Partidele politice ieşene îşi activează rezerva de cadre!

1politician
bogdan cojocaru
Marius Lucian Lupu
Marius-Minea

Dimensiune font:

| 16-04-2019 00:00
  În ultimii ani, tinerii politicieni au devenit din ce în ce mai vizibili pe scena politică. Deşi se spune despre ei că nu au discernământul sau bagajul de cunoştinţe necesar pentru a îmbrăţişa o doctrină sau un partid politic, liderii Organizaţiilor de Tineret (OT) resping această idee, fiind mai determinaţi ca niciodată să se implice şi să se manifeste constructiv, având drept obiectiv schimbarea lucrurilor în România.
Marius Lucian Lupu, preşedintele Organizaţiei de Tineret PMP Iaşi, spune că a intrat în politică la vârsta de 18 ani din dorinţa de a fi o voce în rândul tinerilor din comunitatea în care locuia şi, după spusele sale, „aceştia au capacitatea să înţeleagă în ce lume trăiesc şi pot să îmbrăţişeze calea unui partid politic”. „Tinerii din ziua de astăzi sunt mai hotărâţi ca oricând să-şi facă un viitor. Iar politica ne stabileşte viitorul. O adeziune a unui tânăr într-un partid înseamnă dorinţa acestuia de a-şi schimba viitorul din două puncte de vedere: fie alege să-şi asume calea politică cu tot ce implică ea, fie nu este mulţumit de modul în care funcţionează societatea actuală şi doreşte să schimbe cursul lucrurilor. Cred că politica trebuie schimbată de tineri, acum, mai mult ca niciodată. Toată lumea vorbeşte despre resetarea clasei politice, iar tinerii sunt răspunsul la această problemă”, susţine Marius Lucian Lupu.
Acesta dezaprobă ideea că organizaţiile de tineret sunt deseori văzute drept clone ale actualei clase politice, considerând că tinerii pot fi feriţi de apucăturile rele care zac în unii dintre politicienii vechi dacă „vor fi menţinuţi atenţi, implicaţi şi prezenţi, în sensul schimbării clasei politice după valorile lor”. „Cred că în momentul în care semnezi o adeziune la un partid înseamnă că îmbrăţişezi doctrina şi idealurile respectivei entităţi politice. Nu cred că este cazul să spunem despre Organizaţiile de Tineret că sunt clone. Unde-s mulţi puterea creşte, iar în timp, cei care astăzi sunt membri în organizaţiile de tineret vor da noul trend în politică, a opinat Lupu.
 
 

Suntem într-o relaţie de colaborare eficientă cu seniorii”

 

Marius Minea, preşedintele Tineretului Naţional Liberal Iaşi (TNL), spune că au trecut mai mult de 12 ani de când este membru al PNL Iaşi. A trecut prin diverse etape şi este convins de faptul că alegerile făcute până în prezent l-au construit ca om, iar sprijinul celor din jur l-a motivat să se implice din ce în ce mai mult. „Îmi amintesc că la vârsta de 16 ani îmi doream să folosesc în mod util timpul liber pe care îl aveam şi am ales astfel să mă implic în Clubul Elevilor Liberali, organizaţie de elevi a PNL Iaşi. Aici, am implementat şi iniţiat mai multe proiecte pentru colegii mei de generaţie. Am ales PNL pentru că a fost singurul partid care asculta vocea tinerilor”, a spus liberalul. Minea este de părere că seniorii politici sunt un exemplu puternic şi niciodată nu a dorit detaşarea de aceştia, dar asta nu înseamnă neapărat că tinerii sunt clone ale actualei clase politice. „Noi, cei din TNL, suntem într-o relaţie de colaborare eficientă cu seniorii PNL şi considerăm că avem extrem de multe lucruri de învăţat de la aceştia. Ei fac parte din actuala clasă politică şi niciodată nu ne-am dorit detaşarea de aceştia, dimpotrivă”, a subliniat acesta.

 

Vârsta nu este tot timpul un avantaj”

Din perspectiva liderului organizaţiei Tinerilor Social Democraţi (TSD) Iaşi Bogdan Cojocaru, care s-a implicat în politică de la vârsta de 20 de ani, tinerii sunt cea mai importantă resursă umană, tocmai din acest motiv „au avut mereu un capitol dedicat în momentul în care s-a conceput Programul de Guvernare”. Am decis să intru într-o formaţiune politică pentru că doar aşa poţi spune cu adevărat că te implici. Îi încurajez pe toţi să facă acest pas, poţi participa activ la viaţa comunităţii şi o poţi influenţa în bine doar dacă acorzi timp acestor lucruri. De pe margine este uşor să strigi, consideră Bogdan Cojocaru. Social-democratul este de părere că vârsta nu este tot timpul un avantaj, dar generaţia tânără poate aduce un suflu nou mult aşteptat, însă nu este cazul să se ducă o luptă cu celelalte generaţii de politicieni. Respectul se câştigă, nu se impune. Prin muncă şi implicare tot mai mulţi tineri intră în viaţa comunităţii pe diverse posturi, cum ar fi cele de consilieri locali, comunali etc. Este un prim-pas foarte important, având astfel ocazia să cunoască problemele fiecărui cetăţean şi să vină cu soluţii. Important este să lucrăm împreună şi fiecare tânăr să înveţe din experienţa celor cu tâmplele albe. Generaţiile diferite nu se exclud, trebuie să lucrăm împreună”, a afirmat Bogdan Cojocaru.

Niciodată nu am înţeles sintagma lipitori de afişe

Am putea crede că cei mai mulţi membri au aproximativ acelaşi ideal în viaţă, să prindă o funcţie publică. Aceasta vine, probabil, din dorinţa de a depăşi condiţia de lipitori de afişe, însă liderii Organizaţiilor de Tineret se dezic de contextul menţionat. „Niciodată nu am înţeles sintagma lipitori de afişe. Din punctul meu de vedere, un adevărat politician se creează în ani de zile şi începe de la OT şi creşte în timp, până să ajungă să ocupe funcţii importante. Un astfel de om trebuie să facă muncă de partid şi să înţeleagă cum funcţionează acesta. Spre comparaţie, la fel şi în administraţie. Dacă eşti instalat direct pe funcţia cea mai înaltă, ai posibilitatea să nu ştii pe ce lume trăieşti, pentru că nu ai trecut prin toate etapele şi nu ai înţeles sistemul din care faci parte. Ţinta mea, de când m-am înscris în PMP, a fost să fiu preşedinte al Organizaţiei Naţionale de Tineret, funcţie pe care o ocup astăzi”, a afirmat Lupu.

Gândirea îi este împărtăşită şi de Marius Minea, care spune că orice om politic trebuie să treacă prin toate etapele în clădirea unui cariere în acest domeniu, iar „a lipi afişe nu este un lucru ruşinos, cum ar putea părea”. „Nu este o condiţie pentru a putea evolua în cadrul PNL Iaşi. Ca în orice domeniu, este normal să îţi doreşti să evoluezi şi nu, idealul nu trebuie neapărat să fie obţinerea unei funcţii publice. Ţinta mea în politică este să determin cât mai mulţi tineri din judeţul nostru să se implice activ în politică pentru că am încredere în puterea lor de a dezvolta această regiune. Cu fiecare generaţie care vine, tinerii sunt din ce în ce mai determinaţi”, a punctat Minea.

Mai mult de atât, liderului TSD Bogdan Cojocaru i se pare chiar „o etichetă răutăcioasă”. Organizaţiile de Tineret nu sunt lipitori de afişe. Aşa cum s-a demonstrat, cei tineri alături de cei cu mai multă experienţă pot lucra foarte bine. OT are obligaţia, şi zi de zi facem acest lucru, să îi reprezinte pe cei care ne susţin. Suntem într-un dialog continuu cu cei de vârsta noastră şi încercăm să aducem în prim plan problemele şi nevoile acestora, dar şi soluţiile. De exemplu, în momentul în care se lucra la Programul de Guvernare pentru 2016-2020, s-au efectuat mai multe consultări. În urma acestor discuţii, PSD prin TSD a ridicat la capitolul tineret unele teme foarte importante pentru generaţia noastră: transport gratuit pentru elevi şi studenţi, stimularea antreprenoriatului prin Start-Up Nation, măririle salariale pentru rezidenţi, scheme de ajutor de stat în domeniul IT&C, domeniul fiscal a fost adaptat nevoilor acestor categorii, prima casă, decontarea cheltuielilor în cazul în care tinerii lucrează la o anumită distanţă de casă... şi exemplele pot continua, astfel încât cei mai mulţi dintre noi s-au putut implica în activităţile pe care le îndrăgesc”, a spus Bogdan Cojocaru.

Avem nevoie de tineri bine pregătiţi, buni profesionişti”

Argumente şi exemple care să vină în sprijinul ideii că tinerii pot schimba sau au schimbat politica din România în mai bine ar fi câteva, dar nu sunt suficiente, după părerea multora. Preşedintele OT PMP Iaşi spune că a preluat Organizaţia de mai puţin de un an şi că scopul său, după analiza acestei perioade, este să reuşească să coaguleze o echipă care să funcţioneze la capacitate maximă şi să fie capabilă să ocupe cu succes şi onorabil locuri eligibile la următoarele alegeri locale din 2020. „Toţi tinerii care sunt membri ai partidelor sunt exemple de oameni care schimba politica în bine. Noi suntem viitorul şi, zilnic, prin acţiunile noastre, facem un pas spre mai bine”, a conchis Marius Lucian Lupu.

Şi liderul TNL Iaşi se arată bucuros de faptul că în anul 2016 au propus conducerii partidului tineri bine pregătiţi pentru listele de consilieri locali şi astăzi au peste 30 de tineri din judeţul Iaşi care provin din rândurile OT. „Acest lucru se datorează implicării tinerilor liberali în comunităţile din care provin şi a faptului că PNL Iaşi ne-a acordat încrederea. Alături de aceştia, am organizat întâlniri între producătorii locali, antreprenori şi reprezentanţii instituţiilor guvernamentale pentru îmbunătăţirea relaţiei dintre beneficiari şi ordonatorii de credite. Pe viitor ne dorim să găsim cele mai bune soluţii pentru problemele cetăţenilor, iar pentru acest lucru avem nevoie de tineri bine pregătiţi, buni profesionişti. Mi-aş mai dori un Iaşi cu o administraţie liberală. Din '90 şi până astăzi liberalii nu s-au aflat nici o zi la conducerea acestui oraş. Ne dorim să facem din oraşul nostru un Iaşi European”, a spus Marius Minea. Florentina SANDU

 

***

Organizaţiile de Tineret sunt dependente financiar de organizaţiile judeţene. La acest moment, OT PMP Iaşi are peste 1.200 de tineri în baza de date, TNL - 1.600 de membri, iar în TSD sunt la fel de mulţi tineri, implicaţi în funcţie de vârstă şi activităţile desfăşurate, cum ar fi Liga Elevilor, Liga Studenţilor ori Liga Tinerilor Întreprinzători.

***

Marius Lucian Lupu (OT PMP) nu ocupă o funcţie publică, fiind doctorand în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi. Marius Minea (TNL) este consilier judeţean din partea PNL. Totodată, acesta se află pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din 26 mai (locul 26). Bogdan Cojocaru a fost consilier judeţean, consilier personal la cabinetul preşedintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, iar anul trecut ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI)

 

 

 

 

 


 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
ANUNȚ BOMBĂ! Diana Şoşoacă, avocat şi senator AUR, a depus plângere la Parchetul General după moartea lui Bogdan Stanoevici
15/01/2021 16:30

Diana Şoşoacă cere ca Bogdan Stanoevici să nu fie incinerat, aşa cum cere familia sa, şi afirmă că acesta nu mai era infectat cu noul coronavirus in momentul in care a decedat. În plus, avocata ...

Iulian Bulai (USR): Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”
15/01/2021 13:55

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, intr-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “F ...

Diana Șoșoacă, simptome de OTRĂVIRE
15/01/2021 12:30

Senatoarea AUR Diana Sosoacă a trecut prin clipe groaznice. Ea a povestit cum a fost la un pas să meargă la spital cu simptome ce păreau a fi de otrăvire. Diana Sosoacă, senator din partea celui mai cont ...

BREAKING - Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA
15/01/2021 12:07

Fostul premier al Romaniei, Călin Popescu Tăriceanu, a sosit, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, după ce presedintele Klaus Iohannis a dat undă verde declansării urmăririi penale pe numel ...

BREAKING Fostul ministru Eugen Nicolăescu, audiat la DNA
15/01/2021 12:04

Fostul ministru Eugen Nicolăescu este chemat astăzi la DNA pentru a fi audiat ca martor intr-un dosar al lui Tăriceanu, anuntă Antena3. Urmează ca şi fostul premier să ajungă la sediul Direcţiei Naţi ...

Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID
15/01/2021 11:55

Klaus Iohannis s-a vaccinat vineri, 15 ianuarie, la ora 10.00, anti Covid-19. Klaus Iohannis a făcut declaraţii după ce s-a vaccinat impotriva Covid-19. "M-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu ...

Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA
15/01/2021 11:30

Fostul premier al Romaniei, Călin Popescu Tăriceanu, a sosit, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, după ce presedintele Klaus Iohannis a dat undă verde declansării urmăririi penale pe n ...

La Casa Albă a fost zărit un camion pentru mutări: imaginea, viral pe rețelele de socializare
15/01/2021 11:28

Imaginea unui camion al unei firme de mutări, parcat in faţa Casei Albe, a devenit virală pe reţelele de socializare, internauţii sărbătorind ceea ce ei au numit inceputul plecării lui Donald Trump ...

Silvio Berlusconi, internat de urgență într-un spital din Monte Carlo. Are probleme cu inima
15/01/2021 08:20

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a fost internat de urgentă intr-un spital din Monte Carlo din cauza unor probleme cardiace. Anuntul a fost făcut astăzi de medicul său personal pentru agentia ...

Dragnea, chemat la DNA. Va trebui să dea detalii legate de întânirea lui cu Donald Trump
14/01/2021 12:06

Fostul sef al PSD Liviu Dragnea a fost citat de procurorii DNA in dosarul in care magistratii anticoruptie verifică detaliile plecării acestuia in SUA pentru a se intalni cu presedintele Statelor, Donald Tr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei