​FOTO Inaugurarea noului Stadion Steaua.BUNE si RELE

0000   0141700

Dimensiune font:

| 08-07-2021 11:27

 Inaugurarea stadionului Steaua, „noul Templu al fotbalului Românesc”, cum l-au numit organizatorii evenimentului, a fost un prilej de sărbătoare nu doar pentru mulțimea de suporteri steliști care și-au văzut echipa nu doar jucând în ligile inferioare, ci și prin „te miri ce fel de coclauri” (referință la unul dintre bannerele afișate de galerie) în ultimii ani, dar și pentru acei bucureșteni dornici să vadă noua arenă modernă ce întregește peisajul din Capitală. Stadion nou, modern, frumos, dar, fără a încerca prea mult să caut nod în papură, unele probleme au existat...


Design frumos și cochet, chiar impresionant noaptea


Arena nu este una foarte mare și asta se vede chiar și de la exterior unde clădirea stadionului nu este sufocant de mare, ci are mai degrabă un design reținut, subtil, curat, prin acele coloane și suprafețe albe, punctat ici-colo de zone roș-albastre.

Noaptea, în schimb, fațada stadionului prinde viață și totul e mult mai dinamic, mai colorat, luminos. Jocurile de lumini pe exterior, pe stâlpi și sub acoperiș acompaniază perfect benzile led de pe fațada stadionului pe care pot fi afișate (schițate) imagini și mesaje.

În interior arena are un design simetric și un aer intim, chiar și pentru circa 30.000 de locuri. Acustica este foarte bună, iar aranjamentul mozaicat al scaunelor a ajutat să mascheze oarecum că stadionul era doar pe jumătate plin.

Am apreciat că nu a fost dificil la controlul de securitate și totul s-a făcut rapid, iar toate porțile au marcate vizibil și ușor de înțeles sectoarele aferente.



 






---

Îndemnuri la purtarea măștii pe stadion / Fără săpun sau dezinfectant în băi


La meci au putut participa cei care s-au vaccinat, au trecut prin boală și pot atesta acest lucru sau cei care prezentau un test negativ. De la stația de amplificare toți suporterii au fost îndemnați în mod repetat să poarte mască pe stadion și să păstreze distanța.

Cu toate acestea, la nicio baie la care am fost nu am găsit săpun sau vreun fel de dezinfectant. O omisiune cam mare în contextul organizării unui astfel de eveniment și cu astfel de cerințe pe timp de pandemie.


Numărul standurilor unde se vindeau băuturi și mâncare mi s-a părut suficient, nu erau deschise toate dar nici cozi foarte mari nu s-au format. O sticlă de apă era 7 lei, o bere (fără alcool) era 8 lei, un sandviș era 15 lei.


---

Apa și băuturile răcoritoare erau deschise de față cu cumpărătorii și erau înmânate sticlele deschise fără dopuri, pentru ca, doamne ferește, să nu folosească cineva vreo sticlă plină drept proiectil. Ok, de înțeles.

Totuși, cu toată grija pentru siguranță, printre rândurile tribunei am găsit nu o dată rămășite ale șantierului - șuruburi, cuie sau alte materiale - care putea fi lejer aruncate spre oriunde. O mai mare și atentă curățenie a tribunelor înainte de inaugurare nu ar fi stricat.

Și dacă tot vorbim de curățenie....

Senzația de neterminat și nefinisat


Stadionul deși
 e gata oficial din noiembrie anul trecut, și acum lasă impresia de șantier în lucru pe alocuri.

Încă de la început partea din față a stadionului, dinspre tramvaiul 41, era separată de zona „liberă” cu un gard de șantier urât, iar în multe alte locuri încă era murdărie și senzația de work-in-progress.

Până și scaunele, aproape toate din cele din zona sectorului unde am avut bilete, erau murdare de praf și ciment.




---

Probleme la porțile de acces


Din start de la poarta pe la care trebuia să intrăm am fost redirecționați la alta învecinată. De ce, dacă acolo scria numărul sectorului nostru? „Nu sunt inscripționate corect, sunt greșite. Mergeți dincolo, pe acolo intrați”, ne-a spus unul dintre băieții din staff cu vestă portocalie. Ghinion, că pe dincolo nu ne-a lăsat, mergeți înapoi.

La oricare din cele trei porți la care am încercat, cititoarele de coduri de la turnichet nu ne permiteau să intrăm, inclusiv cele de la „poarta noastră”. „Eroare. Poartă greșită”, returna aparatul. Și nu eram doar noi în cazul de față, ci mulți alții cărora biletele cu codurile de bară nu le erau recunoscute la porți.

Situația s-a rezolvat doar după ce o doamnă din partea organizatorilor a venit cu o cartelă de siguranță și a început manual să valideze intrările fiecărui dintre cei cu biletele-problemă.

Sistem audio bun în tribune, fără ecou, inteligibil. Sonorizare execrabilă la eveniment


N-am auzit aproape nimic din discursul lui Lăcătuș. Nimic din prezentarea făcută de „gazdă” și nu s-a auzit niciun nume al marcatorilor. Sistemul de sonorizare de la eveniment a fost de toată jena. Efectiv după 2-3 cuvinte la microfon, totul se oprea și nu se mai auzea nimic.

O seară în care tehnica nu a fost de partea organizatorilor.

Am apreciat însă că în tribune anunțurile se aud bine, inteligibil, spre deosebire de Arena Națională unde sunt zone întregi cu ecouri puternice unde nu înțelegi nimic din ce se spune la stația de amplificare.

Fără reluări pe tabelă


Era prea mult dacă ne așteptam la imagini din stadion puse pe cele două tabele? Sau măcar la reluări pe cele două tabele nu? Măcar la goluri? N-a fost să fie.

Oricum, pe tabele înafară de scor și de minutul de joc alte mari detalii nu mai apar. Nu vezi marcatorii și minutele de gol, nu vezi prelungirile și nimic altceva în plus.


---

Cele mai „bune” scaune de la Tribuna 2 sunt fie pe scări, fie în spatele unor garduri care strică vizibilitatea


Te-ai aștepta ca atunci când vorbești de „best seats in the house” (nu vorbim de galerie sau de oficială, ci de „cetățeni”, evident) acelea să fie cele mai de pe mijloc, cele care îți oferă o priveliște simetrică spre acțiunea de pe teren.

Ei bine, la Tribuna 2 pe inelul de jos cele mai centrale locuri sunt pe scările de acces. În loc ca pe mijlocul tribunei să fie un sector de scaune - cel mai „vânat” sector, la T2 avem scările care separă două sectoare de-a stânga și de-a dreapta a liniei centrale de pe teren.

Mai sus cu un etaj, la inelul 2, există un sector central, dar cele „mai bune locuri”, de pe primele rânduri au o priveliște mutilată de un gard de protecție. Tot sectorul central de la T2 începe de pe o platformă mai ridicată decât restul tribunei a II-a și practic are acest gard de protecție pe toată lungimea lui, iar cei cu bilete pe primele 2-3 rânduri vor trebui să se uite la meci de după „gratii”.






---

Peluza Sud e cea mai mare acum / Peluza Nord a fost împărțită să aibă loc și galeria oaspete


În trecut, pe vechiul Ghencea, Peluza Nord era cea mai numeroasă, în timp ce Peluza Sud era mai mică, dar mai hard-core. Dar și prin împărțirea tribunelor la Peluza Sud era efectiv mai puțin loc, în condițiile în care o treime a peluzei spre Tribuna 1 era rezervată de obicei pentru galeria adversă.

Acum, pe Noul Ghencea, Peluza Sud e cea mai numeroasă, în timp ce Peluza Nord a fost împărțită în două cu garduri, probabil una dintre aceste zone fiind locul unde vor sta viitoarele galerii vizitatoare.

La meciul de miercuri seara cei câțiva fani ai echipei OFK Belgrad au stat într-una din astfel de zone de la Peluza Nord.

Foto: Peluza Nord, divizată cu garduri.


Foto: Unii suporteri care nu au stat în Peluza Sud, au stat pe colț la Tribuna 2

---

  •  

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Fotbal pentru porumbei! Universitatea Cluj – Poli Iași 1-0 (0-0)
25/04/2024 11:57

Ajunsă din urmă in clasament de FC Botosani, ambele cu cate 21 de puncte pe locurile de baraj la diferente subtiri fată de Dinamo (20) si FCU Craiova (19), ocupantele locurilor direct retrogradabile, era de ...

Cea mai bună marcatoare a Ligii I de baschet joacă la CS Politehnica Iași!
24/04/2024 09:35

Cu ceva mai multă atentie, formatia feminină de baschet CS Politehnica Iasi, pregătită de antrenoarea Emilia Marian, putea evita locul 8, ultimul, in Liga I, chiar dacă a parcurs abia primul sezon de la re ...

VIDEO Lionel Messi o duce pe Inter Miami pe primul loc - Două goluri și o pasă decisivă
21/04/2024 12:15

 Inter Miami a urcat pe primul loc in Conferinta de Est din MLS, după ce Lionel Messi a inscris două goluri in victoria obtinută in fata echipei Nashville SC, scor 3-1, pe stadionul din Fort Lauderdale. ...

Istvan Kovacs, de la Barcelona - PSG, direct în Copou!
20/04/2024 06:00

* FC Politehnica Iasi – FC Voluntari, astăzi, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi, partidă contand pentru etapa a 5-a a play-out-ului SuperLigii la fotbal Poli s-a culca ...

Irina Bulmaga şi Miruna Lehaci participă la Campionatul European
19/04/2024 07:32

Cele două şahiste ale clubului CSM Iasi 2020 se numără printre cele aproape 200 de jucătoare din 35 de ţări care vor evolua la a 24-a editie a Campionatului European de sah feminin – senioare 2024. ...

Handbal feminin, Divizia A - Turneul final va avea loc la Iași
19/04/2024 07:24

Municipiul Iaşi va fi gazda Turneului final al Diviziei A de handbal feminin pentru promovare in primul eşalon, in perioada 10-12 mai, a hotărat federaţia de specialitate. Echipa CSM Iaşi 2020 este califi ...

FC Politehnica Iași, rătăcită în căutarea imposibilului
19/04/2024 04:01

* Politehnica Iasi – FC Voluntari, sambătă, 20 aprilie, de la ora 15, pe Stadionul „Emil Alexandrescu” * fotbalistii din Copou se află intr-o situatie cu adevărat dramatică, avand nevoie ...

A fost aprinsă flacăra la Olimpia antică pentru Jocurile de la Paris 2024
16/04/2024 19:46

Flacăra sacră a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost aprinsă marti in Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor antice. Ceremonia a fost inspirată de obiceiurile din antichitate si marcată de me ...

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Poli Iași, ucisă sub Arcul de Triumf
14/04/2024 21:39

* Dinamo – Poli Iasi 1-0, in runda a patra a play-out-ului SuperLigii la fotbal * Poli mai are de disputat cinci partide si are nevoie de 14 puncte pentru a ssalva categoria * evident, doar rigorile matem ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei