80 de chimicale in hrana copiilor, dintre care 5 cancerigene. Evitati somonul conservat
Dimensiune font:
O analiza realizata de Association Generation Futures a scos la iveala faptul ca hrana consumata in mod curent de copii contine reziduuri a peste 80 de substante chimice, dintre care unele cu potential cancerigen.
Reprezentantii organizatiei au cumparat, in perioada iulie - septembrie 2010, alimente non-bio, aflate zilnic pe masa copiilor cu varsta medie de 10 ani. Au fost alcatuite trei meniuri tip si o gustare pe baza acestor alimente, ce mai includeau cinci fructe si legume proaspete, trei lactate, 1,5 litri de apa, bomboane. Alimentele au fost examinate in mai multe laboratoare acreditate de autoritatile franceze, dar si in laboratoare belgiene, cu scopul de a masura prezenta unor substante chimice, pesticide si metale grele.
Rezultatul analizei este socant: in hrana copiilor s-au gasit 81 de substante chimice, dintre care 5 cancerigene, 42 posibil sau probabil cancerigene si 37 susceptibile de a dezechilibra sistemul hormonal. Numai un mic dejun bazat pe unt si ceai sau lapte, contine reziduuri cu potential mai mare sau mic cancerigen. Alimentele de la pranz precum: carnea tocata, tonul la conserva, legumele, nici acestea nu sunt lipsit e de pesticide si metale grele. De asemenea, potrivit analizelor, apa de la robinet contine nitrati si cloroform.
Conservele de somon, pe lista neagra
Cel mai bogat in reziduuri chimice este somonul conservat. Substanţe chimice au fost descoperite si in cutiile folosite pentru incalzirea alimentelor la microunde. Asociation Generations Futures a precizat ca, in majoritatea cazurilor, cantitatea chimicalelor nu depasea limita legala stabilita de Comisia Uniunii Europene si instantele internationale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau