7 AVANTAJE PRINCIPALE ALE JUCĂRIILOR DIN LEMN

7 AVANTAJE PRINCIPALE ALE JUCĂRILOR DIN LEMN (1)

Dimensiune font:

| 16-04-2021 13:01

Jucăriile din lemn sunt de obicei jucării simple care încurajează un copil să-și folosească imaginația. Puzzle-urile îi încurajează pe copii să se dezvolte cognitiv, precum și să dezvolte abilități motorii fine. Jucăriile și mașinile cu pedale îmbunătățesc abilitățile fizice și dezvoltarea motrică. Fie că este vorba de o casă de pompieri sau de o fermă, jocurile miniaturale din lemn ajută la dezvoltarea socială și emoțională. Jucăriile din lemn dețin o mare valoare educațională datorită simplității lor.

Jucăriile din plastic sunt încă în general mai puțin costisitoare decât jucăriile din lemn și sunt considerate mai sigure de unii, dar jucăriile din lemn nu conțin PVC toxic, așa cum o fac jucăriile din plastic. Jucăriile din lemn sunt cele mai rezistente jucării și pot dura de obicei de-a lungul a mai multor generații.

Mulți părinți vor ca jucăriile pentru copii lor să fie atât educative, cât și distractive. Le plac jucăriile care le vor stimula creativitatea sau imaginația copilului, le vor permite să dezvolte o abilitate fizică sau să își îmbunătățească cunoștințele. Părinții consideră că este un mare avantaj secundar dacă memoria și concentrarea copilului lor se îmbunătățesc și învață tehnici de rezolvare a problemelor (jucându-se cu jucării alfabetice, jucării de construcție și jucării de sortare, etc.).

Iată cele 7 avantaje clare ale jucăriilor de lemn:

1. Ecologice

Jucăriile din lemn fabricate din lemn certificat cu surse durabile sunt o opțiune mult mai ecologică decât jucăriile din plastic. Ca substanță organică, regenerabilă, jucăriile din lemn sunt biodegradabile și pot fi reciclate.

Jucăriile din lemn oferă eco-acreditări suplimentare atunci când vopseaua utilizată pe ele nu conține substanțe chimice toxice, sau dacă nu se folosește deloc vopsea.

Producția de jucării din lemn, în special atunci când sunt lucrate manual și când toate materialele sunt provenite și certificate în mod durabil, oferă o comparație puternică cu crearea multor jucării din plastic produse în masă, care pot conține substanțe chimice discutabile și problematice și oferă adesea puține perspective de regenerabilitate .

Jucăriile din lemn prezintă, de asemenea, o legătură directă cu lumea naturală pentru copii.

2. Calități educaționale

După cum sa menționat anterior, părinții nu doar caută distracție pentru copiii lor, ci și educare învățare. În 1976, pionierul psiholog educațional Dr. Lawrence Mestyanek a observat o lipsă de jucării educaționale pentru copii și sugari care sufereau de dizabilități de învățare. El a încercat să schimbe acest lucru construind o serie de jucării speciale din lemn în garajul său și, de atunci, am înțeles din ce în ce mai mult cum jucăriile din lemn oferă și dezvoltare educațională.

Unele dintre jucăriile clasice din lemn de bază includ puzzle-uri, blocuri de construcții și seturi de construcții miniaturale, toate acestea putând ajuta copiii cu calcule, alfabetizare, abilități motorii și rezolvarea problemelor.

3. Îmbunătățește concentrarea

Locurile sau camerele de joaca în care regăsim mobilier și elemente din lemn natur sau colorat sunt mult mai calmante, cât și stimulante în cele mai bune moduri. Joaca și învățarea într-un mediu cu iluminare asemănătoare naturii ne lasă mintea și corpul în largul nostru. Este depus un efort mintal mia mic pentru a depăși sentimentele negative care sunt mai puternice atunci când camera în care ne aflăm este definită de iluminatul rece și dur și de mobilier și obiecte din metal, plastic sau beton. Copii pot gândi și învăța mai bine, și pot fi mai creativi în spații cu lemn și alte elemente naturale.

4. Durabilitate și longevitate

Este știut clar că jucăriile îndură multe de la tinerii lor stăpâni, fiind bătute, aruncate și lăsate în afară. Jucăriile din plastic pot fi fragile, în timp ce orice lucru digital sau audio-vizual are întotdeauna riscul unei disfuncționalități în momentul acțiunilor mecanice intense asupra lor. Lemnul, pe de altă parte, poate suporta un tratament dur și poate dura generații, asigurându-se că aceste jucării pot fi transmise mai departe.

5. Stârnesc imaginația

Avansul neobosit al tehnologiei a asigurat că jucăriile de astăzi sunt pline de clopote, fluiere, bipuri, ecrane, zgomote, culori, lumini și așa mai departe. Dar de multe ori simplitatea este cea mai bună și mai puțin este mai mult. Jucăriile din lemn le oferă copiilor o planșă goală pe care pot proiecta toată sălbăticia și extravaganța imaginației lor înfloritoare.

6. Promovează interacțiunea socială

Jocul pe computer, deși din ce în ce mai orbitor și mai extins în domeniul lor de aplicare, poate fi adesea o activitate solitară pentru copii. Jucăriile din lemn pot favoriza interacțiunea cu alți copii și pot promova partajarea și munca în echipă.

Jucăriile din lemn, în mod natural lipsite de orice posibilitate de sunet sau interacțiune în sine, permit copiilor să-și furnizeze propriile voci și efecte sonore în colaborare.

7. Siguranță

Este un fapt nefericit că jucăriile din plastic, în special varietatea fabricată ieftin, se pot sparge cu ușurință, lăsând margini ascuțite și părți mici care pot face rău copilului, mai ales dacă sunt la o vârstă în care tot ce întâmpină este pus în gură.  Lemnul, puternic și robust prin comparație, oferă un risc mai mic în acest sens.

Nu numai că jucăriile din lemn sunt mai sigure decât jucăriile din plastic, lemnul ca material poate oferi beneficii pentru sănătatea și bunăstarea copilului. Legătura cu natura prin contactul cu lemnul poate îmbunătăți bunăstarea mentală și fizică. Trebuie remarcat faptul că spațiile de educație (unde se găsesc adesea jucării), au rate crescute de învățare, rezultate îmbunătățite ale testelor, concentrare și participare când lemnul este proeminent.

Jucăriile din lemn pot ajuta dezvoltarea fizică, mentală și emoțională a unui copil. Cu o gamă mereu extinsă de jucării din lemn disponibile astăzi, aceasta este o lume a jocului pe care copiii și părinții îl pot descoperi împreună.

Vă mulțumim că ați acordat timp să citiți despre jucăriile din lemn astăzi. Dacă sunteți în căutarea unei noi jucării pentru copilul dumneavoastră va recomandăm site-ul Jucarici.ro care va pune la dispoziție o gamă largă de jucării educative din lemn.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
LEXINSOLV S.P.R.L. Suceava, lichidator judiciar desemnat în dosar nr. 7007/86/2013* al Tribunalului Suceava, scoate la vânzare prin licitație publică, în bloc, bunuri mobile aparținând debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia, cu sediul în com. Baia, str. Ulmului, nr. 125, jud. Suceava, CUI 26292448, constând din: - linie tehnologică pentru fabricare brichete din rumeguș cu o capacitate de producție de 500 kg/h, cu putere totală instalată de 35 kw, rezultând brichete cu diametrul de 60 mm, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 94.000 lei, exclusiv TVA. Bunurile scoase la vânzare sunt situate în com. Baia, sat Bogata, str. V. Stroiescu, nr. 11, jud. Suceava. Licitația va avea loc la data de 26.05.2021 ora 14:00, la sediul LEXINSOLV S.P.R.L. din mun. Suceava, str. Zamcei, nr. 5, jud. Suceava. În vederea participării la licitație, licitatorii au obligația de a depune 10% din prețul de pornire al licitației în contul de lichidare judiciară al debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia. În caz de neadjudecare licitația publică se va repeta în aceleași condiții în data de 16.06.2021 ora 14:00, 07.07.2021 ora 14:00, 28.07.2021, ora 14:00 și în data de 18.08.2021 ora 14:00. Prezenta publicație de vânzare constituie și notificare către creditori, debitor și orice persoană fizică sau juridica interesată în dosarul în cauză. Informații suplimentare la sediul lichidatorului judiciar sau la tel./fax 0230/551784, 0745635896, e-mail: lexinsolv@yahoo.com, web: www.lexinsolv.ro. Lichidator judiciar, Ec. Ceucă Ion
Reamenajarea locuinței – metode eficiente ca să aduci un plus de confort în casa ta
11/05/2021 10:02

Specialistii in design interior spun că, in medie, o dată la cinci ani, simtim nevoia de a face mici modificări in locuintă, iar o dată la 15-20 de ani renovăm casa in intregime. Revopsirea peretilor, sch ...

Nu esti compatibila in pat cu partenerul tau? Iata ce trebuie sa faci
10/05/2021 21:00

Intr-o lume perfecta, barbatul pe care il iubesti este si cel cu care esti perfect compatibila sexual. In pat va sincronizati perfect, chimia dintre voi naste artificii si nici ca puteati avea parte de sex ma ...

Top 5 greșeli de conducere. Învață cum să le eviți
10/05/2021 15:24

Sursa foto: https://pixabay.com Atat soferii experimentati cat si cei incepători sunt supusi greselii, numai că dacă răman neremediate acestea pot cauza stres, oboseală si accidente. Astăzi iti v ...

Cauti geamuri de calitate ieftine? Le gasesti la Gealan!
10/05/2021 09:53

 Proiectele de amenajare sau reamenajare a unui spatiu, indiferent de natura si destinatia acestuia, sunt extrem de costisitoare. Asa ca nu e nimic iesit din comun sa realizezi un plan de lucru asociat unu ...

Rehau - Cei mai mari lideri din Romania in productia de geamuri termopan
10/05/2021 09:52

Rehau - Cei mai mari lideri din Romania in productia de geamuri termopan   Cladirile moderne, casele, terasele si zeci de alte constructii utilizate la ora actuala de catre populatie au acelasi numitor c ...

Din ce sunt realizate ferestrele termopan Salamander
10/05/2021 09:48

Atunci cand doresti sa-ti renovezi sau sa-ti construiesti o locuinta, intrarile si iesirile trebuie sa fie perfect izolate. Fie ca vorbim despre ferestre sau despre usi, sistemul de inchidere trebuie sa fie unu ...

Detoxifierea corectă după Paști
08/05/2021 10:15

Este cea mai buna perioada a anului ca sa te apuci de o dieta de detoxifiere. Pentru inceput, trebuie sa iti dai seama daca ai nevoie de o cura de detoxifiere. Semnele sunt multe, asa ca nu iti va lua mult tim ...

O femeie dată dispărută în 2020 a fost găsită într-o pădure. Ea se hrănea cu iarbă și mușchi
06/05/2021 15:18

O femeie in varstă de 47 de ani, dată dispărută in noiembrie 2020, a fost găsită de către autorităţile americane trăind izolată in Pădurea Naţională Uinta-Wasatch-Cache, situată in nordul Utah, s ...

Statuie ridicată în Japonia cu banii de ajutor pentru COVID. S-au cheltuit 228.500 de dolari din fondurile de urgență
05/05/2021 14:45

Un oras situat la malul mării a iscat controverse după ce a folosit fonduri dintr-o subventie de urgentă impotriva pandemiei de COVID-19 pentru a ridica o statuie uriasă a unui calmar, informează BBC. Crea ...

Melinda Gates, una dintre cele mai puternice femei din lume
04/05/2021 09:10

Melinda French Gates a fost declarată una dintre cele mai influente femei din lume. Dar această distinctie nu vine ca urmare a faptului că este sotia fondatorului Microsoft. Melinda Gates a avut suficiente a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei