muzeu-3 (1)

Dimensiune font:

Noaptea Muzeelor 2019. Expoziţii inedite şi muzee de nişă şi modalităţi/ Turul COMPLET al muzeelor cu un serviciu nou înfiinţat

| 15-05-2019 19:57

Noaptea Europeană a Muzeelor 2019, care se va desfăşura pe 18 mai, va fi marcată în România prin expoziţii inedite şi muzee de nişă la nivel naţional, dar şi prin prezenţa unor noi modalităţi de transport în Bucureşti.

 

 Festivalul, aflat la a 15-a ediţie, este parte a proiectului Noaptea Europeană a Muzeelor, un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. În România, evenimentul este organizat pe plan naţional, de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR).
CE MUZEE VOR FI DESCHISE
Noaptea Muzeelor 2019. Printre instituţiile din Bucureşti care s-au înscris la Noaptea Muzeelor 2019 se numără Muzeul Naţional al Ţăranului, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul "George Enescu", Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Muzeul Naţional al Pompierilor, Muzeul de Artă "Vasile Grigore", Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Căilor Ferate Române, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul de Artă Veche Apuseană "Dumitru Furnică Minovici", Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" şi Muzeul Universităţii Politehnica. Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti - Mogoşoaia va participa şi el la eveniment.

Spaţiile nou intrate în circuitul Nopţii Muzeelor 2019 sunt Muzeul de Artă Recentă (MaRe), Muzeul Recordurilor Româneşti, Muzeul Tablourilor în Mişcare (oferit de Qreator) şi Cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".

Muzeul de Artă Recentă (MaRe) va pune la dispoziţia publicului, între orele 19.00 şi 03.00, trei expoziţii şi patru evenimente speciale. Două expoziţii temporare vor fi dedicate idealului feminin potretizat de pictori români de la Nicolae Grigorescu până la Ion Grigorescu şi lucrărilor realizate de fotograful Thomas Ruff, cunoscut pentru inovaţia din domeniu. "Diversitate stilistică cu răspundere limitată", expunerea permanentă a instituţiei, se concentrează pe cei care au creat între 1965 şi 1989, după scoaterea artei româneşti de sub canon stalinist şi după Revoluţia de la 1989, când s-au schimbat concepţiile despre libertate.

Noaptea Muzeelor 2019. Evenimentele speciale vor folosi realitatea augmentativă pentru a "deschide" lucrări din muzeu, vor prezenta poezii semnate de Leonid Dimov şi desene ale lui Florin Pucă şi se vor folosi de muzică fie ca experienţă - "Scoro plays Muslimgauze", unde Scoro (Bogdan Scoromide) prezintă o selecţie de piese ale compozitorului de muzică electronică experimentală Muslimgauze (Bryn Jones) - fie ca modalitate de relaxare - "Sounds" cu DJ’s "Better than Nada" Corvin şi Călin No Clue".

Muzeul Recordurilor, care a fost recent deschis, va primi vizitatori între orele 18.00 şi 23.00. Amatorii de recoduri vor putea privi cea mai mare colecţie de fiare de călcat din lume, care are aproape 35.000 de exponate şi a fost omologată oficial de Guiness Book of Records. Cele mai vechi exponate datează de două milenii şi sunt originare din China. Expoziţia conţine numeroase obiecte, atât în formă primitivă, cât şi unele care au fost create pentru a crea cute sau pentru a funcţiona pe bază de cărbuni.

Muzeul Tablourilor în Mişcare este organizat în spaţiul Qreator. Acesta pune la dispoziţie un cadru în care, între orele 20.00 şi 02.00, o serie de opere româneşti realizate de pictori precum Ştefan Luchian, Corneliu Baba, Theodor Aman, Octav Băncilă şi Nicolae Toniza, vor prinde viaţă.

Cel mai mic muzeu mobil este o instituţie itinerantă, care va fi în faţa publicului în Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional "George Enescu", Muzeul Colecţiilor de Artă, platoul Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" şi la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Şuţu.

SERVICIU DE TRANSPORT PENTRU TURUL MUZEELOR
Noaptea Muzeelor 2019. Alte aspecte culturale inedite care vor fi prezente în Bucureşti sunt promise de Kaustik Bucureşti, Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" şi o expoziţie organizată de un partid politic. Kaustik va gădui, între orele 20.00 şi 03.00, "Concept H3-Perspective", o serie de instalaţii personalizate, tehnici noi de fabricare digitală şi instrumente computanţionale. Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" susţine, între 21.30 şi 00.30, "Istoria Dansului", un program care prezintă, din 30 în 30 de minute, demonstraţii şi sesiuni de iniţiere în tainele dansului. Expunerea non-electorală este deschisă în Bulevardul Aviatorilor Nr. 9 între 18.00 şi 24.00 şi doreşte să îi motiveze pe oameni să voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Pe plan naţional, au fost înscrise peste 100 de muzee şi entităţi culturale diverse, care provin din 36 de judeţe. Printre noile spaţii de expunere din ţară se numără Memorialul Gherla şi Memorialul Rezistenţei şi Opresiunii din Bihor, Forum-Apulum Alba Iulia, Vadon Cinegetica din Sfântu Gheorghe (Covasna), Muzeul Arcani Gorj, Galeria Alchimia din Iaşi, Atelierul Geza Vida din Baia-Mare şi Biserica Evanghelică din Sibiu.

O altă noutate a Nopţii Muzeelor 2019 în Bucureşti va fi legată de transportarea participanţilor. Cei care îşi doresc să acopere harta obiectivelor din Capitală vor putea apela la serviciul BlackCab. O cursă cu maşinile acestuia poate fi rezervată pe site-ul companiei, prin telefon sau prin intermediul aplicaţiilor mobile. Clienţii care se află la prima vizită sau sunt clienţi regulaţi pot beneficia de reduceri speciale. MEDIAFAX.RO

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
ATENȚIE, iubitori de animale: Specialiştii PETA au făcut o serie de recomandări pentru stăpânii de câini şi pisici
07/06/2020 01:22

Animalele de companie pot suferi infarct şi alte probleme de sănătate dacă nu sunt protejate corespunzător in zilele caniculare. Specialiştii PETA fac o serie de recomandări importante pentru stăpanii d ...

Care este satul din România unde se vorbește o limbă secretă?  VIDEO
06/06/2020 19:45

În Romania, există un sat unde se vorbeste o limbă secretă de 100 de ani. „Gumuteasca” sau „limba de sticlă” s-a transmis din generatie in generatie pană in ziua de astăzi. E ...

Cu cine s-a iubit Regina Maria a României chiar în Peleș: „Relația se consuma în faţa personalului palatului”
06/06/2020 19:35

Una dintre cele mai influente femei din spatiul carpato-danubiano-pontic a fost, cu sigurantă, Regina Maria a Romaniei. Pe langă faptul că era o femeie puternică si hotărată, Regina Maria a Romaniei a avu ...

Sigur NU stiai. Ce reprezinta ultima cifra din CNP-ul tau
06/06/2020 19:30

Codul numeric personal este unic si reprezinta identitatea unui cetatean roman. Dar stii ce se ascunde in spatele acelor cifrelor? Va explicam noi. Codul numeric personal sau CNP-ul este un cod numeric de 13 c ...

Cel mai TARE joc de familie în pandemie. Distracția momentului - VIDEO
06/06/2020 10:34

Dacă te-ai plictisit in casă si nu stii cum să te distrezi, a apărut un joc pentru toată familia. Regula este asa: sunt necesari doi membri ai familiei. Fiecare trebuie să aibă o foaie si un pix. Pri ...

Divorțialitatea ante și post pandemie
05/06/2020 17:39

 În urmă cu doi ani, pornind de la volumul de cercetări si eseuri sociologice ”Demografia Romaniei in perioada postbelică (1948 – 2015)” - Traian Rotariu, Luminita Dumănescu si ...

Parul poate reveni, singur, la culoarea naturala, dupa incaruntire. Iata in ce conditii
03/06/2020 11:04

 Imbatranirea nu e un proces simplu de acceptat. Iar incaruntirea este vazuta, adesea, ca un prim semn ca "zilele de glorie" ale tineretii se apropie de sfarsit. Un nou studiu arata insa ca, c ...

Tom & Jerry VIDEO
02/06/2020 21:15
VIDEO Un europarlamentar a participat la o dezbatere prin videoconferință în chiloți
02/06/2020 21:05

 Europarlamentarul irlandez Luke ”Ming” Flanagan a participat, marti, la o discutie in Comisia de Agricultură a Parlamentului European, care a avut loc prin videoconferintă, fiind imbrăcat d ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!