Prințul William a moștenit o proprietate în valoare de peste 1 miliard de dolari. Cum se împarte averea Reginei Elisabeta

rege_bpg

Dimensiune font:

| 14-09-2022 14:30

 Cea mai mare parte a averii familiei regale - în valoare totală de cel puțin 18 miliarde de lire sterline (21 de miliarde de dolari), reprezentând terenuri, proprietăți și investiții - trece acum către noul monarh, regele Charles al III-lea și către moștenitorul său, William, scrie CNN.

William și Kate sunt prințul și prințesa de Wales 

Testamentele regale nu sunt niciodată făcute publice. Asta înseamnă că ceea ce se întâmplă cu o mare parte din averea personală a Reginei Elisabeta a II-a după moartea ei va rămâne un secret de familie. Forbes a estimat anul trecut că averea personală a celui mai longeviv monarh al Marii Britanii se ridică la 500 de milioane de dolari. Este vorba despre bijuterii, colecții de artă, investiții și două reședințe - Castelul Balmoral din Scoția și Casa Sandringham din Norfolk. Regina a moștenit ambele proprietăți de la tatăl ei, regele George al VI-lea.

„Testamentele regale sunt secrete, așa că nu avem idee, de fapt, ce conțin și cât valorează. Nu a fost niciodată făcut public”, a declarat pentru CNN Laura Clancy, lector la Universitatea Lancaster și autoarea unei cărți despre finanțele familiei regale.

Ce mai mare parte a averii trece către Charles și William

Cea mai mare parte a averii familiei regale - în valoare totală de cel puțin 18 miliarde de lire sterline (21 de miliarde de dolari), reprezentând terenuri, proprietăți și investiții - trece acum către noul monarh, regele Charles al III-lea și către moștenitorul său. 

Prințul William, acum primul în linia de succesiune la tronul britanic, va fi mult mai bogat. Viitorul rege al Marii Britanii moștenește de la tatăl său proprietatea privată a Ducatului de Cornwall, ceea ce înseamnă terenuri și proprietăți pe aproape 56.000 de hectare, majoritatea în sud-vestul Angliei.

Construită în 1337 de regele Edward al III-lea, proprietatea valorează aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari).

Veniturile din proprietate sunt „folosite pentru a finanța activitățile publice, private și caritabile” ale Ducelui de Cornwall. Acest titlu este deținut acum de Prințul William.

 
 

De departe cea mai mare parte din averea familiei, Crown Estate (terenurile, imobilele, licențele de parcuri eoliene), în valoare de 16,5 miliarde de lire sterline (19 miliarde de dolari), aparține acum regelui Charles al III-lea. Dar, în conformitate cu un aranjament care datează din 1760, monarhul predă toate profiturile din proprietate către guvern, în schimbul unei cote numite Grant Suveran.

Crown Estate include zone vaste din centrul Londrei și din jurul Angliei, Țării Galilor și Irlandei de Nord. Are statutul de corporație și este condusă de un director executiv și comisari numiți de monarh la recomandarea premierului. În ultimul an financiar, a generat un profit net de aproape 313 milioane de lire sterline (361 de milioane de dolari). Din această sumă, Trezoreria Marii Britanii i-a plătit reginei un grant suveran de 86 de milioane de lire sterline (100 de milioane de dolari). Majoritatea acestor bani sunt cheltuiți pentru întreținerea proprietăților familiei regale și pentru plata personalului acestora.

Grantul suveran este de obicei echivalent cu 15% din profituri. Dar în 2017 plata a fost majorată cu 25% pentru următorul deceniu pentru a ajuta la lucrările de renovare de la Palatul Buckingham.

Regele Charles moștenește și Ducatul de Lancaster, o proprietate privată care datează din 1265 și care a fost evaluată la aproximativ 653 de milioane de lire sterline (764 de milioane de dolari). Veniturile din investițiile sale acoperă costurile oficiale care nu sunt acoperite de grantul suveran și ajută la sprijinirea altor membri ai familiei regale.

În ciuda sumelor uriașe, monarhul și moștenitorul său au anumite restricții legate de cheltuirea banilor. Regele poate cheltui subvenția suverană doar pentru îndatoririle regale. Nici el, nici moștenitorul său nu au voie să beneficieze de vânzarea bunurilor din ducatele lor. Orice profit din vânzări este reinvestit în proprietate. Trezoreria Marii Britanii trebuie, de asemenea, să aprobe toate tranzacțiile mari cu proprietăți.

Totuși, spre deosebire de Grantul Suveran generat de Crown Estate, ambele ducate sunt surse private de avere, ceea ce înseamnă că proprietarii lor nu sunt obligați să ofere detalii în afară de raportarea veniturilor lor.

Anul trecut, regelui Charles, pe atunci ducele de Cornwall, i s-au plătit 21 de milioane de lire sterline (25 de milioane de dolari) din moșia Ducatului de Cornwall.

Nici Prințul William și nici Regele Charles nu sunt obligați să plătească nicio formă de impozit pe averea lor, deși ambele ducate au plătit în mod voluntar impozit pe venit din 1993. Această decizie a venit la un an după ce familia regală s-a confruntat cu critici puternice pentru că plănuia să folosească bani publici pentru a repara Castelul Windsor, avariat în urma unui incendiu.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit în 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia. Ea va fi înmormântată luni.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:49

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
VIDEO Kylian Mbappe a înscris la ultimul său meci pe Parc des Princes, dar PSG a pierdut
13/05/2024 10:48

 PSG nu va mai juca pe teren propriu in acest final de sezon, astfel că partida cu Toulouse a fost ultima pentru Kylian Mbappe pe Parc des Princes. La fel ca FCSB (0-1 vs CFR Cluj), PSG a fost invins ...

Atenție mare: Escrocheria apelurilor pierdute de pe telefonul mobil. Tot mai mulți oameni cad în plasa întinsă de infractori
12/05/2024 17:54

     Metoda apelurilor pierdute este escrocheria care face ravagii in o multime de tări ale lumii. Autoritătile au explicat cum functionează, de fapt, schema si ce s ...

Șoc la Eurovision, cu câteva ore înainte de finală: unul dintre favoriţi a fost dat afară din competiție
11/05/2024 17:43

  Soc la Eurovision, cu cateva ore inainte de finală: unul dintre favoriţi a fost dat afară Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sambăt ...

Locurile din municipiul Iași unde este permis afișajul electoral
10/05/2024 12:33

 Au fost amplasate mai multe panouri decat la alegerile precedente din 2020, pentru că este vorba de două scrutine pe 9 iunie       Angajatii de la Servicii Publice au amplasat p ...

Detalii picante din timpul procesului lui Donald Trump cu vedetă porno Stormy Daniels. S-au înfruntat în premieră la tribunal
08/05/2024 16:00

    Tensiunile si detaliile savuroase s-au revărsat in instantă marti, cand Daniels a compărut in procesul penal, infruntandu-l pe Trump pentru prima dată in fata instant ...

Infracțiunile pentru care românii sunt condamnați la închisoare. TOP 10 fapte penale
06/05/2024 23:34

 La nivel national, 44 de centre de detentie functionează in subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Peste 24.000 de cetăteni romani, străini si apatrizi se află incarcerati in ace ...

VIDEO Primul limitator de viteză inteligent, instalat lângă București
06/05/2024 12:33

 Primul limitator de viteză inteligent a fost instalat in comuna Snagov din judetul Ilfov, potrivit TVR. Dispozitivul este dotat cu senzori care identifică viteza de la distantă si le permite să t ...

Europenii năvălesc în România pentru a vedea acest loc. Se spune că nicăieri pe continent apa nu e mai pură ca aici
06/05/2024 09:51

Există un loc in Romania cu cea mai pură apă. De aici si legendele potrivit cărora cei care se spală pe maini cu ea sunt protejati tot anul. Lacul Sfanta Ana, din apropiere de Tusnad, are cea mai pură ap ...

Mesaje de Paște 2024. Urări de „Paște Fericit!” și mesaje prin care le spui „Hristos a înviat!” celor dragi
05/05/2024 11:40

 Sărbătorile pascale 2024 sunt un bun prilej pentru a transmite celor dragi, care nu sunt alături de tine, mesaje de Paste, urările de „Hristos a inviat” si felicitările aducandu-le un str ...

Vreme caldă de Paști
05/05/2024 08:27

Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse in perioada minivacanţei de Paşte, a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea generală a Administraţiei Naţionale de Meteo ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei