Fost parlamentar, caut job lejer şi bine plătit

default

Dimensiune font:

| 05-06-2013 06:11

* după alegerile din 2012, pe piaţa muncii a apărut un nou val de şomeri: foştii parlamentari * la Iaşi, patru foşti deputaţi au pierdut competiţia pentru un nou mandat, iar acum îşi caută de lucru, dar şi un alt partid care să-i propulseze din nou la putere * unii s-au întors la vechile meserii, pe care le-au neglijat în timpul mandatului, în timp ce alţii au rămas pe tuşă * cum mediul privat nu se compară cu cel de stat, o parte din foţii demnitari ar da orice pentru o funcţie călduţă în aparatul bugetar

Scrutinul din decembrie 2012 a fost generos cu majoritatea candidaţilor pentru Parlamentul României, numărul aleşilor crescând considerabil. Cu toate acestea, au fost şi ghinionişti, foşti deputaţi sau senatori care nu au reuşit să câştige un nou mandat. Pierderea competiţiei i-a adus pe mulţi dintre ei în faţa unei provocări mai puţin plăcute, aceea de a găsi un nou loc de muncă. Sarcina a fost uşoară pentru cei care aveau o meserie de bază la intrarea în Parlament, însă este mai greu pentru cei care au transformat mandatul de parlamentar în singurul lor job.
La Iaşi, patu foşti deputaţi nu au mai ajuns în Parlament, fie pentru că au candidat de partea pierzătorilor şi nu au avut şanse la redistribuire, fie pentru că au pierdut cu mult înainte de alegeri, la masa negocierilor politice. Cele mai multe eşecuri s-au înregistrat în tabăra PDL, unde trei foşti deputaţi nu au prins un nou mandat, Cristina Dobre, Marius Spînu şi Nicuşor Păduraru. Dezertarea din PSD a fost fatală pentru fostul deputat Luminiţa Iordache, care, deşi a trecut în tabăra UNPR, nu a fost inclusă pe lista candidaţilor USL la alegerile din 2012.


Iordache s-a evaporat de pe scena politică
Dezertarea din PSD nu a fost de bun augur pentru fostul deputat Luminiţa Iordache,care nu a mai prins un nou mandat, deşi era poziţionată în tabăra câştigătoare. Cu două mandate de consilier judeţean, Iordache a reuşit, la alegerile din 2008, să învingă un politician cu experienţă, pe liberalul Traian Dobre. Pe colegiul 1 Răducăneni, reprezentând alianţa PSD+PC, Iordache a reuşit să obţină cu doar trei procente mai mult decât liberalul Traian Dobre. După doi ani în Parlament, Iordache i-a părăsit pe social-democraţi, aderând la UNPR, gruparea înfiinţată de generalul Gabriel Oprea. Dezertarea din PSD nu a fost trecută cu vederea de liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita. Urmările s-au văzut la întocmirea listei de candidaţi pentru alegerile din decembrie 2012, de unde Iordache a fost exclusă, în ciuda protocolului la nivel naţional dintre PSD şi UNPR care prevedea noi candidaturi pentru toţi parlamentarii în funcţie ai celor două formaţiuni politice. La Iaşi, din partea UNPR a candidat doar Gheorghe Emacu, câştigător al unui mandat de deputat pe colegiul 8 Păcurari-Copou.
Deşi Iordache şi-a păstrat funcţia de vicepreşedinte UNPR la nivel naţional, a dispărut total de pe scena politică ieşeană, conducerea filialei judeţene a UNPR fiind preluată de către deputatul Emacu. Surse politice susţine că Iordache îşi caută cu insistenţă un post călduţ în sistemul de stat, însă încercările sale au rămas fără succes. Aceleaşi surse susţin că singura afacere a fostului deputat este un bar situat pe bulevardul Ştefan cel Mare. Iordache nu a putut fi contactată pentru a-şi prezenta punctul de vedere.


Păduraru ţine la secret noul loc de muncă
Fost prefect al Iaşi şi fost deputat PDL de Nicolina, Nicuşor Păduraru a picat de sus după rezultatul alegerilor din 2012. După înfrângeri repetate, atât la alegerile locale unde a obţinut doar 10 procente la Primăria Iaşi, cât şi după cele generale, unde a obţinut 15%, Păduraru a fost nevoit să-şi caute un nou job. Mai mult, fostul deputat a demisionat şi din PDL, iar în prezent este în căutarea unui nou partid, deşi a schimbat deja două (n.r.- PNL şi PDL). Fostul deputat PDL Nicuşor Păduraru susţine că s-a întors în mediul privat, refuzând să specifice la ce societate lucrează. Surse politice susţin că Păduraru este angajat la societatea Sedcom Libris S.A., condusă de Radu Petru, un apropiat al omului de afaceri Iulian Dascălu. „M-am întors în mediul privat. În perioada cât am ocupat funcţii publice sau alese am oprit activitatea firmelor pe cale le coordonam. Inevitabil s-au dus în jos, însă mi s-a părut moral să nu am niciun contract cu statul. Acum lucrez la o firmă privată dar şi pentru propria societate”, a declarat Păduraru.


Spînu şi Dobre au revenit „în branşă”
O ieşire mai lină din Parlament au avut foştii deputaţi Cristina Dobre şi Marius Spînu, care s-au întors la profesiile de bază. Spînu a revenit la catedră, în calitate de lector universitar doctor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „A. I. Cuza”. El predă studenţilor materii conexe matematicii. „Faţă de perioada cât am fost deputat pot spune că este mult mai frumos, mai linişte. Fac exact ceea ce-mi place şi ceea ce nu m-a trădat. În cei patru ani de mandat, activitatea didactică a avut de suferit, am renunţat la mare parte din cursuri şi la activitatea de cercetare. Acum le-am reluat şi mă pot ocupa şi de redactat cărţi şi articole”, a spus Spînu. Fostul deputat PDL consideră că parlamentarii fără o meserie de bază nu ar avea ce căuta în legislativul naţional. „În primul rând trebuie să-ţi construieşti o carieră profesională, pentru a nu depinde de jobul de parlamentar sau de funcţiile administrative sau politice oferite de partidul din care faci parte. Dacă depinzi de ele nu vei avea niciodată un cuvânt de spus. Mai există şi categoria parlamentarilor cu diferite afaceri, car văd intrarea în Parlament ca şi cum l-ar fi prins pe D-zeu de un picior. Şi speră că aşa vor da marea lovitură”, a completat Spînu.
Medic de profesie, fostul deputat de CUG Cristina Dobre a revenit la meseria de bază. Dobre este medic generalist, specializat în medicina muncii. Paradoxal este că fostul deputat Dobre a pierdut alegerile din 2012, deşi a obţinut cu peste 1.200 de voturi mai mult decât în 2008. Atunci, Dobre a câştigat mandatul în Camera Deputaţilor la etapa redistribuirii naţionale, cu doar 1.900 de voturi.
Şi fostul deputat de CUG consideră că parlamentarii ar trebui să-şi construiască singuri o carieră şi apoi să intre în Parlament, unde ar trebui să muncească pentru alegători. „Nu cred în oamenii care nu au făcut nimic pentru ei, dar spun că pot face ceva pentru ceilalţi. Pe perioada mandatului în Camera Deputaţilor am fost nevoită să-mi întrerup activitatea medicală, pentru că nu susţin că poţi face doua lucruri în acelaşi timp şi bine”, a declarat Dobre. (Adina Zancu)

„M-am întors în mediul privat”- Nicuşor Păduraru, fost deputat PDL

„Sunt deputaţi şi senatori care consideră că odată cu intrarea în Parlament au dat o lovitură pentru propriile afaceri”- Marius Spînu, fost deputat PDL

Cine mai rămâne în PDL?
Odată cu pierderea mandatului de parlamentar, foştii deputaţi PDL şi-au pierdut şi dragostea faţă de partid. Astfel, Nicuşor Păduraru a demisionat recent din rândul democrat-liberalilor, acuzând noua conducere că a „fesenizat” partidul. „Îmi e lehamite de penibilul din PDL, consolidat prin tot felul de reacţii şi atitudini interne şi o prestaţie de toată jalea în ceea ce priveşte opoziţia la guvernarea USL. Ieşirile valorilor de dreapta ating un grotesc inimaginabil, nu aceasta e dreapta politica pe care o doresc, PDL îmi pare un fel de extenso fesenist aruncat peste timp cu falsă sau de conjunctură emblemă PPE”, declara recent Păduraru.
Şi fostul deputat PDL Marius Spînu, un fost purtător de cuvânt al democrat-liberalilor, stă cu demisia pe masă. Spînu a declarat că este atras de principiile Fundaţiei Mişcarea Populară, iniţiată de Traian Băsescu, şi prevede, cât de curând, o despărţire de PDL. „Nu-mi place ceea ce se întâmplă în momentul de faţă cu PDL, inclusiv la nivelul organizaţiei de la Iaşi În curând voi părăsi partidul, dar nu am de gând să lansez atacuri la adresa colegilor. Va fi o despărţire amiabilă de PDL”, a declarat ieri Spînu.
Singurul fost deputat care rămâne fidel PDL este Cristina Dobre. Mai mult acesta a devenit şi vicepreşedinte PDL, după alegerile din primăvară, unde a obţinut mai multe voturi decât secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur.

Nicuşor Păduraru
alegeri 2008: candidat PDL - 41,70 % (7.305 voturi)
alegeri 2012: candidat ARD – 15,47% (3.055 voturi)
Cristina Dobre
alegeri 2008: candidat PDL -13,54% (1.952 voturi)
alegeri 2012: candidat ARD – 18,06% (3.230 voturi)
Marius Spînu
alegeri 2008: candidat PDL – 40,85% (7.233 voturi)
alegeri 2012: candidat ARD – 17,47% (3.512 voturi)
Luminiţa Iordache
alegeri 2008: candidat PSD+PC – 32.62% (5.421 voturi)
în 2012 nu a candidat

 

 

Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Comentarii

dobre

Jul 17, 2013

sa va duceti drakului toti pdl-istii.

zakyntos

Jun 05, 2013

ce averi si ce proprietati are curvoaica asta de ior lum ...... aici e mana lui emacu so discrediteze mari curve mai sunt s inpolitica da de dobre cu bmw? da de spanu cu examene pe bani? da de padurarau care e director la sedcomlibris? au furat ei destul nu va faceti griji

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37

BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
 Aproape 1,4 milioane de copii din România rabdă de foame
02/11/2020 12:10

  Potrivit unui comunicat transmis luni de SOS Satele Copiilor din Romania a lansat o campanie de strangere de fonduri, „Ajută copiii cei mai afectaţi de pandemie”, pentru a atrage atenţia ...

 VIDEO - 5 ani de la tragedia Colectiv
29/10/2020 15:06

  30 octombrie 2015, Romania avea să trăiască cea mai mare tragedie din istoria postdecembristă- Incendiul din clubul Colectiv. Ora 22.30 pe scenă urcă trupa Goodbye to Gravity. În timpul conc ...

Foc de armă într-un centru comercial din Voluntari. Un bărbat, căutat de polițiști
15/09/2020 16:14

Poliţiştii din Ilfov caută un bărbat care, marti, 15 septembrie, a tras cu un pistol in incinta societătii comerciale unde lucra. După focul de armă, bărbatul a fugit cu un autoturism. Biroul de presă ...

Copil torturat de mamă, live pe Facebook. Poliția s-a autosesizat și femeia este anchetată
14/09/2020 12:34

 Sute de oameni indignati de modul in care mama isi tratează copilul au scris mesaje de revoltă pe Facebook, după ce imaginile au fost făcute publice. Imaginile au fost postate de o tanără care a ...

ULTIMA ORĂ: Doi deținuți găsiți morți în celulă
14/09/2020 11:16

Unul dintre deţinuţi este din judeţul Giurgiu, iar celălalt din Bucureşti. Autoritătile desfăşoară cercetări la faţa locului pentru a stabili cum s-a intamplat incidentul. 

Un deținut din Penitenciarul Satu Mare a murit
13/09/2020 20:41

Un detinut care ispăsea pedeapsa in Penitenciarul Satu Mare a murit, duminică, la mai bine de două luni după ce a fost internat. Reprezentantii Penitenciarului spun că decesul nu are legătură epidemia C ...

DIICOT: Percheziții în București la domiciliile unor persoane acuzate de trafic de minori și proxenetism
13/09/2020 13:54

Bărbatul, in varstă de 50 de ani, a profitat de situaţia financiară si familială problematică a minorei, promitandu-i că ii va oferi ei si mamei sale o viată lipsită de griji materiale. Pentru a-i cast ...

Bărbat MORT în Vâlcea, după ce s-ar fi aruncat de la etaj
11/09/2020 17:05

Reprezentantii IPJ Valcea au anuntat că, vineri dimineată, un bărbat in varstă de 40 de ani, care s-ar fi aruncat de la etajul cinci al unui bloc de pe Bulevardul Tineretului, a murit in faţa imobilului. ...

Sfârșit CUMPLIT pentru un maramureșean, în pădure
11/09/2020 08:54

Un muncitor forestier in varstă de 52 de ani, din Maramures, a murit după ce a fost strivit de un copac, intr-o pădure la mare altitudine. Bărbatul se afla intr-un excavator, cand colegii săi au pus la p ...

VIDEO incredibil: SCANDAL între părinți în Rahova - Bărbat LOVIT în cap cu o bâtă
10/09/2020 11:49

Scandalul a fost oprit instantaneu, la fata locului ajungand colegii nostri care au solicitat interventia unei ambulante pentru persoana rănită aflată in stare de inconstientă din cauza faptului că a pierd ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei