Top 14 Tendințe de Marketing Digital Pentru 2023

petz21

Dimensiune font:

| 03-03-2023 09:35

 

Marketingul digital este un domeniu într-o continuă schimbare - tehnicile care funcționau în 2020 este posibil să nu mai funcționeze în 2023. Fie că ești un antreprenor care se ocupă singur de promovarea în mediul digital a firmei, fie că ești în căutarea unei agenții de marketing care să preia această sarcină, trebuie să știi care sunt tendințele din domeniu - pentru a le aplica pe cont propriu sau pentru a putea observa dacă agenția cu care alegi să colaborezi le aplică. 

 

Iată TOP 14 tendințe în digital marketing pentru 2023:

#1. Inteligența artificială (AI)

De la algoritmul BERT, până la conținutul generat cu ajutorul inteligenței artificiale, în 2023 te poți aștepta ca AI-ul să fie din ce în ce mai prezent în marketingul digital. Deși încă nu se poate afirma cu tărie că va înlocui input-ul uman, pot fi observate mai multe domenii care au posibilitatea să profite de inteligența artificială și tot ce aduce aceasta! Ne așteptăm ca pe parcursul anului tool-urile care folosesc AI să evolueze și să devină tot mai performante. 

#2. Noul val de influencer marketing

Dacă în anii trecuți era suficient să găsești o persoană „cu mulți followers” și să o plătești să vorbească despre produsele sau serviciile tale într-un story sau într-o postare, în 2023 lucrurile devin mai complexe. De la micro-influenceri, la găsirea unei persoane potrivite cu nișa în care activezi, o persoană care știe cum să creeze engagement și care are cu adevărat încrederea urmăritorilor săi, marketingul cu ajutorul influencerilor poate fi tricky dacă nu alegi persoanele potrivite.

#3. Marketing personalizat

Acest concept presupune personalizarea comunicării pe care o ai cu publicul tău țintă pentru a crește șansele unei achiziții. Tot aici poate fi menționat și marketingul conversațional (conversational marketing) care presupune monitorizarea discuțiilor din mediul online legate de nișa în care activezi sau discuțiile care au legătură cu produsele sau serviciile tale și oferirea unor soluții pentru problemele cu care persoanele care au aceste discuții se confruntă. Este esențial, totuși, ca aceste forme de marketing să nu devină agresive sau tip spammy pentru că nu vor mai reuși să își îndeplinească astfel scopul. 

#4. Conținut video scurt

De la Tik Tok la celebrele reels de pe Instagram și Facebook, conținutul video scurt reușește să crească în popularitate și să se mențină în trend și în 2023. De la clipurile scurte de câteva secunde, până la cele lungi de un minut, succesul este aproape garantat dacă se aplică câteva strategii simple. De asemenea, acest tip de promovare este potrivit atât pentru a oferi sfaturi, cât și idei sau a discuta despre diverse subiecte care au legătură cu afacerea ta. Nu tde sfii din a posta cât mai des, dar asigură-te că păstrezi și calitatea clipurilor!

#5. Marketing pe mai multe canale de social media

În 2023 nu este suficient să fii prezent doar pe Facebook sau doar pe LinkedIn. Afacerea ta ar trebui să aibă un cont pe mai multe canale de social media, dacă nu chiar pe toate. De asemenea, nu ignora YouTube-ul dacă îți poți permite să realizezi videoclipuri ceva mai lungi despre un anumit subiect legat de produsele sau serviciile oferite. Dacă vei avea conturi pe mai multe platforme de social media, îți va fi mai ușor să ajungi la un număr mai mare de persoane, dar și să pui în practică diverse tactici de marketing!

#6. LinkedIn

Numărul persoanelor care au un cont de LinkedIn este din ce în ce mai mare și specialiștii se așteaptă să crească în 2023. Astfel, reprezintă o platformă de pe care afacerea ta nu trebuie să lipsească! Poți implementa diverse strategii de marketing aici sau poți folosi platforma pentru a-ți face mai cunoscută afacerea în rândul altor persoane care activează în aceeași nișă!

#7. SEO

De la LinkedIn la SEO.. cam așa arată tendințele din digital marketing pentru 2023. SEO este o parte a acestui domeniu pe care, dacă ai ignorat-o până acum, anul acesta ar trebui să se schimbe acest lucru. Dacă vei investi timp în SEO (nu este foarte costisitor, în funcție de ceea ce îți dorești să obții), vei observa că îți vei atinge mai ușor targeturile de marketing setate pentru 2023.

#8. Experiența clientului

În 2023 ar trebui să încerci să oferi fiecărui client cu care interacționezi o experiență fără cusur. Deși mereu vor exista persoane care nu vor fi deplin mulțumite de produsele sau serviciile tale, dacă îți vei da interesul în a oferi o experiență pozitivă, vei observa că recenziile pozitive vor contribui la creșterea nivelului de încredere pe care potențialii clienți o au în afacerea ta. Monitorizează recenziile primite și, acolo unde este cazul, nu ezita să ceri informații suplimentare legate de nemulțumirile apărute.

#9. Etica în marketingul digital

Respectarea principiilor de etică ar trebui să fie un pilon al funcționării afacerii tale, iar aceste principii ar trebui să fie aplicate și când vine vorba de promovarea digitală. Utilizatorii sunt tot mai atenți la aceste aspecte și nu vor ezita în a semnala și celorlalți situațiile în care afacerea ta încalcă diverse principii etice. Așadar, pentru a nu avea de suferit în 2023 din cauza unor aspecte care pot fi cu ușurință evitate, asigură-te că ai un comportament etic în tot ceea ce privește businessul tău!

#10. Marketing inclusiv

România începe să se alinieze cu țările vestice în ceea ce privește dorințele publicului de a vedea un comportament de inclusivitate în materialele media care îi sunt oferite - de la reclame, la videoclipuri muzicale sau clipuri pe Tik Tok. Astfel, în 2023 poți gândi o strategie prin care să realizezi materiale de marketing inclusive, lucru care te poate ajuta să diversifici puțin modalitatea de promovare și să îi aduci un aer ceva mai fresh!

#11. Conținut de marcă autentic, umanizat

Am menționat anterior că este necesar ca brandul tău să fie prezent pe mai multe rețele de socializare. Ei bine, pe aceste platforme, postările și felul în care interacționezi cu vizitatorii paginilor trebuie să fie unul autentic, fără mesaje care să urmeze un tipar robotic, fără răspunsuri lipsite de originalitate sau care să pară automatizate. Comunicarea trebuie să fie cât mai autentică și să reușească să surprindă personalitatea brandului tău - fie că aceasta este jucăușă și friendly sau formală și serioasă. 

#12. Marketingul produselor AV

În 2023 utilizatorii își doresc ceva mai mult efort din partea brandurilor pentru a le oferi atenția lor. Dacă de la o simplă reclamă statică promovată pe Facebook nu vei obține foarte multe, de la un filtru creat pentru Instagram care le permite utilizatorilor să testeze cum ar arăta cu noile tale nuanțe de ruj, de exemplu, vei obține nu doar un engagement mai mare, ci și mai multe posibile vânzări. 

#13. Google Analytics 4

Dacă încă nu ai făcut tranziția către GA4, nu mai sta pe gânduri. Profită de toate insight-urile pe care ți le oferă și ia cele mai bune decizii de business în 2023! Totuși, dacă nu te descurci cu această tehnologie, nu te gândi că nu poți profita de ea. Apelează la serviciile unei agenții de digital marketing și oferă-le specialiștilor de acolo ocazia de te ajuta! Spre exemplu, cei de la agenția Limitless.ro te pot ajuta atât cu tot ceea ce ține de GA4, cât și de reclamele plătite pe platforme precum Facebook sau Tik Tok. 

#14. Generația Z

Generația Z are din ce în ce mai multă putere de cumpărare - astfel, este de la sine înțeles că trebuie să înțelegi care este comportamentul de consum al acestei generații și care sunt mesajele de marketing care pot convinge membrii acestui grup să achiziționeze produsele sau serviciile pe care le pui pe piață.

 

 

Anul 2023 poate fi anul în care îți atingi (sau chiar depășești!) obiectivele de marketing pe care le-ai stabilit. Ține cont de tendințele pe care ți le-am prezentat și aplică-le strategiei tale de promovare. Nu uita să monitorizezi rezultatele obținute și să testezi diverse tehnici pentru a observa ce funcționează cel mai bine pentru tine!

 

Sursa foto: Unsplash.com



Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
  Neîncrederea, ruina din suflet
12/06/2024 16:51

Neincrederea este un sentiment complex si profund, care poate avea efecte majore asupra vietilor noastre. Acest sentiment poate afecta relatiile personale si profesionale, influentand modul in care interaction ...

Pericolul demotivării
11/06/2024 18:37

  Demotivarea este un fenomen psihologic complex care afectează indivizii la nivel personal si profesional. Ea apare atunci cand există o scădere a motivatiei de a realiza anumite activităti sau obiec ...

Românii sunt tot mai puțini și mai bătrâni
10/06/2024 13:45

Peste 11.800 de copii s-au născut in luna aprilie a acestui an, in creştere cu 13,6% faţă de martie, insă sporul natural s-a menţinut negativ (-7101), numărul persoanelor decedate fiind de 1,6 ori mai ma ...

Secretele înțelepciunii stoice pentru fericire
10/06/2024 13:15

 Întelepciunea stoică, o filozofie antică fondată de Zeno din Citium in Grecia antică, rămane relevantă si aplicabilă in viata de zi cu zi, oferind instrumente valoroase pentru gestionarea str ...

Magia mușcatelor
09/06/2024 14:45

Muscatele, cunoscute stiintific sub denumirea de Pelargonium, sunt plante care au captivat inimile multor oameni de-a lungul timpului. Cu florile lor vibrante si parfumate, aceste plante sunt un simbol al frumu ...

Dansul delicat al cireșelor
06/06/2024 12:30

În grădinile noastre, sub cerul senin al verii, se desfăsoară un spectacol de culoare si aromă, iar in centrul atentiei se află ciresele – vedetele incontestabile ale sezonului. Cu fiecare bob ...

 Top 3 cadouri pentru fiul sau fiica ta cu ocazia terminării studiilor
05/06/2024 15:59

 Top 3 cadouri pentru fiul sau fiica ta cu ocazia terminării studiilor   Absolvirea facultătii este un moment important pentru fiul sau fiica ta. Astfel, ca părinte ar fi frumos să-i arăti sus ...

  Descătușează-ți vocea. Puterea transformatoare a vorbitului în public
05/06/2024 15:48

Vorbitul in public reprezintă una dintre cele mai valoroase abilităti in lumea contemporană, fiind esential pentru succesul personal si profesional. Această abilitate nu doar că imbunătăteste comunicarea ...

Istoria șepcilor, de la oamenii de rând la simboluri de stil
04/06/2024 14:42

De-a lungul istoriei, sepcile au fost mai mult decat simple accesorii vestimentare. Ele au fost simboluri ale statutului social, ale afiliatiei politice sau culturale si chiar expresii ale individualitătii. De ...

Armonia interioară prin îmblânzirea Elefantului și ghidarea Călărețului
04/06/2024 13:32

Cand vorbim despre coabitarea Elefantului si Călăretului in mintea noastră, ne referim la o metaforă puternică pentru a intelege dinamica dintre emotiile si ratiunea umană. Această metaforă, preluată s ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei