Mecanismele dezinformarii

default

Dimensiune font:

| 09-10-2012 14:37

Mecanismele dezinformarii

 

Ufologul Stanton Friedman, primul care a dezgropat povestea OZN-ului prabusit la Roswell si unul dintre primii destinatari ai documentelor MJ-12, scria într-un articol ca stie, de la persoane bine informate, ca o metoda uzuala a contrainformatiilor este ca, ori de câte ori o informatie secreta „scapa” si devine cunoscuta, sa se creeze si sa se difuzeze, în acelasi domeniu, un numar de informatii false, pentru a produce confuzie, pâna ce se va crea impresia ca si informatia adevarata ar fi fabricata. El da, în acest sens, ca exemplu chiar cartea „Raportul Roswell” realizata de Air Force prin pana colonelului Richard Weaver, specialitatea militara a caruia este „dezinformare”.

Într-un alt articol, pe care nu-l mai detaliem aici fiind prea tehnic, Friedman ofera o lunga lista de afirmatii mincinoase privind incidentul Roswell, venite din partea reprezentantilor Air Force, NSA, CIA si ai altor autoritati, afirmatii pe care le poate demonta, fara prea mult efort, orice persoana care stie cât de cât despre ce este vorba.

Adevarat sau fals?

Doar ca un exemplu, mai rar discutat, mentionam ca Richard Weaver afirmase, într-o scrisoare trimisa investigatorului Nick Redfern: „pot garanta ca Air Force considera „MJ-12” (atât grupul cât si pretinsele documente) ca fiind falsuri”. Friedman, împreuna cu Redfern, au cerut, prin legea accesului la informatii, sa se indice documentele pe care se bazeaza aceasta concluzie. Replica a fost: „Nu posedam nimic ca raspuns la cererea dumneavoastra”. Facând recurs, raspunsul a fost acelasi. Asadar afirmatia ca documentele ar fi falsuri nu se baza pe nimic. Totusi, FBI si-a însusit acest verdict si a postat documentele MJ-12 pe site-ul sau cu inscriptia „fals” pe fiecare pagina.

Întrebat fiind adesea cum de ar fi posibil ca niste secrete precum cele de la Roswell sau cele legate de MJ-12 sa fi ramas nedivulgate atâtia ani, Friedman a raspuns ca el însusi a avut acces la documente secrete timp de 14 ani, pe când lucra la proiecte militare. Cu aceasta ocazie a înteles ca respectarea riguroasa a regulamentelor si a angajamentelor luate face ca foarte multe secrete sa fie duse în mormânt si nimeni sa nu mai afle de ele. A înteles tot atunci si modalitatile în care sunt aplicate politicile de îndepartare a curiosilor prin minciuni si crearea de piste false.

Interesul militarilor fata de fenomenul OZN nu mai trebuie argumentat. Exista mult prea multe dovezi solide în acest sens. Se cunoaste, de pilda, ca între anii 1948 si 1969, Divizia Tehnologii Straine a Air Force, cu sediul la baza Wright Patterson din Dayton Ohio, a organizat o colectare sistematica a rapoartelor OZN, în cadrul unor proiecte între care Blue Book este cel mai cunoscut de marele public (azi stim ca anumite rapoarte „mai sensibile” aveau alte destinatii). Friedman atrage, în mai multe rânduri, atentia asupra asa-numitului „Raport special nr.14” al proiectului Blue Book, document mai putin cunoscut, elaborat, pe baza de contract, de prestigioasa Battelle Memorial Institute din Columbus, Ohio, o institutie care a beneficiat de frecvente comenzi particulare sau publice, multe secrete, si care mai recent se crede ca ar fi fost implicata în „retroingineria” unor materiale recuperate la Roswell. „Raportul 14” analizeaza 3201 rapoarte OZN din perioada 1948-1953, între altele prin 240 de grafice, tabele, diagrame si harti. Din textul studiului reiese ca multe dintre observatii au putut fi identificate drept: fenomene astronomice, avioane, baloane, iluzii etc., pentru 9,3% informatiile au fost insuficiente, iar 21,5% din cazuri au fost considerate „necunoscute”. A existat si o alta clasificare, în care se evalua calitatea observatiei (în patru categorii: excelenta, buna, dubioasa si slaba). Interesant este ca, dintre observatiile considerate excelente, procentul cazurilor neidentificate este si mai mare: 35,1%. De asemenea, durata medie de observare a cazurilor neidentificate a fost mai mare decât a celorlalte.

Fenomene normale sau iluzii?

Cu toate acestea, la vremea respectiva, Donald Quarles, secretarul fortelor aeriene ale SUA, comenta studiul afirmând ca „cele trei procente de cazuri necunoscute ar fi putut fi identificate drept fenomene normale sau iluzii daca ar fi existat mai multe informatii disponibile”. Aici nu poate fi vorba de necunoastere ci de dezinformarea intentionata a marelui public, care nu a mai stat sa verifice si în interiorul raportului, sa vada ca nu era vorba de trei procente ci de 21,5, ca observatiile cu date insuficiente erau categorisite separat etc. Asa cum remarca Friedman, se vede ca ofiterul vorbea în conformitate cu una dintre „regulile de baza” ale celor care refuza existenta fenomenului OZN si anume: „nu ma plictisiti cu faptele; parerea mea este deja formata”.

O alta dezinformare a marelui public a fost anuntul oficial din 1969 care spunea ca – dupa închiderea proiectului Blue Book – Air Force „nu mai este implicat în culegerea sau evaluarea relatarilor OZN”. În realitate, într-un document desecretizat ulterior, generalul Carroll Bolender declara, în acelasi an, ca „Rapoartele OZN care ar putea afecta securitatea nationala nu fac parte din sistemul Blue Book”, fiind raportate pe o alta filiera. De altfel, chiar si în 2011, regulamentele militare Air Force cuprindeau ample prevederi privind obligatiile pilotilor la întâlnirea cu un OZN.

În urma cu câteva saptamâni am prezentat în aceste pagini stradaniile depuse de Dr. Stephen Greer, care este convins ca un grup ocult detine informatii privind prezenta extraterestra pe Pamânt. Acelasi grup ar cunoaste si principiile utilizarii unor noi forme de energie, care ar putea rezolva nevoile omenirii, odata si pentru totdeauna, dar nu vrea sa le divulge. Greer, prin proiectul Disclosure, a cautat sa mobilizeze opinia publica si autoritatile pentru a fi dat la o parte valul care acopera aceste secrete.

Friedman, desi considera justificata activitatea lui Greer si este de acord cu faptul ca un grup ocult ascunde adevarul privind prezenta extraterestra pe Pamânt, regreta totusi ca cei afiliati proiectului Disclosure „au fost amestecati într-o presupusa musamalizare a tehnologiilor avansate (...desi) nu s-a furnizat nicio dovada care sa sustina aceasta afirmatie”. Friedman critica si unele aspecte prea comerciale ale proiectului Disclosure.
Un argument pe care scepticii îl folosesc, împotriva ideii ca ocupantii OZN-urilor sunt calatori cosmici sositi de pe alte planete, este faptul ca distantele dintre stele sunt mult prea mari, deci o calatorie interstelara este practic imposibila.

Civilizatii venite din stele?

Pe vremuri se spunea ca OZN-urile ar putea veni de la civilizatii aflate pe planetele vecine din Sistemul Solar (de pilda de pe Marte). Apoi s-a spus ca le-au fabricat nazistii refugiati în Antarctica, sau chiar ca ar fi vehicule ale unor „intraterestri”. Referitor la aceasta ultima ipoteza, se stie ca exista o veche teorie, pe care o promova chiar si astronomul Edmund Halley (1656-1742), precum ca Pamântul ar fi gol pe dinauntru, iar acolo ar trai o civilizatie avansata. Legatura dintre lumea noastra si cea interioara s-ar face prin doua imense gauri, aflate la cei doi poli geografici; pe acolo ar circula si OZN-urile. Ideea, reluata de diversi autori, a renascut în secolul 20, pe seama exploratorului american amiralul Richard E. Byrd (1888-1957), cel care pretindea ca a fost primul om care a atins, cu avionul, atât Polul Nord cât si Polul Sud. S-a spus ca în jurnalul sau el ar fi scris ca a vazut, în 1947, cu ocazia unei alte expeditii, gaura de la Polul Sud. Asa cum scrie Friedman, mitul a fost raspândit de un oarecare Harley Byrd, care se dadea drept nepotul amiralului (familia a precizat ulterior ca nu exista niciun astfel de nepot). Friedman însusi a stat de vorba cu pilotul amiralului Byrd care i-a spus ca n-a lipsit de la nicio misiune a lui Byrd si ca „povestea nu s-a întâmplat niciodata”. Dar pilotul a adaugat ca „se mai zvonise ca Byrd se îmbata uneori si ca, în asemenea situatii, era în stare sa spuna orice bazaconie”.

Desi n-ar fi cazul, precizam totusi ca polii Pamântului au fost atinsi în multe rânduri, iar în ultimul timp se viziteaza sistematic, aproape turistic, fara ca cineva sa fi observat vreo gaura. Fotografiile luate din sateliti sau din nave cosmice arata clar ca nu exista la poli nicio anomalie. Undele seismice care strabat planeta si sunt captate în toate colturile lumii arata clar structura interna a planetei, în care nu este loc pentru nicio cavitate mai însemnata. Un corp ceresc gol ar fi, de altfel, instabil si ar colapsa în cel mai scurt timp.

Cea mai raspândita opinie populara ramâne totusi aceea ca OZN-urile vin din stele, Friedman împartaseste aceasta parere. El scrie, referindu-se la cei ce neaga posibilitatea calatoriilor interstelare, datorita distantelor prea mari: „istoria dezvoltarii stiintei si tehnologiei arata limpede ca asemenea negativisti zgomotosi au existat dintotdeauna”. Foarte multe predictii eronate ale acestora se datoresc faptului ca persoane prestigioase, foarte bine pregatite într-un anumit domeniu, se hazardeaza sa faca afirmatii sententioase în alte domenii, în care nu citisera mai nimic. Dar pentru asigurarea progresului au existat întotdeauna deschideri imprevizibile, create de gânditori cu mintea proaspata, care au scapat de prejudecatile academiste. Friedman este de parere ca pâna si cu stiinta noastra limitata si cu tehnologiile de care dispunem azi, s-ar putea construi rachete interstelare. Ele ar putea fi bazate pe fuziunea nucleara, fiind propulsate prin detonarea unor bombe cu hidrogen... Fuziunea nucleara poate furniza o putere de împingere mult superioara celei produse de o racheta chimica si o acceleratie care sa fie sustinuta mult mai mult timp. Prin urmare, spune el, calatoriile interstelare pot fi la fel de simple, pentru alte civilizatii, ca si un zbor transoceanic fara escala, la ora actuala, pentru noi. Dar, evident, nu fuziunea va fi mijlocul ultim de propulsie în spatiul cosmic, întrucât progresul stiintific nu se va opri la nivelul secolului 20.

 

 

http://www.revistamagazin.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei