Mancati strugurii cu tot cu coaja. Vezi care este motivul
Dimensiune font:
Strugurii, in special cei rosii, contin resveratrol - un antioxidant care are un efect mult mai puternic decat unele vitamine sau decat betacarotenul in intarirea organismului si lupta impotriva bolilor.
Resveratrolul este unul din cei mai puternici antioxidanti cunoscuti pana in momentul de fata. Potrivit statisticilor, este de 4-5 ori mai puternic decat beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
Surse de resveratrol
Resveratrolul se gaseste, printre altele, in vinul rosu, in afine si in mure. Concentratia de resveratrol nu este egala la acelasi sortiment de struguri. Continutul de resveratrol difera in functie de locul unde strugurii au fost crescuti - zona cu climat rece sau zona cu climat cald, dar si de folosirea pesticidelor (fructele organice contin mai mult resveratrol). Expunerea fructelor la o sursa de caldura duce la reducerea drastica a continutului de resveratrol. Totodata, nu se recomanda indepartarea cojii strugurilor, aceasta continand cea mai mare cantitate de resveratrol.
Cum un pahar de vin rosu pe zi este o sursa ideala de resveratrol, cei care nu consuma aceasta bautura o pot inlocui cu succes cu un pahar de suc natural de struguri. Pe de alta parte, pentru a beneficia de efectele resveratrolului, consumul de alimente bogate in acest antioxidant nu este suficient. Suplimentele alimentare pe baza de resveratrol sunt indicate atat pentru copii, cat si pentru adulti, ele avand indicatii terapeutice multiple.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau