O spun liberalii: Chirica și Alexe își spulberă concurența!

1alexe chirica

Dimensiune font:

| 20-11-2022 22:14

* în oricare dintre variantele de competiție pentru funcțiile de primar al Iașului și de președinte al Consiliului Județean, Mihai Chirica și Costel Alexe au, în viziunea liberalilor, sprijin masiv din partea electoratului * Institutul Regional de Boli Cardiovasculare devansează autostrada în topul preferințelor ieșenilor! * surprinzător, trei din zece ieșeni consideră că principala problemă care trebuie rezolvate cu prioritate de Primăria Iaşi o reprezintă „parcurile, spaţiile verzi, locurile de joacă” * în județ, asfaltarea drumurilor rămâne principala dorință a cetățenilor * 5,8% dintre ieșeni se tem... de fake news!

Un sondaj de opinie dat duminică publicităţii de şefii PNL Iaşi aduce o nouă boare de gâlceavă în clasa politică locală.

Sondajul de opinie reliefează un ataşament ridicat al ieşenilor faţă de oraşul în care locuiesc, 53,4% dintre cei chestionaţi cred că au multă şi foarte multă influenţă pentru a face din Iaşi un oraş mai bun. Respondenţii au păreri diferite în ceea ce priveşte calitatea vieţii în Iaşi. Parcurile sunt principala problemă identificată de cei chestionaţi în timpul sondajului de opinie. Mai mult de jumătate din cei chestionaţi cred că judeţul se află pe o direcţie bună de când conducerea CJ a fost preluată de liberali, dar asfaltarea drumurilor din judeţ rămâne în continuare o mare problemă.

Sondajul a fost făcut pe un eşantion de 900 de persoane care au fost chestionate prin metoda  faţă în faţă, în perioada 29 septembrie - 10 octombrie. Marja de eroare a sondajului realizat la comanda PNL de cei de la INSCOP Research este de 3,3%.

Pe cine preferă ieșenii

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, cât de siguri sunteţi că mergeţi să votaţi?” răspunsul a fost 46% „sigur da”, 9,3% „sigur nu”.

Pentru candidaţii la funcţia de primar al Iaşului au fost propuse trei variante. Singurul candidat constant a fost cel al actualului primar.

La prima variantă, cei chestionaţi au răspuns astfel: Mihai Chirica (PNL) – 49,5%, Bogdan Balanişcu (PSD) – 17,3%, Cosette Chichirău (USR) – 14,6%, Vasile Roman (AUR) – 11%, Petru Movilă (PMP) – 5,4%.

La varianta a doua, răspunsurile au stat astfel: Mihai Chirica (PNL) – 50%, Bogdan Balanişcu (PSD) – 17,2%, Marius Bodea (USR) – 14,1%, Dragomir Tomaşeschi (AUR) – 11,1, Petru Movilă (PMP) – 5,4%.

La varianta a treia, Mihai Chirica (PNL) – 51,2%, Cătălin Urtoi (PSD) – 16,3%, Răzvan Timofciuc (USR) – 13,4%, Silvian Man (AUR) – 11%, Petru Movilă (PMP) – 6%.

La Consiliul Local respondenţii au spus că preferă PNL - 38,2%, PSD – 24,4%, USR - 15%, AUR – 12,2%, PMP – 5,7%.

Trei variante au fost propuse şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, iar Costel Alexe este preferat în continuare de electorat, spun liberalii. Doi dintre posibilii candidaţi USR ar câştiga mai multe voturi în judeţ decât în municipiu, dacă ar candida. La fel de interesant este și faptul că partidul lui Băsescu prezintă un interes foarte scăzut pentru electoratul din Iaşi şi judeţ.

La prima variantă, Costel Alexe (PNL) are 36,4% din intenţiile de vot, Maricel Popa (PSD) – 22,3%, Marius Bodea (USR) – 15,6%, Silviu Gurlui (AUR) – 13,4%, Petru Movilă (PMP) – 9,7%.

Varianta a doua pentru şefia CJ Iaşi îi clasează pe Costel Alexe (PNL) – 37,5%, Bogdan Cojocaru (PSD) – 21,2%, Cosette Chichirău (USR) – 15,7%, Dragomir Tomaşeschi (AUR) – 13,7%, Petru Movilă (PMP) – 9,5%.

A treia variantă îl prezintă tot pe Costel Alexe (PNL) dar cu 38,1 puncte procentuale, Cristian Stanciu (PSD) – 21%, Adrian Covăsnianu (USR) – 15,1%, Silviu Gurlui (AUR) – 13,4%, Petru Movilă (PMP) – 9,9%.

De asemenea, ieşenii au fost întrebaţi şi despre intenţia de vot pentru alegerile parlamentare. Răspunsurile arată că 35,6% preferă PNL, 22,9 – PSD, 15,5% - USR, 14,1% - AUR, 7,1% - PMP, 2,4% - partidul Dianei Şoşoacă.  

Ce vor ieşenii

La întrebarea „Care credeţi că este cel mai important proiect al Iaşului?” 66% au răspuns că Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, 15,7% - modernizarea Aeroportului, 11,6% - noua sală polivalentă, 4,5% - autostrada şi şoseaua de centură.

Cei chestionaţi au trebuit să răspundă şi la întrebarea „Care sunt principalele trei probleme care trebuie rezolvate cu prioritate de Primăria Iaşi?”. Astfel, 30% au spus că parcurile, spaţiile verzi, locurile de joacă; 18,8% - transportul; 17,1%  - parcările; 16,5% - curăţenia, 16,1% - infrastructura rutieră; 15,3% - asfaltarea străzilor; 7,9% vor investiţii în educaţie, şcoli, grădiniţe.

Atunci când au fost întrebaţi „Care credeţi că sunt principalele trei probleme din judeţul Iaşi care trebuie rezolvate?”, 38,4% dintre cei chestionaţi au răspuns asfaltarea drumurilor, 19,3% vor investiţii în educaţie, şcoli şi grădiniţe, 18,3% vor investiţii în alimentarea cu apă, gaz, canalizare, 16,6% vor transport public, 16,1% vor autostrada, 14,4% vor investiţii în sistemul de sănătate, spitale şi cabinete medicale.

La întrebarea „Care este cea mai importantă problemă care vă îngrijorează în prezent?” un procent de 40,3% dintre respondenţi au răspuns că le e teamă de creşterea preţului gazelor şi electricităţii, 24,6% se tem de creşterea preţului alimentelor, 11,3% de războiul din Ucraina, 10,3% de creşterea preţului benzinei/motorinei, 5,8% se tem de fake news.

Muraru: „PNL înseamnă aproape cât suma locurilor 2 şi 3, adică a PSD şi a USR

Şeful PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru are convingerea că electoratul rămâne cel mai bun indicator în ceea ce priveşte priorităţile. „Acesta a fost şi motivul pentru care acest sondaj de opinie nu s-a limitat doar la a măsura intenţia de vot în ceea ce priveşte Primăria sau Consiliul Judeţean sau competitorii noştri politici. Am vrut o radiografie de etapă la jumătatea ciclului electoral. După doi ani de la alegerile locale şi parlamentare din 2020 în momentul de faţă PNL domină politica locală în municipiul Iaşi, atât în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Consiliul Local, Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Iaşi şi preşedinţia Consiliului Judeţean. Acest sondaj are o acurateţe de peste 95%. Avem toată încrederea că datele sunt relevante şi adevărate pentru că această casă de sondaje este una dintre cele mai prestigioase din România, iar sociologii care au lucrat la culegerea şi prelucrarea datelor sunt persoane şi personalităţi renumite în mediul academic. Practic, acest sondaj arată în momentul de faţă că PNL, atât în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean, Consiliul Local, cât şi votul pentru alegerile parlamentare, la nivelul municipiului Iaşi înseamnă aproape cât suma locurilor 2 şi 3, adică a PSD şi a USR. Asta înseamnă că este un scor extrem de bun care ne dă încredere pentru 2024”, a spus şeful PNL Iaşi.

Balanișcu: „O încercare disperată de a induce în eroare opinia publică și a menține încrederea sponsorilor

Reacţiile nu au întârziat să apară în rândul celorlalţi politicieni al căror nume a fost vehiculat în sondajul PNL.

Prima dintre reacţii a fost a preşedintelui interimar al PSD Municipiul Iaşi, Bogdan Balanişcu, al cărui nume apare în sondajele pentru Primăria Iaşi. „Este pentru prima dată în ultimii 10 ani când PNL Iaşi prezintă public rezultatele unui sondaj de opinie. Acest sondaj de opinie nu are ca destinatar publicul larg, ci reprezintă o încercare disperată de a induce în eroare opinia publică și un mod de a menține încrederea sponsorilor.  Mare parte din timpul meu petrecut în Iași este printre ieșeni, știu care sunt problemele cu care se confruntă zilnic, întâlnesc mereu oameni nemulțumiți de direcția în care se îndreaptă Iașul din cauza celor doi peneliști, Chirica si Alexe. Pot afirma astăzi că locuitorii din Iași își doresc parcuri, aer curat, autostradă, spitale performante, sală polivalentă, timp pierdut mai puțin în trafic, își doresc un primar cu viziune, inițiativă și deschidere către proiecte ce vor îmbunătăți calitatea vieții în orașul nostru. Îl sfătuiesc pe dl. Muraru sa mai iasă din sediul PNL pe strada să vadă cât de mulțumiți sunt ieșenii de ce se întâmplă în orașul lor”, a spus Bogdan Balanişcu.

Cojocaru: „Încearcă să ne transmită că problemele penale ale lui Chirica şi Alexe nu îi afectează pe oameni. Fals!

O altă reacţie vine de la prefectul Bogdan Cojocaru, al cărui nume a fost vehiculat pe listele PSD pentru Consiliul Judeţean. „Domnii liberali de la Iaşi sunt disperaţi şi nu ştiu cum să mai facă tot felul de jocuri de imagine în speranţa de a nu pierde funcţiile administrative. Peneliştii încearcă să ne transmită că problemele penale ale lui Chirica şi Alexe nu îi afectează pe oameni. Fals! Ceea ce PNL Iaşi a prezentat astăzi este doar un mod dezolant de a încerca să inducă în eroare opinia publică despre percepţia politică a ieşenilor. Comunitatea ieşeană suferă pentru că ei sunt izolaţi şi nu îi primeşte nimeni la Bucureşti să vorbească cu adevărat despre proiectele importante ale Iaşiului, a spus Bogdan Cojocaru.

Bodea: „Fugiţi de-aici, clovnilor, cu minciunile voastre!”

Nici reacţia celor de la USR nu s-a lăsat aşteptată. Senatorul Marius Bodea cataloghează sondajul foştilor colegi de partid ca fiind ridicol. „Confruntaţi cu lunecuşul pe tobogan, lăutarii din Podu Roş dau o ultimă reprezentaţie de penibil, punându-se pe primul loc în sondaje şi cântându-i aria penalului Chirică, un infractor de neînlocuit în sufletul şi minţile peneliştilor locali, mai ales că a avut grijă să-i ghiftuiască bine cu bani de la buget. Ţara arde şi PNL se umflă singur în sondajele pe care el le plăteşte, care sfidează până şi gravitaţia. Aduni dosare penale, creşti preţurile la alimente, distrugi economia, furi, plagiezi, iar la final anunţi că electoratul te mai şi ridică în slăvi pentru asta. Fugiţi de-aici, clovnilor, cu minciunile voastre! În 2024 nu o să mai rămână nici pană de voi, de tare ce o să vă jumulească electoratul! Lăsaţi prosteala, puneţi-vă pe muncit, furaţi mai puţin, trageţi toţi banii din PNRR şi daţi-vă afară neamurile din instituţii,  e mesajul scris de Marius Bodea.

Ioana DUMITRIU, Daniel BACIU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Ciolacu vine la Iași, să vadă locul în care vor apărea Polivalenta și Spitalul Regional
17/05/2024 09:14

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, se va afla vineri, 17 mai, in vizită in două din judeţele Moldovei - Iaşi şi Neamţ. În prima parte a programului, prim-ministrul se va depla ...

Iohannis vs Rutte, la șefia NATO: Întrebarea la care Mircea Geoană a refuzat categoric să răspundă!
17/05/2024 06:47

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, se arată increzător că ţările membre ale Alianţei vor ajunge ”in timp util” la un consens cu privire la succesorul lui Jens Stol ...

 Vladimir Putin și Xi Jinping atacă dur SUA: 'Americanii se ghidează după logica confruntării în bloc!'
17/05/2024 06:39

Liderii chinez Xi Jinping şi rus Vladimir Putin au promis joi o "nouă eră" de parteneriat intre cei mai puternici doi rivali ai Statelor Unite, pe care le-au catalogat drept un hegemon agresiv al Războiului ...

Ambasadoarea SUA îl contrazice pe Ciolacu: Visa Waiver la ”sfântul așteaptă”
17/05/2024 06:38

Abureală electorală. Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat convins, la TV, zilele trecute, că romanii nu vor mai avea, din toamnă, nevoie de vize pentru a călători in SUA. ”Vă mai dau o veste, anul f ...

Vești proaste de la Comisia Europeană. România se va adânci și mai mult în datoriile făcute de guvernul Ciolacu
17/05/2024 06:37

Guvernul Romaniei se imprumută si cate un miliard de lei pe zi, de la bănci sau de pe piata de capital, iar Comisia Europeană a inceput deja să tragă semnale de alarmă. Comisia Europeană a imbunătăţi ...

Marcel Ciolacu, bărbat cu oamenii plătiți mai prost decât țăranii din picturile lui Octav Băncilă
17/05/2024 06:35

Curajosul premier de Buzău si-a făcut ”scut” din copii ca să se apere impotriva muzeografilor, care refuză să participe la ”Noaptea europeană a muzeelor” pe motiv că sunt bătaia de joc a guverna ...

Tensiuni politice la Bratislava, în urma tentativei de asasinat la adresa premierului Fico
17/05/2024 06:32

Ministrul de interne al Slovaciei, Matus Sutaj Estok, a declarat miercuri noaptea că tara sa se află in pragul unui război civil din cauza tensiunilor politice după tentativa de asasinare a premierului Robe ...

17/05/2024 06:29

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, joi, că i-au fost semnalate mai multe cazuri de produse romaneşti eliminate de pe rafturile marilor retaileri. Intrebat in legătură cu faptul că mai multe ...

Cornel Nistorescu:Ciolacu, nu fi lepră că se vede!
16/05/2024 17:15

Fomist după putere si după aplauze, Marcel Ciolacu a dat fuga să-l viziteze pe Florin Piersic. De la „Miami Bici 2”, zis si Buci, a trecut la teatru. S-a făcut că-i duce portocale si că-l incurajeaz ...

Lovitură de teatru! Campania electorală din Slovacia pentru europarlamentare ar putea fi suspendată / Apelul lui Pellegrini după atacul împotriva lui Fico
16/05/2024 15:36

Presedintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, propune suspendarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Propunerea este făcută ca urmare a tentativei de asasinat care l-a vizat pe premie ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei