UPDATE Ieşeanul Cezar Creţu, cea mai spectaculoasă ascensiune în clasamentul ATP! „Concord Iaşi Open” şi-a îndeplinit obiectivul!

1Cezar Cretu, Filip Jianu

Dimensiune font:

| 25-09-2020 18:12

UPDATE: Austriacul Jurij Rodionov (21 de ani, locul 169 ATP) este singurul jucător prezent pe tabloul principal de simplu la Iași care a ajuns la capătul calificărilor la Roland Garros. Dacă Marius Copil, singurul român din competiție, a pierdut încă din primul tur, stângaciul care a atras atenția la Iași prin jocul său aproape complet și-a câștigat dreptul de a fi prezent în premieră pe tabloul principal la un Grand Slam după ce vineri a dispus cu 6-4, 3-6, 6-3 de compatriotul și partenerul său de dublu, Sebastian Ofner (24 de ani, 167 ATP). Rodionov se va confrunta în primul tur pe tabloul principal cu francezul Jeremy Chardy (33 de ani, locul 63 ATP). „Mi-ar fi plăcut să-l întâlnesc pe Nadal, pe terenul central, în fața unor tribune arhipline...”, a declarat Rodionov după tragerea la sorți. Menționăm că Jurij se pregătește cu Wolfgang Thiem, tatăl lui Dominic, numărul 3 mondial.

Primii doi favoriți la Iași au fost acceptați direct pe tabloul principal la Paris. Pablo Andujar va primi replica italianului Stefano Travaglia (28 de ani, 73 ATP), în timp ce Jaume Munar va avea o misiune delicată în compania grecului Tsisipas (favorit nr. 5). Pe tabloul principal de simplu a primit un wild-card francezul Arthur Rinderknech (locul 164 ATP, favorit nr. 3 la Iași, unde a pierdut în turul al II-lea), care se va confrunta cu slovenul Aljaz Bedene (55 ATP).

Iaşul a urcat la alt nivel după ce ani la rând a găzduit concursuri ITF cu premii de 10.000 de dolari. „Concord Iaşi Open”, turneu de tenis din cadrul ATP Challenger 100 desfăşurat săptămâna trecută la Baza Ciric şi în care grupul de firme Nera Computers - Concord Service Center - Certus Software a pus la bătaie peste 100.000 de euro (88.520 de euro doar pentru premii), l-a avut favorit nr. 1 pe celebrul Pablo Andujar, a adus la Iaşi destui jucători tineri de care probabil vom mai auzi şi în anii următori, dar mai ales a putut fi urmărit un tenis de bună calitate. Turneul a trecut, încă nu se cunoaşte suma totală de bani ce a fost necesară pentru organizarea fără cusur, dar rămânem, printre altele, cu concluzia desprinsă din spusele câtorva dintre oaspeţii Iaşului: „Am fost foarte plăcut surprinşi de cât de rapid a putut fi rezolvată orice mică problemă ce a apărut. La orice turneu, chiar şi de Grand Slam, tot apar inevitabilele problemuţe, felicitări organizatorilor ieşeni pentru cum au ştiut să le soluţioneze!”.

 

Citește și: Ciprian Paraschiv şi-a manifestat susţinerea pentru Chirica şi Alexe şi a decretat: „În Copou se naşte o Echipă şi un Antrenor”

 

Obiectivul turneului cum din 2016 nu s-a mai văzut în România ne-a fost dezvăluit de către Andrei Oriţă, proprietarul turneului, el propunându-şi să-l organizeze până cel puţin în 2024. „Principalul nostru obiectiv se îndreaptă spre susţinerea tinerilor jucători români. Turneul face parte dintr-un plan strategic pe mai mulţi ani în care a fost inclusă şi construirea Centrului regional de tenis pentru care a fost semnată concesionarea pe 49 de ani a unei suprafeţe de 4,5 hectare de teren la Miroslava. Ţinta noastră pe termen lung o reprezintă, pentru început, copiii născuţi în anii 2017 şi 2018, la Miroslava va fi pepiniera, iar la Iaşi vom organiza turneele ATP pentru a putea fi observat nivelul la care ne propunem să ajungă sportivii formaţi la centrul nostru. Învăţăm din aceste turnee şi peste 15 ani putem să avem jucători crescuţi de noi cu un plan strategic şi tactic corect, să fie susţinuţi de un sistem, nu de proiecte individuale”, ne-a declarat Andrei Oriţă, care a adăugat: „Turneul ne-a confirmat ce deja anticipasem, înţelegem nivelul şi ecartul faţă de performanţă şi trebuie să respectăm strategia pe care o avem, strategie care se întinde, aşa cum am mai spus, pe mai mulţi ani”.

Ar fi de aşteptat poate ca turneul ieşean să tot crească în valoare, însă nu aceasta este şi intenţia lui Oriţă: „Ne-am îndepărta de obiectivul propus. Ar veni jucători tot mai valoroşi şi astfel ar fi dificil pentru tinerii tenismeni români să acceadă spre fazele superioare ale competiţiei”.

Wild-card-uri meritate

Organizatorii turneului ieşean au acordat toate cele trei wild-card-uri pe tabloul principal de simplu celor mai promiţători jucători români, printre ei numărându-se şi ieşeanul Cezar Creţu (19 ani), asistat la Iaşi de Victor Hănescu. Cezar a avut o abordare curajoasă în primul tur şi l-a eliminat, după ce a pierdut primul set, pe japonezul Moriya, clasat cu vreo 900 de locuri mai sus în ierarhia ATP şi care la începutul acestei săptămâni a trecut de primul tur al calificărilor la Roland Garros. Creţu a fost eliminat în turul al II-lea de favoritul nr. 2, spaniolul Jaume Munar (locul 109 ATP), în două seturi, dar în actul secund a egalat la 4 şi a avut serviciul, dar parcă s-a speriat prea tare că ar putea din nou împinge disputa în „decisiv” şi n-a mai câştigat niciun game! Prezenţa sa însă pe tabloul principal şi victoria din primul tur i-au adus 8 puncte în cont care i-au permis cea mai spectaculoasă ascensiune a săptămânii în clasamentul ATP, urcând 232 de poziţii până pe locul 873!

Filip Jianu (19 ani), a doua rachetă masculină a României, a fost şi el eliminat tot în turul al II-lea, de favoritul nr. 7, brazilianul Menezes (care şi el a trecut de primul tur al calificărilor de la Paris). Cel de-al treilea posesor de wild-card la „Concord Iaşi Open”, Nicholas Ionel (18 ani), a pierdut în primul tur, iar în topul ascensiunilor în care lider este Creţu îl întâlnim şi pe francezul Mathias Bourgue, care a pierdut finala de la Iaşi în faţa spaniolului Carlos Taberner, cu 4-6, 6-7 (4). El a plecat nu doar cu un cec de 7.200 de euro de la Iaşi, ci şi cu 60 de puncte ATP, care i-au asigurat un salt de 49 de locuri, până pe locul 209 ATP. „Vreau să revin anul viitor la Iaşi şi să cuceresc trofeul”, a declarat Bourgue după finala de la Iaşi.

Câştigătorul „Concord Iaşi Open”, spaniolul Carlos Taberner (23 de ani) a intrat în primii 150 de jucători ai lumii, săltând de pe 189 până pe 148 graţie celor 100 de puncte câştigate la Iaşi, însă favoritul nr. 1, Pablo Andujar, eliminat de Bourgue în semifinale, a coborât trei poziţii şi a ajuns pe 54. Un salt de nouă locuri, până pe 169, a înregistrat austriacul Rodionov (21 de ani), eliminat cumva surprinzător în sferturi de Bourgue, francezul nefructificând wild-card-ul primit în calificări la Roland Garros şi a fost eliminat în primul tur.

Mulţi jucători prezenţi la Iaşi au jucat calificări la Paris, în turul secund, în afara japonezului Moriya şi brazilianului Menezes, ajungând Taberner, Rodionov şi francezii Couacaud (favorit nr. 6 la Iaşi, a cedat în primul tur în trei seturi în faţa unui brazilian venit din calificări), Muller (eliminat de Andujar în primul tur) şi Grenier (a pierdut în primul tur la Iaşi în faţa lui Menezes). În ultimul tur s-au calificat doar Rodionov și Couacaud. Dragoş GAŞPAR

 

 

Sursa foto: Concord Iași Open

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:56

%ANUNTSPECIAL%
1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Sipote, Strada Alexandru Lapusneanu, nr. 1, Sipote, județul Iasi, telefon: 0232/238.333, fax: 0232/238.320, e-mail: primariasipote@yahoo.ro, cod fiscal: 4540291 2. Informaţii generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: suprafata totala de 22,49 ha pasune comunala, conform caietului de sarcini, destinata pasunatului caprinelor si ovinelor din comuna Sipote, bun public situat administrativ pe teritoriul Unităţii Administrativ Teritoriale Comuna Şipote, judeţul Iaşi conform HCL 49/26.04.2021 și temeiului legal: O.U.G. 57/03.07.2019. 3. Informaţii privind documentaţia de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalităţile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire: prin solicitarea scrisă, de la sediul Primăriei Comunei Sipote. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Registratura Primăriei Comunei Sipote, Strada Alexandru Lapusneanu, nr. 1, Sipote, județul Iasi 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentației de atribuire de 50 lei în numerar la casieria unitatii sau cu ordin de plata in contul concedentului: RO95TREZ24A705000200130X, deschis la Trezoreria Iasi, cod fiscal al concedentului: 4540291 . 3.4. Data limită pentru solicitarea clarificărilor: 11/05/2021, ora 15.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data limită de depunere a ofertelor: 19/05/2021, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Oferta va fi depusă la Registratura Primăriei Comunei Sipote, Strada Alexandru Lapusneanu, nr. 1, Sipote, județul Iasi 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar original și 1 exemplar copie. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor: 19/05/2021, ora 12.00, la sediul Primăriei Comunei Sipote, Strada Alexandru Lapusneanu, nr. 1, Sipote, județul Iasi 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Acțiunea în justiție se poate introduce la JUDECATORIA HARLAU, cu sediul in Str. Gheorghe Doja, nr, 1, Ors. Hirlau, Jud. Iasi, telefon 0232 722 344, fax 0232 722 622, e-mail jud-hirlau-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 26/04/2021
OFICIAL Unde va juca Neymar in sezonul viitor
08/05/2021 20:00

Clubul Paris Saint-Germain a anuntat, sambata, prelungirea cu trei sezoane a contractului lui Neymar. Noul acord al fotbalistului in varsta de 29 de ani este valabil pana la 30 iunie 2025. Bogatii de la PSG, a ...

La Liga: Remiză între FC Barcelona și Atletico Madrid / Real Madrid poate profita
08/05/2021 19:46

FC Barcelona a remizat, sambătă, pe teren propriu, scor 0-0, cu liderul Atletico Madrid, in derbiul etapei cu numărul 35 din La Liga. Dacă se va impune duminică, de la ora 22:00, in fata celor de la Sevil ...

WTA Roma: Simona Halep și-a aflat posibila adversară din turul al doilea
08/05/2021 14:47

 Simona Halep a aflat pe cine va intalni in turul al doilea al turneului de la Roma, competitie de categorie "WTA 1000".   Locul 3 in ierarhia mondială, Halep va juca direct in turul al ...

VIDEO Rubio Rubin a înscris golul anului în MLS
08/05/2021 12:03

 Golul zilei vine din meciul disputat de Real Salt Lake si San Jose Earthquakes (MLS): in minutul 43, Rubio Rubin a preluat pe piept in careu si a inscris cu o foarfecă spectaculoasă. Real Salt La ...

Simona Halep a ajuns la Roma. Prima imagine cu romanca in capitala Italiei FOTO
08/05/2021 09:21

  Simona Halep (29 de ani, locul 3 mondial) va juca saptamana viitoare in turneul WTA 1000 de la Roma, acolo unde e nevoita sa-si apere trofeul cucerit anul trecut, in luna septembrie. Eliminata la Madrid ...

Tenismena Naomi Osaka, tinuta ravasitoare la Gala Laureus. Japoneza a luat premiul cel mare. Nadia Comaneci e membru al Academiei FOTO
07/05/2021 15:35

  Sportivii Naomi Osaka, Rafael Nadal, Lewis Hamilton, Mohamed Salah, Patrick Mahomes, Max Parrot si Chris Nikic au primit premii, joi seara, in cadrul Galei Laureus prezentata de la Sevilla si care a fost ...

Cu ochii larg închiși!
07/05/2021 10:18

Trupa lui Nicolo Napoli a cam incheiat conturile cu Liga 1 după ce a pierdut miercuri si cel de-al treilea meci din play-out pe propriul teren. A cedat cu 1-2 (1-1) cu Dinamo in etapa a VI-a, după ce ratase c ...

FCSB ramane in cursa pentru titlu. Victorie fara drept de apel la Botosani. Cum arata clasamentul din play-off
07/05/2021 00:02

Formatia FCSB a invins, joi seara, in deplasare, cu scorul de 3-1 (2-1), echipa FC Botosani, intr-un meci din etapa a sasea a play-off-ului Ligii I, conform news.ro. Au marcat: Ongenda '28 / Oct. Popescu '4, M ...

S-a cam terminat... CSM Politehnica Iași - Dinamo București 1-2 (1-1), în etapa a VI-a a play-out-ului Ligii 1 de fotbal
06/05/2021 17:39

Multe probleme de lot ieri pentru Nicolo Napoli la meciul cu Dinamo, din etapa a VI-a a play-out-ului, pe langă cele cunoscute - Brănescu (accidentat), Platini (suspendat), R. Popa (carantină), A. Cristea (i ...

LIVE TEXT CSM Politehnica Iași - Dinamo București 1-2 (1-1)! Morsay înscrie în minutul 54! Zajmovic egalează în minutul 42! Sorescu deschide scorul în minutul 21!
05/05/2021 18:48

CSM Poli (antrenor Nicolo Napoli): Branză – Onea, Mihalache, Baxevanos, Busu (căpitan) – De Iriondo, Passglia – Mensah, Vanzo, A. Stan - Zajmovic; Dinamo (antrenor Dusan Uhrin): E ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei