IMG_0969

Dimensiune font:

„Incultura îi face pe foarte mulţi oameni politici să fie ineficienţi”

| 20-01-2018 05:15

 Dialog cu prof. univ. dr. Răzvan Theodorescu, preşedintele Comisiei Centenar şi preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual
a Academiei Române

Impresionant, acesta ar fi cuvântul cu care aş putea descrie dialogul purtat cu prof. univ. dr. Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române. Revenit la Iaşi, unde a vernisaj o expoziţie dedicată arhitecturii din perioada regalităţii, academicianul Răzvan Theodorescu a făcut o radiografie a ultimilor o sută de ani, a trecut în revistă viaţa politică şi a vorbit despre proiectele de ţară.

- Domnule profesor, din nou la Iaşi. Am putea spune că din nou acasă...

- Da, putem spune pentru că rădăcinile mele ieşene sunt profunde şi merg până la începutul secolului al XIX-lea. Printre străbunii mei se afla un ţăran din Sălişte care a ajuns la Şcoala de Arte din Viena şi apoi a devenit pictorul boierimii ieşene, Ion Balomir (care a pictat paraclisul din Palatul Roznovanu, sediul Primăriei – n.r.). Tot printre străbunii mei se află şi întemeietorul învăţământului artistic ieşean, Constantin Stahi. În casa soţiei lui, care era o strămătuşă de-a mea din Sărărie, am luat contact când eram copil şi veneam la Iaşi în vacanţe cu opera lui Stahi. Tot în zona aceea erau alte rude ale mele, care erau descendenţii unor actori francezi veniţi în vremea lui Mihalache Sturza. Bunicul meu matern a fost o viaţă întreagă directorul spitalului de la Bârnova. Bunicul meu patern a cumpărat un trup de pământ de la descendenţii lui Cuza, la Ruginoasa. Sunt, într-un fel, un om al locului, am revenit foarte des cu cercetări asupra monumentelor ieşene. Iubesc Iaşul pentru că este a doua mea patrie.

Proiectul Unirii Mici a fost o capodoperă a inteligenţei politice româneşti

- Este anul Centenarului. Au trecut 100 de ani de la Marea Unire. Care au fost momentele importante din această perioadă? Care ar fi modelele de dezvoltare pentru România în următoarea sută de ani?

- Asta este o mare problemă, după părerea mea, şi o spun mereu, supărându-i pe unii. România a avut trei mari proiecte de ţară, realizate de două mari generaţii în care erau foarte mulţi ieşeni, foarte mulţi moldoveni. Proiectul Unirii Mici, din 1859, care trebuie spus, fiindcă ne apropiem de 24 ianuarie, a fost o capodoperă a inteligenţei politice româneşti. Proiectul Independenţei din 1877, la care a participat marea şi admirabila generaţie a lui Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Ion Brătianu, Ion Ghica, C.A. Rosetti. Al treilea mare proiect a fost Unirea din 1918, în care s-a implicat cealaltă mare generaţie cu Ioan. I. C. Brătianu, Vasile Goldiş, Nicolae Iorga, Iancu Flondor, cu Iuliu Maniu. De la moartea lui Maniu, am spus-o şi în aula Academiei, timp de 70 de ani nu a mai existat niciun om de stat în România, nu mai există niciun mare proiect. Unicul proiect posibil ar fi, după părerea mea, dar e foarte greu, readucerea Basarabiei la trupul patriei mamă. Nu este imposibil şi ar fi ultimul proiect pe care s-ar putea realiza România acum. Mulţi afirmă că sunt proiecte de ţară intrarea în NATO, în UE. Este bine că le-am realizat, dar sunt proiecte internaţionale, nu ale noastre.

- Cum au reuşit cele două generaţii să facă acele proiecte? Erau vremuri tulburi, cu multe frământări.

- Bună întrebare! Toţi cei pe care i-am enumerat au fost şi oameni de cultură. Aproape toţi au fost membri ai Academiei Române. Oamenii politici erau şi oameni de cultură Or, astăzi divorţul între cultură şi politică este teribil. Vă dau un exemplu -- vorbeam deunăzi în aula Academiei despre conceptul pozitiv de naţionalism. Toţi politicienii fără o minimă cultură cred că naţionalismul este ceva teribil, periculos. Naţionalismul este unul de tip Titu Maiorescu, Eminescu, al lui Iorga, al lui Blaga. Este naţionalismul lui Bismark şi al generalului De Gaulle. Nu este xenofobie, ci naţionalism de cea mai bună calitate. Incultura îi face pe foarte mulţi oameni politici să fie ineficienţi. De aceea noi suntem lipsiţi de un proiect de ţară, suntem lipsiţi, de 70 de ani, de la moartea lui Maniu spun eu, de un om de stat. Atenţie! Omul de stat este cel care se gândeşte la generaţiile viitoare. Omul politic este cel care se gândeşte la alegerile viitoare.

- Cât de naţionalişti mai sunt românii? Mulţi au plecat din ţară...

- Este adevărat, dar să ştiţi că flacăra naţională este păstrată. Între identitatea naţională şi globalizare nu este o contradicţie. Vă dau un exemplu pe care îl ofer şi studenţilor mei – există în Occident o mare euroregiune, aşa-numitul Arcul Latin. Începe la Barcelona, merge la Marsilia şi până la Genova. Cei care sunt membri ai acestei zone au o solidaritate a lor economică, dar niciunul nu se gândeşte că nu este spaniol, catalan, italian sau francez. Identitatea naţională este una care rămâne. Sigur, identităţile regionale sunt pe cale să câştige foarte mult teren, dar ele nu se exclud.

Pentru generaţia tânără ar fi bine să fie pusă la punct o dramaturgie naţională

- Revenind la Centenar, care ar fi principalele repere, ce v-ar plăcea să vedeţi la final?

- Tocmai pentru că vorbeam de proiecte de ţară, primul ar fi semnalul pe care îl vom da în martie în legătura cu Basarabia. Tocmai pentru că vorbeam de un posibil proiect de ţară al României. Academia Română a decis ca pe 27 şi 28 martie să fie prezentă, prin prezidiul său, la Chişinău, urmând ca a doua zi, împreună cu Academia Moldovei, să fie prezentă la Iaşi. Chişinău-Iaşi, acesta un proiect. Mai este un proiect Bucureşti-Paris, pentru a arăta legăturile noastre cu o altă lume, căreia îi datorăm foarte mult. Apoi ar fi unele legate de monumente care ar trebui făcute pentru neuitare. Din acest punct de vedere, Iaşul este în urmă. Este importantă reabilitarea unor clădiri, cât mai este timp. Vă dau un exemplu în care eu mă consider vinovat – am fost senator de Iaşi şi ministru al Culturii şi nu m-am gândit să reabilităm clădirea Muzeului de Ştiinţe Naturale, unde a fost ales Alexandru Ioan Cuza. Ne mândrim, ne batem cu cărămida în piept, dar clădirea aproape cade. Acelaşi lucru este şi la Bucureşti – hotelul Concordia, clădirea unde a fost definitivat ce s-a început la Iaşi este de izbelişte. Primarii Capitalei ne-au promis restaurarea şi n-o fac. Acestea merită să fie recondiţionate. Pentru generaţia tânără ar fi bine să fie pusă la punct o dramaturgie naţională, să fie readuse în atenţie figurile acestea istorice. La Bucureşti, de pildă, s-a jucat de curând Vlaicu Vodă, a lui Davilla. Pentru generaţia tânără era o piesă neştiută, dar la final cu toţii s-au ridicat în picioare şi au aplaudat.

- Aţi adus în discuţie monumentele istorice. 2018 este Anul european al patrimoniului şi Cazinoul din Constanţa a fost trecut pe lista a 12 monumente care vor fi reabilitate. Din păcate, este singurul din România. Ce ar fi de făcut?

- Sunt o mulţime de lucruri de făcut. Suntem în situaţia în care am putea să pierdem de pe lista de patrimoniului mondial cetăţile dacice pentru nu le îngrijim. Sunt foarte multe probleme din acest punct de vedere. Eu îmi pun speranţa că Ministerul Culturii, nu ştiu cum va fi viitorul Guvern, că lucrurile poate vor începe să se mişte. Suntem de pomină, fac o paranteză, suntem de o neseriozitate cruntă. În acest moment în care vă dau interviul, această neseriozitate a fost evidentă la Bucureşti. Cum să pari serios în momentul în care tu şi responsabilii tăi îţi alungi primul-ministru atunci când vine în vizită şeful Executivului al unuia dintre cele mai puternice state din lume, care este Japonia. Cunosc bine ţara, am fost de şase ori acolo, le cunosc sentimentele faţă de noi. Au venit şi voiau să facă afaceri cu noi şi tu, ca Gâgă, iertaţi-mi expresia, pleci că te-ai supărat. Gâgă şi el, şi şeful lui de partid...

La noi nu există un om politic, unul de sămânţă!

- Cultura de ieri şi românii de astăzi. Cum erau românii de altădată?

- Da, acesta este titlul unei cărţi semnate de mine şi vă bucură întrebarea. Românii de altădată erau cum erau junimiştii -- dificili, dar loiali României. Erau plini de un umor bine plasat şi am spus acest lucru la o vizită recentă pe care am făcut-o la Bojdeuca lui Creangă cu câţiva prieteni de-ai mei. Românii vor fi fost ca Eminescu – patrioţi, naţionalişti, cultivaţi. Astăzi lipseşte cultura şi este un lucru teribil. Faptul că oamenii politici nu mai sunt şi oameni de cultură, cum erau cei care au făcut Iaşul, Bucureştiul, este marea noastră pierdere. Vă spun sincer şi sper să nu se supere cineva - plimbându-mă cu prietenii mei pe Bulevardul Ştefan Cel Mare, m-am oprit în faţa unor portrete de deputaţi, senatori. M-am uitat şi niciunul nu era un nume cunoscut în România, la Iaşi sunt cunoscuţi. Niciunul şi asta nu se poate! Pe când eram senator de Iaşi bănuiesc că numele meu depăşea zona Iaşului. Numele lui Valer Dorneanu (fost preşedinte al Camerei Deputaţilor -- n.r.) depăşea graniţele judeţului. Noi am fost aleşi la Iaşi, stăteam la Bucureşti, dar veneam în Iaşi. Făceam ce puteam, dar măcar ne mai ştia cineva. Acum m-am uitat şi niciun nume nu era cunoscut. Or fi nişte oameni cumsecade, nu zic nu, dar nimeni nu a auzit de ei mai departe de graniţele judeţului. Acest No names, cum spune anglo-saxonul, este teribil şi este prezent în politică. Aceste personaje pot fi cumsecade, dar sunt venite din neant şi tot acolo se duc. La noi nu există un om politic, unul de sămânţă!

- Am vorbit despre Centenar, despre politică dar nimic despre omul Răzvan Theodorescu. Aveţi un CV impresionant şi nu voi face referire la el. Am, în schimb, o mare curiozitate -- care este cea mai mare pasiune a omului Răzvan Theodorescu?

- Muzica, iar ca preferinţe, Mozart şi Wagner, şi invers. Când eram muncitor necalificat, trimis la reeducare după ce fusese dat afară din universitate, ascultam muzică în fiecare zi. După ce terminam de muncit pe şantier, îmbrăcat în pufoaică, mergeam la o bibliotecă din Bucureşti. Îi căutam pe Mozart şi pe Wagner şi-i ascultam ore în şir. Erau bucuriile mele de atunci!

Maura ANGHEL

 

 

Răzvan Theodorescu este doctor în istorie, profesor universitar şi membru al Academiei Române din 1997. A fost director general al Televiziunii Romane (1990-1992) şi ministru al Culturii în Guvernul Adrian Năstase (2000-2004).

A fost senator PSD din 2000 până în 2008. Pe 14 decembrie 2004 a fost numit în funcţia de membru în Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. În ianuarie 2007 a fost ales membru în două academii din sud-estul Europei: Academia albaneză şi Academia macedoneană. În februarie 2010 a demisionat din PSD. Este preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române şi secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene.

Prefer să am dreptate împotriva întregii lumi decât să mă înşel odată cu ea!”, este crezul său

 

Comentarii

linus

Jan 24, 2018

„prefer s am dreptate mpotriva ntregii lumi dect s m nel odat cu ea!”, este crezul su ferm aplicat in iunie 90 si la alungarea regelui.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L.– societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip “ferma creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice– Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 303.650 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc. – Preț de pornire lei - fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 244.922 2 – Vidanjă TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 62.640 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 43.622 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 09, 16, 23 și 29.11.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA– pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru reprezentantul societății cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiune) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CENTRUL DE EXPERTIZĂ ÎN INSOLVENŢĂ SPRL anunţă în datele de 9.11.2018; 23.11.2018; 7.12.2018; 21.12.2018; orele 12.00, organizarea la sediul lichidatorului din Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanul, cam. 13-14, a licitaţiilor publice cu strigare pentru debitoarea SC ALFINCOOL SA, situată în Iaşi, str. Platou Abator nr. 5, vânzarea pe ansamblu imobiliar din Iaşi, str. Abator nr. 5 format din: Teren 21200 mp pe care sunt edificate construcţii: C1 Post trafo nr. inventar 3131 C3 Cabină Poartă nr. inventar 1518 C4 Cabină basculă nr. inventar 5112 C5 Anexă depozit nr. inventar 1504 C6 Depozit spirt vrac nr. inventar 1504 C7 Atelier preparare P+2E nr. inventar 1518 C8 Atelier îmbuteliere P+1E nr. inventar 1520 C9 Depozit produse finite nr. inventar 1522 C10 Hală fabricaţie P+2E nr. inventar 1501 C11 Staţie hidrofor nr. inventar 1523 C12 Atelier+Garaje+Magazii nr. inventar 1523 C13 Depozit cereal nr. inventar 1411 C14 Depozit carburanţi nr. inventar 1517 C15 Pavilion administrative nr. inventar 1502 Pe teren sunt edificate şi alte constructii (depozit borhotformat din cistern, depozit de brut-cisterne, birouri desfacere, puţ apă şi pompe, beci, staţie epurare) neintabulate care au fost luate în considerare în evaluarea proprietăţii. Preţul de vânzare al ansamblului imobiliar - 1.109.000 euro fără TVA. Prețul se va achita la echivalentul în lei din ziua efectuării plăţii. Cei interesaţi se vor adresa la sediul lichidatorului sau la tel. mobil 0774006236; 0723366786; 0747059149.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
„În lumea aceasta a subiectivităţii au apărut prea mulţi vânzători de piei de cloşcă”
10/12/2018 00:00

    Sculptorul Liviu-Adrian Sandu este iniţiatorul şi fondatorul, in 2016, al Societăţii Artiştilor Figurativi din Romania şi, din 2013, Membru al Societăţii Sculptorilor Portretişti din ...

EXCLUSIV - Nicolae Dabija: „Trebuie să facem în aşa fel încât graniţa din capul basarabeanului să cadă”
30/11/2018 00:00

Nicolae Dabija este omul indrăgostit de cuvant, indrăgostit de limba romană, este cel care a luptat cu indarjire pentru ca generaţiile de astăzi din Republica Moldova să poată vorbi o limbă frumoasă, p ...

„Administraţia actuală nu vede Iaşul ca pe un actor regional relevant”
27/11/2018 08:22

  Cei 320 kilometri ai noii Autostrăzi Iaşi – Targu Mureş, care ar duce la realizarea unei mai bune legături intre localităţi urbane şi rurale din această zonă a ţării, au starnit nenumă ...

„Scriitorul trebuie să aibă o condiţie fizică foarte bună”
08/10/2018 00:00

„Scriitorul trebuie să aibă o condiţie fizică foarte bună” Catherine Lovey este o scriitoare de limbă franceză, născută in 1967 in Elveţia. A studiat relaţiile internaţionale şi mai ...

 

Silviu Gheţie: „Fotograful nu trebuie să aibă un ego foarte puternic”
06/10/2018 00:00

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) se află la cea de-a XI-a ediţie şi reuneşte la Iaşi, in perioada 3-7 octombrie 2018, profesionişti din domeniul cărţii, atat din ţ ...

„Se compromit doar cei pentru care politica este un simplu mijloc de a se realiza”
25/09/2018 00:00

Procesul de primenire a oamenilor politici este un fenomen firesc, rostul tineretului in politică fiind astăzi, dacă nu mai mare ca in trecut, cel puţin tot atat de mare cat a existat dorinţa de a face din ...

VIDEO - Mihai Chirica: „Fără fonduri europene, Iaşul ar fi fost un oraş anost”
23/09/2018 09:10

  Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, prezintă ieşenilor viziunea sa legată de fondurile europene, de viitorul oraşului pe care il administrează   *Trebuia să fim cel puţin cu jumă ...

„Noi, românii, suferim de sindromul drobului de sare”
18/08/2018 00:00

Potrivit unei analize realizate de REGnet, companie specializată in infiinţări şi modificări de SRL şi PFA, suspendarea activităţii economice a afacerilor din Romania, la inceputul anului 2018, se află ...

Românii privesc știrile politice ţinându-se de nas
15/08/2018 00:00

* dialog cu Alexandru Muraru, cercetător in Ştiinţe Politice, profesor asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi prim-vicepreşedinte PNL Iaşi   - Domnule Muraru, ati spus la un ...

VIDEO -Mihai Chirica  „Nu a fost uşor să repunem Iaşul pe harta României şi a Europei”
03/08/2018 17:11

Mihai Chirica s-a născut la data de 1 septembrie 1971, in municipiul Iaşi. A urmat cursurile Colegiului Naţional din Iaşi, specializarea „Matematică – Fizică”, apoi Universitatea „ ...