Mănânci roșii cu brânză? Sigur te îngrași!

213123321_23831900

Dimensiune font:

| 03-07-2022 14:45


Specialistul în nutriție Cristian Mărgărit a vorbit astăzi, la Super Neatza cu Răzvan și Dani, despre cât de sănătoasă este combinația de brânză cu roșii, preferată de români. Acesta a explicat că este recomandat să facem această combinație de alimente doar ocazional. O idee excelentă ar fi să punem pe lângă brânză și roșii și alte ingrediente cum ar fi rucola, măsline sau plante aromatice. Acestea sunt bune pentru că au magneziu. Totuși, la brânză trebuie să avem foarte mare grijă dacă nu vrem să ne îngrășăm.

"Vorbim despre combinația românească tradițională fatală - roșii cu brânză sau brânză cu roșii. Este fatală pentru că multă lume mănâncă prea mult. Multă lume nu știe că brânza are calciu, într-adevăr, dar e prea mult calciu pentru adulți. E un aliment care vine din lapte, e un aliment pentru creștere, noi nu prea mai avem nevoie să creștem, din contră, încercăm să ne menținem silueta și atunci o cantitate mare de brânză nu ne face bine. Brânza e bună pentru copii, pentru sportivi, pentru cei care vor să se îngrașe. Laptele este un aliment de creștere natural. Problema este în excesul de calciu din brânză. Unde credeți că se depune acel exces de calciu? Și pe oase, dar din păcate și pe vasele de sânge, deci sunt probleme foarte mari cu excesele de calciu și atunci încerc să compensez cu verdețurile care au magneziu", a explicat Cristian Mărgărit, specialist în nutriție. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Motive pentru a mânca sănătos cu carne
11/08/2022 09:50

 Consumul de carne si de derivate ale acesteia nu este doar plăcut, ci este si o sursă importantă de proteine, care furnizează, de asemenea, vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a org ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
10/08/2022 12:11

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Beneficiile orezului negru. Face minuni în bucătărie!
10/08/2022 08:30

Orezul negru (numit si orez violet) este un tip de orez cu straturi exterioare pigmentate diferit.   Original din China, orezul negru este un orez cu bob intreg cu o culoare naturala inconfundabila de ne ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
10/08/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Mituri adevaruri sau povesti despre branza de oaie
09/08/2022 13:30

Branza de oaie, este unul dintre cele mai populare produse de pe piată. Mare atentie, insă, de unde cumpărati branza de oaie. Branza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice si cheag natura ...

Supă de dovlecei a la grec
09/08/2022 11:09

Supă de dovlecei a la grec este o mancare usoară si delicioasă, care se poate consuma atat caldă, cat si rece. Ingrediente: un dovlecel, o ceapă medie, un ardei gras alb, 2 morcovi, o rădăcină d ...

Care sunt cele mai bune alimente fermentate
08/08/2022 16:57

Cantitatea optimă de alimente fermentate nu a fost incă determinată. Dar se pare că includerea unuia sau mai multor alimente fermentate in masa de zi cu zi este bună pentru sănătatea intestinală. Iat ...

Zacuscă de dovlecei
08/08/2022 16:53

Delicioasă si usor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună in orice anitomp. Ingrediente zacusca de dovlecei: 3 kg dovlecei 1 kg ardei capia 1 kg ceapa 1 kg rosii 1/2 kg morcov 100 ml ulei ...

Diferența dintre înghețată și sorbet
08/08/2022 16:15

Sorbetul este desertul perfect pentru vară: e extrem de aromat, răcoritor si are zero grăsimi! Este o alternativă ideală pentru inghetată, mai ales pentru cei care isi doresc o alimentatie mai sănătoas ...

Ce sunt maritozzi și când se consumă
08/08/2022 12:46

Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obice ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei