Reteta enchiladas
Dimensiune font:
Colorata si apetisanta, picanta si plina de arome si gusturi diverse, bucataria mexicana este un amestec perfect intre bucataria nativilor indieni si influentele europene, aduse de conchistadorii spanioli. Ingredientele cele mai folosite sunt ardeii, porumbul, fasolea (mai ales cea rosie si neagra), ceapa, usturoiul. Multe condimente (cacao, scortisoara, chilli), multe ierburi aromate (oregano, coriandru), multe ingrediente exotice (in unele regiuni printre ingredientele traditionale se numara chiar si iguanele, serpii si insectele) se adauga in mancarurile foarte iuti.
Din mancarurile cu fasole nu lipseste niciodata epazote, un condiment folosit de mii de ani, care elimina disconfortul abdominal. Vita, strutul, carnea de maimuta, de capra sunt preparate dupa vechi retete aztece si mayase, fiind insotita de legume sau de orez.
Tacos, tortillas, empanadas, nachos, tamales, burritos, churros sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute preparate mexicane, gustate cu aceeasi placere, fie la Cancun, fie la Guadalajara, fie intr-un cochet si vesell restaurant cu specific mexican de pe batranul continent.
Ingrediente mancare
- 8 tortillas (lipii mexicane)
- 4-5 rosii mari bine coapte
- o ceapa mare
- un ardei gras rosu
- un ardei iute mic
- un catel de usturoi
- 500 g piept de pui
- 300 g smantana
- 100 g cascaval
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare reteta
Taiati pieptul de pui in feliute si prajiti-le inabusit in 2-3 linguri de ulei si 3-4 linguri de apa.
Cand carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa curatata, spalata si taiata julienne, rosiile oparite, curatate de pielita si tocate marunt, ardeiul gras, ardeiul iute si ustoroiul, toate tocate marunt.
Potriviti de sare si piper si caliti toate acestea la foc mic pentru 10-15 minute.
Puneti pe fiecare lipie cate 2-3 linguri din acest amestec si rulati-le.
Puneti rulourile astfel pregatite intr-un vas termorezistent.
Amestecati cascavalul dat pe razatoarea mare cu smantana si turnati amestecul deasupra lipiilor.
Puneti vasul la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 20 de minute sau pana cand enchiladas se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau