Cum va juca România cu Germania. Selecționerul Mirel Rădoi a dezvăluit totul

fotbal romania

Dimensiune font:

| 07-10-2021 21:23

 Selecţionerul Mirel Rădoi a spus în glumă că s-ar mulţumi şi el cu un rezultat de 0-1 în meciul cu Germania de la Hamburg, după ce omologul său german, Hansi Flick, a afirmat că ar primi cu bucurie un astfel de scor.

"(n.r. - despre faptul că Hansi Flick se mulţumeşte cu 1-0) Ca o glumă, să aducă contractul şi-l semnăm! Evident că pare o partidă în care jucătorii îşi găsesc singuri motivaţia şi sunt foarte multe lucruri de câştigat, dar nu vreau să credem că simpla noastră prezenţă pe teren va facilita o înfrângere la un rezultat cât mai strâns, pentru că se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat cu naţionala Armeniei. Nu vreau să creadă cineva că mâine seară va fi un meci uşor, sunt sigur de asta, nici jucătorii...

Chiar cred că în mintea fiecăruia dintre ei, în momentul în care întâlneşti Germania, mai ales, acum, cu Hansi Flick, cu 12 goluri marcate în trei partide, cu o medie de patru goluri, fără gol primit... Ca să fac o paranteză, echipele care au jucat cu Hansi Flick în momentul de faţă nu au avut nici măcar un corner. Din punctul meu de vedere va fi o partidă destul de dificilă pentru noi, dar sper că în momentul în care vom avea mingea, să încercăm să exploatăm zone pe care le-am văzut libere la ei.

Chiar dacă sunt o echipă foarte bună, au şi ei punctele lor slabe. Sunt puţine, într-adevăr, dar sper să reuşim mult mai mult decât au reuşit celelalte echipe. (n.r. - dacă va folosi prima echipă, în condiţiile în care meciul cu Armenia pare mai important) În momentul de faţă, mi-e greu să vă spun care sunt titularii pentru partida de mâine sau pentru partida cu Armenia. Mai avem antrenamentul din seara asta pentru a decide primul 11.

Din punctul nostru de vedere, e clar care partidă este mai importantă, cea care urmează. Asta înseamnă că partida de mâine seară este cea mai importantă pentru noi. Este adevărat că parcursul jocului poate influenţa schimbările. Adică dacă noi mizăm pe anumiţi jucători pentru aceste două partide să le joace pe ambele, atunci, dacă scorul nu va fi favorabil pentru noi, ne putem gândi la anumite schimbări în care jucătorii pe care noi îi avem în plan pentru meciul cu Armenia să putem să-i odihnim.

Asta nu însemană că mâine seară vom intra doar cu gândul să terminăm meciul, să vedem ce facem cu Armenia. Pentru mâine seară, gândurile noastre sunt să luăm punct sau puncte. E clar că din punct de vedere al posesiei balonului vom avea dificultăţi mâine seară. Mi-aş dori din tot sufletul ca noi să avem măcar 51 la sută posesie, mi-e greu să cred asta. Jucătorii sunt conştienţi, noi suntem conştienţi.

Când nu avem posesia, ştim care sunt zonele unde încearcă să vină foarte multe mingi, în spatele apărării naostre, unde sunt jucători care atacă profunzimea, în acelaşi timp câte doi sau trei. Va fi important cum reacţionăm când avem posesia şi când nu o avem, pentru că trecerea de la non-posesie la posesie e de foarte multe ori periculoasă dacă nu o facem cum trebuie.

Aşa au fost ocaziile Germaniei în partida cu Armenia, golurile marcate. Germania poate fi învinsă, dar e foarte greu de crezut că se va întâmpla de multe ori într-o singură campanie. Am revăzut partida (Germania - Macedonia de Nord, scor 1-2), rezultatul nu este corect, nici normal, dar se poate întâmpla. Singurul lucru pe care l-a făcut foarte, foarte bine Macedonia a fost tranziţia pozitivă, care le-a pus numeroase probleme.

Sper ca mâine seară să câştigăm punct sau puncte, chiar dacă jocul nu va fi unul spectaculose din partea noastră, deoarece ne va limita şi adversarul. (n.r. - despre locul 1 în grupă) Asta depinde foarte mult de rezultatul de mâine seară. Ne putem lega de locul 1 numai dacă putem să câştigăm mâine seară, altfel este misiune imposibilă. (n.r. - despre Karim Adeyemi, jucător german cu mamă română) Din informaţiile pe care le am, s-a încercat să se ia legătura cu el. Nu ştiu dacă este adevărat, dar din ce am auzit, el ar fi refuzat (n.r. - să joace pentru România).

S-ar fi ajuns nu foarte aproape, dar cineva, nu ştiu dacă din familie sau din jurul lui, ar fi refuzat. Din punctul ăsta de vedere, de când sunt eu, sunt şapte cazuri în care diverşi jucători au refuzat să vină, din Austria, Germania, doar pentru că erau deja selecţionaţi la under 16, under 17 sau under 18 în alte naţionale şi au refuzat să vină la naţionala României. Un jucător a vrut să vină la under 21, dar după ce a refuzat să vină la under 17 şi under 18, şi eu am refuzat să mai vină la naţionala de tineret", a declarat Rădoi, joi, într-o conferinţă de presă.

Atacantul George Puşcaş a afirmat că el şi coechipierii lui sunt pregătiţi pentru meciul cu puternica echipă a Germaniei: "Întâlnim o echipă puternică şi trebuie să fim mult mai montaţi, pentru că nu s-a scris rezultatul deja şi cred că avem şi noi şansa noastră. Am venit aici pregătiţi şi vom face tot posibilul să scoatem un rezultat important.

Urmează o perioadă importantă de meciuri şi eu sunt pregătit. (n.r. - despre aşteptările ca Germania să dea multe goluri României) Nu bag în seamă ce se întâmplă extra fotbalului, încerc să mă concentrez şi să văd punctele noastre forte, ceea ce facem noi al antrenament şi cum ne pregătim. Cred că echipa arată foarte bine şi băieţii sunt destul de montaţi, din punctul meu de vedere. Dacă mâine vom face un joc frumos şi vom scoate un rezultat pozitiv, toţi suporterii (n.r. - care se îndoiesc de naţionala României) ne vor susţine", a spus Puşcaş.

Echipa României va întâlni Germania, vineri, de la ora 21.45, pe Volksparkstadion din Hamburg, în etapa a VII-a a Grupei J a preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2022.

Luni, de la aceeaşi oră, pe Stadionul Steaua, România întâlneşte Armenia, în etapa a VIII-a a Grupei J.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Șase românce vor juca în calificările pentru Roland Garros 2024
19/05/2024 19:59

 Cel de-al doilea Grand Slam al anului debutează peste o săptămană la Paris, iar Romania are sase jucătoare pe tabloul calificărilor pentru Roland Garros. Gabriela Ruse  Ruse, Bara, Mitu ...

Un gol de senzație al lui Campana îi oferă lui Inter Miami victoria în fața lui D.C. United
19/05/2024 13:04

 Leonardo Campana (23 de ani) a iesit de pe bancă si a marcat golul victoriei in minutele de prelungire, iar Inter Miami a invins D.C. United cu 1-0, sambătă, in Major League Soccer. În ciuda rev ...

VIDEO Iga Swiatek, campioană la WTA Roma în fața Arynei Sabalenka - Al patrulea titlu din acest an
18/05/2024 22:14

 Lidera mondială Iga Swiatek a cucerit pentru a treia oară trofeul turneului de categorie „WTA 1000” de la Roma, după ce a invins-o in finală pe Aryna Sabalenka (2 WTA), scor 6-2, 6-3. A ...

Florin Talpan intervine după ce FCSB a anunțat că va juca din nou pe stadionul Steaua: “Nu au ce căuta în Ghencea!”
18/05/2024 20:57

Florin Talpan, nou atac impotriva FCSB-ului! Juristul de la CSA Steaua oferă un nou mesaj pentru echipa lui Gigi Becali: „Nu au ce căuta in Ghencea” Florin Talpan, a atacat din nou gruparea patronată de ...

 Final pe muchie de cuțit în SuperLiga
18/05/2024 06:00

FC Botosani a ratat, aseară, o sansă uriasă de a transa barajul rămanerii/accederii in SuperLiga. Desi toată lumea ii vedea favoriti pe fotbalistii moldoveni, acestia s-au chinuit teribil cu ocupanta locul ...

VIDEO SuperLiga: Victorie la limită pentru FC Botoșani, în prima manșă a barajului
17/05/2024 23:19

 FC Botosani a invins vineri la limită CS Mioveni, scor 1-0, in prima mansă a barajului de mentinere / promovare in SuperLiga, cu un gol venit in minutele de prelungire ale partidei.  FC Botosani ...

Trofeul Clarins: Gabriela Ruse, în semifinale după o victorie categorică – Duel cu principala favorită
17/05/2024 21:59

 Gabriela Ruse a reusit vineri calificarea in semifinalele Trofeului Clarins (competitie de categorie WTA 125), după un succes categoric in fata frantuzoaicei Alize Cornet (99 WTA), scor 6-1, 6-2. Gabr ...

Echipa națională: Edi Iordănescu a anunţat lista preliminară a stranierilor pentru ultimele amicale înainte de Euro 2024
17/05/2024 19:44

 Selecţionerul Edward Iordănescu a anunţat lista preliminară cu jucători din străinătate in vederea celor două jocuri de pregătire rămase de disputat inaintea participării la Campionatul Europea ...

CSA Steaua anunţă că palmaresul din perioada 1947-1998 îi aparţine conform hotărârii Curţii de Apel
17/05/2024 15:59

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anunţat că palmaresul echipei de fotbal Steaua din perioada 1947-1998, pe care şi-l dispută cu gruparea FCSB, ii aparţine conform motivării primite, vineri, din partea C ...

Vineri se joacă primul meci al barajului pentru menținerea/promovarea în primă ligă
17/05/2024 06:43

FC Botosani si CS Mioveni vor disputa vineri, 17 mai, de la ora 20:00, primul meci din cadrul barajului pentru mentinerea/promovarea in prima ligă. Cel de-al doilea joc din cadrul turului, cel dintre Dinamo si ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei