default

Dimensiune font:

Dragnea afla sentinta definitiva pe 27 mai, inainte de decizia CCR

| 20-05-2019 21:54

Liviu Dragnea afla, pe 27 mai, odata cu rezultatul alegerilor europarlamentare si al referendumului pentru justitie, sentinta definitiva in dosarul in care este acuzat ca a angajat secretare PSD la Protectia Copilului din Teleorman, fara ca acestea sa lucreze cu adevarat pentru institutia respectiva in cei 8 ani si jumatate in care au incasat lunar salariul.

Verdictul magistratilor va fi dat inainte de termenul de 5 iunie, la care CCR e asteptata, dupa 4 amanari, sa dea o decizie in cazul completurilor specializate. Dragnea a contestat sentinta din prima instanta, de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pe motiv ca nu a fost data de un complet specializat pe fapte de coruptie.

Orice va decide CCR nu va afecta sentinta ICCJ, ci doar ii va oferi posibilitatea liderului PSD, in cazul in care doreste, sa depuna o contestare in anulare.

Dragnea nu s-a prezentat luni la Inalta Curte iar avocatii sai si ai celorlalti inculpati au facut numeroase cereri pentru a mai amana finalul procesului, insa toate au fost respinse de magistrati. Avocatii au cerut apoi achitarea, pe motive ce au variat de la acela ca faptele nu au existat in baza noilor legi modificate sau au beneficiat de o prescriere "speciala", pana la acela ca s-a declarat ca Dragnea ar fi fost Dumnezeu in Teleorman, si se poate demonstra usor ca nu e vreo zeitate.

De cealalta parte, DNA a schimbat procurorul de caz, dosarul fiind preluat de Elena Grecu, magistrat cu experienta, care a candidat si pentru sefia DNA, fiind respinsa de Tudorel Toader. Grecu a schimbat strategia, astfel incat procesul sa nu mai fie prelungit si sa se finalizeze astazi. Totodata, ea a cerut pedepse mai aspre pentru toti inculpatii in dosar, in special pentru Liviu Dragnea.

Sala de judecata a fost arhiplina, cu inculpati, avocati, jurnalisti si jandarmi laolalta. In prima parte a zilei, prin ferestrele salii de judecata au rasunat din cand in cand scandarile protestatarilor stransi in fata sediului ICCJ. Mai multi sustinatori venisera pentru Dragnea din Teleorman, dar cand au vazut ca seful PSD nu participa, au inceput sa plece.

In jurul pranzului, jandarmii au evacuat de pe troturarele din zona ambele tabere, dupa ce, anterior, ii amenintasera pe contestararii lui Dragnea ca vor fi sanctionati. Motivul? Bannerul lor pe care scria "Insist pentru statul de drept" instiga la violenta.

In ultimul cuvant, inculpatii au cerut toti clementa instantei, unii chiar in lacrimi, sustinand ca acest dosar le-a distrus vietile. Niciunul dintre toti cei care ani de zile au lucrat la Protectia Copilului nu au mentionat adevaratele victime: cei pe care s-au angajat sa-i protejeze.

  LIVE TEXT, desfasurarea ultimului termen de la Inalta Curte in dosarul lui Liviu Dragnea:

19:22 - Magistratii anunta ca amana pronuntarea pana pe 27 maiziua in care vom afla si rezultatul alegerilor europarlamentare, dar si al referendumului pentru Justitie initiat de presedintele Klaus Iohannis.

Pana la aceasta data avocatii si procurorul trebuie sa depuna concluziile scrise.

19:19 - Fosta sefa a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a inceput sa planga in ultimul cuvant. Femeia a spus ca nu a avut nicio legatura cu angajarea celor doua secretare PSD si ca a fost nevoita sa le mentina in functie.

In plus, ea a sutinut ca nu a gasit niciun martor in favoarea ei, deoarece toti erau angajati in institutile statului. In ultimul cuvant, Floarea Alesu a criticat apararea lui Dragnea care spunea ca si-a delagat o parte din atributii.

"Pot sa spun ca pot sa rasuflu usurata dupa 7 ani de cosmar, 7 ani in care mi-am sacrificat cariera profesionala. Mi-am recunoscut faptele. Puneti-va in situatia mea, in momentul in care am aflat ca cele 2 sunt angajate la institutie ce puteam sa fac la acel moment? Acum, da. Dar atunci?

Nu puteam sa fac altceva. Am un copil major. Am luptat singura 38 de ani sa o cresc, am avut functii de conducere 30 de ani. (...) Cum poti sa spui ca sef al Consiliului Judetean ca ti-ai delegat atributiile? Legea spune altceva, ca el poate delega celorlalti vicepresedinti ai CJ.

Cum s-a putut spune ca eu, cat am fost director, nu am discutat cu presedintele CJ? Ce avantaje aveam eu (prin angajarea celor doua secretare - n.red.)? Eu am aflat mai tarziu de ele. Cand am aflat, am incercat sa iau masurile necesarae. De ce credeti ca am chemat-o pe Stoica si nu pe Botorogeanu?

De asta nu am putut sa aduc niciun martor. Toti sunt anagajati in instititii. Sunt pensionara, mi-am ratat cariera. Nici macar nu mi-au multumit.

Eu nu le-am ferit, stiam ca se stie. Stiam ca mi s-a cerut. Va spun, imi pare rau de cariera mea, am terminat facultatea cu zece. Am muncit si am vrut sa-i demonstrez copilului meu sa fie mandru de mine ca am reusit sa o aduc acolo unde este astazi", a declarat in lacrimi in fata instantei Floarea Alesu.

Constantin Claudiu Balaban a spus instantei in ultimul cuvant ca nu el a luat decizia de angajare si ca nu a semnat niciodata condica de prezenta la centru: "Imi pare rau ca am ajuns in situatia asta, am fost dat afara de la serviciu, nu am putut sa ma angajez nicaieri".

Adriana Botorogeanu: "Am inteles foarte bine ca am gresit. Precis regret ca am incalcat legea. Eu nici macar o amenda nu am primit. Tot ce va rog doar sa aveti putina clementa pentru situatai mea".

Nicusor Gheorghe: Ma consider nevinovat.

Olguta Sefu a explicat ca a fost un cosmar de 3 ani de zile, de cand si-a pierdut serviciul.

"Nu mai vorbim de partea profesionala pe care am facut-o cu tot sufletul. Eu niciodata nu am fost sanctionata, este o munca enorma acolo la DGASPC. Situatia este cea pe care v-am spus-o. Nu am stiut niciodata.

Nu am fost anuntata, nu am fost consultata la intocmirea organigramelor, trebuia sa fiu consultata. Cu domnul Dragnea nu am vorbit niciodata. Ma consider nevinovata, poate trebuie sa fiu mult mai atenta. Aveam peste 400 de salariati.

Nu eu am facut angajarile, chiar nu. Daca este posibil sa-mi dati ocazia sa-mi reiau viata de unde s-a oprit", a spus Sefu in ultimul cuvant.

19:10 - Ultimul care vorbeste este procurorul DNA, care cere respingerea apelurilor facute de inculpatii din acest dosar. O singura exceptie, cere admiterea apelului in cazul Adrianei Botorogeanu, una din secretarele PSD, care a si solicitat schimbarea pedepsei cu suspendare sub supraveghere intr-o pedeapsa cu suspendare simpla, din motive medicale.

"Criticile sunt comune tuturor inculpatilor. Ele au fost ridicate si la fond", sustine DNA.

Procurorul spune ca in acest proces infractiunea de fals intelectual nu s-ar fi prescris asa cum sustin avocatii, deoarece este vorba de o infractiune continua.

"Cererile de incetare a procesului penal sunt nefondate", spune DNA.

Procurorul a atras atentia asupra perioadei mari de timp, in care cele doua secretare au fost angajate la DGASPC Teleorman si nimeni nu a avut curajul sa zica nimic.

"Timp de 8 ani si jumatate si 4 ani si jumatate nimeni nu a vazut ca cele doua secretare lipseau de la munca? In conditiile in care daca alti functionari lipseau 10 minute erau sanctionati!", spune procurorul.

"N-au lucrat nicio zi la Protectia Copilului!", insista DNA.

18:44 - Avocatul Toni Neacsu, care o reprezinta pe Olguta Sefu, face trimitere din nou la exceptia completurilor specializate in fapte de coruptie. O pledoarie tehnica, cu trimitere la multe articole din legi si la modificarile legislative. Neacsu arata ca in acest moment, CCR urmeaza sa se pronunte in acest caz.

El cere admiterea apelului si trimiterea procesului pentru rejudecare.

Toni Neacsu face trimitere si la decizia CCR prin care s-a dezincriminat partial infractiunea de abuz in serviciu, in sensul in care se pedepsesc penal doar atunci cand se incalca actele normative primare, legi si OUG.

El insista ca in cazul clientei sale, Olguta Sefu, este vorba de cel mult o neglijenta in serviciu si in niciun caz de abuz in serviciu.

18:22 - Procesul a fost reluat. Mai sunt trei avocati, iar inculpatii trebuie sa-si sustina ultimul cuvant.

Avocatul lui Ionel Marineci cere achitarea clientului sau pentru abuz in serviciu in baza deciziei CCR privind dezincriminarea partiala a acestei infractiuni.

Aparatorul sustine ca nu sunt probe care sa sustina acuzatiile DNA.

"In cazul in care instanta constata fapta, sa dispuneti o pedeapsa mult mai mica. Marineci are circumstante atenuante, se poate da o sentinta cu suspendare", sustine avocatul.

17:51 - Inalta Curte a suspendat pledoariile avocatilor pentru o pauza de 15 minute.

Aparatorii Valentinei Marica si ai lui Nicusor Gheorghe, fosti directori in cadrul DGASPC Teleorman, cer incetarea procesului penal, pentru infractiunea de fals intelectual, deoarece a intervenit prescriptia raspunderii penale si achitare pentru abuz in serviciu, in baza articolului potrivit caruia fapta nu exista.

Ei sustin ca cineva poate fi tras la raspundere pentru abuz in serviciu, daca a stat in pasivitate si nu a sanctionat disciplinar pe cineva pentru absente de la serviciu.

17:43 - Al doilea avocat al lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a repetat in fata instantei mai multe exceptii procedurale, pe care le-a transformat in motive de apel.

Unul din acestea este chiar exceptia aflata pe rolul CCR, ca Dragnea nu a fost condamnat in faza de fond de un complet specializat in fapte de coruptie, ci de un complet obisnuit.

De asemenea, Flavia Teodosiu pune iar in discutie modul in care a fost numit completul, in faza de fond, cand judecatorul Constantin Epure a inlocuit-o pe Ana Maria Dascalu, care s-a pensionat.

"Lasand la o parte aspectele procedurale, eu nu pot sa spun decat un singur lucru: pe mine m-a ingrozit motivarea prin care un om este condamanat pe alegatii si pe intrebari retorice, si pe unele invocari sociologice, ceea ce n-ar trebui sa existe niciodata. Nu a fost dovedita niciun fel de instigare! Din punctul nostru de vedere este nevinovat", concluzioneaza avocata lui Liviu Dragnea.

"Noi cerem sa constatati totala nevinovatie si sa admiteti apelul nostru", conchide Flavia Teodosiu.

17:20 - Avocatul Marian Nazat a cerut achitarea lui Liviu Dragnea pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si, deci, nu exista.

In peldoaria sa, care a durat aproape o ora, el a criticat marturia fostei sefe a DGASPC Telorman Floarea Alesu, a carei marturie a cantarit mult in condamanarea lui Liviu Dragnea.

"Totul sugereaza nevinovatia inculpatului. Aceasta situatie rezulta din probe fara nicio indoiala. Sa-l condamni pe baza unor probe subiective, a unor intrebari, pe declaratia unui martor nu este posbil", insista aparatorul.

Avocatul cere inlaturarea declaratiilor din procesul verbal de confruntare cu Floarea Alesu, pe motiv ca ele "nu se coroboreaza cu mijloacele de proba".

"Nu ne este greu de dovedit ca Dragnea nu era un fel de Dumnezeu, asa cum spunea un martor", conchide Nazat.

17:04 - Avocatul Marian Nazat, care-l reprezinta pe Liviu Dragnea, sustine ca acuzatiile de instigare la fals intelectual, in cazul clientului sau, s-ar fi prescris.

"S-a indeplinit termenul de prescriptie speciala, indiferent daca-l calculam in baza noului sau vechiul Cod penal. Inculpatul nu doreste continuarea procesului penal. V-as ruga sa constatati ca a intervenit aceasta prescriptie speciala", arata acesta.

In cazul infractiunii de instigare la abuz in serviciu, Nazat cere achitarea lui Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, exista o "fractura logica" in descrierea acuzatiei.

Avocatul a criticat dur sentinta de condamnare din faza de fond: "Motivarea condamnarii in cazul Liviu Dragnea cuprinde 3 paliere. Un prim palier cuprinde argumente de ordin sociologic. Este citat un sociolog italian, care a scris o singura lucrare, despre societatea fascista. Sa compari societatea fascista cu societatea noastra este un argument grosolan", spune avocatul.

Al doilea palier al argumentelor, "unul hilar", spune Nazat, ca unul din martori a precizat ca "Domnul Dragnea era un fel de Dumnezeu. Toti il ascultau!".

"Nu a crezut ca o astfel de declaratie poate constitui pivotul condamnarii in Romania anilor 2019", este revoltat aparatorul.

"Ultimul palier este cel al intrebarilor retorice", precizeaza Nazat. El citeaza mai multe randuri din sentinta, in care magistrati isi explicau rationamentul pentru condamnarea lui Liviu Dragnea: "Sunt argumente care ignora in mod grosolan teoria aprecierii probelor".

16:47 - Avocatul Adrianei Botorogeanu, una dintre secretarele PSD anagajte la DGASPC Teleorman, precizeza ca a sa clienta a recunoscut acuzatiile in acest caz, inca de la inceputul anchetei.

Botorogeanu are mai multe probleme medicale, iar aparatorul cere ca pedeapsa sa fie una cu supendare spre minimul pedepsei.

16:40 - Avocatul lui Constantin Claudiu Balaban spune ca al sau client nu a avut in DGASPC Teleorman nicio o functie executiva, prin care sa fi putut sanctiona disciplinar un subordonat.

Asta in contextul in care acesta este acuzat ca nu a luat nicio masura pentru sanctionarea secretarelor PSD, care lipseau de la serviciu, dar primeau salariu.

Balaban ar fi riscat cel mult o sanctiune disciplinara, spune acesta.

"Toti au facut acelasi lucru. Toti au intocmit pontaje. Toata lumea a facut ce a facut si Balaban. Era o presiune incredibila asupra lor, ca-si pierd locurile de munca!", spune avocatul.

16:24 - Avocatul Floarei Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman cere in primul rand desfiintarea sentintei de fond si trimiterea cauzei la rejudecare.

El face trimitere la exceptia care este pe rolul CCR, privind completurile specializate. In plus, avocatul sustine ca este o problema cu incadrarile juridice in cazul clientei sale.

"Hotararea fondului (de condamnare-n.red.) m-a surprins", spune avocatul.

Aparatorul mai arata ca infractiunile de fals intelectual de care este acuzata clienta sa s-ar fi prescris. In cazul infractiunii de abuz in serviciu, avocatul face trimitere la decizia Inaltei Curti din cazul Turceni-Rovinari-Victor Ponta, in care s-au dat decizii de achitare.

15:50 - Avocatul Floarei Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman: "Nu am agreat niciodata judecati facute la ore atat de tarzii, fiecare avem un bioritm. Dar va rog sa ma scuzati daca sunt neconcordante".

Instanta:Oricum o sa amanam pronuntarea, puneti concluzii scrise.

Avocatul cere desfiintarea sentintei de fond si trimiterea cauzei la rejudecare.

El face trimitere la exceptia care este pe rolul CCR, privind completurile specializate.

Pronuntarea ar trebui data pana pe 1 iunie, cand se pensioneaza judecatoarea Luciana Mera. Asadar, sentintele le vom afla inaintea deciziei CCR in cazul completurilor specializate.

15:44 - Procurorul prezinta Inaltei Curti probele in baza carora isi sustine acuzatiile.

"Va solicit sa reanalizati apelurile si sa-l condamnati pe Liviu Dragnea si pentru infractiunea de fals intelectual", arata DNA.

Procurorul face trimitere la declaratia sefei de Personal de la DGSPC Teleorman, care povesteste cum Floarea Alesu s-a dus cu schema organizatorica la Liviu Dragnea.

"S-a dus cu o schema care nu i-a convenit lui Liviu Dragnea si s-a intors cu alta. Au infiintat Serviciul Secretariat, condus de Bombonica Prodana, unde au fost angajate cele doua secretare", arata aceasta.

Potrivit ei, este vorba de un transfer tipic al faptei de la autorul moral al faptei catre cel care executa infractiunea. Ea face trimitere la infractiunea de instigare la fals intelectual de care este acuzat Liviu Dragnea.

Procuorul DNA insista pe marirea pedepselor in acest caz pentru toti inculpatii.

15:35 - Procurorul DNA cere condamnari si pentru acuzatiile de fals si instigare la fals, pentru care inculpatii au fost achitati in prima instanta.

"Voi trece in revista probatoriile care au determinat implicarea inculpatilor in savarsirea acestor infractiuni. Situatia permisa a fost relatata chiar de cele doua angajate, Stoica si Botorogeanu. Inculpata Stoica a relatat ca Dragnea a fost cel care a luat decizia ca ele doua sa fie angajate la DGASPC, dar sa lucreze la partid in continuare.

Instanta de fond l-a condamnat pe Dragnea pentru instigare la abuz in serviciu si a retinut ca avea un ascendent pe linie profesionala si politica asupra inculpatei Alesu", arata DNA.

15:26 - Procurorul DNA anunta ca cere pedepse mai aspre pentru inculpati: "Solicitam aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, asa cum a apreciat instanta de fond".

15:22 - Completul de 5 judecatori a respins cererile de amanare si exceptiile invocate de avocati.

"Cauza este in stare de judecata. Procurorul DNA are primul cuvantul", spune presedintele Completului de 5 judecatori.

14:52 - Inalta Curte a suspendat sedinta de judecata pentru a delibera pe cererea de amanare, pe exceptiile invocate si pe suplimentarea probatoriului.

Procurorul DNA a pledat timp de aproape 40 de minute impotriva exceptiilor ridicate de avocati si insista ca acest proces sa se solutioneze astazi.

14:41 - Sala de judecata este arhiplina, inculpati, avocati, jurnalisti si jandarmi. Este foarte cald, iar multe persoane stau in picioare.

14:34 - Procurorul DNA cere respingerea ca inadmisibile a exceptiilor de neconstitutionalitate.

Potrivit acestuia, cererea de suplimentare a probatoriului nu este utila in acest moment al procesului.

Magistratul pune concluzii de respingere a exceptiilor ridicate de avocatii lui Liviu Dragnea.

14:30 - Ceilalti avocati din dosar sunt de acord cu amanarea dupa data de 5 iunie si cu sesizarea CCR.

14:24 - Avocatul Olgutei Sefu, Toni Neacsu, cere schimbarea incadrarii din abuz in serviciu in cea de neglijenta in serviciu, deoarece nu ar fi existat intentia.

Neacsu ridica si problema Lucianei Mera, care trebuie sa se pensioneze de la 1 iunie.

"In momentul in care se depune cererea de pensionare, judecatorul trebuie degrevat de mai multe sarcini, potrivit unei decizii CSM. Vrem sa analizati acest aspect", declara Neacsu.

Toni Neacsu cere amanarea procesului dupa 5 iunie, cand trebuie sa se pronunte CCR in cazul completurilor specializate.

14:19 - Celalalt avocat al lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, cere suplimentarea probelor din acest caz. El vrea ca DNA sa depuna la dosar documentul din care sa reiasa modul de solutionare al dosarului fostei sefe DGASPC Teleorman, Floarea Alesu.

"Acest caz a fost nesolutionat 7 ani de zile. Se incearca manipularea martorului", sustine Nazat.

Floarea Alesu a fost unul dintre martorii in baza carora DNA si-a fundamentat acuzarea, arata acesta. Avocatul sustine ca este pusa sub semnul intrebarii marturia fostei directoare a DGASPC Teleorman.

14:14 - Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, mai anunta Inalta Curte ca mai ridica si 2 exceptii de neconstitutionalitate.

Prima exceptie vizeaza reaudierea martorilor in faza de apel, in cazul infractiunilor in care s-a dat achitare.

O a doua exceptie vizeaza articolele care stabilesc modul de calcul al prescrierii faptelor.

14:00 - In momentul in care presedintele Completului de 5 judecatori, Aida Popa, se pregatea sa anunte ca a fost finalizata cercetarea judecatoreasca in acest caz, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, spune ca vrea sa ridice o exceptie.

"Noi avem o cerere, o exceptie de nelegalitate. Am studiat tot site-ul ICCJ si am constatat ca exista niste elemente care ne pun in dificultate judecata", explica aceasta.

Avocatul lui Dragnea este nemultumita de modalitatea in care a fost ales sa faca parte din completul de fond judecatorul Constantin Epure, cel care a luat locul judecatorului Anei Maria Dascalu, care s-a pensionat.

"Noi cerem citarea Colegiului de Conducere. Au dat doua hotari cu exces de putere, care sunt nelegale", insista avocatul.

"In 2016 lipsea acest element al specializatii unui judecator. Vrem sa vedem modalitatea si criteriile pentru care Colegiul a decis numirea lui Constantin Epure in complet", explica avocata lui Dragnea.

13:53 - DNA renunta si la cererea de schimbare a incadrarilor juridice in cazul unor inculpati, din forma simpla a infractiunii, in cea continuata.

Solicitarea viza atat infractiunile de abuz in serviciu, cat si pe cea de fals intelectual. Inalta Curte a luat act de solicitarea DNA.

13:42 - Renuntam la sustinerea exceptiilor de neconstitutionalitate, a declarat procurorul DNA in deschiderea sedintei.

"Exceptiile nu au legatura cu acest caz", explica acesta. Avocatii din dosar arata judecatorilor sa ia act de acest demers.

Prin aceasta miscare a procurorilor se vizeaza ca dosarul sa se judece cat mai repede.

13:36 - A inceput procesul! Lipsesc patru inculpati, printre care Liviu Dragnea, Bombonica Prodana si una dintre secretarele PSD, Anisa Stoica.

13:20 - In dosarul lui Liviu Dragnea a fost schimbat procurorul DNA de sedinta. In locul procurorului Raluca Mirica intra un magistrat cu experienta, Elena Grecu.

Elena Grecu a candidat anul trecut pentru sefia DNA, intr-o procedura in care Tudorel Toader i-a respins pe toti candidatii.

12:53 - Continua procesul la Dan Sova, care vrea sa sesizeze CJUE.

De afara, din fata Inaltei Curti, se aud in sala cum taberele pro si anti Dragnea striga unele la altele: "PSD, PSD!" si "PSD, ciuma rosie!".

Jandarmii i-au anuntat prin portavoce pe protestatarii din ambele tabere ca au 5 minute sa paraseasca zona, cam in acelasi timp cand de la Curtea Constitutionala aflam ca mult asteptata decizie pe completurile specializate este din nou amanata.

Liviu Dragnea nu a venit deloc luni la Inalta Curte.

12:34 - S-au reluat procesele in sala. Primul este cazul fostului senator PSD, Dan Sova. Avocatul lui Dan Sova este nemultumit ca DNA a facut contestatie in anulare in cazul clientului sau, iar la liderul PNL, Ludovic Orban, nu a facut.

"DNA vrea sa agraveze situatia clientului meu", spune avocatul. El anunta ca vrea sa sesizeze Curtea de Justitie a UE, in acest caz.

Dupa cazul Sova urmeaza dosarul lui Liviu Dragnea.

11:44 - Termenul pentru dosarul in care Dragnea e condamnat in prima instanta pentru ca a angajat doar pe hartie la Protectia Copilului Teleorman secretare PSD trebuia sa inceapa la ora 11:00, insa judecatorii au amanat pentru ora 12:30. Cel mai probabil, ei asteapta intai sa vada ce va decide CCR in legatura cu completurile specializate.

11:13 - Multi dintre cei 300 de sustinatori sunt veniti din Teleorman.

"Am venit sa-l sustinem pe dl Dragnea. Nu se stie daca este in pericol deocamdata, dar speram sa fie bine. Il sustinem sufleteste. Sunt alaturi de dansul pentru ca e de la mine din judet", a declarat, pentru Epoch Times Romania, unul dintre sustinatori.

Barbatul a adaugat ca este lacatus-mecanic si este in concediu, astfel ca a putut sa vina sa-si arate sustinerea pentru seful PSD.

Si alti sustinatori din jurul sau au declarat ca sunt tot din Teleorman veniti.

11:08 - A crescut si numarul protestatarilor si, odata cu ei si "vigilenta" jandarmilor. Protestatarii au afisat un banner mare cu mesajul "Insist pentru statul de drept", moment in care jandarmii au venit sa il ceara sa il stranga, motivand ca afisarea oricarui banner ar fi "instigare la violenta".

"Decizia Inaltei Curti spune ca nu mai exista protest spontan. Orice banner afisat devine adunare publica nedeclarata", le-a spus jandarmul protestatarilor, nefiind clar daca cei aproximativ 300 de sustinatori ai lui Dragnea ar avea autorizatie pentru manifestatia lor.

Dupa cateva momente tensionate, protestatarii au acceptat sa stranga bannerul, dupa ce jandarmii le-au cerut acelasi lucru si sustinatorilor lui Dragnea.

10:47 - E asteptat sa ajunga si Liviu Dragnea, insa surse politice au declarat pentru Ziare.com ca seful PSD le-ar fi zis colegilor de partid ca nu se va prezenta la termen. Dragnea trebuie azi sa sustina ultimul cuvant, insa judecata continua si daca nu se prezinta la ICCJ.

10:44 - Au venit avocatii lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu si Marian Nazat, si mai multi inculpati din dosar. Niciunul nu a facut declaratii in fata jurnalistilor.

10:02 - Sustinatorii lui Dragnea au inceput, la 10 fix, sa scandeze "PSD, PSD!". Numele partidului de guvernamant rasuna pana in sala de judecata, transmite corespondentul Ziare.com. Intreg momentul nu a durat insa mai multe de cateva zeci de secunde.

10:00 - In asteptarea lui Dragnea, curtea ICCJ s-a umplut de VIP-uri care au azi termene in diverse dosare de coruptie. Printre ei, fostul ministru PSD Dan Sova si Alexandru Mazare, fratele fostului primar PSD al Constantei, care astazi va fi extradat din Madagascar.

Dan Sova ICCJ

 

Alexandru Mazare ICCJ09:42 - Trotuarele din jurul sediului Inaltei Curti au devenit neincapatoare pentru persoanele venite sa-l sustina pe Dragnea. Deja sunt in jur de 300 de sustinatori, insa au inceput sa soseasca si persoane care il contesta pe seful PSD, informeaza Digi24.

08:48 - Numarul sustinatorilor lui Dragnea a crescut considerabil. In fata sediului Inaltei Curti sunt peste 100 de persoane, transmite corespondentul Ziare.com. Jandarmii au montat garduri de protectie. Oamenii prezenti nu au pancarte si nici nu scandeaza mesaje de sustinere pentru seful PSD. De altfel, termenul de judecata incepe efectiv la ora 11:00.

Dragnea sustinatori jandarmi ICCJ07:57 - Numarul jandarmilor de la Inalta Curte este mai mare decat intr-o zi in care pe rolul instantei nu se judeca dosare in care apare numele lui Dragnea.

jandarmi ICCJ Dragnea ultimul termen07:40 - In fata sediului Inaltei Curti au inceput sa se stranga sustinatori ai liderului PSD, Liviu Dragnea, transmite corespondentul Ziare.com.

Dragnea sustinatori ICCJ

 

sustinatori Dragnea ICCJ procesSe schimba completul?

Procesul se judeca contra-timp, in contextul in care unul dintre judecatorii din acest dosar, Luciana Mera, se va pensiona incepand cu 1 iunie.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, "2 Penal", care-l judeca pe Dragnea, este format din Rodica Aida Popa - fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera si Simona Enceanu.

In cazul in care procesul se amana, Luciana Mera va fi inlocuita cu un magistrat supleant. Probele importante din acest dosar ar trebui readministrate, potrivit procedurii, iar cazul practic va fi reluat.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
ANUNŢ DE VÂNZARE Trans Euro Broker S.R.L., cu sediul social în mun. Iași, str. Nicolina, nr. 64, biroul 19, et. 2, jud. Iași, CUI: 24445537; nr. de înregistrare la O.R.C. J22/2739/2008, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Încheierii civile nr. 131/01.10.2018, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5963/99/2018, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 07.06.2019, ora 11.00, a activelor S.C. Trans Euro Broker S.R.L. Iasi, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași astfel: nr. crt. denumire și descriere active - valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) - valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) 1. autoturism, ab berlină cu hayon, marca Suzuki, tip SX4, nr. înmatriculare IS-69-GIA, norma de poluare euro 4, CO2: 163 g/km, an fabricaţie 2009, nr. identificare TSMEYA11S00340822, nr. locuri 5, motor tip M15A, cilindree 1490 CMC, putere 73 kw (100 CP), sursa de energie benzină, tracţiune faţă, culoare negru, km la bord: starea tehnică: mijlocul de transport este în staţionare din iulie 2018; la data inspecţiei s-a pus contactul s-au aprins martorii în bord, nefiind pus în funcţiune electromotorul. Starea fizică: caroseria şi interiorul se prezintă în stare bună. ITP valabil până la data de 24.02.2019. dotări: aer condiţionat computer de bord, cutie manuală 5+1, închidere centralizată, comenzi volan radio CD ABS - 10.520,00 - 10.520,00 2. mobilier de birou conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 270,00 - 270,00 3. aparatură birotică conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 2.120,00 - 2.120,00 Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 13.00, până pe data de 06.06.2019, ora 12.00, în baza unei programări prealabile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail secretariat@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
„Oamenii vor altceva, iar noi vom le vom da ceea ce vor”
25/06/2019 10:29

  * social-democraţii se pregătesc pentru alegerea conducerii centrale, la Congresul extraordinar din 29 iunie * Viorica Dăncilă a anunţat că va candida la funcţia de preşedinte al partidului, in ...

ALERTĂ - Codul Penal, modificat în Senat în varianta 'Mitralieră'
24/06/2019 16:56

 Modificarea Codului Penal prin reducerea termenelor de prescriptie a răspunderii penale a trecut tacit de Senat, la pachet cu alte 24 de proiecte importante legate de legea educatiei, cumulul pensiei cu ...

DNA l-a informat pe Draghici ca e inculpat in dosarul de delapidare
24/06/2019 13:28

 Fostul trezorier al PSD Mircea Draghici s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi informat ca i-a fost schimbata incadrarea din suspect in cea de inculpat. Dupa ce a plecat d ...

Liberalii, euforici cu şansa lui Iohannis la preşedinţia Consiliului European
17/06/2019 00:00

* preşedintele Romaniei se află printre favoriţii pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Consiliului European * „PNL este un partid cu cel puţin 2-3 prezidenţiabili, dacă acest lucru s-ar petr ...

Greu de demis
15/06/2019 00:00

  * liberalii afirmă că iniţiatorii moţiunii de cenzură impotriva Guvernului Dăncilă se bazează la acest moment pe 214 - 215 voturi, din cele 233 necesare adoptării ei * astfel, aceştia susţin ...

Guvernul Dăncilă atârnă de un fir de aţă!
14/06/2019 00:00

    *opoziţia ar mai avea nevoie de 19 voturi pentru a demite guvernul PSD-ALDE *„Cei din PSD stau precum hienele pe cadavrul unei instituţii. Dacă moţiunea de cenzură nu trece, problemel ...

Vasile Cîtea: „Va trebui să învăţăm din greşelile pe care le-am făcut”
12/06/2019 00:00

Congresul pe care PSD il va organiza pe 29 iunie va fi unul premergător desemnării candidatului la prezidenţiale, social-democraţii afirmand că iau in calcul şi varianta unui prezidenţiabil din afara par ...

„Când clasa politică divide societatea, încep să se producă aberaţii în sistem”
11/06/2019 11:22

  * susţine profesorul Iulian Chifu, analist de politică externă, fost consilier prezidenţial, director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor Curtea Constituţională a Republicii Moldova a dec ...

„Cei care vrem să dezoligarhizăm oraşul trebuie să ne aşezăm la aceeaşi masă”
11/06/2019 00:00

  Nu puţini sunt cei care consideră că orice fel de concurenţă intre PNL şi USR-PLUS nu face decat să intărească PSD. În opinia celor care asistă la tensiunile şi interesele divergente in ...

PSD vrea să se „rebranduiască” de la Iaşi!
10/06/2019 16:48

* un senator ieşean doreşte schimbări radicale in PSD: „Fac parte dintre cei care consideră că putem lua in considerare, odată cu abordarea doctrinară mai mult spre centru, şi o schimbare a numelu ...