Ramuri ale astrologiei occidentale II

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 10:02

Ramuri ale astrologiei occidentale II

Am inceput a vorbi, in articolul anterior (link catre articolul "Ramuri ale astrologiei occidentale. De la astrologia lunara, la astrologia holistica"), despre ramurile astrologiei occidentale, care reprezinta abordari si puncte de focar diferite in analiza si interpretarea unei astrograme. Vom continua prezentarea acestora in asa fel incat cititorul sa poata avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce reprezinta astrologia de astazi.

Astrologia lunara, dupa cum ii este si numele, este centrata pe astrul nocturn, Luna, si nu pe cel diurn, Soarele, si se bazeaza pe miscarea relativa a Lunii in raport cu Soarele sau cu alte puncte de pe zodiac.

Din vremuri stravechi, Luna a fost considerata un astru cu influente magice: este suficient sa ne imaginam ce impact a avut asupra constiintei omului preistoric, care o vedea rasarind in fiecare noapte in alt loc pe cer si schimbandu-si forma si dimensiunea de la o noapte la alta.

De asemenea, faptul ca femeile dintr-un trib sau o comunitate aveau ciclul menstrual corelat intre ele si totodata cu fazele Lunii (sincronicitate care s-a pierdut de-a lungul timpului, odata cu evolutia omului, dar si cu indepartarea sa de natura), existand obiceiul ca femeile sa se retraga din comunitate pe durata acestuia, facea ca aerul magic si misterios sa fie si mai preponderent.

Astrologia lunara asociaza miscarile Lunii cu diverse concepte si simboluri ezoterice, fiind mai putin orientata catre concret si mai centrata catre aspectele spirituale ale vietii.

Astrologia cartografica sau astrocartografia este o ramura mai noua a astrologiei, dezvoltata in special incepand cu anii '70, odata cu mobilitatea tot mai mare a omului (calatoriile pe distante tot mai mari) si cu aparitia computerelor (datorita volumului mare de calcule necesare).

Aceasta ramura implica suprapunerea temei natale a unui individ asupra planului terestru si, in functie de liniile planetare care traverseaza o zona sau alta, putandu-se identifica zonele de pe Pamant care sunt benefice acestuia si cele care sunt mai putin benefice. Stim de zicala "Schimbi locul, schimbi norocul": aceasta idee isi gaseste cheia de bolta in astrocartografie.

Astrologia vocationala sau profesionala este centrata asupra determinarii predispozitiilor innascute ale unei persoane pentru anumite activitati, a aptitudinilor si talentelor sale pentru anumite domenii si profesiuni.

Astrologia psihologica sau astropsihologia ii datoreaza mult lui Carl Gustav Jung si altor psihologi de la inceputul secolului XX care au cautat (si au reusit) sa coreleze viata psihica a individului uman cu miscarile astrelor. De altfel, se stie ca astrologia reprezinta cea mai veche forma de psihanaliza, deoarece harta natala a unui om dezvaluie pattern-urile sale mentale si emotionale, legatura acestora cu mostenirea psihologica parentala, modalitatile in care simte si reactioneaza acesta la mediul inconjurator. In viziunea astrologului care semneaza acest articol, astropsihologia reprezinta cea mai valoroasa aplicare a acestei pretioase unelte a intelegerii umane, care este astrologia.

Conform astrologiei medicale, tema natala a unui individ cuprinde predispozitiile acestuia catre anumite afectiuni, accidente sau boli si, totodata, metodele, remediile si tratamentele cele mai potrivite acestuia.

Pe baza acestei ramuri se pot identifica si cele mai potrivite momente pentru administrarea unui tratament, pentru efectuarea unei extractii dentare sau a unei operatii chirurgicale.

Astrologia medicala nu trateaza omul ca pe un simplu obiect insufletit, suma a proceselor bio-chimice din organism, asa cum face, in cea mai mare parte, medicina actuala, ci pune in stransa legatura viata psihica si emotionala a acestuia cu derularea proceselor bio-chimice din organism.

Identificarea cauzei unei boli in atitudinea sau comportamentul dezechilibrat al nativului s-a dovedit, nu de putine ori, a fi mai eficienta decat tratarea efectelor (simptomele concrete), adica asa cum tinde sa faca medicina actuala.

Astrologia karmica se bazeaza pe stravechea credinta, atat in Europa (antichitatea greaca este un exemplu) cat si in Orient, a reincarnarii sufletelor.

Odata cu evolutia sa, omul a inceput sa se ghideze tot mai mult in functie de viziunile materialiste si, prin urmare, notiunea de suflet si, implicit, atentia acordata acestuia si evolutiei sale au incetat sa mai reprezinte o prioritate.

Filosofia orientala nu a abandonat insa niciodata conceptul de reincarnare, care a inceput sa patrunda din nou in constiinta occidentala. Astrologia karmica analizeaza harta natala din perspectiva reincarnarii, astrograma reprezentand programul actual de viata al individului, in stransa legatura cu trecutul sau din existente anterioare.

Astrologia kabbalistica este centrata pe Kabbala, stiinta oculta a evreilor, si pune in corelatie elemente si notiuni din Kabbala cu elemente de astrologie, rezultand aplicatii de sinteze cu interpretari specifice asupra Arborelui Vietii (o abstractizare a creatiei si totodata a planurilor energetice existente in fiinta umana) si asupra relatiilor dintre planete.

Astrologia ezoterica este orientata esentialmente metafizic si, utilizand o simbolistica diferita fata de astrologia natala, determina coordonatele vibrationale si spirituale pe care evolueaza o entitate. Se poate spune despre aceasta ramura ca este o astrologie a sufletului.

Astrologia holistica reprezinta o noua viziune a astrologiei, dezvoltata in secolul XX, avand ca punct central nevoia de a privi omul ca fiind un sistem complet. Tema natala este privita ca un intreg si nu doar ca o suma de elemente distincte, disparate.

Configuratia globala pe care o formeaza planetele prin pozitia si raporturile lor intr-o astrograma dau nastere unor modele care, si ele, au influenta asupra vietii individului, asupra perceptiei sale despre lume, asupra felului cum interactioneaza cu ea.

 

 

http://www.one.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37

BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
HOROSCOPUL ZILEI - 28 noiembrie
28/11/2020 04:35

BERBEC Berbecii sunt tot mai tentati să-si asume riscuri, fiind dispusi chiar să intoarcă relatii aparent stabile cu susul in jos doar pentru a se simti mai vii. Însă, cu astfel de comportament, ar t ...

Secretar de stat: Slujbele de Crăciun se pot desfășura în interiorul și în exteriorul bisericilor
27/11/2020 21:28

 Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, anuntă că slujbele de Crăciun se pot desfăsura atat in interiorul, cat si in afara bisericilor cu respectarea măsurilor de protectie sanitară. Tăn ...

FOTO/VIDEO - Cum ne putem indeplini toate dorintele folosind puterea mintii
27/11/2020 09:30

 Se intampla deseori sa avem probleme in ceea ce facem, sa obtinem rezultate foarte greu. Ei bine, noi suntem vinovati de tot ceea ce se petrece in jurul nostru, iar maestrul Risvan Vlad Rusu ne explica to ...

Eclipsa partiala de Luna in Gemeni. Patru zodii vor fi foarte afectate
27/11/2020 07:45

“ Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui; dar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui. Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant ne ...

HOROSCOPUL ZILEI - 27 noiembrie
27/11/2020 06:00

BERBEC Sunt in pericol azi relatiile profesionale, nu aveti răbdare si considerati că totul se poate rezolva prin absenta de la locul faptei. Apar multi adversari care dau cărtile pe fată si vor să vă do ...

HOROSCOPUL ZILEI - 26 noiembrie
26/11/2020 06:00

BERBEC Chiar daca din pricina oboselii faceti greseli dupa greseli, sunteti salvat de rutina, iar sefii va apreciaza in continuare. Pot aparea insa surprize sentimentale cam neplacute. TAUR Foarte energic, i ...

Catedrala Mântuirii Neamului este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume. Lucrările „la roșu” au costat 110 milioane de euro
25/11/2020 13:23

Catedrala Mantuirii Neamului, cu hramul principal „Înăltarea Domnului” si hramul secundar Sf. Apostol Andrei, este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume. Anul acesta se implin ...

Rugaciunea
25/11/2020 11:51

Rugaciunea "Tatal Nostru" se modifica din 29 noiembrie, prima duminica a noului an liturgic dupa ritul roman sau latin. Versetul "Nu ne duce in ispita" va fi inlocuit cu "nu ne abandon ...

HOROSCOPUL ZILEI - 25 noiembrie
25/11/2020 06:31

BERBEC Relatiile parteneriale devin din ce in ce mai problematice, tocmai acum cand este absolut necesar să plecati intr-o călătorie importantă. Lipsa de intelegere a persoanei iubite este doar aparentă. ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei