Dragnea afla sentinta definitiva pe 27 mai, inainte de decizia CCR

default

Dimensiune font:

| 20-05-2019 21:54

Liviu Dragnea afla, pe 27 mai, odata cu rezultatul alegerilor europarlamentare si al referendumului pentru justitie, sentinta definitiva in dosarul in care este acuzat ca a angajat secretare PSD la Protectia Copilului din Teleorman, fara ca acestea sa lucreze cu adevarat pentru institutia respectiva in cei 8 ani si jumatate in care au incasat lunar salariul.

Verdictul magistratilor va fi dat inainte de termenul de 5 iunie, la care CCR e asteptata, dupa 4 amanari, sa dea o decizie in cazul completurilor specializate. Dragnea a contestat sentinta din prima instanta, de 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pe motiv ca nu a fost data de un complet specializat pe fapte de coruptie.

Orice va decide CCR nu va afecta sentinta ICCJ, ci doar ii va oferi posibilitatea liderului PSD, in cazul in care doreste, sa depuna o contestare in anulare.

Dragnea nu s-a prezentat luni la Inalta Curte iar avocatii sai si ai celorlalti inculpati au facut numeroase cereri pentru a mai amana finalul procesului, insa toate au fost respinse de magistrati. Avocatii au cerut apoi achitarea, pe motive ce au variat de la acela ca faptele nu au existat in baza noilor legi modificate sau au beneficiat de o prescriere "speciala", pana la acela ca s-a declarat ca Dragnea ar fi fost Dumnezeu in Teleorman, si se poate demonstra usor ca nu e vreo zeitate.

De cealalta parte, DNA a schimbat procurorul de caz, dosarul fiind preluat de Elena Grecu, magistrat cu experienta, care a candidat si pentru sefia DNA, fiind respinsa de Tudorel Toader. Grecu a schimbat strategia, astfel incat procesul sa nu mai fie prelungit si sa se finalizeze astazi. Totodata, ea a cerut pedepse mai aspre pentru toti inculpatii in dosar, in special pentru Liviu Dragnea.

Sala de judecata a fost arhiplina, cu inculpati, avocati, jurnalisti si jandarmi laolalta. In prima parte a zilei, prin ferestrele salii de judecata au rasunat din cand in cand scandarile protestatarilor stransi in fata sediului ICCJ. Mai multi sustinatori venisera pentru Dragnea din Teleorman, dar cand au vazut ca seful PSD nu participa, au inceput sa plece.

In jurul pranzului, jandarmii au evacuat de pe troturarele din zona ambele tabere, dupa ce, anterior, ii amenintasera pe contestararii lui Dragnea ca vor fi sanctionati. Motivul? Bannerul lor pe care scria "Insist pentru statul de drept" instiga la violenta.

In ultimul cuvant, inculpatii au cerut toti clementa instantei, unii chiar in lacrimi, sustinand ca acest dosar le-a distrus vietile. Niciunul dintre toti cei care ani de zile au lucrat la Protectia Copilului nu au mentionat adevaratele victime: cei pe care s-au angajat sa-i protejeze.

  LIVE TEXT, desfasurarea ultimului termen de la Inalta Curte in dosarul lui Liviu Dragnea:

19:22 - Magistratii anunta ca amana pronuntarea pana pe 27 maiziua in care vom afla si rezultatul alegerilor europarlamentare, dar si al referendumului pentru Justitie initiat de presedintele Klaus Iohannis.

Pana la aceasta data avocatii si procurorul trebuie sa depuna concluziile scrise.

19:19 - Fosta sefa a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a inceput sa planga in ultimul cuvant. Femeia a spus ca nu a avut nicio legatura cu angajarea celor doua secretare PSD si ca a fost nevoita sa le mentina in functie.

In plus, ea a sutinut ca nu a gasit niciun martor in favoarea ei, deoarece toti erau angajati in institutile statului. In ultimul cuvant, Floarea Alesu a criticat apararea lui Dragnea care spunea ca si-a delagat o parte din atributii.

"Pot sa spun ca pot sa rasuflu usurata dupa 7 ani de cosmar, 7 ani in care mi-am sacrificat cariera profesionala. Mi-am recunoscut faptele. Puneti-va in situatia mea, in momentul in care am aflat ca cele 2 sunt angajate la institutie ce puteam sa fac la acel moment? Acum, da. Dar atunci?

Nu puteam sa fac altceva. Am un copil major. Am luptat singura 38 de ani sa o cresc, am avut functii de conducere 30 de ani. (...) Cum poti sa spui ca sef al Consiliului Judetean ca ti-ai delegat atributiile? Legea spune altceva, ca el poate delega celorlalti vicepresedinti ai CJ.

Cum s-a putut spune ca eu, cat am fost director, nu am discutat cu presedintele CJ? Ce avantaje aveam eu (prin angajarea celor doua secretare - n.red.)? Eu am aflat mai tarziu de ele. Cand am aflat, am incercat sa iau masurile necesarae. De ce credeti ca am chemat-o pe Stoica si nu pe Botorogeanu?

De asta nu am putut sa aduc niciun martor. Toti sunt anagajati in instititii. Sunt pensionara, mi-am ratat cariera. Nici macar nu mi-au multumit.

Eu nu le-am ferit, stiam ca se stie. Stiam ca mi s-a cerut. Va spun, imi pare rau de cariera mea, am terminat facultatea cu zece. Am muncit si am vrut sa-i demonstrez copilului meu sa fie mandru de mine ca am reusit sa o aduc acolo unde este astazi", a declarat in lacrimi in fata instantei Floarea Alesu.

Constantin Claudiu Balaban a spus instantei in ultimul cuvant ca nu el a luat decizia de angajare si ca nu a semnat niciodata condica de prezenta la centru: "Imi pare rau ca am ajuns in situatia asta, am fost dat afara de la serviciu, nu am putut sa ma angajez nicaieri".

Adriana Botorogeanu: "Am inteles foarte bine ca am gresit. Precis regret ca am incalcat legea. Eu nici macar o amenda nu am primit. Tot ce va rog doar sa aveti putina clementa pentru situatai mea".

Nicusor Gheorghe: Ma consider nevinovat.

Olguta Sefu a explicat ca a fost un cosmar de 3 ani de zile, de cand si-a pierdut serviciul.

"Nu mai vorbim de partea profesionala pe care am facut-o cu tot sufletul. Eu niciodata nu am fost sanctionata, este o munca enorma acolo la DGASPC. Situatia este cea pe care v-am spus-o. Nu am stiut niciodata.

Nu am fost anuntata, nu am fost consultata la intocmirea organigramelor, trebuia sa fiu consultata. Cu domnul Dragnea nu am vorbit niciodata. Ma consider nevinovata, poate trebuie sa fiu mult mai atenta. Aveam peste 400 de salariati.

Nu eu am facut angajarile, chiar nu. Daca este posibil sa-mi dati ocazia sa-mi reiau viata de unde s-a oprit", a spus Sefu in ultimul cuvant.

19:10 - Ultimul care vorbeste este procurorul DNA, care cere respingerea apelurilor facute de inculpatii din acest dosar. O singura exceptie, cere admiterea apelului in cazul Adrianei Botorogeanu, una din secretarele PSD, care a si solicitat schimbarea pedepsei cu suspendare sub supraveghere intr-o pedeapsa cu suspendare simpla, din motive medicale.

"Criticile sunt comune tuturor inculpatilor. Ele au fost ridicate si la fond", sustine DNA.

Procurorul spune ca in acest proces infractiunea de fals intelectual nu s-ar fi prescris asa cum sustin avocatii, deoarece este vorba de o infractiune continua.

"Cererile de incetare a procesului penal sunt nefondate", spune DNA.

Procurorul a atras atentia asupra perioadei mari de timp, in care cele doua secretare au fost angajate la DGASPC Teleorman si nimeni nu a avut curajul sa zica nimic.

"Timp de 8 ani si jumatate si 4 ani si jumatate nimeni nu a vazut ca cele doua secretare lipseau de la munca? In conditiile in care daca alti functionari lipseau 10 minute erau sanctionati!", spune procurorul.

"N-au lucrat nicio zi la Protectia Copilului!", insista DNA.

18:44 - Avocatul Toni Neacsu, care o reprezinta pe Olguta Sefu, face trimitere din nou la exceptia completurilor specializate in fapte de coruptie. O pledoarie tehnica, cu trimitere la multe articole din legi si la modificarile legislative. Neacsu arata ca in acest moment, CCR urmeaza sa se pronunte in acest caz.

El cere admiterea apelului si trimiterea procesului pentru rejudecare.

Toni Neacsu face trimitere si la decizia CCR prin care s-a dezincriminat partial infractiunea de abuz in serviciu, in sensul in care se pedepsesc penal doar atunci cand se incalca actele normative primare, legi si OUG.

El insista ca in cazul clientei sale, Olguta Sefu, este vorba de cel mult o neglijenta in serviciu si in niciun caz de abuz in serviciu.

18:22 - Procesul a fost reluat. Mai sunt trei avocati, iar inculpatii trebuie sa-si sustina ultimul cuvant.

Avocatul lui Ionel Marineci cere achitarea clientului sau pentru abuz in serviciu in baza deciziei CCR privind dezincriminarea partiala a acestei infractiuni.

Aparatorul sustine ca nu sunt probe care sa sustina acuzatiile DNA.

"In cazul in care instanta constata fapta, sa dispuneti o pedeapsa mult mai mica. Marineci are circumstante atenuante, se poate da o sentinta cu suspendare", sustine avocatul.

17:51 - Inalta Curte a suspendat pledoariile avocatilor pentru o pauza de 15 minute.

Aparatorii Valentinei Marica si ai lui Nicusor Gheorghe, fosti directori in cadrul DGASPC Teleorman, cer incetarea procesului penal, pentru infractiunea de fals intelectual, deoarece a intervenit prescriptia raspunderii penale si achitare pentru abuz in serviciu, in baza articolului potrivit caruia fapta nu exista.

Ei sustin ca cineva poate fi tras la raspundere pentru abuz in serviciu, daca a stat in pasivitate si nu a sanctionat disciplinar pe cineva pentru absente de la serviciu.

17:43 - Al doilea avocat al lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a repetat in fata instantei mai multe exceptii procedurale, pe care le-a transformat in motive de apel.

Unul din acestea este chiar exceptia aflata pe rolul CCR, ca Dragnea nu a fost condamnat in faza de fond de un complet specializat in fapte de coruptie, ci de un complet obisnuit.

De asemenea, Flavia Teodosiu pune iar in discutie modul in care a fost numit completul, in faza de fond, cand judecatorul Constantin Epure a inlocuit-o pe Ana Maria Dascalu, care s-a pensionat.

"Lasand la o parte aspectele procedurale, eu nu pot sa spun decat un singur lucru: pe mine m-a ingrozit motivarea prin care un om este condamanat pe alegatii si pe intrebari retorice, si pe unele invocari sociologice, ceea ce n-ar trebui sa existe niciodata. Nu a fost dovedita niciun fel de instigare! Din punctul nostru de vedere este nevinovat", concluzioneaza avocata lui Liviu Dragnea.

"Noi cerem sa constatati totala nevinovatie si sa admiteti apelul nostru", conchide Flavia Teodosiu.

17:20 - Avocatul Marian Nazat a cerut achitarea lui Liviu Dragnea pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala si, deci, nu exista.

In peldoaria sa, care a durat aproape o ora, el a criticat marturia fostei sefe a DGASPC Telorman Floarea Alesu, a carei marturie a cantarit mult in condamanarea lui Liviu Dragnea.

"Totul sugereaza nevinovatia inculpatului. Aceasta situatie rezulta din probe fara nicio indoiala. Sa-l condamni pe baza unor probe subiective, a unor intrebari, pe declaratia unui martor nu este posbil", insista aparatorul.

Avocatul cere inlaturarea declaratiilor din procesul verbal de confruntare cu Floarea Alesu, pe motiv ca ele "nu se coroboreaza cu mijloacele de proba".

"Nu ne este greu de dovedit ca Dragnea nu era un fel de Dumnezeu, asa cum spunea un martor", conchide Nazat.

17:04 - Avocatul Marian Nazat, care-l reprezinta pe Liviu Dragnea, sustine ca acuzatiile de instigare la fals intelectual, in cazul clientului sau, s-ar fi prescris.

"S-a indeplinit termenul de prescriptie speciala, indiferent daca-l calculam in baza noului sau vechiul Cod penal. Inculpatul nu doreste continuarea procesului penal. V-as ruga sa constatati ca a intervenit aceasta prescriptie speciala", arata acesta.

In cazul infractiunii de instigare la abuz in serviciu, Nazat cere achitarea lui Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, exista o "fractura logica" in descrierea acuzatiei.

Avocatul a criticat dur sentinta de condamnare din faza de fond: "Motivarea condamnarii in cazul Liviu Dragnea cuprinde 3 paliere. Un prim palier cuprinde argumente de ordin sociologic. Este citat un sociolog italian, care a scris o singura lucrare, despre societatea fascista. Sa compari societatea fascista cu societatea noastra este un argument grosolan", spune avocatul.

Al doilea palier al argumentelor, "unul hilar", spune Nazat, ca unul din martori a precizat ca "Domnul Dragnea era un fel de Dumnezeu. Toti il ascultau!".

"Nu a crezut ca o astfel de declaratie poate constitui pivotul condamnarii in Romania anilor 2019", este revoltat aparatorul.

"Ultimul palier este cel al intrebarilor retorice", precizeaza Nazat. El citeaza mai multe randuri din sentinta, in care magistrati isi explicau rationamentul pentru condamnarea lui Liviu Dragnea: "Sunt argumente care ignora in mod grosolan teoria aprecierii probelor".

16:47 - Avocatul Adrianei Botorogeanu, una dintre secretarele PSD anagajte la DGASPC Teleorman, precizeza ca a sa clienta a recunoscut acuzatiile in acest caz, inca de la inceputul anchetei.

Botorogeanu are mai multe probleme medicale, iar aparatorul cere ca pedeapsa sa fie una cu supendare spre minimul pedepsei.

16:40 - Avocatul lui Constantin Claudiu Balaban spune ca al sau client nu a avut in DGASPC Teleorman nicio o functie executiva, prin care sa fi putut sanctiona disciplinar un subordonat.

Asta in contextul in care acesta este acuzat ca nu a luat nicio masura pentru sanctionarea secretarelor PSD, care lipseau de la serviciu, dar primeau salariu.

Balaban ar fi riscat cel mult o sanctiune disciplinara, spune acesta.

"Toti au facut acelasi lucru. Toti au intocmit pontaje. Toata lumea a facut ce a facut si Balaban. Era o presiune incredibila asupra lor, ca-si pierd locurile de munca!", spune avocatul.

16:24 - Avocatul Floarei Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman cere in primul rand desfiintarea sentintei de fond si trimiterea cauzei la rejudecare.

El face trimitere la exceptia care este pe rolul CCR, privind completurile specializate. In plus, avocatul sustine ca este o problema cu incadrarile juridice in cazul clientei sale.

"Hotararea fondului (de condamnare-n.red.) m-a surprins", spune avocatul.

Aparatorul mai arata ca infractiunile de fals intelectual de care este acuzata clienta sa s-ar fi prescris. In cazul infractiunii de abuz in serviciu, avocatul face trimitere la decizia Inaltei Curti din cazul Turceni-Rovinari-Victor Ponta, in care s-au dat decizii de achitare.

15:50 - Avocatul Floarei Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman: "Nu am agreat niciodata judecati facute la ore atat de tarzii, fiecare avem un bioritm. Dar va rog sa ma scuzati daca sunt neconcordante".

Instanta:Oricum o sa amanam pronuntarea, puneti concluzii scrise.

Avocatul cere desfiintarea sentintei de fond si trimiterea cauzei la rejudecare.

El face trimitere la exceptia care este pe rolul CCR, privind completurile specializate.

Pronuntarea ar trebui data pana pe 1 iunie, cand se pensioneaza judecatoarea Luciana Mera. Asadar, sentintele le vom afla inaintea deciziei CCR in cazul completurilor specializate.

15:44 - Procurorul prezinta Inaltei Curti probele in baza carora isi sustine acuzatiile.

"Va solicit sa reanalizati apelurile si sa-l condamnati pe Liviu Dragnea si pentru infractiunea de fals intelectual", arata DNA.

Procurorul face trimitere la declaratia sefei de Personal de la DGSPC Teleorman, care povesteste cum Floarea Alesu s-a dus cu schema organizatorica la Liviu Dragnea.

"S-a dus cu o schema care nu i-a convenit lui Liviu Dragnea si s-a intors cu alta. Au infiintat Serviciul Secretariat, condus de Bombonica Prodana, unde au fost angajate cele doua secretare", arata aceasta.

Potrivit ei, este vorba de un transfer tipic al faptei de la autorul moral al faptei catre cel care executa infractiunea. Ea face trimitere la infractiunea de instigare la fals intelectual de care este acuzat Liviu Dragnea.

Procuorul DNA insista pe marirea pedepselor in acest caz pentru toti inculpatii.

15:35 - Procurorul DNA cere condamnari si pentru acuzatiile de fals si instigare la fals, pentru care inculpatii au fost achitati in prima instanta.

"Voi trece in revista probatoriile care au determinat implicarea inculpatilor in savarsirea acestor infractiuni. Situatia permisa a fost relatata chiar de cele doua angajate, Stoica si Botorogeanu. Inculpata Stoica a relatat ca Dragnea a fost cel care a luat decizia ca ele doua sa fie angajate la DGASPC, dar sa lucreze la partid in continuare.

Instanta de fond l-a condamnat pe Dragnea pentru instigare la abuz in serviciu si a retinut ca avea un ascendent pe linie profesionala si politica asupra inculpatei Alesu", arata DNA.

15:26 - Procurorul DNA anunta ca cere pedepse mai aspre pentru inculpati: "Solicitam aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, asa cum a apreciat instanta de fond".

15:22 - Completul de 5 judecatori a respins cererile de amanare si exceptiile invocate de avocati.

"Cauza este in stare de judecata. Procurorul DNA are primul cuvantul", spune presedintele Completului de 5 judecatori.

14:52 - Inalta Curte a suspendat sedinta de judecata pentru a delibera pe cererea de amanare, pe exceptiile invocate si pe suplimentarea probatoriului.

Procurorul DNA a pledat timp de aproape 40 de minute impotriva exceptiilor ridicate de avocati si insista ca acest proces sa se solutioneze astazi.

14:41 - Sala de judecata este arhiplina, inculpati, avocati, jurnalisti si jandarmi. Este foarte cald, iar multe persoane stau in picioare.

14:34 - Procurorul DNA cere respingerea ca inadmisibile a exceptiilor de neconstitutionalitate.

Potrivit acestuia, cererea de suplimentare a probatoriului nu este utila in acest moment al procesului.

Magistratul pune concluzii de respingere a exceptiilor ridicate de avocatii lui Liviu Dragnea.

14:30 - Ceilalti avocati din dosar sunt de acord cu amanarea dupa data de 5 iunie si cu sesizarea CCR.

14:24 - Avocatul Olgutei Sefu, Toni Neacsu, cere schimbarea incadrarii din abuz in serviciu in cea de neglijenta in serviciu, deoarece nu ar fi existat intentia.

Neacsu ridica si problema Lucianei Mera, care trebuie sa se pensioneze de la 1 iunie.

"In momentul in care se depune cererea de pensionare, judecatorul trebuie degrevat de mai multe sarcini, potrivit unei decizii CSM. Vrem sa analizati acest aspect", declara Neacsu.

Toni Neacsu cere amanarea procesului dupa 5 iunie, cand trebuie sa se pronunte CCR in cazul completurilor specializate.

14:19 - Celalalt avocat al lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, cere suplimentarea probelor din acest caz. El vrea ca DNA sa depuna la dosar documentul din care sa reiasa modul de solutionare al dosarului fostei sefe DGASPC Teleorman, Floarea Alesu.

"Acest caz a fost nesolutionat 7 ani de zile. Se incearca manipularea martorului", sustine Nazat.

Floarea Alesu a fost unul dintre martorii in baza carora DNA si-a fundamentat acuzarea, arata acesta. Avocatul sustine ca este pusa sub semnul intrebarii marturia fostei directoare a DGASPC Teleorman.

14:14 - Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, mai anunta Inalta Curte ca mai ridica si 2 exceptii de neconstitutionalitate.

Prima exceptie vizeaza reaudierea martorilor in faza de apel, in cazul infractiunilor in care s-a dat achitare.

O a doua exceptie vizeaza articolele care stabilesc modul de calcul al prescrierii faptelor.

14:00 - In momentul in care presedintele Completului de 5 judecatori, Aida Popa, se pregatea sa anunte ca a fost finalizata cercetarea judecatoreasca in acest caz, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, spune ca vrea sa ridice o exceptie.

"Noi avem o cerere, o exceptie de nelegalitate. Am studiat tot site-ul ICCJ si am constatat ca exista niste elemente care ne pun in dificultate judecata", explica aceasta.

Avocatul lui Dragnea este nemultumita de modalitatea in care a fost ales sa faca parte din completul de fond judecatorul Constantin Epure, cel care a luat locul judecatorului Anei Maria Dascalu, care s-a pensionat.

"Noi cerem citarea Colegiului de Conducere. Au dat doua hotari cu exces de putere, care sunt nelegale", insista avocatul.

"In 2016 lipsea acest element al specializatii unui judecator. Vrem sa vedem modalitatea si criteriile pentru care Colegiul a decis numirea lui Constantin Epure in complet", explica avocata lui Dragnea.

13:53 - DNA renunta si la cererea de schimbare a incadrarilor juridice in cazul unor inculpati, din forma simpla a infractiunii, in cea continuata.

Solicitarea viza atat infractiunile de abuz in serviciu, cat si pe cea de fals intelectual. Inalta Curte a luat act de solicitarea DNA.

13:42 - Renuntam la sustinerea exceptiilor de neconstitutionalitate, a declarat procurorul DNA in deschiderea sedintei.

"Exceptiile nu au legatura cu acest caz", explica acesta. Avocatii din dosar arata judecatorilor sa ia act de acest demers.

Prin aceasta miscare a procurorilor se vizeaza ca dosarul sa se judece cat mai repede.

13:36 - A inceput procesul! Lipsesc patru inculpati, printre care Liviu Dragnea, Bombonica Prodana si una dintre secretarele PSD, Anisa Stoica.

13:20 - In dosarul lui Liviu Dragnea a fost schimbat procurorul DNA de sedinta. In locul procurorului Raluca Mirica intra un magistrat cu experienta, Elena Grecu.

Elena Grecu a candidat anul trecut pentru sefia DNA, intr-o procedura in care Tudorel Toader i-a respins pe toti candidatii.

12:53 - Continua procesul la Dan Sova, care vrea sa sesizeze CJUE.

De afara, din fata Inaltei Curti, se aud in sala cum taberele pro si anti Dragnea striga unele la altele: "PSD, PSD!" si "PSD, ciuma rosie!".

Jandarmii i-au anuntat prin portavoce pe protestatarii din ambele tabere ca au 5 minute sa paraseasca zona, cam in acelasi timp cand de la Curtea Constitutionala aflam ca mult asteptata decizie pe completurile specializate este din nou amanata.

Liviu Dragnea nu a venit deloc luni la Inalta Curte.

12:34 - S-au reluat procesele in sala. Primul este cazul fostului senator PSD, Dan Sova. Avocatul lui Dan Sova este nemultumit ca DNA a facut contestatie in anulare in cazul clientului sau, iar la liderul PNL, Ludovic Orban, nu a facut.

"DNA vrea sa agraveze situatia clientului meu", spune avocatul. El anunta ca vrea sa sesizeze Curtea de Justitie a UE, in acest caz.

Dupa cazul Sova urmeaza dosarul lui Liviu Dragnea.

11:44 - Termenul pentru dosarul in care Dragnea e condamnat in prima instanta pentru ca a angajat doar pe hartie la Protectia Copilului Teleorman secretare PSD trebuia sa inceapa la ora 11:00, insa judecatorii au amanat pentru ora 12:30. Cel mai probabil, ei asteapta intai sa vada ce va decide CCR in legatura cu completurile specializate.

11:13 - Multi dintre cei 300 de sustinatori sunt veniti din Teleorman.

"Am venit sa-l sustinem pe dl Dragnea. Nu se stie daca este in pericol deocamdata, dar speram sa fie bine. Il sustinem sufleteste. Sunt alaturi de dansul pentru ca e de la mine din judet", a declarat, pentru Epoch Times Romania, unul dintre sustinatori.

Barbatul a adaugat ca este lacatus-mecanic si este in concediu, astfel ca a putut sa vina sa-si arate sustinerea pentru seful PSD.

Si alti sustinatori din jurul sau au declarat ca sunt tot din Teleorman veniti.

11:08 - A crescut si numarul protestatarilor si, odata cu ei si "vigilenta" jandarmilor. Protestatarii au afisat un banner mare cu mesajul "Insist pentru statul de drept", moment in care jandarmii au venit sa il ceara sa il stranga, motivand ca afisarea oricarui banner ar fi "instigare la violenta".

"Decizia Inaltei Curti spune ca nu mai exista protest spontan. Orice banner afisat devine adunare publica nedeclarata", le-a spus jandarmul protestatarilor, nefiind clar daca cei aproximativ 300 de sustinatori ai lui Dragnea ar avea autorizatie pentru manifestatia lor.

Dupa cateva momente tensionate, protestatarii au acceptat sa stranga bannerul, dupa ce jandarmii le-au cerut acelasi lucru si sustinatorilor lui Dragnea.

10:47 - E asteptat sa ajunga si Liviu Dragnea, insa surse politice au declarat pentru Ziare.com ca seful PSD le-ar fi zis colegilor de partid ca nu se va prezenta la termen. Dragnea trebuie azi sa sustina ultimul cuvant, insa judecata continua si daca nu se prezinta la ICCJ.

10:44 - Au venit avocatii lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu si Marian Nazat, si mai multi inculpati din dosar. Niciunul nu a facut declaratii in fata jurnalistilor.

10:02 - Sustinatorii lui Dragnea au inceput, la 10 fix, sa scandeze "PSD, PSD!". Numele partidului de guvernamant rasuna pana in sala de judecata, transmite corespondentul Ziare.com. Intreg momentul nu a durat insa mai multe de cateva zeci de secunde.

10:00 - In asteptarea lui Dragnea, curtea ICCJ s-a umplut de VIP-uri care au azi termene in diverse dosare de coruptie. Printre ei, fostul ministru PSD Dan Sova si Alexandru Mazare, fratele fostului primar PSD al Constantei, care astazi va fi extradat din Madagascar.

Dan Sova ICCJ

 

Alexandru Mazare ICCJ



09:42 - Trotuarele din jurul sediului Inaltei Curti au devenit neincapatoare pentru persoanele venite sa-l sustina pe Dragnea. Deja sunt in jur de 300 de sustinatori, insa au inceput sa soseasca si persoane care il contesta pe seful PSD, informeaza Digi24.

08:48 - Numarul sustinatorilor lui Dragnea a crescut considerabil. In fata sediului Inaltei Curti sunt peste 100 de persoane, transmite corespondentul Ziare.com. Jandarmii au montat garduri de protectie. Oamenii prezenti nu au pancarte si nici nu scandeaza mesaje de sustinere pentru seful PSD. De altfel, termenul de judecata incepe efectiv la ora 11:00.

Dragnea sustinatori jandarmi ICCJ



07:57 - Numarul jandarmilor de la Inalta Curte este mai mare decat intr-o zi in care pe rolul instantei nu se judeca dosare in care apare numele lui Dragnea.

jandarmi ICCJ Dragnea ultimul termen



07:40 - In fata sediului Inaltei Curti au inceput sa se stranga sustinatori ai liderului PSD, Liviu Dragnea, transmite corespondentul Ziare.com.

Dragnea sustinatori ICCJ

 

sustinatori Dragnea ICCJ proces



Se schimba completul?

Procesul se judeca contra-timp, in contextul in care unul dintre judecatorii din acest dosar, Luciana Mera, se va pensiona incepand cu 1 iunie.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, "2 Penal", care-l judeca pe Dragnea, este format din Rodica Aida Popa - fost vicepresedinte al Inaltei Curti, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera si Simona Enceanu.

In cazul in care procesul se amana, Luciana Mera va fi inlocuita cu un magistrat supleant. Probele importante din acest dosar ar trebui readministrate, potrivit procedurii, iar cazul practic va fi reluat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Unde sunt banii Securitatii si cum scapa marii vinovati. Nu exista mare privatizare in Romania fara un securist in poveste
29/12/2019 05:53

 Dupa un scurt moment de recul in 1990, Securitatea s-a repliat si s-a salvat pe toate caile posibile: nu exista mare privatizare in Romania care sa nu aiba undeva in povestea ei o figura importanta din Se ...

VIDEO Au apărut imaginile cu momentul în care Klaus Iohannis e apostrofat, când depune o coroană, la Arcul de Triumf, de Ziua Națională: Nu vă mai bateți joc
03/12/2019 12:10

 Klaus Iohannis a fost tinta unor atacuri verbale, de Ziua Natională, la parada militară de la Arcul de Triumf din Bucuresti! În timp ce depunea o coroană in memoria eroilor, un bărbat a pro ...

Rezultate finale la alegerile prezidentiale: Iohannis - 66,09 %, Dancila - 33,91%
28/11/2019 14:32

 Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preotescu, a anuntat, joi la amiaza, rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Astfel, Klaus Iohannis a obtinut 66,09 % din numarul ...

Peste 770.000 de ieşeni, aşteptaţi la vot
23/11/2019 00:00

  * peste 18 milioane de romani cu drept de vot sunt aşteptaţi, maine, la vot, la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale * romanii au de ales intre Klaus Iohanis, actualul preşedinte al Romaniei, ...

Dan Lungu: „Voi vota împotriva reciclării analfabetei de tristă amintire”
09/11/2019 00:00

  Alianţa 2020 USR-PLUS locală a semnalat, printr-un eveniment electoral desfăşurat la Iaşi, importanţa participării comunităţii la vot, duminică. Membrii celor două filiale ieşene menţioneaz ...

Hai la vot!
09/11/2019 00:00

  * romanii merg duminică la vot, la alegeri prezidenţiale * in cazul in care niciunul dintre candidaţi nu adună jumătate plus 1 din voturi, raportat la totalul listelor, pe 24 noiembrie 2019 se va o ...

Şi deţinuţii se înghesuie să voteze
09/11/2019 00:00

  * 621 de deţinuţi din Penitenciarul Iaşi şi-au exprimat intenţia de a participa la vot, maine Astfel, duminică, in ziua votării, incepand cu ora 8, cate o echipă formată din cel puţin 2 membr ...

Păcatele candidaţilor la Preşedinţie
08/11/2019 00:00

  * după ce a fost analizată integritatea candidaţilor propuşi de principalele partide pentru alegerile prezidenţiale, s-a constatat că 7 dintre aceştia sunt in zona roşie * sunt prezentate inform ...

  Campania „candidaţilor laşi” /  Iohannis – Dăncilă, finala aşteptată de toată lumea!
07/11/2019 00:00

  * şeful statului se bucură de 38,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de Viorica Dăncilă (PSD) - 22,6%, şi de candidatul USR-PLUS, Dan Barna, cu 19,1% Peste 18 milioane de romani sunt aşteptaţ ...

Maricel Popa: „Parlamentarii au trădat voinţa poporului”
06/11/2019 00:00

  * liderul social-democraţilor ieşeni consideră că, „pentru liberali, depesedizarea Romaniei inseamnă concedieri masive in intreg sistemul bugetar, in urma cărora sute de mii de romani şi-ar ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei