00000  ULTIMA-ORA-pe

Dimensiune font:

Democrația a pierdut lupta cu viața! http://clahar.eu/ by Claudiu Hirceaga

| 03-06-2020 09:02

 

Democrația a pierdut lupta cu viața!

Democrația a murit?

Claro que si! Deocamdată nu este trist, este doar adevarat, și-a dat neprevăzutul sfârșit în ziua în care pământul de la est la vest și de la sud la nord a intrat, la ordin politic, în carantină. Aproape 8 miliarde de suflete au reacționat ca pe front și s-au supus liderilor care le-au ordonat un sec “marș acasă!”.

Oameni dragi, pe vremuri, în timpul epocii de aur, circula o vorba cu tâlc: “ordinele nu se discută, se execută!”, era valabilă în cazul armatei, dar oamenii au extins aria pentru că, pe vremea aceea, părea mai degrabă o atenționare să nu te opui regimului că sfarșești mort, dacă ai chef de discuții umaniste, socialismul în care libertatea și orice altceva nu existau ca să terminăm cu prostiile, a murit primul și democrația părea că visul unora a devenit realitatea tuturor, dar ce te faci cu atâta libertate, cu atâtea drepturi, cu atâția oameni critici pe noile fronturi civice deschise pe rețelele sociale?  Cumva trebuie să oprești această revărsare de libertate în toate coțurile pământului. Serviciile secrete nu mai fac față, indiferent de sumele investite, salariile enorme și personalul multiplicat ca la xerox, oamenii au devenit prea atenți la afacerile și comportamentul statului, iar “chemarea la revoluție” nu mai are nevoie astazi de televiziuni pentru că facebook-ul,  twitter-ul și whatsApp-ul sunt imbatabile în a strânge oameni în stradă, a-i înarma pentru luptele cu polițiștii și nici nu pot fi controlate.

Ce faci atunci, ca stat sau ca guvern mondial (paralel), să ai controlul planetei? Ai nevoie de o criză care să-ți justifice măsurile pentru că dacă forțezi sah-mat-ul, fără argumente imbatabile, riști o revoluție, iar revoluțiile nu au o traiectorie previzibilă, o pot lua razna oricand, dovadă e istoria că nu le poți ciunti oamenilor drepturile naturale, dar parcă cu amenințarea morții, raspandită de un virus călare pe un liliac  fugit din china comunistă, mai ai o șansă să-i supui pe cei mai mulți.

Pandemie sau nu, habar nu am, dar cei de sus au speculat momentul, îl vor exploata în continuare la maximum. Vor  anunța măsuri tot mai ciudate și vor angaja analiști care să-i ajute să evalueze gradul de suportabilitate umană a unor condiții inumane.

Cât suportăm și cum reacționăm la deciziile lor, dar de ce am suporta orice? În noile condiții de viață, ce rost mai are că avem UE, NATO, avioane cu reacție, rachete spațiale (tocmai a plecat una în spațiu), mașini, restaurante, resorturi de lux sau doar all-inclusive, munți, văi și mări, muzee , Niagara, Himalaya și Drumul mătăsii sau El Camino? Nici un sens nu mai au când statul te închide în casă, întâlnirile sunt pe Zoom, școlile on-line, dezinfectanții sunt preocuparea fiecărei zile, iar ieșitul la magazin este ca o probă pentru filmul Zorro. Viața mai are puține motivații și acestea sunt azi incredibile: răzbunarea pe China, supermarket-urile, on-line-ul, amenzile autorităților și distanțarea socială care, dacă respecți ordinele, te lasă cu generozitate să te apropii la doar 2 metri de fata cu care mergi la mare, iar la restaurant numai 1,5 metri te țin departe de iubirea vieții tale. Adio romantism pe plajă, adio gesturi tandre în public. Vom fi toți ca fetele de  la pension, aflate acolo ca să se pregătească de școala vieții, doar că, de data aceasta, lecțiile nu vor fi complete, de stil și comportament în societate, vor fi numai cursuri  de supunerea și cumințenia în fața puterii, dacă suntem cuminți primim voie să ieșim la restaurant sau în parc, din când în când.

E cert că viața nu mai are indice de calitate, acea calitate pentru care s-a tot luptat progresul de câteva mii de ani, acum confortul se traduce printr-o casă care să-ți ofere un mediu sigur, poate plăcut dacă ai posibilități financiare, să ai ce găti, un job fără birou, o singură adresă, un tip este suficient să nu stai singur că-ți vin idei că libertatea, drepturile omului, obligațiile guvernanților, transparența sau protecția socială, și ieși în stradă în stil american să afli cine are și de ce dreptul să te ucida!

Inclusiv la propriu, viața nu mai e ce a fost, dar oamenii au ramas la fel, toată mancarea e proastă, băutura e rea, țigările ucid, statul te vrea tâmpit, aerul e impur, pădurile goale, apele uzate, hainele prea scumpe, pantofii prea scorțosi, orașele prea urbane, satele prea rurale, ghețarii se topesc, vremea e imprevizibilă, natura răzbunatoare, sportul e noua variantă a temelor pentru acasa, petrolul o nenorocire, diamantele o nălucire, viața frumoasă de familie o himeră și democrația a murit! În aceste condiții mai că-ți vine să pleci de pe pământ dar, după cum spune o reclamă de la un film pe Netflix, dacă oamenii ajung în spatiu vor distruge și spațiul așa cum au distrus pământul și se pare că ajung rapid, foarte rapid, cei mai “buni” dintre pamanteni.

Așa că, noi cei mulți, vom rămâne pe pământ (Elon Mask s-ar putea să plece dacă n-a plecat deja, vezi mai sus, cu fiul sau cu nume de problema matematica), vom avea de ales între a ne conduce gașca lui Bill Gates sau alt șef de organizație secretă și a ne reaminti că suntem oameni și că oamenii chiar și mor pentru libertate, democrația a pierdut lupta cu viața, dar oamenii încă nu, și printre ei se află și cei care ne vor salva viitorul, vor inventa o nouă teorie sociala, un nou concept de life și new democrația, pentru că de sus nu va veni nici un ajutor. Pământul abia se mai vede din spațiu din cauza noastră, iar de la înalțimea LUI sunt convins că Dumnezeu nu-l mai vede deloc, ne-a lăsat singuri pe pământ cu liberul arbitru și cu accesul la rațiune printr-o ușa pe care unii au scris mare și apasat: NO ENTRY.

 

 Claudiu Hirceaga   http://clahar.eu/

 

 

 

Puncte difuzare "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi:


Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
1.Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Primaria Comunei Sipote, cu sediul in comuna Sipote, cod postal: 707485, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, telefon: 0232/238.333, fax: 0232/238.320, e-mail: primariasipote@yahoo.ro, cod fiscal: 4045291, 2. Informatii generale privind obiectul vanzării, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 3 apartamente impreuna cu cotele indivize teren si cotele parte teren intravilan, proprietate privata a Comunei Sipote, identificate astfel: - Apartamentul numarul 2, in suprafata de 64,99 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U1, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 549 mp. – gradina, nr, cadastral 60535, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; - Apartamentul numarul 3, in suprafata de 64,84 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U3, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 543 mp. – gradina, nr, cadastral 60536, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; - Apartamentul numarul 4, in suprafata de 64,99 mp. nr. cadastral: 60009-C1-U2, impreuna cu cota indiviza de 151 mp. din terenul de sub bloc si suprafata de 622 mp. – gradina, nr, cadastral 60537, situat in intravilanul satului Chiscareni, comuna Sipote, jud. Iasi; conform HCL 85/10.07.2020 si temeiului legal: O.U.G. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Serviciul Administrare Patrimoniu sau se poate consulta pe site-ul: www.primariasipote.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Serviciul Administrare Patrimoniu din cadrul Primariei Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Daca se ridica de la sediul institutiei: 50 lei / exemplar, ce se achita in numerar la casieria concedentului sau cu ordin de plata in contul nr. RO95 TREZ 24A7 0500 0200 130X Trezoreria Municipiului Iasi. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 29.07.2020, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 04.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.08.2020, ora 12.00, Primaria Comunei Sipote, Alexandru Lapusneanu, nr. 1, judetul Iasi, Cladire Camin Cultural – sala . 6. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: JUDECATORIA HARLAU, cu sediul in Str. Gheorghe Doja, nr, 1, Ors. Hirlau, Jud. Iasi, telefon 0232 722 344, fax 0232 722 622, e-mail jud-hirlau-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 10.07.2020.
A fost supusă la vot, în Camera Deputaţilor, iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”
14/07/2020 13:11

  A fost adoptată, in Camera Deputaţilor, iniţiativa cetăţenească "Fără penali in funcţii publice". Cum s-a votat: PENTRU: 295 şi o abţinere. Legea a fost adoptată.     S ...

ANI dă o nouă lovitură: Lot de aleși locali, în conflict de interese și incompatibilitate
14/07/2020 10:46

 1. OGÂGĂU TRAIAN, Primar al Orasului Singeorz - Băi, Judetul Bistrita - Năsăud - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV În perioada exercitării functiei de primar, a incheiat in data d ...

PSD apasă pedala în Parlament: 'Fără penali în funcții publice' intră la vot final în Camera Deputaților
14/07/2020 10:39

 „La inceputul sesiunii s-a regasit si initiativa cetateneasca Fara penali in functii publice. Pentru ca se incheie maine sesiunea extraordinara si azi e ultima zi in care am putea dezbate si vota, p ...

CCR îl fierbe pe Klaus Iohannis. Când va dezbate noua lege privind Curtea de Conturi
14/07/2020 10:09

 În sesizarea de neconstitutionalitate, Klaus Iohannis arată că, prin continutul său normativ, legea contravine mai multor articole din Constitutie. Astfel, prin noua solutie legislativă presedi ...

Zi DECISIVĂ la CCR: Verdict pe legea privind impozitarea pensiilor de serviciu
14/07/2020 09:51

 * Pe 18 iunie, Secţiile Unite al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la legea care stabileşte un nou sistem de impozitare a pensiilor ...

Nunțile politicienilor, SURSĂ de îmbogățire rapidă: Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a primit DAR de nuntă peste 150.000 de euro
13/07/2020 18:11

 Politicienii din Romania nu duc lipsă de bani. O arată de la an la an declaratiile de avere ale acestora, in care veniturile cresc văzand cu ochii, indiferent de conditiile economice. Presedintele Cons ...

IN CAPUL TREBII
13/07/2020 15:21

Prim-ministrul Ludovic Orban nu se luptă cu COVID-ul, se luptă cu PSD. Îi este mai teamă de social – democraţi decat de virusul ucigaş. Nu s-a lămurit incă dacă se ia şi de USR. Este mai ...

Semnal din PSD înainte de CEX-ul pe legea carantinei: Opoziția nu înseamnă să fim la fel de iresponsabili ca liberalii
13/07/2020 12:32

 Europarlamentarul Victor Negrescu spune că PSD si-a sacrificat puncte electorale cand a votat Guvernul Orban II si incuviintarea stării de alertă si a stării de urgentă si că acest lucru este f ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!