default

Dimensiune font:

Noul val de produse pentru protectie solara

| 28-07-2014 08:44

In niciun caz nu trebuie sa te expui la soare fara a-ti proteja pielea. Desi ti se pare ca este o corvoada sa te dai la fiecare doua ore cu crema, sarcina iti este mai usoara acum. Noul val de produse pentru protectie solara se aplica mai usor. In plus, produsele de ultima generatie au si proprietati anti-age si folosesc mai putine substante chimice.

Produsele pentru protectie solare de ultima generatie asociaza sistemul de filtrare si activi complementari. Ele protejeaza de soare si lupta cu ridurile si pierderea fermitatii la nivelul pielii. Sistemul de filtrare asigura in jur de 95% din protectia pielii fata de soare si fata de imbatranire.

Iar cum crema de protectie solara trebuie aplicata de mai multe ori pe zi, starea celulelor pielii este imbunatatita pe termen lung. Activii care lupta cu imbatranirea pielii sunt vitaminele si antioxidantii, care limiteaza actiunea nefasta a radicalilor liberi in piele.
Daca ai pete pe piele, trebuie sa stii ca acestea se inchid la culoare chiar daca aplici produse de protectie solara. Asta nu inseamna ca le folosesti degeaba. Foloseste pentru fata un produs cu factor de protectie 30 sau 50 si da-te si cu un stick pe fiecare pata, pentru a dubla protectia.

In ceea ce priveste textura produselor de protectie, laboratoarele au reusit sa conceapa formule mai uscate si mai putin grase. Scapi astfel de lotiunea grasa, care ramane uleioasa pe piele. La fel de placute sunt si sarurile care lasa un strat aproape invizibil pe piele si se aplica foarte usor.

Pentru ca o crema grasa, care ramane in strat alb pe piele nu este foarte placut de utilizat sau nu prea iti mai da chef sa o reaplici, noile produse de protectie solara sunt mai practice si mai placute. Ele exista in ambalaje de 50 ml pentru fata sau de 400 ml pentru corp, dar nimic nu te impiedica sa le folosesti si invers. Un spray de 50 ml de exemplu, iti va fi foarte practic in oras.

 

Formatul familial de 400 ml este necesar daca pleci la mare in familie. Caci este nevoie de 200 ml de crema de protectie solara pentru un adult, intr-o vacanta de o saptamana. Si aici nu iti ies calculele, caci te intorci mereu de la mare cu jumatate de flacon.

Trebuie sa stii ca pentru a fi cu adevarat protejat, crema de protectie solara se aplica la fiecare doua ore, in cantitati suficiente (2mg/cm2 de piele). In cazul sprayurilor, se folosesc intre 5 si 7 pulverizari pe un brat si 10 pulverizari pe un picior.

Producatorii de cosmetice incearca sa gaseasca doza potrivita de filtre si ecrane minerale, care sa protejeze si de razele UVB si de cele UVA, eliminand cat mai multe substante chimice. De exemplu, octocrylenul, responsabil de alergii incrucisate cu ketoprofenul (un antiflamator foarte folosit), a fost eliminat din multe produse de protectie solara sau a fost folosit in doze foarte mici. Trebuie doar sa verifici eticheta produsului pe care il cumperi.

Daca ai probleme de piele deosebite, iti poti face in casa o crema de protectie solara. Acest lucru a devenit la indemana oricui in ultimii ani, ingredientele fiind disponibile in magazinele online.

 

Stii, dar e bine sa mai citesti o data, nu te expune la soare intre 12 si 16, chiar daca stai la mare doar un weekend. Poarta palarii cu boruri largi, ochelari de soare si haine deschise la culoare din bumbac sau din in.

Nu uita ca nisipul reflecta 25% din razele soarelui, iar apa 50%.

Crema protectie solara cu ceara de albine

DESPRE
Ceara De Albine Crema Protectie Solara
Vara ne-a luat din nou prin surprindere. Soarele a inceput sa arda din ce in ce mai puternic, asa ca este mare nevoie de o crema protectie solara. Nu va ganditi sa va aplicati o crema doar la mare, la plaja. Soarele are efecte devastatoare pentru piele chiar si in oras.

Problema este ca majoritatea lotiunilor existente pe piata sunt fabricate dintr-un lung sir de ingrediente chimice, care, pe termen lung, pot face mai mult rau decat bine.
Haide sa invatam sa facem acasa o crema protectie solara cu ceara de albine. Crema cu ceara de albine este o crema pe baza de oxid de zinc, compus care este complet inofensiv pentru ingrijirea pielii si este un excelent filtru UVA si UVB.

Ingrediente crema protectie solara cu ceara de albine
6 linguri de ulei de avocado
o lingura de ceara de albine
3 linguri de unt de karite
o lingurita de lecitina din soia
o capsula de vitamina E
o lingura de gel de aloe vera
doua linguri de oxid de zinc
3-5 picaturi de ulei esentialCum sa prepari acasa crema protectie solara cu ceara de albine

Topeste pe baie de aburi untul de karite si ceara de albine. Ia de pe foc, si adauga si restul ingredientelor, amesteca bine cu un tel si, dupa ce se racoreste, pune crema protectie solara cu ceara de albine la frigider.

Pentru o mai buna actiune a cremei, iti recomand sa freci puberea de oxid de zinc intr-un mojar, inainte de a fabrica crema. Oxidul de zinc este inofensiv pentru pielea copiilor.

Este bine insa ca, inainte a de folosi crema protectie solara cu ceara de albine pentru copilul tau, sa o testezi pe o portiune de piele mica. 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
COMPANIA NAŢIONALĂ de CĂI FERATE „C.F.R.” S.A., SUCURSALA REGIONALĂ C.F. IAŞI DIVIZIA COMERCIALĂ, sediul: Iaşi, Piaţa Gării nr.1, cod 700090, organizează licitaţie publică, deschisă, cu strigare, în Sala de Consiliu a Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, din Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.2, joi, 31 octombrie 2019, ora 11.00 pentru închirierea de LOCAŢII (spaţii şi terenuri) către persoane juridice (59 locaţii) în staţii şi interstaţii c f, pe raza Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, astfel: Bacău, Bârlad, Bicaz, Botoșani, Buhăieşti, Cîmpulung Moldovenesc, Cîmpulung Est, Dornești, Gura Humorului oraș, Hălăucești, Iaşi (Iaşi, Iaşi Nord), Lespezi-Dolhasca, Nicolina, Orbeni, Pașcani, Piatra Neamţ, Podu Iloaiei, Rădăuţi, Roman, Sîrca, Socola (Socola triaj, Socola mărfuri), Suceava (Suceava, Suceava Nord), TÎrgu Frumos, Tîrgu Neamț, Vaslui, Vatra Dornei (Vatra Dornei și Vatra Dornei Băi) și Verești. Lista locaţiilor cu detalii privind amplasarea, suprafaţa, destinaţia/obiectul de activitate, tariful minim de pornire a licitaţiei, taxele necesar a fi achitate pentru participare la licitaţie, este afişată la intrare în sediul Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A sau poate fi accesată pe site-ul http://www.cfr.ro Procurarea caietului de sarcini unde se regăsesc criteriile de selecţie şi admitere a ofertanţilor, preţul minim de pornire, perioada de valabilitate a contractelor de închiriere (maxim 5 ani) precum şi valoarea altor taxe ce trebuie achitate, depunerea documentaţiei necesare participării la licitaţie şi achitarea taxelor, se pot face până vineri, 25 octombrie 2019, ora 12.00, la sediul Sucursala Regionala C.F. Iaşi – Divizia Comercială, Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.1, cam.123, tel. 0232/215600, centrala - int.123 149 sau 123 802.
SUSANU CLINIC «FII FRUMOASĂ DE SĂRBĂTORI!»
13/10/2019 11:15

  «FII FRUMOASĂ DE SĂRBĂTORI!» Promotie valabilă incepand cu 1 noiembrie 2019! Geometrizarea fetei prin proceduri non-invazive (non-chirurgicale):  * Refacerea liniei mandibulare, ...

Alarmant. Săptămânal ingerăm 5 grame de plastic
13/10/2019 11:09

 Într-o singură săptămană, un om consumă echivalentul in plastic al unui card de credit, iar asta nu o spunem noi, ci studiile recente. Nutriţionistul Gianluca Mech ne spune ce să facem pentr ...

Deputat USR:
13/10/2019 11:03

 ”700.000 de euro au fost aruncate pe fereastră pană acum de către Ministerul Sănătăţii, condus incă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriaşă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respe ...

AVERTISMENTUL specialiștilor: La ce sunt expuși cei care-și beau cafeaua dimineața
13/10/2019 10:22

Atenţie cand vă beţi cafeaua dimineaţa! Potrivit unui studiu realizat peste Ocean, espressorul de cafea este locul unde se adună cei mai mulţi microbi, potrivit stirileprotv.ro. O echipă de americani a ...

Cele mai periculoase obiceiuri care te îmbătrânesc prematur
12/10/2019 19:58

Este foarte bine să ai propriul tău ritual atat la inceputul zilei cat si pe parcursul ei. Însă tu stii cat de periculoase sunt unele dintre ele mai ales pentru pielea si sănătatea ta? Primul aspect ...

ÎNTREBAREA ZILEI: Ai visat urât? Coșmarurile ascund afecțiuni grave
12/10/2019 18:58

  De foarte multe ori ni se intamplă să avem vise neplăcute, care ne nelinistesc. Fie că este vorba de vise in care apărem noi sau cei dragi, visele urate ne generează, de fiecare dat ...

Ochi umflaţi. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poţi utiliza
12/10/2019 17:19

Ochi umflati. Lipsa somnului Prima intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui singur: dorm suficient? Daca nu, atunci stai mai mult timp in pat. „Somnul de frumusete” nu este doar o figura de stil: es ...

Aceasta este cea mai bună dietă pentru stomacul tău
12/10/2019 14:24

În cazul in care sari peste micul dejun si alegi să consumi spre exemplu cafeaua pe stomacul gol sau alte alimente ce provoacă sensibilităti la nivelul stomacului te poti confrunta cu arsuri gastrice s ...

Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care
12/10/2019 12:00

Gelatina - Cel mai eficient leac impotriva durerilor de articulatii(Leacuri&Sfaturi Despre Sănătate)  

Peste 9 din 10 români de la oraş suferă de oboseală. Care sunt simptomele şi ce se poate face
12/10/2019 11:38

Nouă din zece romani din mediul urban se declară afectaţi de oboseală, cei mai mulţi dintre ei fiind angajaţii cu studii superioare şi liber-profesioniştii, potrivit studiului „Barometrul oboselii ...