Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Cea mai bună!

Prajitura-Belsug-de-ciocolata

Dimensiune font:

| 15-12-2022 10:25

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și bulion. Prăjitura de post cu cremă de ciocolată este cea mai bună idee în această perioadă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Aluat:

800 g făină
250 ml apă
80 g zahăr
70 ml ulei
10 g praf de copt
1 buc esență de rom
puțină sare
3 linguri cacao
2 linguri bulion

Cremă:

1 litru apă
150 g zahăr
1 buc esență de rom
30 g cacao
100 g făină
200 g ciocolată de post
150 g margarină

Cum se prepară

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Amestecăm făina împreună cu zahărul, praful de copt, apa, esența, uleiul și sarea până obținem un aluat. Din fiecare bucată de aluat vom coace pe dosul unei tăvi câte 2 foi. Vom obține în total 6 foi. Fiecare foaie o vom coace câte 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Turnăm apa într-un vas și-l dăm pe foc. Adăugăm zahărul, esența, cacaoa și făina. Amestecăm totul foarte bine până când începe crema să se îngroașe, scrie cookpad.com. Turnăm ciocolata, amestecăm până se topește și lăsăm crema la răcit 5 minute.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Adăugăm margarina și lăsăm crema să se răcească complet. Asamblăm prăjitura. Vom folosi la bază o foaie portocalie, apoi un strat de cremă, o foaie maro, un strat de cremă, o foaie albă, cremă, foaie albă, cremă și celelalte două foi cu încă un strat de cremă între ele.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Vom lăsa prăjitura la rece timp de 5 ore, sau mai bine peste noapte. După poate fi servită. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Ciorba, cel mai căutat preparat culinar românesc
06/02/2023 13:46

Ciorbă este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria romanească. Străbunicii, bunicii si mamele noastre au gătit acest fel principal la aproape fiecare masă. Ciorba se acreste diferit in ...

VIDEO -     Prăjitură poloneză cu mere
06/02/2023 10:35

  Un desert foarte delicios, prăjitura poloneză cu mere este foarte apreciată, iar toamna este o surpriză culinară foarte apreciată. Pentru preparare, avem nevoie de urm[toarele ingrediente: Pentr ...

Chili vegan cu fasole, rețeta de aprins papilele gustative
01/02/2023 13:00

In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum ...

VIDEO - Tort de mere
31/01/2023 14:52

  200 g zahar 6 mere 5 oua separate 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt cateva nuci Reteta de tort de mere este una foarte iubita, una din ...

 VIDEO - Cum se prepară cea mai bună ciorbă de hribi
31/01/2023 13:01

  Borsul de hribi este cu adevărat o delicatesă. Hribii sunt cele mai consistente şi gustoase ciuperci sălbatice din zona de munte şi se culeg vara, fiind conservaţi prin uscare. Avem nevoie de 5 ...

Ce este și cum se prepară cafeaua Menengiç
28/01/2023 08:48

Cafeaua Menengiç, care are o aromă distinctivă, cu o aromă picantă si lemnoasă, este o băutură foarte populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate recent.   Ar trebui sa incercat ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
28/01/2023 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Efectele incredibile ale borșului de sfeclă
27/01/2023 12:06

În perioadele reci, mai ales in timpul iernii, cand alimentatia este mai săracă in vitamine si minerale, sau in perioadele de post, organismul are nevoie de sustinere si intărire. Un ajutor foarte bun ...

De unde vine tradiția fasolei cu ciolan
27/01/2023 11:45

 De cand si a devenit fasolea cu ciolan un preparat traditional la sărbătorirea Zilei Nationale a Romaniei? „Că fasole n-am avut pe aceste plaiuri stie tot omu’. Avurăm mazăre, apoi am ac ...

Foto - Salată de citrice
27/01/2023 09:30

Reteta de salata de citrice este atat racoritoare, cat si delicioasa.  Ingredientele necesare pentru doua portii de salata de citrice sunt urmatoarele: jumatate de kilogram de portocale; doua linguri de ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei