LIVE 26 de bolnavi de COVID-19 au murit in Romania. Italia anunta cel mai grav bilant de pana acum: 969 morti in 24 de ore

virus  5152700000

Dimensiune font:

| 27-03-2020 22:26

 Sunt 1.292 de romani bolnavi de coronavirus, iar numarul de morti in tara noastra a ajuns la 26.

 


Avem ministru nou la Sanatate, insa ideea de a testa bucurestenii nu a fost abandonata, ci doar recalibrata si va incepe de luni.

Intre timp, la nivelul UE se iau decizii majore. Parlamentul European a luat mai multe masuri intr-o sedinta extraordinara online. In schimb, sefii de stat si de guvern reuniti intr-o teleconferinta nu au reusit nici dupa 6 ore sa se puna de acord: Germania si Olanda nu vor ca UE sa acopere din fonduri comunitare iesirea din criza economica provocata de pandemie.

Iar peste ocean, SUA au facut foarte multe teste si au ajuns sa aiba peste 85.000 de cazuri confirmate, mai mult decat tot ce a raportat (oficial) pana acum China, asa ca America devine epicentrul pandemiei.

Pe de alta parte, un studiu de la o universitate de prestigiu din Londra preconizeaza ca acest virus va ucide 1,8 milioane de oameni din lumea intreaga.

 
  LIVE TEXT, cu toate datele despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume:


22:12 - Turnul Eiffel din Paris a fost luminat, vineri seara, iar cuvantul "Merci/Multumesc" a fost proiectat pe acesta, in semn de omagiu pentru toate persoanele care sunt implicate in lupta impotriva coronavirusului.

22:09 - Un gestionar al Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti este cercetat penal, fiind acuzat ca a furat masti, manusi sau dezinfectanti. Politistii au facut vineri mai multe perchezitii si verifica daca echipamentele sustrase au fost vandute.

21:40 - Rammstein a confirmat ca liderul trupei este internat, ca se simte mai bine, dar ca nu a fost infectat cu Covid-19, asa cum a scris bild.de.

21:33 - Albania va impune o interdictie de 40 de ore a iesirilor din locuinta in weekend si va limita cumparaturile la un singur membru al familiei, care va trebui sa solicite de pe o aplicatie permisiunea de a pleca de acasa, incepand de luni, in cadrul eforturilor de a limita epidemia de coronavirus, informeaza Reuters.

21:25 - Lucrarile de montare a Spitalului Modular de Izolare si Tratament pe terenul stadionului Portul din Constanta au inceput vineri. Unitatea medicala modulara va functiona ca o sectie extinsa de boli infectioase a Spitalului Militar de Urgenta din Constanta.

21:17 - Directorul Directiei de Sanatate Publica Mures, dr. Iuliu Moldovan, a declarat, vineri, pentru Agepres, ca testele pentru determinarea infectiei cu COVID-19 au iesit negative pentru toti cei zece membri ai personalului medical de la UPU SMURD Targu Mures care au investigat un pacient infectat cu coronavirus in urma cu cateva zile.

21:13 - Europa trebuie sa adopte noi masuri pentru a combate amenintarea reprezentata de coronavirus, a declarat vineri presedintele italian, Sergio Mattarella, avertizand ca Uniunea Europeana trebuie sa reactioneze inainte sa fie prea tarziu.

21:05 - Izolarea impusa in Belgia pentru a stopa raspandirea noului coronavirus a fost prelungita cu doua saptamani, pana la 19 aprilie, a anuntat vineri sefa guvernului, Sophie Wilmes, dupa o noua intalnire a Consiliului de Securitate Nationala, informeaza France Presse.

21:00 - Noul coronavirus a cauzat 299 de noi decese inregistrate in 24 de ore in Franta, bilantul total fiind de 1.995 de la inceputul pandemiei, au anuntat vineri autoritatile sanitare franceze, scrie AFP.

20:53 - USAMV Cluj-Napoca a predat Spitalului de Recuperare din Cluj un numar de 12 aparate de la Facultatea de Medicina Veterinara, care erau folosite pana acum pentru tratarea animalelor si sunt destinate si pentru uz uman, fiind necesare pentru spitalizarea pacientilor infectati cu COVID-19.

20:47 - Guvernatorul Andrew Cuomo a anuntat vineri 134 de noi decese din cauza coronavirusului in statul New York si infiintarea a patru noi spitale temporare pentru a face fata in perioada de varf a pandemiei, anunta AFP.

20:21 - S-a inregistrat si decesul cu numarul 26 pe teritoriul tarii noastre, fiind vorba de un barbat de 65 de ani din judetul Timis.

20:15 - Guvernul spaniol a decis vineri sa interzica disponibilizarea lucratorilor in timpul crizei de coronavirus, in incercarea de a limita consecintele sociale ale pandemiei, informeaza EFE.

19:54 - Peste 500.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus in intreaga lume, a anuntat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), potrivit DPA.

19:46 - Papa Francisc a tinut inca o slujba in piata goala de la Vatican, italienii fiind izolati la domiciliu. Suveranul Pontif a vorbit despre unitate si rezilienta. "Trebuie sa intelegem ce se intampla", a subliniat el, adaugand ca daca intelegem vremurile pe care le traim, capacitatea noastra de rezilienta creste si astfel putem sa rezistam mai bine.

Puteti urmari slujba din aceasta seara aici:


19:39 - Ministerul Apararii Nationale (MApN) anunta ca alte aproximativ 45 de tone de echipamente medicale vor fi aduse, sambata, din Coreea de Sud, cu o aeronava C-17 Globemaster III. Astfel, vor ajunge in tara inca 100.000 de combinezoane de protectie pentru personal medical si al MAI, implicat in combaterea coronavirusului.

19:30 - Companiile din Romania continua donatiile in lupta impotriva Covid-19, astfel ca Romaqua Group Borsec a anuntat vineri ca doneaza 500.000 de lei spitalelor Matei Bals si Victor Babes, in timp ce ABB Electrificare ofera solutii digitale gratuite pe tot parcursul anului.

19:22 - O pisica a fost infectata cu noul coronavirus in Belgia, contaminata de stapanul ei care era bolnav, au anuntat vineri autoritatile sanitare belgiene, excluzand orice risc de contaminare de la animal la om, scrie AFP.

19:15 - Autoritatile din judetul Arges au desemnat spitalul din orasul Mioveni drept unitate sanitara in care vor fi tratati pacientii infectati cu virusul SARS-Cov-2, copiii infectati urmand a fi tratati in Spitalul de Pediatrie din judet. Prefectul Emanuel Soare spune ca in prezent in judet sunt "cativa" pacienti infectati si ca in Arges nu exista, deocamdata, niciun aparat de testare pentru cei suspecti de a fi fost infectati.

19:08 - Ministerul Fondurilor Europene precizeaza ca Romania si celelalte tari UE solicita flexibilitate pentru a finanta sistemul medical si economia, apreciind ca este nevoie de masuri specifice menite sa mobilizeze investitii in sistemele de sanatate ale statelor membre si in alte sectoare ale economiilor acestora ca raspuns la pandemia de Covid-19.


19:01 - Italia anunta cel mai negru bilant de pana acum: 969 morti de coronavirus in doar 24 de ore. Numarul total de cazuri confirmate de coronavirus in Italia a ajuns la 86.498 de la 80.539. Astfel, Italia a intrecut China la numarul de infectari.

18:52 - Pandemia de COVID-19 ar fi cauzat cel mai probabil aproximativ 40 de milioane de decese in acest an in absenta oricaror masuri preventive, potrivit unui articol publicat joi pe site-ul Imperial College London.

18:50 - Premierul Ludovic Orban are in aceasta seara, de la ora 21:00, o intalnire de lucru cu ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, si ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

18:26 - Grupul de Comunicare Strategica (GCS) anunta ca a fost inregistrat decesul cu numarul 25 pe teritoriul Romaniei. Este vorba despre un barbat in varsta de 81 ani, din Bucuresti.

18:20 - Premierul francez Edouard Philippe a anuntat vineri o prelungire a izolarii - cu doua saptamani - incepand de marti si pana miercuri, la 15 aprilie, in lupra impotriva epidemiei covid-19, relateaza Le Figaro.

18:15 - Cinci institutii din judetul Timis care lupta in prima linie impotriva pandemiei COVID-19 au primit, vineri, aproape 3.000 de costume de protectie si diferite tipuri de dezinfectanti, de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

18:08 - Un numar de 759 de persoane au murit pana in prezent, in Marea Britanie, din cauza coronavirusului, in ultimele 24 de ore fiind inregistrate 181 de decese, potrivit DAily Mail.

18:07 - Coronavirusul ii afecteaza si pe cei tineri, nu doar pe cei varstnici cu imunitatea scazuta, spune medicul infectionist Gheorghe Enache. Doctorul arata ca unii infectati cu coronavirus isi pot pierde mirosul si gustul, accentuand ideea ca noul virus nu va disparea definitiv.

18:06 - Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi a anuntat vineri ca restestarile pacientilor cu forme usoare si asimptomatice se vor face la domiciliu si ca medicii vor avea la dispozitie 13 autoturisme pentru a se deplasa.

18:05 - Un barbat italian in varsta de 101 ani a fost externat din spital dupa ce s-a vindecat de coronavirus, a declarat Gloria Lisi, viceprimarul orasului italian Rimini, citat de CNN.

18:01 - "Este clar" ca economia mondiala a intrat in recesiune, o consecinta a pandemiei noului coronavirus care se raspandeste in lume, a apreciat vineri directoarea generala a Fondului Monetar International (FMI) Kristalina Gheorghieva.

17:50 - Papa Francisc a donat 30 de dispozitive de ventilatie si monitorizare respiratorie unor spitale aflate in regiunile cele mai grav afectate de pandemia de coronavirus, scrie Agerpres.

17:49 - Bilantul pandemiei noului coronavirus a crescut vineri in Elvetia la 197 de morti si 12.161 de contaminari, de la 161 de morti si 10.714 de contaminari joi, a anuntat Oficiul Federal al Sanatatii Publice, relateaza Reuters.

17:47 - Crucea Rosie Romana a cumparat un milion de masti sanitare pe care le-a distribuit mai multor institutii, valoarea achizitiei depasind 790.000 de euro.

17:44 - Arhiepiscopia Dunarii de Jos ofera 10.000 de masti de protectie si carti de rugaciune pentru personalul medical, auxiliar si pacientii spitalelor din municipiile Galati, Braila si Tecuci, se arata intr-o informare transmisa, vineri, de biroul de presa al eparhiei.

17:35 - Unitatile de terapie intensiva din Irlanda vor ajunge la capacitate maxima in cateva zile, tinand cont de rata de raspandire a coronavirusului, insa serviciul de sanatate are planuri pentru a face fata solicitarilor, a declarat vineri premierul Leo Varadkar, citat de Reuters.

17:27 - Primul lot de 15 de izolete de conceptie si productie romaneasca a fost receptionat vineri, in prezenta premierului Ludovic Orban, ministrului Apararii Nationale, Nicolae Ciuca si a ministrului Economiei, Virgil Popescu.

17:25 - Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, dr. Claudiu Puiac, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca la Sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI) sunt pregatite deja 11 locuri pentru eventualele cazuri grave de infectie cu coronavirus si ca vor fi pregatite in total 26 de locuri.

17:23 - Pandemia noului coronavirus a ucis peste 25.000 de persoane in lume, potrivit unui bilant intocmit, pe baza unor date oficiale, vineri dupa-amiaza, de catre AFP.

In total, 25.066 de decese au fost inregistrate - majoritatea in Europa (17.314).

17:19 - Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj, sub coordonarea unui procuror, au demarat o ancheta privind neluarea masurilor legale de sanatate si securitate in munca dupa ce un chirurg din cadrul Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Targu Jiu a operat un pacient suspect de coronavirus fara a avea echipament de protectie corespunzator.

17:14 - Directia de Sanatate Publica a judetului Caras-Severin a primit, din partea unei societati comerciale, 1.200 de kituri necesare pentru recoltarea si transportul de probe virale.

17:10 - Autoritatile turce au plasat vineri in carantina un orasel si patru sate, in nord-estul Turciei - o masura fara precedent in aceasta tara, in vederea opririi raspandirii epidemiei noului coronavirus, relateaza AFP.

16:58 - Suedia, care a ales o metoda mai blanda decat majotritatea tarilor europene in vederea opririi raspandirii pandemiei COVID-19 si si-a pastrat economia in functiune, a interzis vineri adunarile de peste 50 de persoane. Initial, au fost interzise cele de 500 de persoane.

16:55 - America Latina a raportat vineri 10.056 cazuri de coronavirus, iar numarul mortilor s-a ridicat la 181. Tarile afectate sunt: Brazilia (2.915 cazuri, din care 77 decese), Ecuador (1.382, din care 34 de decese) si Chile (1.306 cazuri, cu patru decese).

16:51 - Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, spune ca nu doreste ca Spitalul Filantropia sa devina spital suport pentru pacientii cu Covid-19 si solicita autoritatilor sa fie analizate si alte unitati medicale din judetul Dolj, dar si din celelalte judete ale Olteniei.

16:39 - Mai multe institute germane pregatesc un studiu de proportii pentru a stabili cate persoane prezinta anticorpi dupa ce au fost testate pozitiv la coronavirus si s-au vindecat.

Proiectul nu a fost deocamdata aprobat, insa cercetatorii spera ca, incepand din aprilie, sa poata analiza sangele a peste 100.000 de voluntari, in cautare de anticorpi impotriva patogenului care provoaca COVID-19. Testul urmeaza sa fie repetat periodic pentru a monitoriza progresia bolii.

16:24 - Ministrul Sanatatii din Marea Britanie, Matt Hancock, a anuntat vineri pe Twitter ca a fost la randul sau testat pozitiv cu coronavirus si ca s-a autoizolat acasa, avand simptome usoare.
 

 

Following medical advice, I was advised to test for .

I‘ve tested positive. Thankfully my symptoms are mild and I’m working from home & self-isolating.

Vital we follow the advice to protect our NHS & save lives

8.664 persoane vorbesc despre asta



16:16 - Algoritmul de testare pentru COVID-19 a fost actualizat si publicat vineri pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica (INSP). Strategia trebuie sa fie axata pe detectarea rapida a cazurilor de COVID-19, in vederea limitarii transmiterii, si pe obtinerea de dovezi de transmitere comunitara nedetectata, arata sursa citata.
 


16:08 - Fostul ministru al Sanatatii, Victor Costache, care si-a dat demisia joi, sustine ca in niciun caz nu a parasit corabia in timpul furtunii si ca ramane alaturi de Ministerul Sanatatii daca va fi nevoie de expertiza lui.

"Sunt in primul rand medic, am depus un juramant si niciodata nu abandonez si nu am abandonat un proiect. Voi ramane in linia intai in aceasta criza, deci nu abandonez aceasta criza, o voi relua ca medic si voi consilia echipa Ministerului Sanatatii de cate ori va fi nevoie si voi ramane in Bucuresti cat este nevoie", a spus Costache, intr-un interviu la Digi24.

15:48 - Comisia Europeana a anuntat vineri ca majoreaza bugetul pentru zborurile de repatriere si rezerva rescEU si ca a propus alocarea a 75 de milioane de euro din bugetul UE pentru a ajuta statele membre sa repatrieze cetatenii UE si pentru a majora bugetul rezervei de echipamente medicale rescEU.

15:33 - Guvernul a decis inasprirea amenzilor pentru persoanele care nu respecta masurile de limitare a raspandirii coronavirusului - intre 2.000 si 20.000 de lei pentru persoane fizice si intre 10.000 si 70.000 de lei pentru persoane juridice, a anuntat seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

15:14 - Spitalul Judetean Suceava, redeschis vineri, anunta ca angajeaza asistente si infirmiere in regim de urgenta, pentru sase luni. Spitalul a fost inchis complet timp de 48 de ore pentru dezinfectie, dupa ce zeci de cadre medicale din aceasta unitate au fost infectate cu noul coronavirus.

14:52 - Seful institutului national de sanatate din Italia, Silvio Brusaferro, atrage atentia ca infectiile cu coronavirus nu au atins inca varful in Italia. "Nu am atins inca varful si nu l-am depasit", a spus el.

14:41 - Till Lindemann, solistul trupei germane rock Rammstein, in varsta de 57 de ani, a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta se afla la terapie intensiva, in stare critica, intr-un spital din Berlin. Lindemann a inceput sa arate primele simptome saptamana trecuta, dupa revenirea din Rusia unde a sustinut un concert. Initial, solistul trupei Rammstein a fost diagnosticat cu o pneumonie severa.

14:28 - Premierul Ludovic Orban a anuntat, vineri, achizitionarea primului lor de izolete de productie romaneasca, precizand ca va creste capacitatea de productie a acestora.

14:20 - Alte 19 cadre medicale ale Spitalului Militar "Dr.Alexandru Popescu" Focsani, din cele 110 care au fost testate, au fost confirmate pozitiv la infectia cu COVID-19, potrivit reprezentantilor unitatii medicale. Astfel, numarul total al acestora se ridica la 41.

14:09 - Singurul medic barbat infectionist din cadrul Spitalului Municipal Radauti a cerut doua concedii medicale: unul pentru dureri de spate si altul pentru cresterea copilului, informeaza Mediafax. 80 de angajati ai Spitalului Radauti sunt in autoizolare.
13:50 - Politistii au verificat, in ultimele 24 de ore, 30.812 locatii de carantina sau izolare, fiind intocmite 17 dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

13:34 - Premierul britanic, Boris Johnson (55 ani), a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Conform unei declaratii oficiale, citate de BBC, premierul britanic are simptome usoare. El se va autoizola in resedinta din Downing Street de la Londra.
 

 

Over the last 24 hours I have developed mild symptoms and tested positive for coronavirus.

I am now self-isolating, but I will continue to lead the government’s response via video-conference as we fight this virus.

Together we will beat this.

88,3 K persoane vorbesc despre asta



13:15 - Nou record in Spania: 769 de decese in 24 de ore. In total, 4.858 de persoane si-au pierdut viata, in timp ce 64.059 s-au infectat.

13:01 - Creste numarul romanilor infectati cu coronavirus. Pana vineri au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate. De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 263 de noi cazuri de imbolnavire.

Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate si externate (53 la Timisoara,41 la Bucuresti, 7 la Iasi, 6 la Craiova, 6 la Constanta si 2 la Cluj).

La Terapie Intensiva, in acest moment, sunt internati 32 de pacienti, din care 24 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Imagini îngrozitoare la Spitalul Pantelimon din Capitală! Fecale care curg dintr-o țeavă spartă la subsol ajung în mâncarea pacienților
18/03/2024 17:44

Imagini ingrozitoare, rupte parcă dintr-o epocă pe care o vrem demult uitată, au fost filmate de angajatele de la Spitalul Pantelimon, una dintre cele mai mari unităti spitalicesti din Bucuresti, care se af ...

Copii obezi, dar subnutriți. Pericolul care crește în România. Medic nutriționist: „Le facem viața mai grea hrănindu-i prost“
18/03/2024 15:02

Crezand că le fac un bine, părintii si bunicii indoapă copiii cu tot felul de alimente nesănătoase, in cantităti si la momente nepotrivite, uitand că in alimentatie „calitate“ inseamnă altceva. Rom ...

Scădere „galopantă” a acoperirii vaccinale în rândul copiilor
18/03/2024 10:31

Un reprezentant al Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Odette Popovici, a atenţionat, zilele trecute, la o masă rotundă despre hepatitele virale, asupra scăderii „ingrijorătoare, galop ...

Fă o plimbare de 10-15 minute după ce ai mâncat: Efectul pe care îl are asupra glicemiei
18/03/2024 10:18

Fă o plimbare de 10-15 minute după ce ai mancat: Efectul pe care il are asupra glicemiei. O scurtă plimbare după masă poate părea simplă, dar beneficiile sale pentru sănătatea fizică si mentală sunt ...

REMEMBER DIN 2021: 3 ani de la incendiul de la Institutul Matei Balș - 24 de morți și niciun vinovat
18/03/2024 01:01

Pe 29 ianuarie 2021, in incendiul devastator care a cuprins un pavilion al Institutului Matei Bals si-au pierdut viata 24 de pacienti. Patru pe loc, ceilalti in zilele următoare, in spitalele unde fuseseră tr ...

Medicul Virgiliul Stroescu spulberă vinul roșu: Alcoolul, sub orice formă, e toxic!
17/03/2024 11:57

Medicul Virgiliu Stroescu revine cu noi opinii categorice. După ce a declarat că să bei cafea inseamnă să iti biciuiesti organismul, Stroescu revine si spune că nici alcoolul nu ajută. Celebrul mit cu vi ...

Medicul care și-a înțepat un coleg la Spitalul Floreasca este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate
15/03/2024 20:38

Medicul de la Floreasca, cel care si-a intepat un coleg cu un instrument folosit la operatia unei paciente cu hepatită, este sotul consilierei prezidentiale Diana Păun. Bărbatul este acum urmărit penal pent ...

Incalificabil! În timp ce opera, un chirurg celebru de la Spitalul Floreasca a snopit în bătaie doi colegi
15/03/2024 12:25

Un chirurg de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe langă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvarşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce şi-a atacat cu electr ...

Oțetul de mere, mai bun pentru slăbire decât Ozempic, medicamentul care face furori. Câte kilograme poți da jos în 3 luni
15/03/2024 08:19

Un nou studiu, publicat săptămana aceasta in revistă medicală BMJ, arată că o lingură de otet de mere diluat intr-un pahar de apă in fiecare dimineată, inainte de micul dejun, ar putea declansa o pierd ...

Inpolitics: De ce sunt secretizate Rapoartele de Medicină Legală din perioada pandemiei?
14/03/2024 00:27

Consiliul Superior de Medicină Legală a lansat recent, prin presedinta prof. univ. dr. Diana Bulgaru Iliescu, invitatia pentru prezentarea Raportului asupra activitătii retelei de Medicină legală pentru an ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei