Paste cu legume
Dimensiune font:
- Timp de preparare: 30 min
- Gata in: 30 min
- Timp de fierbere: 60 minute
Ingrediente
- 300 g paste fără ou
- 2-3 lingurite ulei de măsline
- 2 ardei galbeni
- 1 ceapă roșie
- 50 g margarină
- 5-6 roșii cherry
- 1 legatura sparanghel
- 2-3 frunze busuioc
- sare
- piper alb
- cașcaval de post pentru ornat
Preparare
1. Pastele se pun să fiarbă în apa clocotită cu sarea şi uleiul de măsline. După ce au fiert, se scot şi se lasă în apă rece să se limpezească. Se scot din apă şi se acoperă cu o folie de plastic.
2. Se curăţă sparanghelul, se spală, se leagă în mănunchi, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate şi se lasă să se scurgă.
3. Se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în margarina topită sau ulei şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se adaugă sparanghelul tăiat bucăţele şi, la sfârşit, se pun roşiile tăiate. Se lasă să se înăbuşe.
4. Se pun pastele într-un bol şi se amestecă cu legumele călite. Se servesc ornate cu caşcaval ras şi cu frunzuliţe de busuioc.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau