„Creativitatea este o stare pe care nu o poți controla răsucind vreun comutator”

1andrei butnarasu

Dimensiune font:

| 11-09-2021 14:00

 

Dialog cu Andrei Butnărașu, specialist marketing online

 

Pandemia de coronavirus a adus nu doar probleme mari în sănătate, ci și schimbări profunde în toate aspectele vieții și a redefinit multe domenii de activitate, inclusiv pe cel al afacerilor. Oamenii au privit mai atent la ceea ce fac, la răsplata pe care o primesc pentru munca lor, s-au valorizat și mulți dintre ei au luat decizii capitale, care le-au schimbat viața. Am stat de vorbă cu Andrei Butnărașu, un tânăr antreprenor ieșean, cunoscut pentru modul lui oarecum neconvențional de a rezolva în bine multe dintre situațiile presante cu care s-a confruntat.

- 2020, un an mai mult decât solicitant pentru toți dintre noi. Ce schimbări a adus la tine, Andrei?

- A fost solicitant, dar și un punct zero în care am realizat că planificarea, corectitudinea și gândirea pozitivă sunt atuurile care mă vor propulsa spre atingerea obiectivelor. M-am axat exclusiv pe aceste detalii, iar lucrurile bune nu au întârziat să apară. Am încercat rapid mai multe domenii de activitate, am reușit să mă smulg dintr-o serie de colaborări mediocre, am tăiat legături toxice și, poate cel mai important lucru, am primit în viața mea o mulțime de oameni de calitate.

- Ai trecut de la statutul de angajat la cel de freelancer sau proprietar de business. Cum te-ai decis să faci acest pas, deloc ușor?

- În multe dintre joburile pe care le-am avut nu mi-am găsit locul. Apoi am decis că ar fi mai potrivit să-mi dezvolt o nișă proprie decât să urmez un parcurs în care nu m-aș diferenția prea mult, acolo unde singurele satisfacții ar fi fost de ordin financiar. Așadar, am compus o listă cu lucrurile care mă fac fericit și m-am oprit asupra comunicării, alegând scrisul ca și formă de exprimare, iar de aici a început o călătorie destul de dură, dar plină de satisfacții. Singurul regret e că nu am făcut acest pas mai devreme. 

- Ce provocări aduce ideea de a-ți fi propriul stăpân?

- În primul rând, nu-mi mai permit luxul de a sta degeaba. Apoi, rolul de manager este asumat tot de mine, nu mai este nimeni care să mă împingă de la spate atunci când sunt neproductiv. O altă provocare este cea de a scrie zilnic conținut original, pe teme uneori anoste. Creativitatea este o stare pe care nu o poți controla răsucind vreun comutator. Dar atunci când apare, pot rezolva în câteva ore munca pe o săptămână. Îmi este greu să lucrez zile la rând fără pauză sau să-mi urmăresc prietenii distrându-se în timp ce mă aflu lipit de birou. Practic, programul meu începe la 7 și se încheie seara târziu. Oricând poate apărea o problemă care necesită rezolvare rapidă, dar îmi asum. De aceea, sunt nedespărțit de laptop chiar și în escapadele de weekend. Uneori mă simt copleșit de această situație, dar știu că pentru orice problemă se va găsi și o soluție, iar dacă voi munci îndeajuns, o voi descoperi.

- Și dacă tot am vorbit despre greutăți, care sunt cele mai mari? Cum le treci?

- Lipsa de inspirație, programul încărcat și oboseala acumulată. Le depășesc prin sport, ieșiri în natură sau pur și simplu închid tot și îmi pregătesc o cană mare cu ceai. Astfel mă deconectez și să pot reveni cu o pespectivă nouă asupra situației. 

- Revenind la anul 2020, cum ai văzut tu dinamica afacerilor în Iași? Ce ai schimba pentru ca totul să fie bine?

- S-au produs schimbări în comportamentul cumpărătorilor, oamenii analizează mult mai atent înainte de a achiziționa un produs sau un serviciu. Pun întrebări, scrollează minute întregi pe Facebook-ul vânzătorului, își întreabă prietenii și sunt mai precauți. Unii proprietari de afaceri au înțeles că pentru a supraviețui au nevoie de o imagine originală, impecabilă și constantă, alții nu. Afacerile care nu au ajuns încă în etapa asta sunt și cele cu cea mai scăzută retenție de clienți și angajați. Aș încerca să elimin rigiditatea unor manageri sau luarea unor decizii favorabile pe termen scurt, dar cu multe consecințe dezastruoase pe termen lung. 

- Dacă tragi linie, ce-ai putea spune despre businessul tău?

- Că mi se potrivește și că aduce clienților rezultate reale, demonstrabile. Acest lucru mă bucură nespus și mă emoționez de fiecare dată când clienții sunt mulțumiți de serviciile pe eu le ofer. Același business m-a ajutat să evoluez și să cunosc oameni de calitate, motiv pentru care sunt recunoscător Universului pentru acest dar. 

- Planuri pentru 2021?

- Să-mi optimizez programul în continuare, să nu mă mai neglijez invocând lipsa timpului drept scuză, să întorc cât mai mult ajutorul pe care l-am primit celor care mi l-au oferit sau pur și simplu societății, fără a aștepta ceva în schimb.

A consemnat Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:26

Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Gastronomia românească nu este doar despre gusturi, ci și despre povești”
16/05/2024 20:09

Dar gastronomia traditională romanească nu este doar despre alimente si retete. Este un ambasador al valorilor noastre, o modalitate de a celebra comunitatea si de a ne conecta la rădăcinile noastre. Prin i ...

„Vinul este o artă complexă”
16/05/2024 12:20

Oenologia, stiinta si arta vinului, ocupă un loc special in cultura umană, fiind mai mult decat o simplă activitate de producere si consum a băuturilor. Este o lume complexă si fascinantă care impleteste ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
15/05/2024 13:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Când ajung să mă contacteze, oamenii sunt prizonierii unei singure povești pe care o mai pot spune despre viața lor, cea a neputinței”
14/05/2024 20:47

- Cum ai decis să urmezi cariera in psihologie? Au existat evenimente sau experiente particulare care te-au condus către această cale? - Am absolvit un liceu cu profil foarte real (matematică-fizică), chi ...

„Grăsimea îți face viața mizerabilă, ți-o otrăvește. E ca o molie care îți stă pe suflet și ți-l roade”
13/05/2024 09:15

- Doamnă doctor Mihaela Bilic, din perspectiva nutritionistului, care sunt cauzele principale ale obezitătii? Mancăm prea mult, alegem eronat alimentele, le combinăm  gresit, mancăm la intervale prost ...

„Genul nu dictează capacitățile intelectuale și nu ar trebui să fie o barieră de care femeile să se lovească în alegerea unei cariere”
26/04/2024 17:53

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

„Bucuria de a vedea cum un proiect își găsește loc în sufletul și în viețile oamenilor mă motivează să mă implic cu dăruire în ceea ce fac”
26/04/2024 16:29

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

  „E doar o poveste faptul că suntem diferiți acasă față de mediul de business. Suntem aceleasi persoane, cu aceleași emoții, valori, credințe”
26/04/2024 15:48

- Cum faceti diferenta dintre psihoterapie si coaching in ceea ce priveste abordările si metodele utilizate? - Cred că cea mai bună metaforă este icebergul. Ceea ce se intamplă in coaching este varful ais ...

„Singura realitate este ziua de astăzi. Viitorul depinde de ce creezi tu, acum”
26/04/2024 15:40

Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul şi indarjirea de a sta in cea stare, de a o permanentiza ca manifestare, pot fi ...

„ Afecțiunile pielii, mai ales cele cronice, trebuie controlate pe termen lung și de foarte multe ori pentru toată viața, ceea ce îi sperie pe pacienți”
26/04/2024 14:33

Afectiunile dermatologice sunt extrem de diverse si pot varia de la conditii usoare si temporare pană la probleme cronice si debilitante. În ciuda diversitătii lor, există cateva afectiuni care sunt in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei