Recuperarea căldurii prin ventilație: un sistem eficient pentru casa ta

ventilatiecurecuperaredecaldurapentruocasanoua7

Dimensiune font:

| 06-11-2023 09:15

În epoca actuală în care majoritatea oamenilor sunt preocupați pentru îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului înconjurător, existența unor tehnologii care permit creșterea eficienței energetice prin recuperarea căldurii poate fi de-a dreptul incredibilă.Un astfel de echipament tehnologic este sistemul de ventilație centralizat care oferă o metodă revoluționară de a economisi energia și de a reduce costurile pentru încălzire.Descoperă cum funcționează acest sistem și de ce reprezintă viitorul în materie de eficiență termică și confort domestic.

Ce este ventilația cu recuperare de căldură?

Evoluția tehnologică a făcut posibilă și chiar accesibilă, instalarea în casele moderne a sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură centralizate, pentru a asigura un mediu interior curat și sănătos, minimizând în același timp orice fel de pierdere de căldură.

Aceasta tehnologie nu numai că sprijină sustenabilitatea, dar asigură și un confort sporit în locuințe, toate acestea cu un impact minim asupra mediului.

Sistemul de ventilație centralizat funcționează pe un principiu de bază: aerul aspirat din interiorul clădirii (care poate fi încărcat cu acarieni, praf, microbi, virusuri) este eliminat constant, fiind înlocuit cu unul proaspăt și filtrat, din exterior.

Particularitatea deosebită a acestui sistem este aceea că odată cu schimbul de aer se realizează și o predare calorică: altfel spus aerul din interior cedează temperatura celui din exterior. Acest proces are loc printr-un schimbător de căldură care asigură transferul eficient al energiei termice între cele două fluxuri de aer, fără ca acestea să se amestece.

 

Principalele beneficii ale acestui sistem de ventilație cu recuperare de căldură

Sistemul devine tot mai popular atât pentru că îmbunătățește calitatea vieții, cât și pentru că aduce o creștere a valorii locuinței. Dar, dincolo de aceste două aspecte majore, mai există și alte beneficii deloc de ignorat:

1. Economie de energie: una din cele mai mari avantaje ale acestui sistem este capacitatea sa de recuperare a căldurii. Acest lucru înseamnă că în sezonul rece vei avea facturi considerabil mai mici la gaz/lemne/curent, în timp ce în sezonul cald se reduce nevoia utilizării aerului condiționat.

2. Calitatea aerului interior: prin filtrarea aerului introdus de afară și extragerea  aerului din interior, se asigură eliminarea eficientă a mirosurilor neplăcute și a substanțelor poluante, praf, VOC, bacterii, CO2 și eventuale gaze radon.

3. Reducerea umidității: ventilația continuă are marele beneficiu de a păstra nivelul de umiditate fix în pragul optim. Acest lucru înseamnă fără mucegai sau igrasie, alergii, acarieni sau alte probleme asociate unei umidități excesive.

 

Cum poți regla fluxul de aer în sistemele de ventilație mecanică?

Anemostatele sunt elemente de ventilație utilizate pentru a regla fluxul de aer în sistemele de ventilație. Prin intermediul lor puteți controla cu precizie atât direcția cât și cantitatea aerului pătruns într-o anumită zonă.

Există mai multe tipuri de anemostate ce se folosesc în sistemele de ventilație, acestea alegându-se îndeosebi prin prismă funcțională și decorativă. 

Astfel, dacă te gândești din punct de vedere funcțional, există anemostate cu lamelă ajustabilă, anemostate cu jet, cu plasă, cu supapă, cu reglaj motorizat sau pentru evacuare de fum.

Pe de altă parte, anemostatele sunt elemente vizibile ale sistemului, motiv pentru care este important să le poți integra cât mai eficient în decor. În acest sens, anemostatele decorative sunt proiectate pentru a se potrivi cu estetica generală a oricărei încăperi. Ele pot avea diverse forme, finisaje și culori.

Când cauți ceva care să fie atât funcțional cât și estetic, atunci sigur trebuie să verifici Anemostatele din gips - ele au marele avantaj că pot fi amplasate în diverse locuri strategice pentru a direcționa fluxul de aer, în timp ce nici nu fac notă discordantă cu peretele. În felul acesta se poate asigura o integrare armonioasă a ventilației mecanice cu recuperare de căldură în interiorul clădirii, fără a compromite aspectul estetic al spațiului.

În concluzie, recuperarea căldurii prin acest sistem este acum mai aproape de tine decât ai fi crezut, oferindu-ți o soluție eficientă, ecologică și plină de beneficii, la costuri tot mai accesibile!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
 Vaze Înnoite: Magia Hârtiei Creponate în Decorul Floral
17/05/2024 14:32

Vaze Înnoite: Magia Hartiei Creponate in Decorul Floral  Cunoscută si sub denumirea de hartie ondulată, este adesea folosită pentru a crea decoratiuni de sărbători, ambalarea cadourilor si real ...

Cosmoenergetica și puterea transformațională în dezvoltarea personală
15/05/2024 14:46

  Cosmoenergetica, o disciplină la intersectia spiritualitătii si stiintei, isi propune să armonizeze energiile umane cu cele cosmice. Originară din cercetările rusesti de la sfarsitul secolului XX, ...

Sindromul impostorului. O călătorie ascunsă în umbra succesului
13/05/2024 18:30

  O luptă tăcută, dar intens reală pentru multi dintre cei care par a fi pe culmile succesului, sindromul Impostorului poate atrage efecte dezastruoase. Recunoasterea si abordarea sa sunt esentiale pe ...

Se schimbă modul de generare a CNP-ului. Precizări de la Ministerul Afacerilor Interne despre semnificaţia cifrelor
13/05/2024 10:37

 Odată cu operationalizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, un element de noutate il reprezintă generarea codului numeric personal, sens in care Ministerul Afacer ...

VIDEO Kylian Mbappe a făcut anunțul momentului în fotbal
10/05/2024 23:19

 Paris Saint Germain nu a reusit nici in acest sezon să cucerească UEFA Champions League, iar vestea cea mai proastă pentru parizieni a venit vineri, cand Kylian Mbappe a făcut un anunt important privi ...

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta
10/05/2024 13:57

              "O băutură care va apărea in curand pe piată are un gust mai bun ...

Partidul Puiul Malefic și-a anunțat candidatura. Cele mai ciudate partide înscrise la alegerile europarlamentare 2024
10/05/2024 12:56

 Partide politice cu nume mai putin obisnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele si-au inceput activitatea ca o glumă, altele si-au atribuit acest nume pentru atrage atentia as ...

Prizonieri în labirintul nefericirii personale
09/05/2024 10:30

Suntem oameni, făpturi condamnate la o existentă plină de nuante, unde lumina se impleteste adesea cu umbra. În această lume modernă, in care fiecare moment pare a fi subiect de evaluare, fiecare per ...

Salcâmul, o simfonie a naturii îmbrățișată de timp și tradiție
08/05/2024 15:02

În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o ist ...

Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie
08/05/2024 11:22

Femeile incă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul in familie, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, cu prile ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei