Tort de napolitane cu mousse de cafea si nuci
Dimensiune font:
-
Ingrediente
Ingrediente:Pentru aluat:- 4 ouă- 250 grame zahăr tos - 200 grame miez de nucă măcinată- 3 linguri pesmet- 1 pachet de foi de napolitane gata preparate (din care este necesară numai o treime)Pentru cremă:- 250 grame margarină - 250 grame zahăr pudră - 2 gălbenuşuri de ou- 3 linguri de cafea neagră tare- 1 lingură cafea măcinată (sau ness)Pentru glazura:o mână de miez de nucă prăjită, tăiată bucati mai mari sau pisata cu facaletul
-
Mod de preparare
Intai se separa albusul de galbenus si albuşul se bate cu un praf de sare până se obţine o spumă tare. După ce spuma s-a întărit se continuă baterea şi se înglobează treptat zahărul. Se adaugă unul câte unul gălbenuşurile de ou apoi se înglobează cu mişcări lente, de jos în sus, miezul de nucă şi pesmetul.
Se tapetează fundul unei tăvi de mărime medie cu foile de napolitană, după care se acoperă cu un strat uniform de cremă cu nucă. Se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (cca 180°C) şi se coace circa 20 minute. Se poate verifica dacă s-a copt prin testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor, după care se aşteaptă să se răcească complet. In acest timp se amestecă bine margarina moale cu zahărul pudră şi se adaugă gălbenuşul de ou. Se încorporează şi cele două tipuri de cafea, apoi această cremă se adaugă peste cealaltă care a fost la cuptor. Se presară cu nuca prăjită şi tocată bucaţi mai mari şi se lasă să se întărească.
-
Mod de servire
Tortul se taie cu cuţit înmuiat în apă fierbinte pentru a obţine felii uniforme.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau