1politician
bogdan cojocaru
Marius Lucian Lupu
Marius-Minea

Dimensiune font:

Partidele politice ieşene îşi activează rezerva de cadre!

| 16-04-2019 00:00
  În ultimii ani, tinerii politicieni au devenit din ce în ce mai vizibili pe scena politică. Deşi se spune despre ei că nu au discernământul sau bagajul de cunoştinţe necesar pentru a îmbrăţişa o doctrină sau un partid politic, liderii Organizaţiilor de Tineret (OT) resping această idee, fiind mai determinaţi ca niciodată să se implice şi să se manifeste constructiv, având drept obiectiv schimbarea lucrurilor în România.
Marius Lucian Lupu, preşedintele Organizaţiei de Tineret PMP Iaşi, spune că a intrat în politică la vârsta de 18 ani din dorinţa de a fi o voce în rândul tinerilor din comunitatea în care locuia şi, după spusele sale, „aceştia au capacitatea să înţeleagă în ce lume trăiesc şi pot să îmbrăţişeze calea unui partid politic”. „Tinerii din ziua de astăzi sunt mai hotărâţi ca oricând să-şi facă un viitor. Iar politica ne stabileşte viitorul. O adeziune a unui tânăr într-un partid înseamnă dorinţa acestuia de a-şi schimba viitorul din două puncte de vedere: fie alege să-şi asume calea politică cu tot ce implică ea, fie nu este mulţumit de modul în care funcţionează societatea actuală şi doreşte să schimbe cursul lucrurilor. Cred că politica trebuie schimbată de tineri, acum, mai mult ca niciodată. Toată lumea vorbeşte despre resetarea clasei politice, iar tinerii sunt răspunsul la această problemă”, susţine Marius Lucian Lupu.
Acesta dezaprobă ideea că organizaţiile de tineret sunt deseori văzute drept clone ale actualei clase politice, considerând că tinerii pot fi feriţi de apucăturile rele care zac în unii dintre politicienii vechi dacă „vor fi menţinuţi atenţi, implicaţi şi prezenţi, în sensul schimbării clasei politice după valorile lor”. „Cred că în momentul în care semnezi o adeziune la un partid înseamnă că îmbrăţişezi doctrina şi idealurile respectivei entităţi politice. Nu cred că este cazul să spunem despre Organizaţiile de Tineret că sunt clone. Unde-s mulţi puterea creşte, iar în timp, cei care astăzi sunt membri în organizaţiile de tineret vor da noul trend în politică, a opinat Lupu.
 
 

Suntem într-o relaţie de colaborare eficientă cu seniorii”

 

Marius Minea, preşedintele Tineretului Naţional Liberal Iaşi (TNL), spune că au trecut mai mult de 12 ani de când este membru al PNL Iaşi. A trecut prin diverse etape şi este convins de faptul că alegerile făcute până în prezent l-au construit ca om, iar sprijinul celor din jur l-a motivat să se implice din ce în ce mai mult. „Îmi amintesc că la vârsta de 16 ani îmi doream să folosesc în mod util timpul liber pe care îl aveam şi am ales astfel să mă implic în Clubul Elevilor Liberali, organizaţie de elevi a PNL Iaşi. Aici, am implementat şi iniţiat mai multe proiecte pentru colegii mei de generaţie. Am ales PNL pentru că a fost singurul partid care asculta vocea tinerilor”, a spus liberalul. Minea este de părere că seniorii politici sunt un exemplu puternic şi niciodată nu a dorit detaşarea de aceştia, dar asta nu înseamnă neapărat că tinerii sunt clone ale actualei clase politice. „Noi, cei din TNL, suntem într-o relaţie de colaborare eficientă cu seniorii PNL şi considerăm că avem extrem de multe lucruri de învăţat de la aceştia. Ei fac parte din actuala clasă politică şi niciodată nu ne-am dorit detaşarea de aceştia, dimpotrivă”, a subliniat acesta.

 

Vârsta nu este tot timpul un avantaj”

Din perspectiva liderului organizaţiei Tinerilor Social Democraţi (TSD) Iaşi Bogdan Cojocaru, care s-a implicat în politică de la vârsta de 20 de ani, tinerii sunt cea mai importantă resursă umană, tocmai din acest motiv „au avut mereu un capitol dedicat în momentul în care s-a conceput Programul de Guvernare”. Am decis să intru într-o formaţiune politică pentru că doar aşa poţi spune cu adevărat că te implici. Îi încurajez pe toţi să facă acest pas, poţi participa activ la viaţa comunităţii şi o poţi influenţa în bine doar dacă acorzi timp acestor lucruri. De pe margine este uşor să strigi, consideră Bogdan Cojocaru. Social-democratul este de părere că vârsta nu este tot timpul un avantaj, dar generaţia tânără poate aduce un suflu nou mult aşteptat, însă nu este cazul să se ducă o luptă cu celelalte generaţii de politicieni. Respectul se câştigă, nu se impune. Prin muncă şi implicare tot mai mulţi tineri intră în viaţa comunităţii pe diverse posturi, cum ar fi cele de consilieri locali, comunali etc. Este un prim-pas foarte important, având astfel ocazia să cunoască problemele fiecărui cetăţean şi să vină cu soluţii. Important este să lucrăm împreună şi fiecare tânăr să înveţe din experienţa celor cu tâmplele albe. Generaţiile diferite nu se exclud, trebuie să lucrăm împreună”, a afirmat Bogdan Cojocaru.

Niciodată nu am înţeles sintagma lipitori de afişe

Am putea crede că cei mai mulţi membri au aproximativ acelaşi ideal în viaţă, să prindă o funcţie publică. Aceasta vine, probabil, din dorinţa de a depăşi condiţia de lipitori de afişe, însă liderii Organizaţiilor de Tineret se dezic de contextul menţionat. „Niciodată nu am înţeles sintagma lipitori de afişe. Din punctul meu de vedere, un adevărat politician se creează în ani de zile şi începe de la OT şi creşte în timp, până să ajungă să ocupe funcţii importante. Un astfel de om trebuie să facă muncă de partid şi să înţeleagă cum funcţionează acesta. Spre comparaţie, la fel şi în administraţie. Dacă eşti instalat direct pe funcţia cea mai înaltă, ai posibilitatea să nu ştii pe ce lume trăieşti, pentru că nu ai trecut prin toate etapele şi nu ai înţeles sistemul din care faci parte. Ţinta mea, de când m-am înscris în PMP, a fost să fiu preşedinte al Organizaţiei Naţionale de Tineret, funcţie pe care o ocup astăzi”, a afirmat Lupu.

Gândirea îi este împărtăşită şi de Marius Minea, care spune că orice om politic trebuie să treacă prin toate etapele în clădirea unui cariere în acest domeniu, iar „a lipi afişe nu este un lucru ruşinos, cum ar putea părea”. „Nu este o condiţie pentru a putea evolua în cadrul PNL Iaşi. Ca în orice domeniu, este normal să îţi doreşti să evoluezi şi nu, idealul nu trebuie neapărat să fie obţinerea unei funcţii publice. Ţinta mea în politică este să determin cât mai mulţi tineri din judeţul nostru să se implice activ în politică pentru că am încredere în puterea lor de a dezvolta această regiune. Cu fiecare generaţie care vine, tinerii sunt din ce în ce mai determinaţi”, a punctat Minea.

Mai mult de atât, liderului TSD Bogdan Cojocaru i se pare chiar „o etichetă răutăcioasă”. Organizaţiile de Tineret nu sunt lipitori de afişe. Aşa cum s-a demonstrat, cei tineri alături de cei cu mai multă experienţă pot lucra foarte bine. OT are obligaţia, şi zi de zi facem acest lucru, să îi reprezinte pe cei care ne susţin. Suntem într-un dialog continuu cu cei de vârsta noastră şi încercăm să aducem în prim plan problemele şi nevoile acestora, dar şi soluţiile. De exemplu, în momentul în care se lucra la Programul de Guvernare pentru 2016-2020, s-au efectuat mai multe consultări. În urma acestor discuţii, PSD prin TSD a ridicat la capitolul tineret unele teme foarte importante pentru generaţia noastră: transport gratuit pentru elevi şi studenţi, stimularea antreprenoriatului prin Start-Up Nation, măririle salariale pentru rezidenţi, scheme de ajutor de stat în domeniul IT&C, domeniul fiscal a fost adaptat nevoilor acestor categorii, prima casă, decontarea cheltuielilor în cazul în care tinerii lucrează la o anumită distanţă de casă... şi exemplele pot continua, astfel încât cei mai mulţi dintre noi s-au putut implica în activităţile pe care le îndrăgesc”, a spus Bogdan Cojocaru.

Avem nevoie de tineri bine pregătiţi, buni profesionişti”

Argumente şi exemple care să vină în sprijinul ideii că tinerii pot schimba sau au schimbat politica din România în mai bine ar fi câteva, dar nu sunt suficiente, după părerea multora. Preşedintele OT PMP Iaşi spune că a preluat Organizaţia de mai puţin de un an şi că scopul său, după analiza acestei perioade, este să reuşească să coaguleze o echipă care să funcţioneze la capacitate maximă şi să fie capabilă să ocupe cu succes şi onorabil locuri eligibile la următoarele alegeri locale din 2020. „Toţi tinerii care sunt membri ai partidelor sunt exemple de oameni care schimba politica în bine. Noi suntem viitorul şi, zilnic, prin acţiunile noastre, facem un pas spre mai bine”, a conchis Marius Lucian Lupu.

Şi liderul TNL Iaşi se arată bucuros de faptul că în anul 2016 au propus conducerii partidului tineri bine pregătiţi pentru listele de consilieri locali şi astăzi au peste 30 de tineri din judeţul Iaşi care provin din rândurile OT. „Acest lucru se datorează implicării tinerilor liberali în comunităţile din care provin şi a faptului că PNL Iaşi ne-a acordat încrederea. Alături de aceştia, am organizat întâlniri între producătorii locali, antreprenori şi reprezentanţii instituţiilor guvernamentale pentru îmbunătăţirea relaţiei dintre beneficiari şi ordonatorii de credite. Pe viitor ne dorim să găsim cele mai bune soluţii pentru problemele cetăţenilor, iar pentru acest lucru avem nevoie de tineri bine pregătiţi, buni profesionişti. Mi-aş mai dori un Iaşi cu o administraţie liberală. Din '90 şi până astăzi liberalii nu s-au aflat nici o zi la conducerea acestui oraş. Ne dorim să facem din oraşul nostru un Iaşi European”, a spus Marius Minea. Florentina SANDU

 

***

Organizaţiile de Tineret sunt dependente financiar de organizaţiile judeţene. La acest moment, OT PMP Iaşi are peste 1.200 de tineri în baza de date, TNL - 1.600 de membri, iar în TSD sunt la fel de mulţi tineri, implicaţi în funcţie de vârstă şi activităţile desfăşurate, cum ar fi Liga Elevilor, Liga Studenţilor ori Liga Tinerilor Întreprinzători.

***

Marius Lucian Lupu (OT PMP) nu ocupă o funcţie publică, fiind doctorand în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi. Marius Minea (TNL) este consilier judeţean din partea PNL. Totodată, acesta se află pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din 26 mai (locul 26). Bogdan Cojocaru a fost consilier judeţean, consilier personal la cabinetul preşedintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, iar anul trecut ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI)

 

 

 

 

 


 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
Primăria Dolheşti, în pragul insolvenţei!
26/06/2019 00:00

  * Consiliul Local Dolheşti se află intr-o situaţie fără precedent, fiind in pericol de a fi dizolvat * bugetul comunei nu a fost incă adoptat, fapt care creează mari probleme in ceea ce priveşte ...

Guvernul Dancila a adoptat marti 10 ordonante de urgenta, in ciuda recomandarilor Comisiei de la Venetia
25/06/2019 21:30

 Guvernul Dancila a adoptat in sedinta de marti nu mai putin de 10 ordonante de urgenta in diverse domenii, de la transportul feroviar la administratie, trecand prin imbunatatiri funciare si cultura. Execu ...

„Oamenii vor altceva, iar noi vom le vom da ceea ce vor”
25/06/2019 10:29

  * social-democraţii se pregătesc pentru alegerea conducerii centrale, la Congresul extraordinar din 29 iunie * Viorica Dăncilă a anunţat că va candida la funcţia de preşedinte al partidului, in ...

ALERTĂ - Codul Penal, modificat în Senat în varianta 'Mitralieră'
24/06/2019 16:56

 Modificarea Codului Penal prin reducerea termenelor de prescriptie a răspunderii penale a trecut tacit de Senat, la pachet cu alte 24 de proiecte importante legate de legea educatiei, cumulul pensiei cu ...

Liberalii, euforici cu şansa lui Iohannis la preşedinţia Consiliului European
17/06/2019 00:00

* preşedintele Romaniei se află printre favoriţii pentru preluarea funcţiei de preşedinte al Consiliului European * „PNL este un partid cu cel puţin 2-3 prezidenţiabili, dacă acest lucru s-ar petr ...

Greu de demis
15/06/2019 00:00

  * liberalii afirmă că iniţiatorii moţiunii de cenzură impotriva Guvernului Dăncilă se bazează la acest moment pe 214 - 215 voturi, din cele 233 necesare adoptării ei * astfel, aceştia susţin ...

Guvernul Dăncilă atârnă de un fir de aţă!
14/06/2019 00:00

    *opoziţia ar mai avea nevoie de 19 voturi pentru a demite guvernul PSD-ALDE *„Cei din PSD stau precum hienele pe cadavrul unei instituţii. Dacă moţiunea de cenzură nu trece, problemel ...

Vasile Cîtea: „Va trebui să învăţăm din greşelile pe care le-am făcut”
12/06/2019 00:00

Congresul pe care PSD il va organiza pe 29 iunie va fi unul premergător desemnării candidatului la prezidenţiale, social-democraţii afirmand că iau in calcul şi varianta unui prezidenţiabil din afara par ...

„Când clasa politică divide societatea, încep să se producă aberaţii în sistem”
11/06/2019 11:22

  * susţine profesorul Iulian Chifu, analist de politică externă, fost consilier prezidenţial, director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor Curtea Constituţională a Republicii Moldova a dec ...

„Cei care vrem să dezoligarhizăm oraşul trebuie să ne aşezăm la aceeaşi masă”
11/06/2019 00:00

  Nu puţini sunt cei care consideră că orice fel de concurenţă intre PNL şi USR-PLUS nu face decat să intărească PSD. În opinia celor care asistă la tensiunile şi interesele divergente in ...