Chirica

Dimensiune font:

Zece întrebări pentru liniştea primarului Chirica!

| 17-06-2019 00:00


Supus unor presiuni mediatice fără precedent în trei ani de mandat, primarul Mihai Chirica a considerat de cuviinţă să se adreseze ieşenilor prin intermediul unei postări consistente pe pagina sa de socializare. În acest material, edilul-şef face o radiografie a evenimentelor petrecute în ultimele zile, propunându-le ieşenilor zece întrebări (unele retorice) la care aceştia să reflecteze. „Dragi ieşeni, dragi români, acest text nu l-am scris pentru ei, ci pentru voi, pentru a înţelege până unde s-a ajuns. Vă spun cu mâna pe inimă: oricât ar încerca unii să mă transforme în ceea ce nu sunt, voi continua să lupt pentru principiile mele, pentru oraş şi pentru ieşeni! Să fie clar: nu mă sperii de aceste atacuri şi voi lupta pentru adevăr şi împotriva minciunii, imposturii şi şantajului!”, spune primarul Mihai Chirica.

Edilul-şef îşi începe postarea cu un rezumat menit a-i face pe ieşeni să înţeleagă mai bine de ce a fost ţinta unor atacuri, dar mai ales de ce tocmai acum. „Ziua de 26 mai a fost un dezastru istoric pentru PSD şi PNL în municipiul Iaşi. Alegerile europarlamentare, când PNL a luat doar 18%, iar PSD un ridicol 14% în oraşul nostru, i-a făcut pe cei mai nepricepuţi şi mai antipatizaţi lideri ai celor două partide să caute soluţii disperate ca să se salveze de la dispariţia de pe scena politică. Aceste rezultate arată clar că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis vor pierde orice alegeri în Iaşi câtă vreme Marius Bodea este la conducere, după cum Maricel Popa este garanţia prăbuşirii inevitabile a PSD în oraş şi în judeţ (…) Băgaţi în corzi, îngroziţi de inerentele sancţiuni din partea şefilor lor de la Bucureşti, învinşii de la Iaşi au trecut la atac şi şi-au unit forţele împotriva mea, cel mai mare adversar al lor! Dar atacul lor jalnic e alcătuit din minciuni, manipulări şi calomnii. Planul lor foarte străveziu era să mă transforme în ceea ce nu sunt şi nu voi fi niciodată. Dar acest plan incalificabil nu are nicio şansă de reuşită: eu nu mi-am ascuns niciodată nici sursa veniturilor şi nici situaţia materială! Voi, ieşenii şi toţi românii, îmi puteţi studia declaraţiile de avere pe site-ul Primăriei şi puteţi judeca singuri. Eu am răspuns tuturor întrebărilor puse de presă şi nu cred că cer prea mult pentru ca unii jurnalişti să-şi păstreze deontologia. Eu nu cred că un demnitar trebuie să fie sărac, ci trebuie să fie corect, asta am vrut să vă arăt. Indivizi lipsiţi de valoare încearcă să se ridice, îngropându-i pe cei care câştiga corect”, spune primarul.

Documente publice, asumate şi publicate pe site-ul Primăriei!

În continuare. Mihai Chirica consideră că e rândul său să pună întrebări, după ce spaţiul public a abundat în întrebări pe care nu le-a ocolit. Întrebările se referă la moralitate şi legalitate, dar şi graniţa dintre cele două domenii, la adversarii săi politici şi la motivele care au declanşat atacurile îndreptate împotriva sa într-o perioada în care se vehicula în spaţiul public o eventuală întoarcere a lui Chirica în PSD ori o apropiere de PNL. „Este ilegal sau imoral să îţi declari public veniturile şi situaţia materială, pe măsura dobândirii lor, aşa cum am făcut eu de fiecare dată? Dacă evoluţia situaţiei materiale a mea şi a familiei mele a fost şi este transparentă, de ce aceste atacuri apar tocmai acum? Nu sunt corupt, nici coruptibil, iar asta pe unii îi tulbură. Nu am încălcat legea şi nu am folosit demnitatea publică pentru foloase personale”, spune primarul. Cât priveşte faptul că a preferat să tranzacţioneze o afacere imobiliară implicându-şi unul dintre copii, Mihai Chirica se întreabă  dacă este ilegal sau imoral să îţi iubeşti familia şi să dăruieşti copiilor tot ce ai? „Este ilegal sau imoral ca bunicii să îşi dăruiască agoniseala de o viaţă copiilor şi nepoţilor? Oare nu este o datorie sfântă a oricărui părinte să asigure în mod legal viitorul copiilor?”, întreabă primarul.

Edilul-şef are o altă nedumerire. „De ce se minte cu atâta nonşalantă că am cumpărat o casă pentru copil, când tocmai familia a cerut demolarea ei? Iar asta printr-un document public, asumat şi publicat pe site-ul Primăriei! Eu am dat ordin ca toate documentele legate de mine şi familia mea sa fie transparente chiar dacă principiile protejării datelor sunt valabile şi pentru mine. Cine are grijă de noi ca minciuna şi calomnia să fie pedepsite la fel pentru toţi?”.

Cine sunt hoţii?

Primarul consideră că, spre deosebire de el, adversarii politici sunt cei care nu dau dovadă de transparenţă, primul menţionat fiind deputatul Marius Bodea. „Ce este ilegal şi imoral? Să îţi declari toate veniturile şi bunurile sau să ţi le ascunzi cu laşitate, ca Marius Bodea, ascunzându-ţi constant situaţia locativă, ca şi cum ai dormi noaptea pe şaua motocicletei sau în cabinetul parlamentar? De patru ani singurul proiect al dumnealui sunt eu, Mihai Chirica. Oare pentru ce românii plătesc aceşti parlamentari?”, întreabă Chirica.

De atacurile primarului nu a scăpat nici cei din anturajul preşedintele CJ Iaşi. „Cine sunt hoţii? Cei care îşi declară bunurile până la ultimul bănuţ sau cei din gaşca pesediştilor lui Maricel Popa, care îşi îngroapă averile furate prin cimitire sau prin ţări exotice? Oare când vor plăti cei care au luat pe nimic fabrici de la stat şi apoi, prin familie, le închiriază tot la stat. Este moral, domnule Popa, ca Poşta Română sa va plătească chirie? Cum se face că aceste atacuri şi calomnii apar acum, după alegerile europarlamentare, când PSDragnea şi PNL-Bodea – adversarii mei declaraţi de la Iaşi – au fost atât de aspru pedepsiţi de electorat? Cum se face că aceste minciuni comandate de PSDragnea şi PNL-Bodea sunt lansate tocmai prin nişte deontologi jurnalişti controlaţi de liderii locali ai acestor partide, care îi plătesc să mă atace pe mine? Cum se face că această campanie mârşavă împotriva mea vine într-o perioadă în care, după rezultatele alegerilor europarlamentare, se vehicula în spaţiul public o eventuală întoarcere a mea în PSD ori o apropiere de PNL? Cui îi este frică de mine?”, mai întreabă primarul.

„În politica românească te mănâncă porcii”

În încheiere, primarul îi întreabă pe ieşeni ce ar face dacă ar deveni ţinta unor atacuri. „Voi ce aţi face dacă nişte săgeţi de gazete murdare v-ar hărţui familia, mama, soacra, soţia şi copiii, aruncând asupra lor interpretări bolnave, informaţii scoase din context şi minciuni ordinare? Oare ce e mai bine pentru Iaşi şi România: să continuăm acest fel bolnav de a face politică şi presă din ultimii 30 de ani sau să luptăm ca să schimbăm ceva? Continuăm să alungăm oamenii de valoare din România, din viaţa publică şi politică pe principiul că în politica românească te mănâncă porcii?”, mai întreabă primarul. Dan CONSTANTINESCU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Fiasco total pentru „meşterii populari”
15/10/2019 21:35

Zile negre pentru „meşterii populari” veniţi de pe aiurea, cu cateva zile mai devreme, ca să facă un ban grămadă de Sfanta Parascheva. Asta, deşi pelerinii au fost in număr record. Preţuril ...

O minoră a fugit de acasă
15/10/2019 17:59

    O fată de 14 ani din Neamţ, Maria Grumăzescu, a plecat de acasă de două săptămani, insă a ţinut legătura cu familia ei, spunand că este in Cluj. Părinţii adolescentei au cerut ajuto ...

In cadrul celui mai mare turneu national sustinut de un artist roman, @Smiley_Omul, in 15 orase din tara,   Smiley va sustine un concert cat o viata de OM
15/10/2019 14:35

Smiley o sa ofere spectatorilor care vor veni in cele 15 orase in care ajunge cu turneul sau national @Smiley_Omul (https://bilete.smiley.ro/) un concert cat o viata de OM.Cele peste 2 ore de live vor travers ...

Alcoolemie-record pe drumurile din Suceava
15/10/2019 14:18

  La 14.10.2019, ora 12.50, politistii Politiei orasului Frasin, l-au identificat pe un bărbat de 46 ani, din com. Stulpicani, in timp ce conducea pe D.N.17 din directia Gura Humorului către Frasin, auto ...

FOTO/VIDEO: Maşină răsturnată pe B-dul Independenţei
15/10/2019 13:10

În urmă cu puţin timp, pe bulevardul Independentei, o maşină cu număr de Galaţi s-a răsturnat. Nu se cunosc circumstanţele  care au dus la acest incident, dar se pare că este vorba de neadap ...

Povestea casei tale incepe la Zorilor
15/10/2019 12:03

Ansamblul rezidential Zorilor imbină armonios arhitectura modernă si compartimentarea excelentă, cu volumetria atractivă si spatioasă. Stilul arhitectural emană rafinament si elegantă prin liniile de des ...

200.000 de pelerini au trecut pe la raclă
15/10/2019 11:45

UPDATE ora 11.38. 198.500 de persoane au trecut pe la raclă, iar alte 15.000 se află in culoarul unic. ŞTIRE INIŢIALĂ Ultima situaţie comunicată de organizatorii Hramului Cuvioasei Parascheva ...

Doi ieșeni au fost prinși la volan fără permis în doar câteva ore
15/10/2019 11:24

 La data de 13 octombrie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Urbană Iasi au oprit, pentru control, in municipiul Iasi, un autoturism condus de un tanăr, de 27 de ani, din comuna Miroslava. ...

!! ULTIMA CASĂ disponibilă cu mutare imediată!!
15/10/2019 11:11

Unul dintre proiectele propuse constă intr-un ansamblu rezidential format din 14 case moderne si cochete amplasate intr-o zonă linistită, cu peisaje deosebite si cu 2 căi de acces către oras, unul spre C ...

Şoferii, luaţi la verificări de către poliţişti
15/10/2019 10:27

      În perioada 14-20 octombrie, Serviciul Rutier Bacău, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane, desfăşoară o acţiune pentru red ...