Reintoarcerea Afroditei - cum ne afecteaza retrogradarea planetei Venus?

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 09:50

Reintoarcerea Afroditei - cum ne afecteaza retrogradarea planetei Venus?

La fel ca si celelalte planete din sistemul solar, si Venus apare periodic (timp de aproximativ 40 de zile o data la 18 luni) ca intrand in miscare retrograda. Privita de pe Pamant, pare ca planeta intra intr-o miscare aparenta de incetinire, se opreste si apoi isi schimba sensul de rotatie fata de Soare, urmand ca dupa o perioada de timp sa se opreasca din nou si sa revina la directia obisnuita de rotatie.

Daca miscarea directa reprezinta manifestarea uzuala si anume cea de extravertire, cea retrograda ne indeamna catre interior, fiind necesara o revizuire, o reanalizare, o intoarcere momentana din drum pentru a revedea pasii facuti anterior si pentru a ne imbunatati acolo unde este necesar.

Daca exista chestiuni ramase nerezolvate in trecut, ele vor iesi la suprafata si ne vor solicita intreaga atentie; cu cat suntem mai pregatiti sa ne confruntam cu noi insine prin problemele respective si sa le abordam cu deschidere si curaj, cu atat nu vom mai fi nevoiti sa ne reintalnim cu ele in viitor, la o noua retrogradare.

Intre 15 mai si 27 iunie, planeta Venus se va gasi in miscare retrograda in semnul Gemenilor. Avand un ciclu de 8 ani, ultima oara ea a fost retrograda in acest semn in martie 2004, asadar acum este momentul pentru ca fiecare sa analizeze in ce masura a evoluat (sau dimpotriva) de atunci la nivelul ideilor, conceptelor, expresiei de sine, comunicarii (semnul Gemenilor fiind un semn eminamente intelectual), cum si-a utilizat timpul, resursele, energia si banii, ce schimbari a implementat pentru a evolua si pentru a merge mai departe.

Ne putem intreba ce anume cautam in relationarea cu cei din jur in urma cu 8 ani, care erau atunci valorile noastre personale, ce anume mai este relevant si de actualitate in acest moment al vietii noastre din ceea ce era important in urma cu 8 ani, ce schimbari ne-am dori sa aducem in viata noastra in acest moment?

Cunoscuta, la greci, sub numele de Afrodita, Venus era zeita iubirii si a frumusetii (aleasa fiind de Paris ca fiind cea mai frumoasa dintre zeite) iar imaginea ei este intim legata de erotism, relatii, magnetism, afectivitate, hedonism, dar si de valori, bani, posesiuni materiale, abundenta, lux, opulenta.

Este stapana a doua zodii, Taurul si Balanta, in primul din ele ea manifestandu-se in sfera senzualitatii si a valorizarii vietii fizice si materiale cu tot confortul ei, in cel de-al doilea semn actionand legea polaritatii, ideea de "tu" si "eu", focusul fiind pe relationare (atat la nivel personal, cat si social), arta si frumusete. In Taur, ea arata respectul si valoarea pe care le cautam si pe care ni le conferim noi insine, arata satisfactia pe care o extragem prin utilizarea talentelor si a capacitatilor noastre in toate aspectele vietii. In Balanta arata cum inter-actionam si cum re-actionam in raport cu lumea exterioara, ce asteptari avem de la ceilalti, ce cautam si ce apreciem la cei din jur, cum ne dorim sa relationam cu ei.

Procesul prin care vom trece cu totii dupa data de 15 mai vizeaza necesitatea de a inceta sa rezolvam totul prin metode care tin de exterior si sa invatam sa devenim observatori ai realitatii interioare, invatand ce anume functioneaza si ce nu in viata noastra si de ce anume alegem sa gandim, sa simtim sau sa actionam intr-un fel si nu in altul. Vom avea sansa de a intelege (intelectul - Gemenii) de ce suntem cine suntem, de ce utilizam unele parti din noi in defavoarea altora, care ne sunt valorile, cat mai sunt ele de actualitate, ce anume ne dorim de la noi insine si de la ceilalti, ce ne satisface si ce nu in ceea ce priveste felul cum ne organizam propria viata. Ne vom intreba de ce am facut unele alegeri, ce pret platim pentru ele si daca ne dorim sa-l platim in continuare.

Daca am facut compromisuri de natura relationala, financiara, sociala, le vom trece acum in revista pentru a ne da seama daca rezultatele obtinute merita investitia de efort. Poate ca, de multe ori, teama de singuratate sau de "ce va zice lumea" ne fac sa acceptam situatii care ne ingradesc, ne taie aripile, ne umilesc sau chiar ne lezeaza in profunzime; perpetuam relatii incomplete, superficiale, false doar pentru ca ne ne este frica sa ramanem cu noi insine sau pentru ca avem de sustinut o imagine sociala pe care punem mare pret.

Uneori pur si simplu suntem atat de departe de noi insine incat nici macar nu ne mai dam seama ca jucam un rol, ba chiar am devenit acel rol, inghesuindu-ne sub o masca si uitandu-ne adevarata identitate. Poate ca, de dragul sigurantei financiare (Venus guverneaza banii), ne vindem principiile, plecam fruntea si acceptam sa fim mai putin decat avem capacitatea de a fi.

Pentru a avea relatii sanatoase si infloritoare cu ceilalti, este absolut necesar sa fim capabili sa avem relatii bune cu propria noastra persoana. Nu ne putem astepta sa atragem din exterior ceva ce nu avem deja in noi: armonie, respect, rabdare, intelege si iubire autentica fata de sine, intelegere a valorilor autentice, caldura si daruire sufleteasca.

Ne-am obisnuit sa credem ca acel ceva care ne lipseste este in exterior, undeva in afara noastra, si ca abia cand vom avea acele si acele lucruri, cand vom fi facut sau vom fi implinit asta si asta, cand ne vom fi intalnit perechea si vom fi trait relatia perfecta, abia atunci vom putea rasufla usurati si vom fi impliniti cu adevarat. Uitam, insa, ca implinirea este ea in sine un proces, ca este graduala, ca drumul nu se termina niciodata atata timp cat suntem in viata si ca nu putem atrage din afara altceva decat suntem in interior.

In aceasta perioada, este foarte posibil sa ne reintalnim cu vechi prieteni sau cu foste iubiri, multi oameni din trecutul nostru intersectandu-se adeseori cu noi in astfel de conjuncturi astrale. Atfel de intalniri se activeaza deoarece in trecut au ramas lucruri nerezolvate, cuvinte nespuse, trairi neimplinite; uneori reintalnirile se produc deoarece se cere incheierea definitiva a legaturii si eliberarea de ea (preferabil intr-un mod cat mai curat si mai eliberator cu putinta), alteori pentru ca mai sunt lucruri de trait si pentru ca cei doi nu si-au terminat misiunea impreuna.

In relatiile care, de altfel, sunt armonioase, pot sa apara acum primele tensiuni si conflicte; acestea sunt teste absolut necesare intr-o relatie si, odata trecute, o fac mai puternica. Un cuplu care ramane alaturi si la bine, si la rau (fie ca este vorba despre o relatie personala, fie despre una de prietenie sau despre una profesionala), este deja un nucleu si actioneaza unitar, ca un "noi" si nu ca un "tu si cu mine".

 

Daca relatiile noastre se lovesc acum de acest zid si nu ii supravietuiesc, inseamna ca nu eram atat de puternici impreuna pe cat am fi crezut si trebuie sa ne eliberam de aceste relatii. Daca este posibil, ar fi de preferat ca in aceasta perioada sa nu ne casatorim sau sa ne implicam in noi relatii: cu alte cuvinte inainte de a aduce mobilier nou in casa, ar trebui sa facem o renovare completa a ei.

Pentru ca Venus este nu numai patroana iubirii si a relatiilor, ci si a banilor si a frumusetii, ar trebui evitate interventiile cosmetice majore (cum ar fi schimbarile drastice de stil si look sau interventiile chirurgicale estetice), investitiile si orice alte decizii financiare serioase, achizitionarea de imobiliare sau de obiecte scumpe (masini, bijuterii, obiecte de arta, raritati etc) - totusi se pot  achizitiona antichitati, obiecte vechi, retro sau second hand, se pot renegocia preturi bune pentru lucruri pe care ni le doream inainte de retrogradarea lui Venus insa nu am avut ocazia sau timpul sa le cumparam atunci.

Nu este un moment potrivit pentru inceperea unor negocieri salariale sau orice alte discutii de natura financiara (cum ar fi un credit bancar, un imprumut, o finantare, o investitie, o sponsorizare si asa mai departe), insa acolo unde au existat deja niste discutii si nu s-a ajuns la o intelegere, se poate reveni (retrogradarea) asupra acestora. De asemenea, avand in vedere ca semnul Balantei este legat si de ideea de lege si justitie (imaginea Justitiei impartiale, legata la ochi si tinand un taler in mana), s-ar putea ca procese legale aflate de mult timp pe rol sa se finalizeze acum intr-un mod just.

Ne putem reintoarce, putem reflecta, revizui, reanaliza, reinnoi. Putem intelege ce respingem si de ce. Reinvatam (proces mercurian - Gemenii) sa simtim, sa iubim, sa exprimam, sa valorizam, sa progresam. Pe scurt, suntem invitati sa privim catre urmatoarele aspecte din viata noastra:

  • iubirea (cat, cum, pe cine iubesc? sunt capabil/a sa arat asta? sunt iubit/a? ma simt iubit/a?)
  • sistemul nostru de valori (ce este important pentru mine, care imi sunt valorile?)
  • gandirea si comunicarea (exprim ceea ce gandesc, gandesc ceea ce exprim? ce ar trebui sa schimb in felul cum comunic?)
  • echilibrul (exista un balans in viata mea? cat ofer si cat primesc, cat sufar si cat ma bucur, cat ma distrez si cat muncesc?)
  • relatiile noastre personale (ma reprezinta relatiile cu cei din jurul meu, ma regasesc in ele? ma simt implinit/a?)
  • relatiile noastre cu banii (plasez prea multa importanta pe reusita financiara, ma las dominat de avaritie sau ar trebui sa devin mai responsabil cu privire la cheltuielile si investitiile mele?)
  • relatiile noastre sociale (cum interactionez cu ceilalti, ce imagine creez despre mine, cum sunt privit de catre cei din jur, ce ar trebui sa imbunatatesc la mine?)
  • simturile si relatia cu corpul nostru (imi respect corpul? ma simt bine in pielea mea? pun prea mare importante pe placerile trupesti? imi refuz prea multe placeri pentru a ma conforma unor standarde estetice sau de comportament?)
  • frumusetea (gasesc in mine frumusete? pot sa simt si sa eman frumusete si armonie in jurul meu?)

Daca stagnam la nivel personal, relational, social sau creativ, daca ne-am obisnuit sa ne lasam distrasi de maruntisuri care ne impiedica sa implinim ceea ce avem cu adevarat de facut, daca ne-am obisnuit sa ne multumim cu mai putin decat meritam, nu mai este timp de pierdut: acum este momentul sa ne oprim, sa ne uitam bine in jur si sa o luam cu hotarare pe o alta cale, cu adevarat potrivita pe sufletul nostru in acest moment al vietii.

Reafirmam Viata redescoperind si reafirmand Iubirea din inimile noastre, iar acest lucru se poate face cel mai bine in timpul unor conjuncturi astrale precum cele din perioada urmatoare. Nu este intotdeauna usor, de fapt cel mai adesea este chiar foarte greu, si totusi este drumul cel mai scurt si cel mai direct catre evolutia noastra.

 

 

http://www.one.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:06

BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei