Ce facem de 1 Mai la mare? De la Grill Fest-ul primăriei la Beach Please în Costinești, maratonul nisipului sau bătrânul Sunwaves

Litoral  concediu

Dimensiune font:

| 29-04-2023 11:54

Se apropie mini-vacanța de 1 Mai și probabil nu există un mod mai bun de a cinsti munca decât printr-o pauză. Binemeritată pentru mulți dintre noi. În această situație, ce loc este mai bun decât litoralul? Da, traficul din oraș poate fi o problemă din cauza lucrărilor de infrastructură, dar marea are încă multe de oferit – nu-ți trebuie asfalt ca să te bucuri de plajă sau de evenimentele și festivalurile pe care le pune litoralul la dispoziție în acest an.


Grill Fest

 

BBQ, muzică, plajă – Unii oameni ar putea fi convinși doar de unul dintre aceste elemente, dar Grill Fest nu se mulțumește doar cu atât. Cu chefs specializați în acest tip de a găti și un repertoriu muzical care include artiști precum Smiley, Carla’s Dreams. Spike, DJ Project, Manuel Riva și AlbWho, evenimentul organizat pe plaja Reyna din Constanța în perioada 29 aprilie – 1 mai pare destul de promițător.

De altfel, și misiunea festivalului este destul de ambițioasă. Caracterizat pe site-ul evenimentului drept “Primul festival românesc dedicat culturii BBQ, asociat cu muzica live”, Grill Fest este un eveniment oarecum experimental, dar în cazul în care festivalul devine o tradiție de durată, ce-i ce-și încearcă norocul în acest se vor putea lăuda cu faptul că au fost prezenți la primul Grill Fest.

Chiar și în cel mai rău caz, totuși, puțină muzică live și un barbeque gustos nu au rănit vreodată pe cineva, dacă nu este luat în calcul pericolul mâncatului în exces.


Beach, Please

Beach, Please este un alt eveniment chiar mai ambițios, dar la drept vorbind, are și motive. Autointitulatul “cel mai mare festival dedicat culturii urbane din Europa de Est”, ținut în Costinești, aduce pe scenă unele dintre marile nume de pe scena trap și hip pop la nivel mondial.

DaBaby a scăpat ca prin urechile acului dintr-o luptă în declarații cu rapperul gay Lil Nax X, iar 6ix9ine a ieșit puțin șifonat dintr-o luptă reală în toaleta unei săli de fitness din Florida, deci acum este probabil cel mai bun pentru cei ce doresc să-i asculte live. Nu se știe când un nou scandal le va capta atenția.


Pe frontul britanic, Central Cee pare să fie pe val. Londonezul a ajuns pe culmile faimei abia în 2020, iar în 2022 a devenit primul rapper britanic care a depășit pragul de un miliard de stream-uri pe Spotify.

Pe lângă muzicienii străini, Beach, Please invită pe scenă mulți artiști români, de la nume precum Killa Fonic, Ian și Azteca la Berechet, NL Moxxie și Lil Cagula.

Singurul dezavantaj, pe lângă străzile mai puțin ideale din Costinești, este că distracția începe tocmai de joi, iar perioada de achiziționare online a biletelor se încheie tot joi. Festivalul ține până pe 30 aprilie totuși, iar cei care ratează fereastra, dar vor un weekend pe trap pot lua bilete la intrare, pe calea tradițională. Prețurile, în schimb, sunt contemporane – de la 250 de lei pentru o singură zi la 750 de lei pentru un bilet VIP valabil pe toată durata festivalului.

Sunwaves

Dacă ești printre cei mai puțin impresionați de trap, poate că Sunwaves este o alegere mai convenabilă. A 30-a ediție a festivalului de muzică electronică începe joi, 27 aprilie în Mamaia nord și nu se zgârcește deloc la timp, continuând până pe 3 mai.

Aici lista pare să includă chiar și mai mulți artiști din străinătate, cum ar fi grupul Mason Collective din Regatul unit și duo-ul italian Neverdogs, însă artiști precum Andrei Ciubuc și Nu Zău aduc un aport românesc sănătos.

Pentru pasionații de muzică tehno pe care nu-i deranjează să-și ia o zi liberă sau două după 1 mai și să mai scoată aproape 500 de lei din buzunar pentru bilete, Sunwaves este mereu disponibil.


May, be Rock

Muzica tehno și trapul, deși venite relativ recent, nu dau semne că vor pleca prea curând. Pe de altă parte, clasicii rămân mereu la modă. Deci, dacă totuși nu îți surâd genurile de muzică inventate după ce au apărut smartphone-urile, de ce să nu treci pe la May, be Rock, la White House în Costinești, o aruncătură de băț distanță de Beach, Please.

Pentru rockeri, există vești bune și vești proaste. Pe de o parte, se pot bucura de muzica care le place, oferită de trupe deja bine stabilite precum Bucovina, dar și cu niște contribuții mai proaspete de la grupuri precum Awake the Demons, tineri metaliști din Constanța. Cei care se îngrijorau că muzica rock a murit în România vor fi bucuroși să afle că unele din trupele care vor fi prezente la White House sunt atât de noi încât nici măcar nu au pagină de Wikipedia încă.

Partea proastă este că festivalul ține doar în perioada 28-30 decembrie, însă cel puțin prețurile, de sub 250 de lei, sunt mai accesibile decât la festivalurile mai mari.

Festival du Bonheur Pour les Gourmands


Acest festival se diferențiază puțin de cele menționate deja, în primul rând pentru că nu include deloc muzică, în al doilea rând pentru că este cu intrare liberă, după cum arată pagina de Facebook a evenimentului.

După cum sugerează și numele, festivalul este dedicat în totalitate mâncării, iar scopul festivalului este de a “aduce în același loc experiența street food și pe cea gourmet a restaurantelor”. Indiferent cât de apetisantă sau nu sună combinația, merită apreciat faptul că, după toate aparențele, vei găsi ceva pe gustul tău pe plaja Enigma, între camioanele de mâncare aduse de organizatori.

Dacă lipsa muzicii live este o problemă, opțiunile nu sunt prea îndepărtate – Sunwaves este la practic câțiva pași distanță, iar plajele și evenimentele din Constanța nu sunt nici ele mult prea departe.

Maratonul Nisipului

Da, poate că un maraton nu este tocmai prima idee care răsare în mintea omului care stă cu gândul la vacanță, dar până la urmă, este tot o formă de distracție în aer liber. Pe deasupra, nu ar trebui ignorate nici beneficiile pentru sănătate. Îndopatul cu barbeque și muzica la maxim sunt și ele elemente importante pentru o vacanță de succes, dar mult mai puțin sănătoase decât o fugă strașnică de câțiva kilometri.


Pentru cei care nu au stare nici măcar în vacanță, activitățile încep sâmbătă dimineața la Zoom Beach, încă de la ora 7:00, iar startul propriu-zis al maratonului este la ora 10:00. Atunci vor începe participanții la categoriile maraton, semimaraton, cross 10 km și cursa populară 5 km.

La ora 11:00 încep fuga participanții la Family Run, iar la 12 Campionii Școlii, o dovadă că un asemenea eveniment este într-adevăr distractiv pentru toată familia.

Pentru cei hămesiți de sesiunea de alergat, amintim că Grill Fest, ținut pe Reyna Beach, începe tot sâmbătă.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
bancul zilei

05:46

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cât timp se păstrează, de fapt, lumânarea din noaptea de Înviere
05/05/2024 11:33

Lumanarea cu care crestinii ortodocsi duc acasă Lumina Sfantă luată de la slujba de Înviere joacă un rol crucial in datinile religioase legate de acest eveniment. Ceea ce nu stiu multi credinciosi est ...

Aeroportul Internațional Dubai se mută în deșert
29/04/2024 14:45

Aeroportul International Dubai, cel mai aglomerat din lume pentru călătorii internationale, isi va muta operatiunile pe cel de-al doilea aerodrom extins al orasului-stat, in desertul său sudic, „in urm ...

În zbor alături de noblețea înălțimilor. Secretul vânătorii cu șoimi
24/04/2024 12:27

  În adancurile istoriei, undeva in stepele Asiei Centrale si in regiunile muntoase ale Mongoliei, a inceput o relatie sacră intre om si soim. Un parteneriat ce depăseste granitele timpului si spa ...

România participă, în premieră, la Târgul de Turism din Kazahstan
24/04/2024 11:53

Ţara noastră participă, incepand cu 24 aprilie, pentru prima oară, la Targul de Turism din Kazahstan, fiind prezentate destinaţii precum Constanţa - Mamaia, Eforie, Borşa - Maramureş, a anunţat secreta ...

Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice are loc în Archaia Olympia
16/04/2024 11:41

Ceremonia de Aprindere a Flăcării Olimpice va avea loc in Archaia Olympia, sanctuarul in care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, se va ridica un nou pod intre Jocurile Ant ...

Pensiuni și hoteluri închise de ISU Braşov, din cauza neregulilor legate de prevenirea incendiilor
11/04/2024 14:38

Sapte unităţi de cazare din municipiul Braşov şi staţiunile Predeal, Bran şi Raşnov au fost inchise de pompieri in urma controalelor desfăşurate in primele trei luni ale anului, a anunţat, joi, şeful ...

Fără plaje private în Grecia: Amenzi de până la 60.000 de euro pentru încălcări ale accesului
11/04/2024 11:20

În incercarea de a respecta principiul accesului liber la plaje, autoritătile grecesti au implementat reglementări stricte, avertizand cu amenzi mari pentru cei care incalcă legea. Măsura vine după c ...

Lista tuturor țărilor unde va trebui să plătești taxe turistice în 2024 / Care este statul european cu cea mai ridicată taxă pentru călători
06/04/2024 12:07

De la Algarve la Barcelona, se introduc taxe pentru a incerca să combată turismul excesiv. Supraturismul ar fi putut fi cuvantul anului 2023 in industria turismului. Vestile despre impactul negativ al prea ...

Arde Delta Văcărești! Deja un hectar de vegetație a fost distrus
20/03/2024 17:35

Pompierii au localizat incendiul din Delta Văcăreşti, care a afectat o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi, anunţă Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Il ...

Revoluția digitală în turism
18/03/2024 10:45

Tehnologia a avut un impact profund asupra industriei turismului, schimband fundamental modul in care călătorim, descoperim noi destinatii si ne bucurăm de experientele de călătorie. În acest reporta ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei