Cum să mănânci avocado? 8 reţete pe care nu le ştiai

4.58-culturadeavocado@poise-1.0-720x668

Dimensiune font:

| 24-01-2023 14:44

Cu o textură cremoasă, aromă delicată de nuci şi o bogăţie de nutrienţi, avocado este un fruct pe care îl putem prepara în foarte multe feluri. Descoperă câteva reţete ingenioase!

Avocado are un conţinut ridicat de proteine, enzime, vitaminele A, E, K şi C, potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier şi acizi graşi omega-3. Mai mult decât atât, avocado se poate prepara în foarte multe feluri, de la mâncăruri sărate până la deserturi sofisticate.

Iată câteva reţete pe care nu-ţi imaginai ca le poţi face cu avocado:


1. Negresă

Ingrediente

Pentru prăjitură

  • 2 bucăţi de avocado, pisate cu furculiţa
  • 230 de grame de ciocolată neagră, topită
  • 1 ceaşcă cu zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 3/4 cană cu făină
  • 1/4 cană cu pudră de cacao
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 100 grame de ciocolată neagră, mărunţită.


Pentru glazură:

  • 1 avocado bine copt
  • 2 căni şi jumătate de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat.


Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Într-un bol se amestecă avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, ouăle, vanilia şi se încorporează bine. Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecându-se doar cât să se omogenizeze puţin.
Se adaugă uleiul vegetal, bucăţile de ciocolată şi se toarnă în tava de copt tapetată cu ulei/făină sau foaie de copt.
Se lasă aproximativ 30 de minute la cuptor, după care se lasă la răcit.
Pentru a prepara glazura trebuie să amesteci cu mixerul avocado până când capătă o consistenţă cremoasă. Apoi pune mixerul pe viteza cea mai mică şi adaugă uleiul şi apoi câte puţin din zahărul pudră.

 

2. Budincă

Ingrediente

  • 2 bucăţi de avocado copt, puţin moale
  • 3-4 linguri de pudră de cacao
  • 3 linguri de miere de albine sau câteva curmale înmuiate câteva minute în apă
  • 1 lingură unt de arahide/migdale (opţional).


Mod de preparare
1. Cumpără avocado bine copt şi moale sau lasă-l la copt câteva zile învelit în hârtie şi la întuneric.
2. Amestecă miezul de avocado cu celelalte ingrediente într-un robot de bucătărie sau blender până devin cremoase. Adaugă puţină apă sau lapte vegetal dacă vrei o budincă mai moale.
3. Se toarnă în cupe şi se lasă puţin la frigider.
 

 

3.Avocado prăjit

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 1/2 cană făină
  • 1 ou
  • 3/4 cană cu pesmet
  • puţin unt topit
  • usturoi pudră
  • ceapă pudră
  • boia iute
  • sare
  • piper.


Avocado se taie felii.
Pune înr-un bol făina amestecată cu sare şi piper, în alt bol oul bătut şi în al treilea bol untul topit amestecat cu pesmet, pudră de usturoi/ceapă, sare, piper şi boia.
Fiecare felie de avocado se trece prin făină, apoi ou, apoi permet.
Se aşază într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se lasă la cuptor 15-20 de minute.
 

 

4. Ochiuri în avocado

Ingrediente

  • avocado, tăiat în jumătate
  • ou
  • sare
  • piper.


Oul se sparge şi se aşază în scobitura lăsată de sâmburele de avocado.
Se lasă sub capac într-o tigaie în care se pune foarte puţină apă sau se pune la cuptor câteva minute.
 

 

5.Tartă cu ciocolată


Pentru blat ai nevoie de:

  • 1 cană de nuci/migdale/seminţe de floarea soarelui crude;
  • pudră de cacao;
  • puţină sare;
  • 1 cană curmale.


Pentru cremă ai nevoie de:

  • 1/2 cană curmale sau miere de albine;
  • 1 avocado copt sau o banană;
  • pudră de cacao, după gust.


1.Mixează nucile, cacaua şi sarea în robotul de bucătărie.

După ce ai obţinut făina din nuci adaugă curmalele şi mixează compoziţia cu robotul;
2. Pune crusta într-un inel culinar aşezat pe o farfurie, preseaz-o;
3. Mixează ingredientele pentru cremă şi toarn-o peste blat;
4. Ornează mini-tortul cu felii de căpşuni, zmeură sau orice alt fruct de sezon. Sau le poţi aşeza în strat generos între blat şi cremă.

 

 

6. Îngheţată

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 2 ceşti cu iaurt grecesc
  • 1/2 cană cu lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • puţină sare de mare
  • miere de albine sau zahăr, după gust.


Se amestecă în blender toate ingredientele, se toarnă într-o caserolă şi se pune la congelator.
Ca să fie cremoasă, îngheţata trebuie amestecată din jumătate în jumătate de oră câte puţin.
 

 

7. "Maioneză"

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt;
  • 1/4 linguriţă cu fulgi de drojdie inactivă (pentru a-i conferi sosului o uşoară aromă de brânză);
  • 1 linguriţă pastă de susan;
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin;
  • puţină sare;
  • 1/4 linguriţă pudră de curry;
  • zeamă de lămâie sau oţet de mere, după gust;
  • 1 căţel de usturoi (opţional);
  • muştar (opţional).


Pisează bine avocado şi amestecă-l cu restul ingredientelor amestecând până devine cremos. Poţi să foloseşti şi un blender dacă prepari cantităţi mai mari de sos. Este un dressing perfect pentru salate sau pentru paste.

 

 

8. Supă

Ingrediente

  • 4 roşii mari;
  • 1 avocado potrivit;
  • 1-2 căţei de usturoi;
  • sare de mare;
  • piper negru;
  • 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece (opţional);
  • frunze proaspete de busuioc;
  • zeamă de lămâie, după gust;
  • parmezan ras (opţional).


Se amestecă toate ingredientele în blender până obţii o consistenţă cremoasă. Se ornează cu parmezan, busuioc şi puţin ulei de măsline.

 

 Sursa: eva.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Chili vegan cu fasole, rețeta de aprins papilele gustative
01/02/2023 13:00

In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum ...

VIDEO - Tort de mere
31/01/2023 14:52

  200 g zahar 6 mere 5 oua separate 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt cateva nuci Reteta de tort de mere este una foarte iubita, una din ...

 VIDEO - Cum se prepară cea mai bună ciorbă de hribi
31/01/2023 13:01

  Borsul de hribi este cu adevărat o delicatesă. Hribii sunt cele mai consistente şi gustoase ciuperci sălbatice din zona de munte şi se culeg vara, fiind conservaţi prin uscare. Avem nevoie de 5 ...

Ce este și cum se prepară cafeaua Menengiç
28/01/2023 08:48

Cafeaua Menengiç, care are o aromă distinctivă, cu o aromă picantă si lemnoasă, este o băutură foarte populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate recent.   Ar trebui sa incercat ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
28/01/2023 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Efectele incredibile ale borșului de sfeclă
27/01/2023 12:06

În perioadele reci, mai ales in timpul iernii, cand alimentatia este mai săracă in vitamine si minerale, sau in perioadele de post, organismul are nevoie de sustinere si intărire. Un ajutor foarte bun ...

De unde vine tradiția fasolei cu ciolan
27/01/2023 11:45

 De cand si a devenit fasolea cu ciolan un preparat traditional la sărbătorirea Zilei Nationale a Romaniei? „Că fasole n-am avut pe aceste plaiuri stie tot omu’. Avurăm mazăre, apoi am ac ...

Foto - Salată de citrice
27/01/2023 09:30

Reteta de salata de citrice este atat racoritoare, cat si delicioasa.  Ingredientele necesare pentru doua portii de salata de citrice sunt urmatoarele: jumatate de kilogram de portocale; doua linguri de ...

VIDEO - Începe ziua cu un smoothie energizant
26/01/2023 09:15

  Începe ziua cu un smoothie energizant si plin de vitamine. Avem nevoie de ingrediente    • 125 g iaurt grecesc    • 1 banana    • 1 ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
25/01/2023 15:05

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei