​FOTO Inaugurarea noului Stadion Steaua.BUNE si RELE

0000   0141700

Dimensiune font:

| 08-07-2021 11:27

 Inaugurarea stadionului Steaua, „noul Templu al fotbalului Românesc”, cum l-au numit organizatorii evenimentului, a fost un prilej de sărbătoare nu doar pentru mulțimea de suporteri steliști care și-au văzut echipa nu doar jucând în ligile inferioare, ci și prin „te miri ce fel de coclauri” (referință la unul dintre bannerele afișate de galerie) în ultimii ani, dar și pentru acei bucureșteni dornici să vadă noua arenă modernă ce întregește peisajul din Capitală. Stadion nou, modern, frumos, dar, fără a încerca prea mult să caut nod în papură, unele probleme au existat...


Design frumos și cochet, chiar impresionant noaptea


Arena nu este una foarte mare și asta se vede chiar și de la exterior unde clădirea stadionului nu este sufocant de mare, ci are mai degrabă un design reținut, subtil, curat, prin acele coloane și suprafețe albe, punctat ici-colo de zone roș-albastre.

Noaptea, în schimb, fațada stadionului prinde viață și totul e mult mai dinamic, mai colorat, luminos. Jocurile de lumini pe exterior, pe stâlpi și sub acoperiș acompaniază perfect benzile led de pe fațada stadionului pe care pot fi afișate (schițate) imagini și mesaje.

În interior arena are un design simetric și un aer intim, chiar și pentru circa 30.000 de locuri. Acustica este foarte bună, iar aranjamentul mozaicat al scaunelor a ajutat să mascheze oarecum că stadionul era doar pe jumătate plin.

Am apreciat că nu a fost dificil la controlul de securitate și totul s-a făcut rapid, iar toate porțile au marcate vizibil și ușor de înțeles sectoarele aferente. 


---

Îndemnuri la purtarea măștii pe stadion / Fără săpun sau dezinfectant în băi


La meci au putut participa cei care s-au vaccinat, au trecut prin boală și pot atesta acest lucru sau cei care prezentau un test negativ. De la stația de amplificare toți suporterii au fost îndemnați în mod repetat să poarte mască pe stadion și să păstreze distanța.

Cu toate acestea, la nicio baie la care am fost nu am găsit săpun sau vreun fel de dezinfectant. O omisiune cam mare în contextul organizării unui astfel de eveniment și cu astfel de cerințe pe timp de pandemie.


Numărul standurilor unde se vindeau băuturi și mâncare mi s-a părut suficient, nu erau deschise toate dar nici cozi foarte mari nu s-au format. O sticlă de apă era 7 lei, o bere (fără alcool) era 8 lei, un sandviș era 15 lei.


---

Apa și băuturile răcoritoare erau deschise de față cu cumpărătorii și erau înmânate sticlele deschise fără dopuri, pentru ca, doamne ferește, să nu folosească cineva vreo sticlă plină drept proiectil. Ok, de înțeles.

Totuși, cu toată grija pentru siguranță, printre rândurile tribunei am găsit nu o dată rămășite ale șantierului - șuruburi, cuie sau alte materiale - care putea fi lejer aruncate spre oriunde. O mai mare și atentă curățenie a tribunelor înainte de inaugurare nu ar fi stricat.

Și dacă tot vorbim de curățenie....

Senzația de neterminat și nefinisat


Stadionul deși
 e gata oficial din noiembrie anul trecut, și acum lasă impresia de șantier în lucru pe alocuri.

Încă de la început partea din față a stadionului, dinspre tramvaiul 41, era separată de zona „liberă” cu un gard de șantier urât, iar în multe alte locuri încă era murdărie și senzația de work-in-progress.

Până și scaunele, aproape toate din cele din zona sectorului unde am avut bilete, erau murdare de praf și ciment.
---

Probleme la porțile de acces


Din start de la poarta pe la care trebuia să intrăm am fost redirecționați la alta învecinată. De ce, dacă acolo scria numărul sectorului nostru? „Nu sunt inscripționate corect, sunt greșite. Mergeți dincolo, pe acolo intrați”, ne-a spus unul dintre băieții din staff cu vestă portocalie. Ghinion, că pe dincolo nu ne-a lăsat, mergeți înapoi.

La oricare din cele trei porți la care am încercat, cititoarele de coduri de la turnichet nu ne permiteau să intrăm, inclusiv cele de la „poarta noastră”. „Eroare. Poartă greșită”, returna aparatul. Și nu eram doar noi în cazul de față, ci mulți alții cărora biletele cu codurile de bară nu le erau recunoscute la porți.

Situația s-a rezolvat doar după ce o doamnă din partea organizatorilor a venit cu o cartelă de siguranță și a început manual să valideze intrările fiecărui dintre cei cu biletele-problemă.

Sistem audio bun în tribune, fără ecou, inteligibil. Sonorizare execrabilă la eveniment


N-am auzit aproape nimic din discursul lui Lăcătuș. Nimic din prezentarea făcută de „gazdă” și nu s-a auzit niciun nume al marcatorilor. Sistemul de sonorizare de la eveniment a fost de toată jena. Efectiv după 2-3 cuvinte la microfon, totul se oprea și nu se mai auzea nimic.

O seară în care tehnica nu a fost de partea organizatorilor.

Am apreciat însă că în tribune anunțurile se aud bine, inteligibil, spre deosebire de Arena Națională unde sunt zone întregi cu ecouri puternice unde nu înțelegi nimic din ce se spune la stația de amplificare.

Fără reluări pe tabelă


Era prea mult dacă ne așteptam la imagini din stadion puse pe cele două tabele? Sau măcar la reluări pe cele două tabele nu? Măcar la goluri? N-a fost să fie.

Oricum, pe tabele înafară de scor și de minutul de joc alte mari detalii nu mai apar. Nu vezi marcatorii și minutele de gol, nu vezi prelungirile și nimic altceva în plus.


---

Cele mai „bune” scaune de la Tribuna 2 sunt fie pe scări, fie în spatele unor garduri care strică vizibilitatea


Te-ai aștepta ca atunci când vorbești de „best seats in the house” (nu vorbim de galerie sau de oficială, ci de „cetățeni”, evident) acelea să fie cele mai de pe mijloc, cele care îți oferă o priveliște simetrică spre acțiunea de pe teren.

Ei bine, la Tribuna 2 pe inelul de jos cele mai centrale locuri sunt pe scările de acces. În loc ca pe mijlocul tribunei să fie un sector de scaune - cel mai „vânat” sector, la T2 avem scările care separă două sectoare de-a stânga și de-a dreapta a liniei centrale de pe teren.

Mai sus cu un etaj, la inelul 2, există un sector central, dar cele „mai bune locuri”, de pe primele rânduri au o priveliște mutilată de un gard de protecție. Tot sectorul central de la T2 începe de pe o platformă mai ridicată decât restul tribunei a II-a și practic are acest gard de protecție pe toată lungimea lui, iar cei cu bilete pe primele 2-3 rânduri vor trebui să se uite la meci de după „gratii”.


---

Peluza Sud e cea mai mare acum / Peluza Nord a fost împărțită să aibă loc și galeria oaspete


În trecut, pe vechiul Ghencea, Peluza Nord era cea mai numeroasă, în timp ce Peluza Sud era mai mică, dar mai hard-core. Dar și prin împărțirea tribunelor la Peluza Sud era efectiv mai puțin loc, în condițiile în care o treime a peluzei spre Tribuna 1 era rezervată de obicei pentru galeria adversă.

Acum, pe Noul Ghencea, Peluza Sud e cea mai numeroasă, în timp ce Peluza Nord a fost împărțită în două cu garduri, probabil una dintre aceste zone fiind locul unde vor sta viitoarele galerii vizitatoare.

La meciul de miercuri seara cei câțiva fani ai echipei OFK Belgrad au stat într-una din astfel de zone de la Peluza Nord.

Foto: Peluza Nord, divizată cu garduri.


Foto: Unii suporteri care nu au stat în Peluza Sud, au stat pe colț la Tribuna 2

---

  •  

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Fotbal: Liga I - rezultatele etapei a 13-a şi clasamentul
23/10/2021 00:27

Iată rezultatele etapei a 13-a şi clasamentul din Liga I de fotbal. Meciurile din etapa a 13-a a Ligii I de fotbal, ediţia 2021-2022, au loc de vineri pană luni, scrie Agerpres. Rezultate: Vineri 22 ...

Simona Halep, meci incredibil la Moscova! Ce a făcut în sferturile de finală
22/10/2021 18:03

Simona Halep a luptat din toate puterile in sferturile de finală, dar a fost eliminată in două seturi de Maria Sakkari. Cu gandul la Turneul Campioanelor, acolo unde va participa pentru prima dată, grecoai ...

Cine este Maria Sakkari, adversara Simonei Halep în sferturi la Moscova: Cel mai bun sezon din carieră - Semifinalistă la Roland Garros și US Open
22/10/2021 11:00

 Are toate motivele să fie fericită, calificarea in premieră la Turneul Campioanelor fiind rodul celui mai bun sezon din carieră. Maria Sakkari este adversara Simonei Halep din sfer ...

Loredana Juncanariu, campioana de la CS Politehnica Iași care a atins un prim vârf și în arbitraj!
20/10/2021 09:46

Loredana Juncanariu este la 22 de ani o jucătoare de bază atat la campioana CS Politehnica Iasi, cat si in echipa natională a Romaniei ce evoluează in primul din cele trei esaloane valorice rugbistice ale E ...

Emma Răducanu, încă o lovitură de marketing - A devenit imaginea unei mărci de lux
19/10/2021 21:53

 Campioană la US Open la doar 18 ani, Emma Răducanu reprezintă o adevărată mină de aur pentru firmele importante. Potrivit CNN, sportiva care reprezintă Marea Britanie a dat o nouă lovitu ...

Gigi Becali n-a mai rezistat. Patronul FCSB a încălcat contractul cu antrenorul Edi Iordănescu: ”Ăsta e ordinul meu!”
19/10/2021 13:00

Patronul FCSB, Gigi Becali, a criticat in termeni duri jocul practicat de echipa sa, condusă de Edi Iordănescu, in ciuda faptului că intelegerea semnată cu tehnicianul de 43 de ani exclude astfel de comenta ...

Cum vrea să scape Naomi Osaka de problemele mintale. Tenismena japoneză, imagini sexy pe iaht, pe insula Mykonos FOTO
19/10/2021 12:26

 Tenismena japoneză Naomi Osaka a implinit sambătă, 16 octombrie, varsta de 24 de ani, ocazie cu care s-a deplasat in insula Mykonos din Grecia pentru a se relaxa după marile probleme cu care s-a co ...

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beiijng a fost aprinsă la Olympia
18/10/2021 21:33

Flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beiijng s-a aprins, luni, la Olympia. Din cauza pandemiei, ceremonia a avut loc fără spectatori. La ceremonie au fost prezenţi doar ...

FOTO Faza zilei: Eliminare stupidă a unui jucător de la Lazio după fluierul final al derbiului cu Inter
17/10/2021 12:37

 Lazio a obtinut o victorie importantă cu Inter Milano, formatia la care este legitimat Radu Stefan castigand cu 3-1 meciul din Serie A. După fluierul de final, Luiz Felipe de la gazde a fost eliminat pe ...

VIDEO SCENE INCREDIBILE pe un teren de fotbal: Portarul și-a bătut un coechipier după ce echipa lor a fost egalată
17/10/2021 12:32

Portarul echipei nord-irlandeze de fotbal Glentoran FC a fost eliminat din teren sambătă, la un meci de campionat, după ce şi-a lovit un coechipier, vinovat in opinia sa că a pierdut mingea la o acţiune d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei