1poli

Dimensiune font:

Prima victorie în deplasare obţinută de CSM Politehnica Iaşi, dar nu-i timp de petrecere!

| 20-08-2019 14:53

 

N-a lipsit mult ca trupa lui Mihai Teja să obţină la Piteşti, cu FCSB, al treilea său rezultat de egalitate în cea de-a treia deplasare a actualului sezon. Arbitrul Bârsan a oprit însă jaful la drumul mare după ce FCSB a egalat, din penalty, aşa că formaţia ieşeană a putut să înscrie golul unei meritate victorii, prima obţinută departe de Iaşi şi care o plasează, la egalitate de puncte, în fruntea clasamentului!

Antrenorul Mihai Teja a operat cu FCSB doar o modificare în formula de start, modificare pricinuită de faptul că nu-l putea folosi pe Horşia, împrumutat chiar de la vicecampioana en-titre, convenţia dintre cluburi fiind ca el să nu joace în meciurile directe. Pe locul lăsat liber l-a trimis, inspirat, pe F. Cristea, în detrimentul lui Danale, iar în atac a început cu A. Cristea. FCSB a abordat meciul cu o formulă în care nu s-au mai regăsit debutanţi juniori, patru la număr în etapa precedentă, o formulă în care au revenit căpitanul Pintilii şi M. Roman şi în care Panţîru a fost folosit fundaş stânga.

 

Citeşte şi: Handbal şi rugby în 7 la CS Politehnica Iaşi în detrimentul baschetului!

 

FCSB a atacat de la început şi a folosit un presing avansat. Şi-a direcţionat acţiunile pe stânga, bazându-se pe urcările neobositului Panţîru, dar fundaşul dreapta Gallego nu mai este de câteva etape jucătorul care să gafeze nepermis. El nici n-a prea fost ajutat de mijlocaşul dreapta Haţiegan, de lângă acesta atacantul polonez Gikiewicz reluând în minutul 2 nestingherit cu capul, dar portarul Rusu a reţinut, portar care a fost nevoit să iasă şi din careu pentru a-şi acoperi apărătorii.

Breeveld a fost cam discret, pasând cam mult spre propria poartă la începutul meciului, fundaşul stânga A. Radu a fost ceva mai curajos, chiar şi mai eficient, dar tonul la efort l-a dat argentinianul Passaglia, cel care a fost responsabil să lege jocul echipei lui Teja în condiţiile în care şi Loshaj a fost destul de apatic. Replica ieşeană a fost dată de A. Cristea, cu câteva şuturi rezolvate de portarul Vlad, iar jocul s-a desfăşurat mai degrabă la mijlocul terenului, CSM Poli Iaşi evoluând de la egal la egal cu o formaţie ale cărei condiţii nici nu are rost să le punem în balanţă cu cele ale fotbaliştilor de la CSM Poli.

F. Cristea a coborât mai mult spre propria jumătate pentru a găsi lansări pentru A Cristea peste defensiva vicecampioanei, dar atacantul a fost în rol de servant în minutul 41, când a centrat dintr-o lovitură liberă de la mare distanţă de poarta adversă, iar căpitanul Frăsinescu, venit nemarcat din spate, a deschis scorul cu o lovitură de cap, de la 8 metri, de lângă neatentul Marc. FCSB a replicat imediat, cu o fază ce lăsat apărarea ieşeană fără replică, dar şutul lui M. Roman a întâlnit bara.

Jaf la drumul mare!

Schimbarea lui Teja la pauză era previzibilă. A intrat Platini, dar antrenorul a judecat bine şi l-a scos pe Haţiegan, apatic pe ambele faze, şi i-a dat în continuare încredere lui F. Cristea, cel care în minutul 35 alesese să joace înapoi în loc să reia spre poartă! F. Cristea a fost faultat grosolan în minutul 49 de I. Cristea, dar arbitrul Bârsan i-a acordat stoperului de la FCSB doar cartonaş galben! Mai mult, după doar două minute, Ov. Popescu a pasat după ce mingea ieşise, mai mult decât toată, în afara terenului, iar Rusu a avut o intrare, cam neglijentă, la Gikiewicz, numai bună de dictat penalty! A executat Tănase, care după ce a pornit spre balon s-a oprit, a făcut un pas înapoi de parcă uitase uşa casei descuiată şi abia apoi a egalat!

Nu s-a mulţumit să apere egalul!

Două erori ce ar trebui să grăbească introducerea VAR şi în Liga 1, erori care însă nu au descumpănit formaţia ieşeană. Ea a strâns rândurile, defensiva a fost asigurată în principal de stoperii Frăsinescu şi Diallo, Breeveld şi Loshaj au început să i se alăture lui Passaglia la recuperat mingi şi declanşat atacuri rapide, A. Cristea a fost înlocuit cu Bălan chiar când voia să execute un corner şi nu şi-a ascuns nemulţumirea, iar dreptate s-a făcut în minutul 73. Breeveld a recuperat în propria jumătate, contraatacul s-a transformat în atac poziţional, mingea a ajuns la Loshaj, care a şutat de la 25 de metri, Vlad a respins, balonul s-a dus în bară şi a intrat în plasă!

FCSB, la care intrase şi Gnohere, a atacat în valuri, şi-a creat multe situaţii de a egala, la două dintre ele solicitând penalty-uri, dar Bârsan şi-a dat probabil seama de gafele făcute în defavoarea formaţiei ieşene şi n-a mai riscat...

CSM Poli putea da lovitura în minutul 87 pe un contraatac la care Loshaj putea asigura superioritate numerică pe stânga, dar mijlocaşul central kosovar n-a mai găsit resurse să alerge în ritmul impus de fază, iar în cele din urmă Platini a greşit pasa decisivă!

FCSB n-a profitat de o ezitare a lui Frăsinescu, iar Diallo a respins din faţa lui Marc la ultimele faze fierbinţi ale unui meci intens, de bună calitate, în care băieţii lui Teja au demonstrat că pot fi o formaţie de temut în acest sezon. Ei n-au ezitat însă ca după meci, în vestiar, să-şi ceară drepturile băneşti cuvenite şi n-ar strica deloc să le fie achitate salariile pentru luna iulie până vineri, când de la ora 18:00, în Copou, este programat primul meci al rundei a VII-a, în compania nou-promovatei Chindia Târgovişte. Dragoş GAŞPAR

 

 

 

Frăsinescu şi Loshaj au înscris pentru a doua oară în acest sezon. Loshaj punctase la egalul din prima etapă, 1-1 pe terenul campioanei CFR Cluj, iar Frăsinescu la victoria cu 1-0 de pe propriul teren, cu Astra, în runda secundă. Când CSM Poli primeşte gol, al doilea al stagiunii, iată că înscrie Loshaj, aşa cum s-a întâmplat şi cu FCSB.

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.

 

UEFA ne da o veste foarte proasta: Ce se va intampla cu echipele romanesti in cupele europene
16/09/2019 14:29

 Echipele romanesti care vor evolua in cupele europene din sezonul urmator vor incepe de jos, inca din primul tur preliminar. Potrivit unei comunicari a UEFA facuta publica de FRF, tara noastra se afla ...

Pliskova s-a calificat la Turneul Campioanelor
16/09/2019 13:23

 Jucatoarea ceha de tenis Karolina Pliskova, numarul doi mondial, a obtinut calificarea la Turneul Campioanelor, competitia de final de sezon din circuitul WTA, care va avea loc la Shenzhen (China). Pli ...

Doar un punct în „exil”! CSM Politehnica Iaşi - FC Hermannstadt 0-0, la Botoşani
16/09/2019 11:53

  Trupa lui Mihai Teja a susţinut ieri, in contul etapei a IX-a, prima partidă din „exilul” său la Botoşani, acolo unde va găzdui meciurile de acasă pană cand va putea evolua din nou pe ...

WTA Seul: Irina Begu, eliminată în primul tur
16/09/2019 08:32

 Irina Begu, locul 98 WTA, a fost invinsă, luni, cu scorul de 6-1, 6-4, de poloneza Magda Linette, locul 48 WTA şi cap de serie numărul 4, in primul tur al Korea Open, transmite News.ro. Linette s- ...

Rezultatele adversarelor lui CFR Cluj in Europa League in acest week-end. Ce scoruri au inregistrat Celtic, Rennes si Lazio
16/09/2019 08:05

 Cei trei adversari ai lui CFR Cluj din grupa de Europa League au avut parte de rezultate diametral opuse in acest week-end in campionatele lor din care fac parte. E vorba de Lazio, ...

Liga 1: FCSB da lovitura   si invinge Universitatea Craiova  VEZI AICI CLASAMENTUL VEZI AICI VIDEO
15/09/2019 22:55

 FCSB s-a impus in extremis in marele derbi din deplasare cu Universitatea Craiova, scor 1-0, dupa o reusita pe final de partida care i-a apartinut congolezului Juvel Tsoumou, care a de ...

LIVE TEXT CSM Poli Iaşi - Hermannstadt 0-0 rezultat final. Joc modest în „exil”!
15/09/2019 20:20

CSM Poli (antrenor Mihai Teja): Rusu - Gallego, Frăsinescu, Diallo, A. Radu - Mihalache, Loshaj - Haţiegan, Devesa, Horşia - Bălan; Hermannstadt (antrenor Costel Enache): Figueiredo - Tătar, Viera, Luchin ...

FC Barcelona, fara Messi pe teren, victorie la scor in derbiul cu Valencia
15/09/2019 19:34

 FC Barcelona a facut spectacol pe Camp Nou in derbiul cu Valencia fara Messi pe teren, castigand dupa o partida superba, in care s-au marcat 7 goluri. 5-2 a fost mai exact scorul prin ca ...

WTA Zhengzhou: Karolina Pliskova a cucerit al patrulea titlu în acest sezon
15/09/2019 18:58

 Karolina Pliskova (2 WTA), cap de serie numărul 1, a castigat duminică turneul de categorie Premier de la Zhengzhou. Jucătoarea din Cehia a invins-o in finală pe croata Petra Martic (23 WTA), favorit ...

Ieşeanca Amalia Stan continuă să impresioneze!
14/09/2019 18:21

  La doar 14 ani, Amalia Stan, pregătită la CSS „Unirea”-CSM Iaşi de antrenorii Radu Tofan şi Alexandru Sireţeanu, ne-a obişnuit deja să răstoarne calculele hartiei in competiţiile la ...