Chirica

Dimensiune font:

Zece întrebări pentru liniştea primarului Chirica!

| 17-06-2019 00:00


Supus unor presiuni mediatice fără precedent în trei ani de mandat, primarul Mihai Chirica a considerat de cuviinţă să se adreseze ieşenilor prin intermediul unei postări consistente pe pagina sa de socializare. În acest material, edilul-şef face o radiografie a evenimentelor petrecute în ultimele zile, propunându-le ieşenilor zece întrebări (unele retorice) la care aceştia să reflecteze. „Dragi ieşeni, dragi români, acest text nu l-am scris pentru ei, ci pentru voi, pentru a înţelege până unde s-a ajuns. Vă spun cu mâna pe inimă: oricât ar încerca unii să mă transforme în ceea ce nu sunt, voi continua să lupt pentru principiile mele, pentru oraş şi pentru ieşeni! Să fie clar: nu mă sperii de aceste atacuri şi voi lupta pentru adevăr şi împotriva minciunii, imposturii şi şantajului!”, spune primarul Mihai Chirica.

Edilul-şef îşi începe postarea cu un rezumat menit a-i face pe ieşeni să înţeleagă mai bine de ce a fost ţinta unor atacuri, dar mai ales de ce tocmai acum. „Ziua de 26 mai a fost un dezastru istoric pentru PSD şi PNL în municipiul Iaşi. Alegerile europarlamentare, când PNL a luat doar 18%, iar PSD un ridicol 14% în oraşul nostru, i-a făcut pe cei mai nepricepuţi şi mai antipatizaţi lideri ai celor două partide să caute soluţii disperate ca să se salveze de la dispariţia de pe scena politică. Aceste rezultate arată clar că PNL şi preşedintele Klaus Iohannis vor pierde orice alegeri în Iaşi câtă vreme Marius Bodea este la conducere, după cum Maricel Popa este garanţia prăbuşirii inevitabile a PSD în oraş şi în judeţ (…) Băgaţi în corzi, îngroziţi de inerentele sancţiuni din partea şefilor lor de la Bucureşti, învinşii de la Iaşi au trecut la atac şi şi-au unit forţele împotriva mea, cel mai mare adversar al lor! Dar atacul lor jalnic e alcătuit din minciuni, manipulări şi calomnii. Planul lor foarte străveziu era să mă transforme în ceea ce nu sunt şi nu voi fi niciodată. Dar acest plan incalificabil nu are nicio şansă de reuşită: eu nu mi-am ascuns niciodată nici sursa veniturilor şi nici situaţia materială! Voi, ieşenii şi toţi românii, îmi puteţi studia declaraţiile de avere pe site-ul Primăriei şi puteţi judeca singuri. Eu am răspuns tuturor întrebărilor puse de presă şi nu cred că cer prea mult pentru ca unii jurnalişti să-şi păstreze deontologia. Eu nu cred că un demnitar trebuie să fie sărac, ci trebuie să fie corect, asta am vrut să vă arăt. Indivizi lipsiţi de valoare încearcă să se ridice, îngropându-i pe cei care câştiga corect”, spune primarul.

Documente publice, asumate şi publicate pe site-ul Primăriei!

În continuare. Mihai Chirica consideră că e rândul său să pună întrebări, după ce spaţiul public a abundat în întrebări pe care nu le-a ocolit. Întrebările se referă la moralitate şi legalitate, dar şi graniţa dintre cele două domenii, la adversarii săi politici şi la motivele care au declanşat atacurile îndreptate împotriva sa într-o perioada în care se vehicula în spaţiul public o eventuală întoarcere a lui Chirica în PSD ori o apropiere de PNL. „Este ilegal sau imoral să îţi declari public veniturile şi situaţia materială, pe măsura dobândirii lor, aşa cum am făcut eu de fiecare dată? Dacă evoluţia situaţiei materiale a mea şi a familiei mele a fost şi este transparentă, de ce aceste atacuri apar tocmai acum? Nu sunt corupt, nici coruptibil, iar asta pe unii îi tulbură. Nu am încălcat legea şi nu am folosit demnitatea publică pentru foloase personale”, spune primarul. Cât priveşte faptul că a preferat să tranzacţioneze o afacere imobiliară implicându-şi unul dintre copii, Mihai Chirica se întreabă  dacă este ilegal sau imoral să îţi iubeşti familia şi să dăruieşti copiilor tot ce ai? „Este ilegal sau imoral ca bunicii să îşi dăruiască agoniseala de o viaţă copiilor şi nepoţilor? Oare nu este o datorie sfântă a oricărui părinte să asigure în mod legal viitorul copiilor?”, întreabă primarul.

Edilul-şef are o altă nedumerire. „De ce se minte cu atâta nonşalantă că am cumpărat o casă pentru copil, când tocmai familia a cerut demolarea ei? Iar asta printr-un document public, asumat şi publicat pe site-ul Primăriei! Eu am dat ordin ca toate documentele legate de mine şi familia mea sa fie transparente chiar dacă principiile protejării datelor sunt valabile şi pentru mine. Cine are grijă de noi ca minciuna şi calomnia să fie pedepsite la fel pentru toţi?”.

Cine sunt hoţii?

Primarul consideră că, spre deosebire de el, adversarii politici sunt cei care nu dau dovadă de transparenţă, primul menţionat fiind deputatul Marius Bodea. „Ce este ilegal şi imoral? Să îţi declari toate veniturile şi bunurile sau să ţi le ascunzi cu laşitate, ca Marius Bodea, ascunzându-ţi constant situaţia locativă, ca şi cum ai dormi noaptea pe şaua motocicletei sau în cabinetul parlamentar? De patru ani singurul proiect al dumnealui sunt eu, Mihai Chirica. Oare pentru ce românii plătesc aceşti parlamentari?”, întreabă Chirica.

De atacurile primarului nu a scăpat nici cei din anturajul preşedintele CJ Iaşi. „Cine sunt hoţii? Cei care îşi declară bunurile până la ultimul bănuţ sau cei din gaşca pesediştilor lui Maricel Popa, care îşi îngroapă averile furate prin cimitire sau prin ţări exotice? Oare când vor plăti cei care au luat pe nimic fabrici de la stat şi apoi, prin familie, le închiriază tot la stat. Este moral, domnule Popa, ca Poşta Română sa va plătească chirie? Cum se face că aceste atacuri şi calomnii apar acum, după alegerile europarlamentare, când PSDragnea şi PNL-Bodea – adversarii mei declaraţi de la Iaşi – au fost atât de aspru pedepsiţi de electorat? Cum se face că aceste minciuni comandate de PSDragnea şi PNL-Bodea sunt lansate tocmai prin nişte deontologi jurnalişti controlaţi de liderii locali ai acestor partide, care îi plătesc să mă atace pe mine? Cum se face că această campanie mârşavă împotriva mea vine într-o perioadă în care, după rezultatele alegerilor europarlamentare, se vehicula în spaţiul public o eventuală întoarcere a mea în PSD ori o apropiere de PNL? Cui îi este frică de mine?”, mai întreabă primarul.

„În politica românească te mănâncă porcii”

În încheiere, primarul îi întreabă pe ieşeni ce ar face dacă ar deveni ţinta unor atacuri. „Voi ce aţi face dacă nişte săgeţi de gazete murdare v-ar hărţui familia, mama, soacra, soţia şi copiii, aruncând asupra lor interpretări bolnave, informaţii scoase din context şi minciuni ordinare? Oare ce e mai bine pentru Iaşi şi România: să continuăm acest fel bolnav de a face politică şi presă din ultimii 30 de ani sau să luptăm ca să schimbăm ceva? Continuăm să alungăm oamenii de valoare din România, din viaţa publică şi politică pe principiul că în politica românească te mănâncă porcii?”, mai întreabă primarul. Dan CONSTANTINESCU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Noi priorităţi la CJ - Sală polivalentă la Brătuleni, bazin olimpic în Manta Roşie!
20/07/2019 01:00

* documentaţia pentru finanţarea viitoarei săli polivalente, cu 16.000 de locuri, a fost deja inaintată către Compania Naţională de Investiţii * CJ vrea să ridice, pe un teren din zona Manta Roşie, un ...

Primarul comunei Aroneanu solicită suspendarea activităţii Aeroportului!
20/07/2019 00:09

* conducerea aerogării ieşene susţine că, momentan, culoarul de zbor al aeronavelor este afectat prin ridicarea unor noi clădiri in comuna Aroneanu, pe raza pistei noi, şi că se impune demolarea lor * &b ...

Iadul din Piaţa CUG!
20/07/2019 00:00

Piaţa din CUG rămane o zonă cu probleme, oricat de dese ar fi incercările edililor de a face ordine aici. De ani buni, riveranii incriminează faptul că au parte in fiecare zi de aglomeraţie, poluare ...

Betonul, subiect de iritare pentru ieşenii din Bârnova
20/07/2019 00:00

Lucrările pe Şoseaua Iaşi – Barnova au continuat cu turnarea betonului pe o porţiune de 700 de metri. În paralel, după ce li s-a cerut mărirea ritmului de lucru, alte echipe Mecon decope ...

7,5 km de reţea de apă potabilă în Bârnova
20/07/2019 00:00

Edilul-şef al comunei Barnova, Mihai Bălan, afirmă că a fost semnat contractul de execuţie lucrări pentru proiectul „Extindere reţea de alimentare cu apă in comuna Barnova, judeţul Iaşi&rd ...

Consiliul Judeţean vrea să resusciteze Iaşi Industrial Park
20/07/2019 00:00

  * plenul Consiliului Judeţean Iaşi este convocat in şedinţă ordinară pentru data de 24 iulie 2019, urmand a fi analizate 33 de proiecte de interes judeţean Astfel, unul dintre proiectele care vo ...

  Marele premiu la Loto 6/49, câştigat cu un bilet jucat la Comăneşti
19/07/2019 23:40

    Dacă sunteţi din Comăneşti sau doar aţi oprit ca să depuneţi un bilet la loto la una din cele două agenţii din oraş, verificaţi-vă negreşit biletul. Şi dacă aţi avut şi inspira ...

  Primarul de Ipotești, demis prin ordin de prefect
19/07/2019 23:36

  Primarul comunei Ipotesti, Sorin Augustin Tofan (PNL) si-a incetat mandatul cu un an inainte de termen după ce a fost găsit in incompatibilitate de către Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) ...

  Polițiști înjurați și amenințați cu bătaia
19/07/2019 20:03

  Scandal la o pensiune din Vatra Dornei, unde administratorul a bătut niste muncitori din Botosani care erau cazati acolo, apoi a sărit la bătaie si la politistii ajunsi initial la fata locului. Totul ...

CJ pune la bătaie peste 60 de milioane de euro pentru modernizarea a nouă drumuri judeţene
19/07/2019 19:00

  * sumele necesare proiectelor provin din bugetul Consiliului Judeţean Iaşi şi din fonduri guvernamentale Specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi au pregătit cateva proiecte aşteptate ...