Democrația a pierdut lupta cu viața! http://clahar.eu/ by Claudiu Hirceaga

00000  ULTIMA-ORA-pe

Dimensiune font:

| 03-06-2020 09:02

 

Democrația a pierdut lupta cu viața!

Democrația a murit?

Claro que si! Deocamdată nu este trist, este doar adevarat, și-a dat neprevăzutul sfârșit în ziua în care pământul de la est la vest și de la sud la nord a intrat, la ordin politic, în carantină. Aproape 8 miliarde de suflete au reacționat ca pe front și s-au supus liderilor care le-au ordonat un sec “marș acasă!”.

Oameni dragi, pe vremuri, în timpul epocii de aur, circula o vorba cu tâlc: “ordinele nu se discută, se execută!”, era valabilă în cazul armatei, dar oamenii au extins aria pentru că, pe vremea aceea, părea mai degrabă o atenționare să nu te opui regimului că sfarșești mort, dacă ai chef de discuții umaniste, socialismul în care libertatea și orice altceva nu existau ca să terminăm cu prostiile, a murit primul și democrația părea că visul unora a devenit realitatea tuturor, dar ce te faci cu atâta libertate, cu atâtea drepturi, cu atâția oameni critici pe noile fronturi civice deschise pe rețelele sociale?  Cumva trebuie să oprești această revărsare de libertate în toate coțurile pământului. Serviciile secrete nu mai fac față, indiferent de sumele investite, salariile enorme și personalul multiplicat ca la xerox, oamenii au devenit prea atenți la afacerile și comportamentul statului, iar “chemarea la revoluție” nu mai are nevoie astazi de televiziuni pentru că facebook-ul,  twitter-ul și whatsApp-ul sunt imbatabile în a strânge oameni în stradă, a-i înarma pentru luptele cu polițiștii și nici nu pot fi controlate.

Ce faci atunci, ca stat sau ca guvern mondial (paralel), să ai controlul planetei? Ai nevoie de o criză care să-ți justifice măsurile pentru că dacă forțezi sah-mat-ul, fără argumente imbatabile, riști o revoluție, iar revoluțiile nu au o traiectorie previzibilă, o pot lua razna oricand, dovadă e istoria că nu le poți ciunti oamenilor drepturile naturale, dar parcă cu amenințarea morții, raspandită de un virus călare pe un liliac  fugit din china comunistă, mai ai o șansă să-i supui pe cei mai mulți.

Pandemie sau nu, habar nu am, dar cei de sus au speculat momentul, îl vor exploata în continuare la maximum. Vor  anunța măsuri tot mai ciudate și vor angaja analiști care să-i ajute să evalueze gradul de suportabilitate umană a unor condiții inumane.

Cât suportăm și cum reacționăm la deciziile lor, dar de ce am suporta orice? În noile condiții de viață, ce rost mai are că avem UE, NATO, avioane cu reacție, rachete spațiale (tocmai a plecat una în spațiu), mașini, restaurante, resorturi de lux sau doar all-inclusive, munți, văi și mări, muzee , Niagara, Himalaya și Drumul mătăsii sau El Camino? Nici un sens nu mai au când statul te închide în casă, întâlnirile sunt pe Zoom, școlile on-line, dezinfectanții sunt preocuparea fiecărei zile, iar ieșitul la magazin este ca o probă pentru filmul Zorro. Viața mai are puține motivații și acestea sunt azi incredibile: răzbunarea pe China, supermarket-urile, on-line-ul, amenzile autorităților și distanțarea socială care, dacă respecți ordinele, te lasă cu generozitate să te apropii la doar 2 metri de fata cu care mergi la mare, iar la restaurant numai 1,5 metri te țin departe de iubirea vieții tale. Adio romantism pe plajă, adio gesturi tandre în public. Vom fi toți ca fetele de  la pension, aflate acolo ca să se pregătească de școala vieții, doar că, de data aceasta, lecțiile nu vor fi complete, de stil și comportament în societate, vor fi numai cursuri  de supunerea și cumințenia în fața puterii, dacă suntem cuminți primim voie să ieșim la restaurant sau în parc, din când în când.

E cert că viața nu mai are indice de calitate, acea calitate pentru care s-a tot luptat progresul de câteva mii de ani, acum confortul se traduce printr-o casă care să-ți ofere un mediu sigur, poate plăcut dacă ai posibilități financiare, să ai ce găti, un job fără birou, o singură adresă, un tip este suficient să nu stai singur că-ți vin idei că libertatea, drepturile omului, obligațiile guvernanților, transparența sau protecția socială, și ieși în stradă în stil american să afli cine are și de ce dreptul să te ucida!

Inclusiv la propriu, viața nu mai e ce a fost, dar oamenii au ramas la fel, toată mancarea e proastă, băutura e rea, țigările ucid, statul te vrea tâmpit, aerul e impur, pădurile goale, apele uzate, hainele prea scumpe, pantofii prea scorțosi, orașele prea urbane, satele prea rurale, ghețarii se topesc, vremea e imprevizibilă, natura răzbunatoare, sportul e noua variantă a temelor pentru acasa, petrolul o nenorocire, diamantele o nălucire, viața frumoasă de familie o himeră și democrația a murit! În aceste condiții mai că-ți vine să pleci de pe pământ dar, după cum spune o reclamă de la un film pe Netflix, dacă oamenii ajung în spatiu vor distruge și spațiul așa cum au distrus pământul și se pare că ajung rapid, foarte rapid, cei mai “buni” dintre pamanteni.

Așa că, noi cei mulți, vom rămâne pe pământ (Elon Mask s-ar putea să plece dacă n-a plecat deja, vezi mai sus, cu fiul sau cu nume de problema matematica), vom avea de ales între a ne conduce gașca lui Bill Gates sau alt șef de organizație secretă și a ne reaminti că suntem oameni și că oamenii chiar și mor pentru libertate, democrația a pierdut lupta cu viața, dar oamenii încă nu, și printre ei se află și cei care ne vor salva viitorul, vor inventa o nouă teorie sociala, un nou concept de life și new democrația, pentru că de sus nu va veni nici un ajutor. Pământul abia se mai vede din spațiu din cauza noastră, iar de la înalțimea LUI sunt convins că Dumnezeu nu-l mai vede deloc, ne-a lăsat singuri pe pământ cu liberul arbitru și cu accesul la rațiune printr-o ușa pe care unii au scris mare și apasat: NO ENTRY.

 

 Claudiu Hirceaga   http://clahar.eu/

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICATIA de vanzare nr. 2. Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat in dosarul nr. 2183/89/2022, in conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si a Codului de procedura civila, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. PADINCOM S.R.L. Vaslui, cu sediul in mun. Vaslui, judetul Vaslui. Denumire activ: Mijloace de transport. Valoare (lei): 26.235,00. Pretul de pornire al licitatie este cel de mai sus si nu contine T.V.A.. Vanzarea se va face conform regulamentului de vanzare si hotararea Adunarii creditorilor din data de 31.08.2023. Vanzarea prin licitatie publica pentru bunurile mobile va avea loc la data de 18.09.2023, ora 10,00 si se vor organiza sedinte saptamanal, respectiv pana la data de 18.03.2024 la sediul lichidatorului judiciar. Pana la data si ora licitatiei, ofertantii vor depune dovada achitarii taxei de participare de 10% din pretul de pornire al licitatiei, a garantiei de participare la licitatie de 30% din pretul de pornire al licitatiei si a caietului de sarcini – 500 lei, cat si documentele de infiintare si imputernicirea data persoanei fizice de catre persoana juridica pentru participare la licitatie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitatie, duce la pierderea garantiei de participare la licitatie, cat si a celorlalte sume achitate in contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vanzare în contul adjudecatarului. Toti cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, au obligatia sa anunte lichidatorul judiciar inainte de data stabilita pentru vanzare. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul lichidatorului judiciar din Husi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Husi, judetul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Husi
Publicatia de vanzare. Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat in dosarul nr. 389/89/2019, in conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si a Codului de procedura civila, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare a creantei in valoare 44.950 lei pe care S.C. „INDOREX” S.R.L. Husi o are de incasat de la debitorul S.C. Alpha Shoes S.R.L. Bucuresti. Pretul de pornire al licitatie este de 6.743 lei, iar vanzarea se va face conform regulamentului de vanzare si hotararea Adunarii creditorilor din data de 31.08.2023. Vanzarea prin licitatie publica va avea loc incepand cu data de 21.09.2023, ora 1000 si se vor organiza sedinte saptamanale, in fiecare zi de joi, la sediul lichidatorului judiciar. Pana la data si ora licitatiei, ofertantii vor depune dovada achitarii taxei de participare de 5% din pretul de pornire al licitatiei, a garantiei de participare la licitatie de 30% din pretul de pornire al licitatiei si a caietului de sarcini – 300 lei, cat si documentele de infiintare si imputernicirea data persoanei fizice de catre persoana juridica pentru participare la licitatie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitatie, duce la pierderea garantiei de participare la licitatie, cat si a celorlalte sume achitate, iar creanta va fi scoasa din nou la vanzare in contul adjudecatarului. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul administratorului judiciar din Husi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Husi, judetul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0766/582.839, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Husi
Ministrul Finanțelor încă mai este șocat de ceea ce descoperă în România: Este de domeniul nefirescului
21/09/2023 09:00

Prioritatea numărul unu după aprobarea pachetului de măsuri fiscale va fi legată de digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a Autorităţii Vamale Romane, pentru că este de domeniul ...

Ionuț Stroe îl demolează pe Ciolacu: El nu voia reducerea cheltuielilor la stat, PNL a cerut asta
21/09/2023 08:45

Purtătorul de cuvant al PNL, Ionuţ Stroe, a delcarat miercuri că atunci cand a inceput discuţia despre măsurile fiscale, nici nu era vorba de a tăia vreo cheltuială de la stat şi liberalii au fost cei c ...

Maghiarii tună și fulgeră: Ucraina nu ar trebui să ne amenințe cu un proces, ci să spună mulțumesc
21/09/2023 08:29

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la un consens cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski prin ocolirea liderilor statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la autorizarea im ...

Să dăm Austria în judecată? Iohannis. Dacă e posibilă o soluționare…vom ști care e această posibilitate…
21/09/2023 00:27

Ce crede presedintele Iohannis despre posibilitatea de a da in judecată Austria? Premierul a spus de mai multe ori in ultimele zile că va da in judecată Austria la Curtea Europeană de Justitie pentru desp ...

„Înţeleg, credeţi-mă”: Biden, în fața vârstei
21/09/2023 00:26

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că este conştient de intrebările legate de varsta sa, dar a explicat că va candida din nou pentru a apăra democraţia americană pe care, in opinia sa, Donald Trump ...

Zelenski: Afară cu teroriștii ruși de la ONU
21/09/2023 00:25

”Obiectivul Rusiei in acest război impotriva Ucrainei este să transforme pămantul nostru, poporul nostru, vietile noastre intr-o armă impotriva voastră, impotriva ordinii internationale bazate pe reguli ...

Dovada că românii nu sunt leneși! Ce arată datele Eurostat!
21/09/2023 00:23

Romanii sunt printre europenii cu cel mai mare număr de ore lucrate săptămanal. Durata obişnuită a programului de lucru săptămanal al persoanelor cu varsta cuprinsă intre 20 şi 64 de ani din Uniunea E ...

S-au găsit soluții. Iohannis spune că nu vor mai fi afectați fermierii români
21/09/2023 00:22

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că au fost găsite soluţii pentru gestionarea exporturilor cerealelor ucrainene. Este vorba despre crearea unui sistem de autorizare, astfel incat să nu fie ...

Nu avem de ales. Fără ajustări putem pierde 75 de miliarde!
21/09/2023 00:21

Marcel Bolos reiterează pericolul suspendării fondurilor europene pledand in acelasi timp pentru implementarea măsurilor financiare. Avem un deficit bugetar de 42 de miliarde de lei si fără ajustări putem ...

A rupt gura tuturor: „Avem cea mai mare evaziune fiscală din UE”
21/09/2023 00:20

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că Romania are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, dar că a observat in ultima vreme o schimbare de atitudine la nivelul instituţiilor statului ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei