​Gândirea asiatică în practică. Incidente ciudate în avionele indiene/ Dezbatere într-un oraș japonez cu privire la hârtia igienică

default

Dimensiune font:

| 29-09-2018 11:02

 Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos patru subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.

  • Un oraș japonez dezbate dacă este bine să existe hârtie igienică în toaletele publice


Pentru al doilea an la rând, Nagoya a fost votat cel mai puțin interesant oraș din Japonia, dintr-un număr de opt orașe mari, scrie SoraNews24.

Municipalitatea orașului își pune următoarea întrebare: Este din cauză că nu avem hârtie igienică în toaletele publice?

În acest moment, oricine folosește toatele publice din cele 600 de parcuri din oraș va constata că nu există hârtie. 

Cazul hârtiei igienice a fost prezentat succint de către consilierul Yoshinori Matsui: Pentru a face Nagoya atractiv... pentru a face turiștii japonezi să gândească faptul că au avut o ședere plăcută în Nagoya... în spiritul ospitalității... nu ar fi mai bine să avem hârtie igienică în toaletele din parcuri?

Oponenții inițiativei hârtiei igienice menționează costurile, deși s-a mai flirtat cu ideea în trecut, dar cu rezultate dezastruoase.

 
Unul dintre cei care se ocupa de mentenanță parcurilor, Katsuyoshi Shimosa, susține că multe role de hârtie au dispărut.


Echiparea unei singure toatele cu hârtie igienică pentru un an costă 266 dolari, iar la nivelul orașului, având în vedere numărul toaletelor, ar fi vorba despre 221.000 dolari. 
 

  • Războiul coreean s-ar putea încheia în acest an


Războiul coreean ar putea fi încheiat în acest an, deoarece pare că s-a ajuns la un consens între Sud, Coreea de Nord și SUA, scrie The Korea Times.

Într-un interviu pentru Fox News, președintele Moon Jae-in, aflat într-o vizită de cinci zile în SUA, spune că a avut ample discuții cu Donald Trump pe această problemă și se așteaptă la multe discuții între Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un, la summit-ul ce urmează a avea loc.

„Este dorința mea să semnăm declarația de terminare a războiului coreean cât mai repede cu putință pentru a da un semnal că relațiile ostile dintre Coreea de Nord și SUA se termină”, a spus Moon.

Moon a spus că procesul privind denuclearizarea va fi accelerat dacă războiul este declarat încheiat. 

„Statele Unite au promis să termine relațiile ostile cu Coreea de Nord pentru a oferi garantarea securității și să lucreze la noi relații SUA-Coreea de Nord, iar aceste acțiuni trebuie făcute în paralel”, a mai arătat el.

 
 
  • Incidente ciudate în avioanele din India


Un pasager a fost dat afară din aeronavă după ce a încercat să intre în cabina piloților pentru a-și încărcat telefonul, spun reprezentanți ai unei companii de zbor din India, potrivit The Straits Times, care citează AFP.

Incidentul a avut loc într-o aeronavă IndiGo, în timp ce se pregătea de decolare de la Mumbai.

„Urmând procedura standard, pilotul a inițiat procedura de evacuare a pasagerului la sol”, a spus compania.

Un oficial al aeroportului a declarat agenției de presă Press Trust că bărbatul în vârstă de 30 de ani era beat. 

Poliția l-a interogat, apoi i-a dat drumul fără a fi acuzat de ceva. 

Acesta este al doilea incident bizar petrecut în această săptămână, după ce un pasager a încercat să deschidă ușa avionului în timpul zborului, deoarece a crezut că acolo este toaleta.

Omul zbura cu GoAir de la New Delhi, la Patna. Un alt pasager a dat alarma, iar omul a fost oprit de echipaj. A fost apoi dat pe mâna autorităților după aterizare. Media din india spune că acesta zbura pentru prima dată cu avionul. 


  • Generația millennials de chinezi cumpără totul în rate


Pentru chinezii din generația millennials plățile în rate nu mai sunt doar pentru cumpărături de valoare mare, scrie South China Morning Post.

Ai poftă de un hamburger? Vrei un bilet la cinema? Cumpără acum și plătește mai târziu, mult mai târziu în unele cazuri. 

Acceptată în țările dezvoltate, practica plății în rate a crescut în popularitate în China pntru că prețurile mari ale imobiliarelor le-a lăsat puțini bani de consum cetățenilor. Trendul este pronunțat în special în ceea ce privește generația millennials a cărei putere de cumpărare este scăzută crescând micro-creditorii online precum Lexin Fintech, care oferă rate la o serie mare de produse de la telefoane mobile și laptopuri, la mâncare și cosmetică. O felie de tort poate fi cumpărată cu 0,46 yuan pe lună timp de trei ani, iar un ruj cu 1,93 yuan (trei cenți) pe lună timp doi ani. Ratele dobânzii diferă în funcție de prețul produsului și perioada de rambursare, dar multe împrumuturi sunt fără dobândă.

„Ei preferă ratele pentru că sunt interesați să încerce lucruri inovative, nu au mulți bani dar sunt foarte optimiști cu privire la viitor”, a spus Jay Xiao Wenjie, fondatorul companiei Lexin Fintech.
 

  • Poliția din Coreea de sud va urmări bicicliștii beți


Mersul pe bicicletă, un mijloc de transport din ce în ce mai popular printre cetățenii din Seul, este acum subiectul amenzilor pentru cei care au consumat alcool, conform Ministerului de Interne, scrie The Korea Times.

Ministerul a spus că noua lege privind transportul își va produce efectele de vineri și va dura șase luni.

Toți bicicliștii care vor fi prinși cu un anumit nivel de alcool în sânge vor primi o amendă de 27 de dolari pentru încălcarea regulilor de trafic. Polițiștii nu vor începe imediat să verifice bicicliștii, prima dacă vor informa publicul prin diferite mijloace. Verificările vor începe din decembrie. 

Conform unui raport al autorităților, 12% din cei care au mers pe bicicletă au consumat alcool.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
5 lucruri pe care să nu le cauți pe Google
24/12/2021 11:31

 Pe Internet poti găsi orice, de la lucruri fascinante, la retete de prăjituri si pană la sfaturi despre cum să construiesti o casă. Asadar, cand ai nevoie de o informatie, Google e cel mai la in ...

Cum putem creste si recolta rodii?
25/06/2021 17:20

Cum putem creste si recolta rodii? Rodiul, Punica Granatum, este un arbust, copac de talie mica fructiver cu frunze cazatoare care creste pana la 8 metri inaltime. El este nativ platoului Iranian, Himalaya ...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume, vândută la prețul unei garsoniere
03/03/2021 10:15

 Sticla de whisky single malt cea mai mare din lume, care conţine 105,3 litri din această băutură, s-a vandut duminică in Scoţia pentru suma de 15.000 de lire (20.000 de dolari), potrivit casei de li ...

Cum să scapi de mirosul de tutun din casă. Cele mai simple trucuri
01/03/2021 11:57

Există cateva trucuri care vă pot ajuta să scăpaţi rapid de mirosul de tutun din casă. Pune intr-un vas 250 de mililitri de apă şi cinci linguri cu oţet, după care pune vasul pe foc. După ce se i ...

9 arme devastatoare care au fost interzise în război
13/12/2019 12:13

 Acestea sunt cele mai oribile instrumente cauzatoare de moarte si suferintă, arme pe care s-ar putea să nu le mai vedem folosite in conflicte deoarece sunt interzise chiar si in caz de război. Ideea d ...

VIDEO Surpriză neplăcută pentru un cuplu din Constanța care a cumpărat un bichon. Cățelul a fost vopsit
12/12/2019 17:27

 Un cuplu din Constanta care a cumpărat un bichon maro a avut o surpriză neplăcută la prima baie. Sub dus, blana bichonului a devenit albă, ceea ce inseamnă că a fost vopsită in asa fel incat caine ...

Cele mai ciudate locuri de pe Terra: 10 regiuni cu aspect „extraterestru”
12/12/2019 11:36

 Care crezi că sunt cele mai ciudate locuri de pe planeta Pămant? Ne intrebăm cum arată corpurile cosmice indepărtate, dar insăsi planeta noastră ne oferă niste locuri atat de iesite din comun, inc ...

Diamantul blestemat. O poveste fascinantă
12/12/2019 10:26

 De secole, diamantul Hope, cea mai celebră piatră pretioasă din istorie, suscită teamă si fascinatie. Povestea lui incepe la inceputul secolului 20, cand magazinul din New York al casei de bijuterii ...

Jocul amoros periculos ce i-a înnebunit pe români! O femeie din Botoșani a ajuns la spital cu dureri cumplite. A fost operată de urgență
08/12/2019 08:00

Un nou joc amoros face victime in Romania. O femeie in varstă de 28 de ani din Botosani a ajuns la spital cu o problemă neobisnuită. Speriată, tanăra a sunat la Ambulantă, din cauza unei sangerări la ni ...

VIDEO-UBER ÎN SAT #3Chestii
03/12/2019 11:04

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei