Universitari din şapte ţări dezbat un proiect de creştere a calităţii siguranţei alimentare
Dimensiune font:
Problema calităţii siguranţei alimentare şi modalităţile de creştere a acesteia în statele europene reprezintă subiectele de dezbatere în cadrul unui simpozion la care participă universitari din Franţa, Spania, Grecia, Ungaria, Turcia , Bulgaria şi România. Acesta se desfăşoară timp de două zile în aulele şi laboratoarele Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău. „Cazurile recente, tot mai acute, privind calitatea şi siguranţa alimentară în ţările Uniunii Europene, provocările alimentaţie moderne au stat la baza iniţierii proiectului internaţional FooDrinks - Quality Food & Drinks European Training Plan, derulat prin programul Longlife Learning, subprogramul Leonardo da Vinci - Parteneriate. S-a format, astfel, un consorţiu cu parteneri din şapte ţări, care urmăreşte, în sesiuni semestriale, elaborarea de concepte şi metode vizând, cu prioritate, eficientizarea formării profesionale a personalului ce acţionează în sfera calităţii şi siguranţei alimentare în conformitate cu actualele cerinţe ale pieţei muncii”, a explicat rectorul Universităţii ,,Vasile Alecsandri”, prof. univ. dr.Valentin Nedeff, unde funcţionează o secţie specializată pentru domeniul alimentar.
Dezbaterile în plen şi pe ateliere sunt completate cu vizite tehnice la societăţile comerciale băcăuane din industria alimentară Pambac, Almera Internaţional, Agricola şi Albrau.
Ionuţ Şerban
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau