje:

* Accesul la cursuri este posibil din orice regiune a lumii;

* Studiul se poate efectua și în condiții atmosferice deosebite (ploi, ninsori, caniculă, etc);

* Vor fi studiate doar subiectele esențiale;

* Se stabilește propriul ritm de studiu, după un program liber ales de către cursant;

* Suport din partea cadrelor didactice prin intermediul chat-ului live, a emailului, rețelelor de socializare, etc;

Timpul cursantului poate fi împărțit într-un mod mai eficient

Cursurile digitale pot fi la fel de interactive precum cele tradiționale, iar acest lucru se datorează instrumentelor și tehnologiilor inovative create până în prezent.

Care sunt cele mai eficiente tehnologii pentru educația online?

Conceptul de E-Learning este identificat drept furnizarea de conținut destinat învățării prin intermediul unor dispozitive conectate la o sursă de Internet (computere, tablete, smartphone-uri sau laptop-uri). Cursurile digitale înseamnă citirea informațiilor și urmărirea conținutului în format audio-video. Grație acestui tip de învățare, experiența este una mult mai practică.

Învățarea pe bază de asistență video este un alt tip de acumulare de informații care presupune folosirea unei tehnologii inovative. Cursurile sunt mai ușor de înțeles, astfel că volumul de muncă al cadrelor didactice se reduce semnificativ, dar în același timp va îmbunătăți capacitatea de absorbție a cursanților. Acest tip de învățare este preferat în cazul studiului de la distanță, mai ales că și-a dovedit eficiența în timpul crizei sanitare.

Tehnologia Registrelor Distribuite se bazează pe blockchain înseamnă avantaje la nivel de stocare și criptare a datelor, precum și în ceea ce privește distribuirea securizată a acestora către cursanți. O astfel de tehnologie își dovedește calitatea atunci când sunt susținute cursuri online deschise la scară mare (MOOC – Massive Open Online Courses).

Educația online se bazează și pe tehnologiile VR (Virtual Reality) și AR (Augmented Reality), mai ales că acestea ajută cursanții să înțeleagă mult mai bine conceptele prezentate. În plus, nivelul de experimentare este mult mai complex decât în cazul învățării clasice. De asemenea, AI (Artificial Intelligence) este o tehnologie inovatoare care își găsește aplicabilitatea în educația digitală.

Pe lângă monitorizarea progreselor cursanților, tutorii AI țin locul profesorilor, oferindu-le elevilor și studenților răspunsuri instant la întrebările pe care aceștia le au. Învățarea prin intermediul cursurilor predate pe rețelele de social media se numără printre trendurile actuale din domeniul învățării online.

  În condițiile în care societatea actuală este una orientată către mijloacele moderne de învățare, este cât se poate de clar faptul că tehnologiile și instrumentele inovatoare de E-Learning reprezintă ceea ce își doresc cursanții moderni. Pe lângă învățarea mult mai eficientă, cei interesați vor avea parte și de o experiență de studiu mult mai practică și care va însemna și o rată de absorbție a informațiilor mult mai bună decât în cazul studiului în stilul clasic.


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Calendar Evaluare Națională la clasele a IV-a și a VI-a 2024 / Calendar Evaluare Națională la clasa a VIII-a. Admitere liceu 2024
17/05/2024 19:14

 În perioada 21 mai - 29 mai, elevii claselor a IV-a si a VI-a vor sustine Evaluarea Natională (EN) din anul scolar 2023-2024. Notele nu se trec in catalog, scopul examenelor fiind acela de a analiz ...

Peste 113.000 de tineri vor studia, în acest an, în universitățile de stat
17/05/2024 10:11

Guvernul a aprobat in şedinţa de joi, prin hotărare, cifrele de şcolarizare pentru invăţămantul preuniversitar de stat şi pentru invăţămantul superior de stat, in anul şcolar/universitar 2024 - 2025 ...

Olimpicii naționali la matematică veniți la Vaslui au primit un album cu Dumitru Buzatu, baronul PSD arestat pentru corupție
15/05/2024 13:55

Elevii veniti la Olimpiada Natională de Matematică de la Vaslui au primit cadou un album cu poza si discursul lui Dumitru Buzatu, fostul presedinte PSD Vaslui arestat pentru coruptie. In plus, olimpicii si oa ...

Învățare fără frontiere. Importanța educației nonformale în crearea viitorului tinerilor
13/05/2024 12:54

Educatia nonformală reprezintă o componentă esentială in dezvoltarea tinerilor, completand adesea golurile lăsate de sistemul de invătămant formal. Desi mai putin rigidă si deseori trecută cu vederea i ...

Deși din ce în ce mai mulți experți avertizează asupra pericolelor implementării inteligenței artificiale, Ligia Deca spune că AI va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie
09/05/2024 16:53

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a declarat pe pagina sa oficială de Facebook că inteligenta artificială (AI) va fi integrată din ce in ce mai mult in educaţie. Ligia Deca mai afirmă că această integra ...

  Revenirea la rutina școlară, o nouă provocare pentru elevi
07/05/2024 13:10

La finalul fiecărei vacante, indiferent de perioada ei, povestea se repetă. Copiii se pregătesc pentru o altă aventură: revenirea la scoală. În mijlocul bucuriei reintalnirii cu prietenii, se ascund ...

Revenirea la rutina școlară, o nouă provocare pentru elevi
07/05/2024 12:15

La finalul fiecărei vacante, indiferent de perioada ei, povestea se repetă. Copiii se pregătesc pentru o altă aventură: revenirea la scoală. În mijlocul bucuriei reintalnirii cu prietenii, se ascund ...

Încep înscrierile la Bacalaureat
07/05/2024 11:46

Astăzi incep inscrierile pentru sesiunea specială a Bacalaureatului, la care pot participa liceenii din loturile olimpice sau participanţi la competiţii sportive şi artistice internaţionale care se desfă ...

Când revin elevii la școală, după vacanța de Paște?
05/05/2024 09:52

Scoala incepe pe 8 mai, după vacanta de primăvară si după sărbătorile de Paste pentru crestinii ortodocsi, conform calendarului anului scolar 2023-2024. Cursurile din modulul 5 de scoală incep in mijloc ...

Aur și argint la Olimpiada Olimpiada Balcanică de Matematică
01/05/2024 12:10

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii romani la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele acestea la Varna. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a salutat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei