1politician
bogdan cojocaru
Marius Lucian Lupu
Marius-Minea

Dimensiune font:

Partidele politice ieşene îşi activează rezerva de cadre!

| 16-04-2019 00:00
  În ultimii ani, tinerii politicieni au devenit din ce în ce mai vizibili pe scena politică. Deşi se spune despre ei că nu au discernământul sau bagajul de cunoştinţe necesar pentru a îmbrăţişa o doctrină sau un partid politic, liderii Organizaţiilor de Tineret (OT) resping această idee, fiind mai determinaţi ca niciodată să se implice şi să se manifeste constructiv, având drept obiectiv schimbarea lucrurilor în România.
Marius Lucian Lupu, preşedintele Organizaţiei de Tineret PMP Iaşi, spune că a intrat în politică la vârsta de 18 ani din dorinţa de a fi o voce în rândul tinerilor din comunitatea în care locuia şi, după spusele sale, „aceştia au capacitatea să înţeleagă în ce lume trăiesc şi pot să îmbrăţişeze calea unui partid politic”. „Tinerii din ziua de astăzi sunt mai hotărâţi ca oricând să-şi facă un viitor. Iar politica ne stabileşte viitorul. O adeziune a unui tânăr într-un partid înseamnă dorinţa acestuia de a-şi schimba viitorul din două puncte de vedere: fie alege să-şi asume calea politică cu tot ce implică ea, fie nu este mulţumit de modul în care funcţionează societatea actuală şi doreşte să schimbe cursul lucrurilor. Cred că politica trebuie schimbată de tineri, acum, mai mult ca niciodată. Toată lumea vorbeşte despre resetarea clasei politice, iar tinerii sunt răspunsul la această problemă”, susţine Marius Lucian Lupu.
Acesta dezaprobă ideea că organizaţiile de tineret sunt deseori văzute drept clone ale actualei clase politice, considerând că tinerii pot fi feriţi de apucăturile rele care zac în unii dintre politicienii vechi dacă „vor fi menţinuţi atenţi, implicaţi şi prezenţi, în sensul schimbării clasei politice după valorile lor”. „Cred că în momentul în care semnezi o adeziune la un partid înseamnă că îmbrăţişezi doctrina şi idealurile respectivei entităţi politice. Nu cred că este cazul să spunem despre Organizaţiile de Tineret că sunt clone. Unde-s mulţi puterea creşte, iar în timp, cei care astăzi sunt membri în organizaţiile de tineret vor da noul trend în politică, a opinat Lupu.
 
 

Suntem într-o relaţie de colaborare eficientă cu seniorii”

 

Marius Minea, preşedintele Tineretului Naţional Liberal Iaşi (TNL), spune că au trecut mai mult de 12 ani de când este membru al PNL Iaşi. A trecut prin diverse etape şi este convins de faptul că alegerile făcute până în prezent l-au construit ca om, iar sprijinul celor din jur l-a motivat să se implice din ce în ce mai mult. „Îmi amintesc că la vârsta de 16 ani îmi doream să folosesc în mod util timpul liber pe care îl aveam şi am ales astfel să mă implic în Clubul Elevilor Liberali, organizaţie de elevi a PNL Iaşi. Aici, am implementat şi iniţiat mai multe proiecte pentru colegii mei de generaţie. Am ales PNL pentru că a fost singurul partid care asculta vocea tinerilor”, a spus liberalul. Minea este de părere că seniorii politici sunt un exemplu puternic şi niciodată nu a dorit detaşarea de aceştia, dar asta nu înseamnă neapărat că tinerii sunt clone ale actualei clase politice. „Noi, cei din TNL, suntem într-o relaţie de colaborare eficientă cu seniorii PNL şi considerăm că avem extrem de multe lucruri de învăţat de la aceştia. Ei fac parte din actuala clasă politică şi niciodată nu ne-am dorit detaşarea de aceştia, dimpotrivă”, a subliniat acesta.

 

Vârsta nu este tot timpul un avantaj”

Din perspectiva liderului organizaţiei Tinerilor Social Democraţi (TSD) Iaşi Bogdan Cojocaru, care s-a implicat în politică de la vârsta de 20 de ani, tinerii sunt cea mai importantă resursă umană, tocmai din acest motiv „au avut mereu un capitol dedicat în momentul în care s-a conceput Programul de Guvernare”. Am decis să intru într-o formaţiune politică pentru că doar aşa poţi spune cu adevărat că te implici. Îi încurajez pe toţi să facă acest pas, poţi participa activ la viaţa comunităţii şi o poţi influenţa în bine doar dacă acorzi timp acestor lucruri. De pe margine este uşor să strigi, consideră Bogdan Cojocaru. Social-democratul este de părere că vârsta nu este tot timpul un avantaj, dar generaţia tânără poate aduce un suflu nou mult aşteptat, însă nu este cazul să se ducă o luptă cu celelalte generaţii de politicieni. Respectul se câştigă, nu se impune. Prin muncă şi implicare tot mai mulţi tineri intră în viaţa comunităţii pe diverse posturi, cum ar fi cele de consilieri locali, comunali etc. Este un prim-pas foarte important, având astfel ocazia să cunoască problemele fiecărui cetăţean şi să vină cu soluţii. Important este să lucrăm împreună şi fiecare tânăr să înveţe din experienţa celor cu tâmplele albe. Generaţiile diferite nu se exclud, trebuie să lucrăm împreună”, a afirmat Bogdan Cojocaru.

Niciodată nu am înţeles sintagma lipitori de afişe

Am putea crede că cei mai mulţi membri au aproximativ acelaşi ideal în viaţă, să prindă o funcţie publică. Aceasta vine, probabil, din dorinţa de a depăşi condiţia de lipitori de afişe, însă liderii Organizaţiilor de Tineret se dezic de contextul menţionat. „Niciodată nu am înţeles sintagma lipitori de afişe. Din punctul meu de vedere, un adevărat politician se creează în ani de zile şi începe de la OT şi creşte în timp, până să ajungă să ocupe funcţii importante. Un astfel de om trebuie să facă muncă de partid şi să înţeleagă cum funcţionează acesta. Spre comparaţie, la fel şi în administraţie. Dacă eşti instalat direct pe funcţia cea mai înaltă, ai posibilitatea să nu ştii pe ce lume trăieşti, pentru că nu ai trecut prin toate etapele şi nu ai înţeles sistemul din care faci parte. Ţinta mea, de când m-am înscris în PMP, a fost să fiu preşedinte al Organizaţiei Naţionale de Tineret, funcţie pe care o ocup astăzi”, a afirmat Lupu.

Gândirea îi este împărtăşită şi de Marius Minea, care spune că orice om politic trebuie să treacă prin toate etapele în clădirea unui cariere în acest domeniu, iar „a lipi afişe nu este un lucru ruşinos, cum ar putea părea”. „Nu este o condiţie pentru a putea evolua în cadrul PNL Iaşi. Ca în orice domeniu, este normal să îţi doreşti să evoluezi şi nu, idealul nu trebuie neapărat să fie obţinerea unei funcţii publice. Ţinta mea în politică este să determin cât mai mulţi tineri din judeţul nostru să se implice activ în politică pentru că am încredere în puterea lor de a dezvolta această regiune. Cu fiecare generaţie care vine, tinerii sunt din ce în ce mai determinaţi”, a punctat Minea.

Mai mult de atât, liderului TSD Bogdan Cojocaru i se pare chiar „o etichetă răutăcioasă”. Organizaţiile de Tineret nu sunt lipitori de afişe. Aşa cum s-a demonstrat, cei tineri alături de cei cu mai multă experienţă pot lucra foarte bine. OT are obligaţia, şi zi de zi facem acest lucru, să îi reprezinte pe cei care ne susţin. Suntem într-un dialog continuu cu cei de vârsta noastră şi încercăm să aducem în prim plan problemele şi nevoile acestora, dar şi soluţiile. De exemplu, în momentul în care se lucra la Programul de Guvernare pentru 2016-2020, s-au efectuat mai multe consultări. În urma acestor discuţii, PSD prin TSD a ridicat la capitolul tineret unele teme foarte importante pentru generaţia noastră: transport gratuit pentru elevi şi studenţi, stimularea antreprenoriatului prin Start-Up Nation, măririle salariale pentru rezidenţi, scheme de ajutor de stat în domeniul IT&C, domeniul fiscal a fost adaptat nevoilor acestor categorii, prima casă, decontarea cheltuielilor în cazul în care tinerii lucrează la o anumită distanţă de casă... şi exemplele pot continua, astfel încât cei mai mulţi dintre noi s-au putut implica în activităţile pe care le îndrăgesc”, a spus Bogdan Cojocaru.

Avem nevoie de tineri bine pregătiţi, buni profesionişti”

Argumente şi exemple care să vină în sprijinul ideii că tinerii pot schimba sau au schimbat politica din România în mai bine ar fi câteva, dar nu sunt suficiente, după părerea multora. Preşedintele OT PMP Iaşi spune că a preluat Organizaţia de mai puţin de un an şi că scopul său, după analiza acestei perioade, este să reuşească să coaguleze o echipă care să funcţioneze la capacitate maximă şi să fie capabilă să ocupe cu succes şi onorabil locuri eligibile la următoarele alegeri locale din 2020. „Toţi tinerii care sunt membri ai partidelor sunt exemple de oameni care schimba politica în bine. Noi suntem viitorul şi, zilnic, prin acţiunile noastre, facem un pas spre mai bine”, a conchis Marius Lucian Lupu.

Şi liderul TNL Iaşi se arată bucuros de faptul că în anul 2016 au propus conducerii partidului tineri bine pregătiţi pentru listele de consilieri locali şi astăzi au peste 30 de tineri din judeţul Iaşi care provin din rândurile OT. „Acest lucru se datorează implicării tinerilor liberali în comunităţile din care provin şi a faptului că PNL Iaşi ne-a acordat încrederea. Alături de aceştia, am organizat întâlniri între producătorii locali, antreprenori şi reprezentanţii instituţiilor guvernamentale pentru îmbunătăţirea relaţiei dintre beneficiari şi ordonatorii de credite. Pe viitor ne dorim să găsim cele mai bune soluţii pentru problemele cetăţenilor, iar pentru acest lucru avem nevoie de tineri bine pregătiţi, buni profesionişti. Mi-aş mai dori un Iaşi cu o administraţie liberală. Din '90 şi până astăzi liberalii nu s-au aflat nici o zi la conducerea acestui oraş. Ne dorim să facem din oraşul nostru un Iaşi European”, a spus Marius Minea. Florentina SANDU

 

***

Organizaţiile de Tineret sunt dependente financiar de organizaţiile judeţene. La acest moment, OT PMP Iaşi are peste 1.200 de tineri în baza de date, TNL - 1.600 de membri, iar în TSD sunt la fel de mulţi tineri, implicaţi în funcţie de vârstă şi activităţile desfăşurate, cum ar fi Liga Elevilor, Liga Studenţilor ori Liga Tinerilor Întreprinzători.

***

Marius Lucian Lupu (OT PMP) nu ocupă o funcţie publică, fiind doctorand în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi. Marius Minea (TNL) este consilier judeţean din partea PNL. Totodată, acesta se află pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din 26 mai (locul 26). Bogdan Cojocaru a fost consilier judeţean, consilier personal la cabinetul preşedintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, iar anul trecut ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI)

 

 

 

 

 


 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

COMUNA ION NECULCE, cu sediul în strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, CUI 4541050, telefon/fax 0232/710880, 0232/710780, email: achizitii@primaria-ionneculce.ro, anunţă: Organizarea unei licitaţii deschise la sediul Comunei Ion Neculce din strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, în data de 15.03.2019. Obiectul licitaţiei îl constituie ÎNCHIRIEREA PĂŞUNII aflată în domeniul privat al comunei Ion Neculce în suprafaţă de 323,3466 ha. Închirierea se poate face pe tarla şi parcele, conform anexei. Durata minimă a închirierii este de 7 (şapte) ani. Documentaţia de atribuire, în vederea participării la licitaţie (aprobate prin H.C.L. nr. 19/28.02.2019), poate fi solicitată de la autoritatea contractantă Comuna Ion Neculce, prin înaintarea unei solicitări în acest sens, achitând suma de 50 lei de la caseria Primăriei Ion Neculce. Documentaţia de atribuire se pune la dispoziţie celor interesaţi pe suport hârtie/ suport magnetic, după achitarea taxei de 50 lei, de către compartimentul de achiziţii. Clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi solicitate cel mai târziu până la data de 05.04.2019. Persoanele interesate vor depune la sediul Comunei Ion Neculce actele doveditoare privind calităţile cerute ofertanţilor, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute în documentaţia de atribuire. Garanţia de participare este de 150 lei şi se achită la casieria Primăriei Ion Neculce. Ofertele se vor primi într-un exemplar original, introdus într-un plic închis şi sigilat, până la data de 09.04.2019, ora 09.00 inclusiv, la sediul Comunei Ion Neculce. Plicurile conţinând ofertele se vor deschide la data de 09.04.2019, ora 10.00, la sediul Comunei Ion Neculce. Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor apărute Tribunalul Iaşi, adresa Palatul de Justiţie din Iaşi: România, Iaşi, judeţul Iaşi, strada Elena Doamna, nr. 1A, cod poştal 700398, telefon 0232/260600, 0232/248000, 0332/403666. Informaţii suplimentare vor fi solicitate la sediul Comunei Ion Neculce sau la nr. de telefon 0232/710880. Prezentul anunţ cu privire la licitaţia publică pentru închirierea păşunii va fi transmis spre publicare la data de 01.04.2019. Primar, Valeanu Gheorghe
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, în calitate de lichidator judiciar al Com-Beton S.A. Iași, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 16.04.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mu. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ – Descrierea comercială – Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) – Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 2 – Teren intravilan, situat în zona periferică a orașului Moineşti, str. Pct.„ Rampa Utilaje‟, jud. Bacău, lângă pădure, cu sonde de jur-împrejur, St teren de 8.928 mp, categoria „Curți construcții‟, neîmprejmuit, utilități, pretabil la construirea unei fabrici, hale. Identif. imobil: CF nr. 388/N a loc. cds. Moineşti, jud. Bacău (nr. CF nou nr. 60594/oraş Moineşti) cu nr. cds. 521. – 332.400,00 lei – 166.200,00 lei Activ 8 – Fostă autobază amplasată în mun. Dej, str. Bistriței nr. 44, jud. Cluj, în zona industriala a Dejului la iesire spre Bistrita Nasaud, la limita Combinatului de Celuloză și Hârtie Dej și a intreprinderii Mobexpert, ce include teren intravilan, categoria „curți construcții‟, St teren: 3.793 mp, St construită: 27,00 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 90%), utilități, deschidere la DN 17, pretabil pentru spatii depozitare sau productie. Identif. imobil: nr. cds. vechi 749 (top 3475/2/2/2), CF nr. 18837/N (nr. cds. nou 51984-C1 al C.F. nr. 51984) a loc. Dej, nr. cds. 837/2/3, CF. nr. 18837/N (nr. C.F. nou 51987) a loc. Dej, nr. cds. 749 (top 3475/2/2/2); nr. cds. vechi 837/2/2 (nr. cds. nou 51984 al C.F. 51984/Mun. Dej) – 686.800,00 lei – 240.380,00lei Activ 25 – Bunurile mobile situate în mun. Iași, B-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, compuse din: Echipament tipografie (demontat): Echipament tipografie Korad (nr. inv. 20296), Echipament procesare tipografica (nr. inv. 20322), Echipament procesare tipografica (nr. inv. 20323), Roland VP 540 (nr. inv. 20337), Aparat automat indosariat (nr. inv. 20417), Laminator Roll Lam E 160c (nr. inv. 20338); – 42.700,00 lei – 21.350,00lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.04.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 15.04.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro și la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro, fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0751083082
Pe 26 mai, dați PSD ceea ce merită: NIMIC!
23/04/2019 09:00

Săptămana trecută, la Suceava, in comuna Dumbrăveni, Liviu Dragnea a fost confruntat de un cetătean la o intalnire electorală a PSD. La intrebarea ”Ce am făcut pentru voi?”, omul, curajos, ...

Calin Popescu Tariceanu a fost achitat in Dosarul Retrocedarilor
22/04/2019 21:45

 Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte au pronuntat, luni seara, decizia in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost achitat in prima instanta pentru marturie mincino ...

CUTREMUR în comisia Iordache: Surprize majore propuse la Codul de Procedură Penală / LISTA MODIFICĂRILOR PREGĂTITE
22/04/2019 18:35

 Comisia parlamentară specială pentru legile justitiei va relua, marti, de la ora 14.00, dezbaterile pe modificarea Codului de Procedură Penală pentru punerea in acord cu deciziile CCR. Din proiectul r ...

ULTIMA ORĂ: ÎCCJ a anunţat ziua sentinţei pentru Toni Greblă
22/04/2019 17:15

 Completul de judecată de la ÎCCJ a declarat inchisă cercetarea in faza apelului, in dosarul secretarului general al guvernului, Toni Greblă. La cererea DNA, ÎCCJ a stabilit termen pentru d ...

DNA a extins cercetările în cazul lui Mircea Drăghici, coordonatorul al campaniei PSD pentru europarlamentare
22/04/2019 17:10

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală, in 2 aprilie, de procurorii DNA pentru că şi-ar fi insuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentr ...

O 'bombă' sexy, candidată la europarlamentare, a RĂBUFNIT după ce a fost criticată
22/04/2019 14:22

    Dalia Ciubuca intentionează să candideaze la alegerile europarlamentare din 26 mai pe listele Partidului Social Democrat Independent, partid fondat de Marian Vanghelie. Ea sustine că ...

CCR a anunțat data la care dă VERDICTUL DE FOC - Judecătorii vor spune dacă legea care stabilește că o diplomă de doctorat poate fi anulată
22/04/2019 14:20

Curtea Constitutională va dezbate, pe 12 iunie, sesizarea presedintelui Klaus Iohannis pe Legea care prevede că o diplomă de doctorat poate fi anulată doar in instantă, după ce Parlamentul a modificat act ...

Dragnea: „Companiile străine câştigă lucrările şi le dau la proştii de români, să lucreze pe nimic”
22/04/2019 09:41

Referindu-se la intarzierile enorme in construcţia autostrăzilor in Romania, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la Iasi, că „Guvernul are bani, dorinţă şi putinţă” pentru a reuşi s ...

PSD ne arde la buzunare!
22/04/2019 09:01

·         Guvernarea PSD a reusit “performanta” de a-si pierde complet increderea pe plan international. ·      & ...

Rareș Bogdan către Liviu Dragnea – ”Pe 26 mai, tu vei fi NIMIC!”
22/04/2019 08:57

PNL a lansat pe internet un clip despre reactia arogantă a lui Liviu Dragnea la adresa unui tanăr care i-a transmis că PSD nu a făcut nimic pentru Romania. http://bit.ly/2IvHXAy În cadrul unei intal ...