29 de lucruri pe care nu le știai despre pisici

default

Dimensiune font:

| 12-08-2015 21:04

 

pisici

Iată 29 de lucruri interesante pe care sigur nu le știai despre pisici: 

1. Cea mai mică pisică 

Cea mai mică dintre pisici face parte din rasa Himalayan și se numește Tinker Toy. Pe bună dreptate a fost denumită jucărie, căci ea cântărește doar 510 grame și măsoară 7 centimetri.

tinkertoy

2. Cea mai bătrână pisică

Creme Puff este cea mai longevivă pisică. Ea a bătut recordul mondial în 2010 când a murit la vârsta de 38 de ani și 3 zile.

cremepuff-cea mai batrana

3. Cea mai fertilă pisică 

Dusty, o pisică din Texas, a stabilit recordul mondial în 1952 când a născut al 420-lea pui al ei. Ea avea vârsta de 18 ani.

4. Cea mai lungă pisică 

O pisică cu numele Stewie are 122 cm măsurată din vârful cozii și până la nas. Asta da pisică lungă!

cea mai lunga - stewie

5. Cea mai grăsuță dintre pisici 

Himmy, o pisică din Australia, este oficial cea mai grasă pisică, ea având greutatea de 22 de kilograme.

cea mai grasa Himmy

6. Există mai multe pisici pe pământ decât budiști 

În prezent există aproximativ 500 de milioane de pisici domestice care dorm, lenevesc sau torc de plăcere. Există totodată și 400 de milioane de budiști care de asemenea dorm, lenevesc și ce-or mai face ei.

7. Pisicile miaună doar la oameni 

Pisicile nu miaună la alte animale, ori la alte pisici. Ele miaună doar la oameni pentru a-i manipula să le dea ceea ce își doresc.

8. Urina de pisică strălucește în întuneric 

Datorită fosforului, urina pisicii tale strălucește în întuneric. Așa că dacă nu știi sigur dacă ți-a făcut vreo surpriză sau nu, poți verifica foarte ușor.

9. Pisicile pot supraviețui căzăturilor de până la 60 de metri! 

O pisică pe nume Andy a căzut de la etajul 16 al unei clădiri și a supraviețuit.

10. Nu le da lapte! 

Contrar a ceea ce am învățat cu toții din Tom și Jerry, pisicile sunt de fapt intolerante la lactoză. Astfel, dacă îi dai lapte unei pisici, ea va avea gaze și probabil diaree.

11. Pisicile erau considerate sfinte în Egiptul Antic

Egiptenii antici se rugau la o zeiță numită Bast care avea corp de femeie și cap de pisică. De asemenea, egiptenii își mumificau pisicile moarte și își epilau sprâncenele în semn de doliu pentru acestea. Iar dacă omorai o pisică erai și tu condamnat la moarte.

12. În Evul Mediu pisicile erau considerate a fi demonice în Europa

Pisicile erau arse de vii în piețele orașelor în timpul Festivalului Sf. Ion. În 1200, Papa Grigore al IX-lea a declarat pisicile negre ca fiind reîncarnări ale diavolului, ceea ce a dus la un masacru la scară largă a pisicilor. În schimb, este posibil ca această decizie să fi condus la Marea Ciumă datorită creșterii populației șobolanilor.

13. Pisicile dorm 2 treimi din viață 

Probabil ai observat că și pisica ta doarme în jur de 15 – 18 ore pe zi. Asta înseamnă că, în medie, o pisică de 9 ani a stat trează doar vreo 3.

14. În puținul timp în care nu dorm, pisicile își petrec o treime din timp spălându-se 

Aproape o treime din timpul în care pisicile noastre nu dorm, acestea se spală sau se curăță. Așadar, în medie, o pisică de 9 ani petrece 6 ani dormind și 1 an spălându-se.

pisici care se curata

15. Motanii au tendința să fie stângaci, iar femele sunt în general dreptaci. 

Unele pisici sunt ambidextre, dar majoritatea motanilor sunt stângaci, iar femeile sunt dreptaci.

16. Toate pisicile se nasc cu ochii albaștri 

Absolut toate pisicile se nasc cu ochii albaștri. Ei își schimbă culoarea abia la două săptămâni după ce pisicuțele au deschis ochii pentru prima oară.

17. Majoritatea pisicilor cu ochii albaștri și blana albă sunt surde

Din totalul de pisici cu ochii albaștri și blana albă, o majoritate covârșitoare, între 65 – 85%, se nasc surde.

pisici3

18. Numai girafele și cămilele merg ca și pisicile 

Probabil că ați observat că pisicile își mișcă picioarele stângi din față și din spate în tandem, și apoi pe cele picioarele din dreapta. Doar girafele și cămilele mai merg așa.

pisica mergand

19. Americanii cheltuie anual mai mulți bani pe mâncare de pisici decât pe mâncare de bebeluși 

Americanii cheltuie mai bine de 5,4 miliarde de dolari anual pe mâncarea animalelor de casă.

20. Abraham Lincoln a fost un iubitor de pisici 

Marele președinte american a locuit în Casa Albă împreună cu cele 4 pisici ale sale.

abraham lincoln pisica

21. La fel și Muhammad 

Profetul Islamului a iubit pisicile. Preferata lui a fost o pisică vărgată care se numea Muezza. Legendele islamice spun că toate pisicile vărgate au un M pe capul lor deoarece lui Muhammad îi plăcea să țină mâna pe capul pisicii sale Muezza.

22. Cele mai populare nume de pisici 

Conform unui studiu, numele preferate de americani pentru felinele lor preferate sunt Tigger, Pumpkin, Missy, Misty, Muffin, Patches, Fluffy și Tabitha.

23. Lumea prin ochii unei pisici 

Se pare că pisicile au o vedere periferică de 285 grade panoramic. Cu toate acestea, ele nu pot vedea ceea ce se află chiar sub nasul lor.

24. Pisicile sunt mai inteligente decât câinii 

O veste proastă pentru iubitorii de câini este aceea că se pare că pisicile sunt totuși mai inteligente. Creierul unei pisici conține de două ori  mai mulți neuroni decât creierul unui câine. De asemenea, creierul unei pisici este mai apropiat din punct de vedere de cel uman, decât creierul unui câine.

25. Disneyland dă drumul unei trupe de 200 de pisici sălbatice în fiecare noapte 

Încă din 1955, Disneyland-ul din California folosește această metodă pentru a ține șoarecii și șobolanii departe de parc.

26. Există un nume oficial pentru iubitorii de pisici 

Adică, în afară de ”iubitori de pisici”. Titlul științific este ”aiurofil”.

27. Pisicile de casă trăiesc de 3 – 5 ori mai mult decât pisicile care stau pe stradă  

În medie, pisicile de pe stradă trăiesc cam 3 – 5 ani, în timp ce pisicile cu stăpân trăiesc în medie până la 15 ani.

28. Patru milioane de pisici sunt mâncate anual 

În Asia se mănâncă aproximativ 4 milioane de pisici în fiecare an.

29. Există la fel de mulți bărbați înnebuniți după pisici ca și femeile 

Deși suntem obișnuiți să râdem de ”tanti nebună cu multe pisici”, un studiu din 2007 arată că bărbaților le plac pisicile în aceeași măsură ca și femeilor.

pisica

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1683/89/2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. TATATU BAKERY S.R.L. Vaslui, cu sediul în loc. Vaslui, judeţul Vaslui. Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 05.05.2023. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 25.05.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, respectiv până la data de 27.07.2023 la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103.
ANUNŢ privind închirierea prin licitaţie publică a unei suprafete de teren de 15 mp, in curtea Dispensarului Moţca – CF 60052, pentru amplasarea unui container ȋn vederea desfăsurării de activităţi privind vȃnzare produse papetarie, de multiplicare documente, etc. UAT Comuna Moţca, adresa : localitatea Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţul Iaşi, tel : 0232/715777, fax: 0232/715050 , email : comuna_motca@yahoo.com scoate la licitaţie publică o suprafaţă de teren de 15 mp, situat în intravilanul comunei Moṭca, ȋn curtea Dispensarului din localitatea Moṭca – CF 60052. Accesul la imobillul menţionat se face din str. Moldovei. Închirierea se face conform art. 333 – 336 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi Hotărȃrea Consiliului local Moţca nr. 32 din 27.04.2023. Documentaţia de atribuire poate fi achiziţionată, contra cost, de la sediul Primăriei comunei Moţca. Contravaloarea documentaţiei este de 100 lei. Ofertele se redacteazã în limba românã şi vor fi prezentate conform documentaţiei de atribuire. Data limitã pentru depunerea ofertelor este 31.05.2023 ora 9:00. Adresa la care trebuie depuse ofertele : Primãria comunei Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţui Iaşi. Data limitã pentru solicitarea clarificãrilor este 25.05.2023. Data limitã pentru transmiterea rãspunsului la clarificãri este 26.05.2023. Licitaţia va avea loc în data de 31.05.2023 ora 11:00 la sediul Primãriei comunei Moţca, judeţul Iaşi. Litigiile de orce fel ce decurg din executarea contractului de concesionare sunt de competenţa secţiei de contencios administrativ a Tribunalului Iaşi.
5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
24/12/2021 11:31

 Pe Internet poti găsi orice, de la lucruri fascinante, la retete de prăjituri si pană la sfaturi despre cum să construiesti o casă. Asadar, cand ai nevoie de o informatie, Google e cel mai la in ...

Cum putem creste si recolta rodii?
25/06/2021 17:20

Cum putem creste si recolta rodii? Rodiul, Punica Granatum, este un arbust, copac de talie mica fructiver cu frunze cazatoare care creste pana la 8 metri inaltime. El este nativ platoului Iranian, Himalaya ...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la prețul unei garsoniere
03/03/2021 10:15

 Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vandut duminică in Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de li ...

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Cele mai simple trucuri
01/03/2021 11:57

Există cateva trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi rapid de mirosul de tutun din casă. Pune intr-un vas 250 de mililitri de apă şi cinci linguri cu oţet, după care pune vasul pe foc. După ce se i ...

9 arme devastatoare care au fost interzise în război
13/12/2019 12:13

 Acestea sunt cele mai oribile instrumente cauzatoare de moarte si suferintă, arme pe care s-ar putea să nu le mai vedem folosite in conflicte deoarece sunt interzise chiar si in caz de război. Ideea d ...

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit
12/12/2019 17:27

 Un cuplu din Constanta care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub dus, blana bichonului a devenit albă, ceea ce inseamnă că a fost vopsită in asa fel incat caine ...

Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”
12/12/2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pămant? Ne intrebăm cum arată corpurile cosmice indepărtate, dar insăsi planeta noastră ne oferă niste locuri atat de iesite din comun, inc ...

Diamantul blestemat. O poveste fascinantă
12/12/2019 10:26

 De secole, diamantul Hope, cea mai celebră piatră pretioasă din istorie, suscită teamă si fascinatie. Povestea lui incepe la inceputul secolului 20, cand magazinul din New York al casei de bijuterii ...

Jocul amoros periculos ce i-a înnebunit pe români! O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu dureri cumplite. A fost operată de urgență
08/12/2019 08:00

Un nou joc amoros face victime in Romania. O femeie in varstă de 28 de ani din Botosani a ajuns la spital cu o problemă neobisnuită. Speriată, tanăra a sunat la Ambulantă, din cauza unei sangerări la ni ...

VIDEO-UBER ÎN SAT #3Chestii
03/12/2019 11:04

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei