ERR(8): Notice: Undefined variable: content
Marturii ale romanilor despre experienta vacantei in Grecia: drumul, costurile, starea statiunilor

avion   Airbus-319-cockpit

Dimensiune font:

Marturii ale romanilor despre experienta vacantei in Grecia: drumul, costurile, starea statiunilor

| 05-07-2020 11:23

 Forumurile romanilor care au plecat in vacanta in Grecia sunt pline de marturii ale turistilor despre drumul parcurs din Romania, taxele platite, timpul petrecut la punctele de frontiera, dar si despre cum arata zonele in care sunt cazati,comparativ cu anii precedenti, inainte de pandemia provocata de noul coronavirus.

Dezbaterile pe aceste forumuri sunt cu atat mai intense cu cat, in ultimele zile, s-au format cozi intinse pe kilometri la punctul de frontiera dintre Bulgaria si Republica Elena (Kulata - Promachonas), datele de sambata, 4 iulie, transmise de autoritati aratand ca randul de masini se intindea pe trei kilometri, iar timpul de asteptare depasea trei ore.

Atat autoritatile din Grecia, cat si cele din Romania au anuntat ca fac demersuri pentru ca situatia sa fie reglementata, astfel incat turistii sa poata ajunge in timp mai scurt si in siguranta la destinatie.

Au cerut doar buletinul si talonul. Fara intrebari"

Pe "Forum Grecia", un grup facut pe Facebook, romanii povestesc detalii despre experienta drumului si a vacantei in Grecia.

In cursul zilei de sambata, Octavian D., unul dintre turistii romani ajunsi in Lefkada, a dat detalii atat referitoare la timpul petrecut pe drum, ce taxe a avut de platit, dar si cum s-a desfasurat controlul la punctele de frontiera:

"Am ajuns ieri la 11:30 in Lefkada, dupa aproape 15 ore cu tot cu opriri (30 min in Bulgaria si vreo 45 min in Grecia). Am plecat din Bucuresti la 21 si am ajuns la Ruse la 22 (taxa pod 14 RON) si am trecut in 30 de minute (au cerut doar buletinele si talonul masinii). Am alimentat la iesirea din Bulgaria, cu 2.19 leva motorina premium la Shell (coada mare), la Kulata am ajuns la 5:17 si am trecut la 6:11 (au cerut doar buletinele, fara QR, fara talon, fara intrebari, fara testare. Patru masini au fost oprite pentru testare, doua de Bucuresti si doua de Serbia). Taxe pana in Lefkada - 2 euro - 1.2 euro - 0.5 euro - 3 euro - 3 euro - 4 euro. Am ajuns la Lefkada la 11:30, destul de gol, vreme buna".

"E sinistru, gol si apasator"

Un alt comentator de pe acelasi forum, Costache R., scria, in 1 iulie, despre experienta in Zakynthos, loc pe care acum, in timpul pandemiei, il gaseste "sinistru, gol si apasator", comparativ cu anii precedenti.

"Dupa lungi asteptari si o mare incertitudine, astazi am ajuns in Zakynthos, cum eram obisnuiti din 2015, cand am mai fost in Zakynthos si multe alte vacante in Grecia, chiar si de doua, trei ori pe sezon, ne asteptam sa gasim acelasi statiune animata, putin afectata de pandemie, dar ceva cat de cat asemanator.

Vreau sa va spun ca este sinistru, este apasator, nimic nu mai este la fel. Statiunea este GOALA, magazine parasite, terase abandonate, restaurante inchise, fara nici un semn optimist ca vor deschide curand, noi suntem SINGURI in tot hotelul, un hotel mare, din Laganas. Astazi la cina, am fost SINGURI la masa fratilor! Singuri, din pacate."

"Am trecut vama in numai trei minute"

In 3 iulie, Anca P., turista din Romania care a plecat in vacanta in Thassos, spunea ca "in drum spre Thassos, la Vama Kulata, am trecut vama numai in 10 minute, fara controlul formularului si fara test Covid. Asadar, veniti cu inima deschisa in vacanta".

In 2 iulie, Mirabela H., povestea pe acelasi "Forum Grecia": "Pentru ca am vazut postari despre cat de lunga este coada la iesirea din Grecia pe la Vama Kulata, m-am gandit ca ar fi utila postarea mea mai ales pentru persoanele care se intorc din Grecia si care locuiesc in vestul tarii. Se poate iesi din Grecia pe traseul Macedonia - Serbia. Am sunat dimineata inainte sa pornim spre casa la consulatul Romaniei in Grecia. De acolo ni s-a comunicat ca se poate tranzita Macedonia si Serbia la intoarcerea in tara. Am iesit din Grecia dimineata la ora 9, pe la Evzoni.

La intrare in Macedonia nu ni s-a cerut sa completam declaratii sau altceva. Verificat buletine /Pasapoarte si atat. La ora 10.30 am intrat in Serbia. La fel, verificat doar buletine/pasapoarte si atat. La 16.50 am intrat in Romania, pe la Moravita. Am fost intrebati doar de unde venim si ni s-au cerut acte doveditoare (chitanta de la cazare din Grecia). Ni s-a verificat temperatura si cam atat. NU trebuie stat in carantina sau izolare pentru ca am tranzitat Serbia si Macedonia. Prin toate vamile prin care am trecut era gol, la fel si autostrazile".

Experienta cu avionul

Sambata, 4 iulie, Cristina M. povestea pe acelasi forum: "Tocmai ne-am intors din una din cele mai frumoase si relaxante vacante - insula Milos. Noi am ales calea aerului. Zbor Otopeni - Atena (Aegean) - Milos (Olympics) si retur, 25 iun - 4 iul. Totul a decurs ca de obicei, cu unele mici-mari diferente. Puncte negative: corturile prost semnalizare din fata aeroportului Otopeni, unele magazine si restaurante inchise in ambele aeroporturi, purtatul mastii; punct (major!!!) pozitiv: lipsa aglomeratiei. A, plus gradul de curatenie mult imbunatatit; nu speram sa mai vad budele din Otopeni cat de cat.

Am primit gustari pe toate cele 4 zboruri, preambalate in pungi de hartie. Am completat declaratii pe segmentul Otopeni - Atena, atat la dus (au fost colectate de personalul aeronavei), cat si la intors (le-am prezentat reprezentantelor DSP, care le-au vizat, apoi ofiterului de la controlul pasapoartelor).

Am avut noroc de timpi de asteptare chiar mai mici decat in epoca pre-covid. Poate am avut noi noroc. Totusi, cred ca acolo unde se poate, e de luat in calcul avionul in detrimentul deplasarii cu auto propriu/autocar".

Precizarile facute de MAE

MAE a precizat, sambata, 4 iulie, referitor la situatia de la punctul de frontiera dintre Bulgaria si Republica Elena (Kulata - Promachonas), ca in timpul zilei coada de masini avea 3 kilometri, timpul de asteptare era de 3 ore si ca pe parcursul zilei reprezentanti diplomatici romani au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii si a femeilor insarcinate sau a altor cazuri speciale.

"Potrivit informatiilor comunicate de reprezentantii Ambasadei Romaniei la Sofia, precum si ai oficiului consular de la Salonic aflati la fata locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflata in asteptare pentru accesul in punctul de frontiera se intinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de asteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operationale doua benzi pentru autoturismele inmatriculate in statele membre UE si o banda pentru autoturisme din state non-UE", a precizat MAE.

Conform ministerului, reprezentantii diplomatici ai Romaniei au fost prezenti pe parcursul intregii zile la fata locului si au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii si a femeilor insarcinate sau a altor cazuri speciale.

Totodata, pentru a evita timpi suplimentari de asteptare la frontiera, Ministerul Afacerilor Externe subliniaza ca este important ca cetatenii romani sa completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel putin 48 de ore anterior deplasarii si sa obtina in timp util codul de confirmare a inregistrarii, care va trebui prezentat la frontiera.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena 00302106774035 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena 00306978996222 si al Consulatului General al Romaniei de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Booking.com anunță disponibilizări din cauza pandemiei / Până la un sfert din angajați ar putea fi concediați
04/08/2020 20:29

Platforma online de rezervări turistice Booking.com a anunţat, marţi, că ar putea reduce numărul angajaţilor cu 25%, in contextul efectelor crizei pandemiei, informează cotidianul francez Le Monde. Comp ...

10 destinații turistice bizare din jurul lumii
30/07/2020 09:22

 Te-ai plictisit de atractii turistice clasice, recomandate in majoritatea ghidurilor de călătorie? Vrei să vezi ceva iesit din comun si să vizitezi locuri de care putini au aflat? Iată zece locuri ...

Reguli ca să nu te îmbolnăvești de COVID-19 când stai la hotel
21/07/2020 17:44

În ciuda pandemiei de coronavirus, multe persoane continuă să călătorească si să plece in vacantă. Dacă te numeri printre ele si ai decis să-ti faci concediul departe de casă, trebuie să respe ...

Vacanta in vremea coronavirusului. Noile reguli pentru turistii care merg pe litoral sau la munte
11/07/2020 18:49

 Numarul cazurilor noi de imbolnaviri cu COVID-19 a crescut de la o zi la alta, iar autoritatile fac apel la oameni sa respecte regulile de igiena si distantarea sociala, inclusiv atunci cand merg in vacan ...

Accidente nautice  VIDEO
02/06/2020 21:12
Insula Miliardarilor – cea mai scumpă adresă de pe Pământ
27/04/2020 10:33

   Insula Fisher sau Insula Pescarilor, situată in apropiere de Miami Beach, SUA, este renumită pentru locuitorii săi instăriti, accesul privilegiat si privelistile pitoresti. Istoria insulei ...

Cele mai sigure destinaţii de călătorie în 2020
25/11/2019 13:48

    Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Luxemburg, Elveţia şi Slovenia sunt cele mai sigure locuri pentru călătorii in 2020, potrivit unei hărţi a riscurilor, aflată la a 11-a ...

VIDEO   Lucruri mai puțin știute despre Cișmigiu
24/11/2019 09:27

 Cel mai vechi parc din Bucuresti are o poveste care a inceput acum 200 de ani. Grădina a apărut după decizia marelui cismigiu de a construi o ”cismea pentru norod”, pentru că, la acea vrem ...

Încă o capitală europeană s-a săturat de turiști. Rezidenții părăsesc orașul, prețul locuințelor a explodat
15/11/2019 22:44

  Praga Într-un moment in care cehii se pregătesc să aniverseze 30 de ani de la Revoluţia de Catifea, care a pus capăt comunismului şi a declanşat o explozie a turismului şi a veniturilo ...

Caz halucinant: Un bărbat i-a turnat soției acid sulfuric în ochi, iar apoi a obligat-o să intrețină relații sexuale cu fiul ei
08/11/2019 06:08

Un bărbat de 72 de ani din Arizona riscă să-si petreacă toată viata in inchisoare, după ce i-a turnat acid de baterie in ochi sotiei sale, inainte de a o obliga să intretină relatii sexuale cu fiul ei d ...

%BANNER_M_49%

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

%BANNER_D_49%

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!