default

Dimensiune font:

„Prestigiul Iaşului şi al Moldovei a fost făcut ţăndări de politicienii corupţi”

| 15-02-2018 05:00

 De profesie inginer electronist, Traian Rânja a fost deputat PNŢCD de Iaşi, în legislatura 1996 – 2000, şi a fondat recent un partid regional - „Forţa Moldova”, de orientare liberal-conservatoatoare, care îşi propune promovarea intereselor Iaşului şi ale întregii Moldove.

- Domnule Rânja, de ce credeţi că Iaşul nu-şi poate impune punctual de vedere în politica naţională, aşa cum a reuşit Clujul, Sibiul, Braşovul, Constanţa sau multe alte oraşe mai mici?

- Electoral, Iaşul şi Moldova au fost dominate clar de către PSD, direct sau în complicitate cu PNL şi/sau ALDE, în cadrul unor alianţe politice nefireşti, stânga-dreapta, de tipul USL, care au compromis grav, prin promiscuitate doctrinară, prin corupţie, prin incompetenţă şi iresponasabilitate, noţiunea de „bună guvernare” în România. Aceste partide s-au obişnuit să considere Iaşul şi Moldova un rezervor necondiţionat de voturi, unde poţi face cele mai fanteziste promisiuni în campania electorală, pe care să le încalci mai apoi, cu seninătate, iar poticienii locali, rezultaţi printr-o contraselecţie permanentă, s-au remarcat doar printr-o obedienţă fără limite faţă de conducerea „sudistă” de la Bucureşti sau chiar din Teleorman şi au dovedit o totală lipsă de interes faţă de problemele Iaşului şi ale Moldovei. Să ne aducem aminte doar de promisiunile repetate, fiecare campanie electorală privind finanţarea importantului proiect naţional Autoastrada A8 Iaşi - Târgu Mureş. Promisiuni încălcate, de fiecare dată la votarea bugetelor anuale. Realitatea este că PSD şi acoliţii săi dispreţuiesc Iaşul şi Moldova şi din cauză că nu le-au fost sancţionate niciodată minciunile electorale, aşa după cum merită.

- Consideraţi că prin lipsa investiţiilor importante în această zonă, statul roman pedepseşte Iaşul pentru orientarea sa politică, sau avem aici rezultatul unor acţiuni politice şi administrative slabe la nivel local?

- Nu statul roman pedepeşte Iaşul, ci un partid mincinos şi cleptoman, cu mentalitate bolşevică, urmaş al fostului PCR, căruia îi place să se identifice cu statul roman. Este vorba, desigur, despre PSD... De fapt, nici măcar nu ar avea motive să pedepsească un oraş şi un judeţ, aflate de peste un deceniu şi jumătate sub administraţie PSD. Să nu confundăm nişte conflicte interne minore din PSD, care ţin doar de interese personale meschine, privind alocarea clientelară a resurselor, cum ar fi cel dintre Dragnea şi Chirica, o simplă furtună într-un pahar cu apă, cu cine ştie dezbateri doctrinare de principiu. Singura pedeapsă asupra Iaşului este o administraţie PSD-istă coruptă şi ineficientă, decuplată total de interesele ieşenilor. Nici Nichita, nici Maricel Popa şi nici dizidentul de ultimă oră, Mihai Chirica, nu au apărut din spuma mării, ci provin din PSD şi au fost aleşi în urma unor campanii electorale mincinoase, în care nu au prevalat proiectele şi argumentele, ci ajutoarele sociale.

- Cum apreciaţi evoluţia clasei politice ieşene, din ultimii ani?

- Sincer, sunt dezamăgit de calitatea clasei politice ieşene actuale. Eram convins că, după anul 2000, se va produce o schimbare de generaţii, iar în politică vor pătrunde tineri de valoare, profesionişti şi oneşti. Speranţe deşarte! După dispariţia din politică a monştrilor sacri ai anilor ’90, Vasile Lupu, Ion Solcanu, Constantin Simirad, cei care le-au luat locul nu numai că nu i-au depăşit, dar nu s-au ridicat nici măcar la gleznele lor. Au dovedit doar obedienţă fără limită faţă de şefii de partid, lipsă totală de anvergură politică, dar mai ales lipsă de onestitate. Prestigiul Iaşului şi al Moldovei a fost făcut ţăndări de politicieni corupţi, ca Gheorghe Nichita, Relu Fenechiu, Tudor Chiuariu, Cristian Adomniţei, Cristian David şi alţii care reprezintă tot atâtea exemple negative de politicieni care ne-au adus grave prejudicii de imagine nouă, ieşenilor. Iaşul nu mai are nici măcar scuza lipsei miniştrilor în Guvernul de la Bucureşti, căci mafia politică ieşeană a dat ţării mai mulţi miniştri corupţi decât mafia italiană sau rakeţii ucrainieni.

- Mai putem spera la o coagulare reală a forţelor politice, la nivel local, pentru susţinerea intereselor Iaşului, dar şi a regiunii Moldova?

- Apariţia unor forţe politice sănătoase, la nivel local, mult mai apropiate de cetăţean pot reprezenta mai bine interesele ieşenilor decât filialele obediente ale partidelor naţionale. O reformă politică a clasei politice româneşti, pe baza unui nou cod electoral este, de asemenea, de dorit, căci deschide piaţa politică unor tineri profesionişti şi oneşti. Trebuie renunţat la semnăturile de susţinere sau redus drastic numărul acestora. Este inadmisibil ca o candidatură la Primăria Londrei să poată fi susţinută doar de 600 de semnături, iar una la Primăria Iaşului să necesite 3.300 de semnături! Este necesară, de asemenea, reducerea pragului electoral, pentru a favoriza apariţia unor forţe politice noi, este necesar ca alegerile pentru Primărie şi Consiliul Judeţean să se desfăşoare în două tururi de scrutin, pentru a întări responsabilitatea celor aleşi, iar introducerea votului electronic ar spori prezenţa la vot, în special a tinerilor. Alţi politicieni, mai serioşi, mai responsabili, mai apropiaţi de electorat sunt soluţia pentru interesele Iaşului şi ale Modovei!

- Ce îi lipseşte Iaşului pentru a conta cu adevărat în politica românească?

- Iaşului îi lipseşte o strategie coerentă de dezvoltare, care să constituie un fir roşu pentru orice administraţie. Trebuie identificate cele mai importante proiecte locale şi regionale, cum ar fi Autostrada Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş, Spitalul Regional de Urgenţă şi stabilite priorităţile. Mai trebuie ca proiectele să fie luate în serios şi susţinute necondiţionat de orice administraţie şi de orice parlamentar, iar nerespectarea programelor şi angajamentelor electorale să echivaleze cu încheierea carirerei politice.

- Despre viitorul PNŢCD, într-o singură frază

- PNŢCD, cel mai anti-comunist partid politic a fost ţinta predilectă a securiştilor strecuraţi, care l-au subminat din interior. Ce mai poate fi salvat? Fundaţiile Corneliu Coposu şi Ioan Bărbuş conţin oameni excepţionali care trebuie să abandoneze lupta inutilă, de uzură, cu alde Ciorbea şi/sau Pavelescu, pentru a pune umărul la construcţia unui partid conservator românesc, autentic de dreapta.

A consemnat Dan M.BREZULEANU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Mihai Chirica„Ideea interzicerii vehiculelor poluante rămâne de actualitate”
25/06/2019 11:15

- Domnule primar, Iaşul pare să respire din nou un aer mai curat, dar fericirea nu poate dura decat pană in toamnă, cand se reiau cursurile şcolare. Ce mai este nou pe frontul acesta al poluării? În ...

Dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa: „La un profit de până la 15 la sută nu mai găsim firme care să liciteze”
21/06/2019 12:09

* dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa - Domnule preşedinte, PSD a pierdut alegerile europarlamentare la Iaşi. E o aserţiune care provoacă ingrijorare in randul membrilor de pa ...

„Drumul Iaşi – Suceava va fi scos la licitaţie în această lună”
15/04/2019 08:49

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, după o aşteptare care părea că nu se mai termină, bugetul de stat a fost deblocat. Iaşul are, aşadar, posibilit ...

„Justiţia e plină de păcate!”
30/03/2019 07:30

* de vorbă cu Vasile Lupu, fost deputat, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PNŢCD - Domnule Lupu, PNŢCD a semnat, joi, un protocol de colaborare cu PSD, pentru alegerile europarlam ...

VIDEO - Mihai Chirica: „Iaşul are, de la an la an, o provocare suplimentară”
03/03/2019 09:00

- Domnule primar, se pare că veţi miza, in acest an, pe un buget de 820 milioane de lei. E mult, e puţin? Ce se poate face cu banii aceştia la un oraş ca Iaşul? - Nu e puţin, dar nici nu e mult, a ...

„Sintagma apetit scăzut pentru lectură nu este corectă în relaţie cu tinerii de astăzi”
04/02/2019 00:00

 Gustul ieşenilor pentru lectură este dominat de cărţile de dezvoltare personală şi de istorie recentă, de cele din literatura şcolară, precum şi de cele care răspund nevoii de distracţie, de d ...

VIDEO - Ion Solcanu: „Sistemul de alegere a preşedintelui trebuie modificat, odată cu Constituţia”
07/01/2019 09:41

  * dialog cu prof. univ. dr. Ion Solcanu, fost senator social-democrat, vicepreşedinte PSD şi al Senatului Romaniei, astăzi preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologice a Academiei Oa ...

„Masa de Crăciun este minunată cu oamenii dragi alături, nu cu platouri pline de grăsimi”
22/12/2018 00:00

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), in Raportul Naţional al Stării de Sănătate a Populaţiei pe anul 2017 se arată că in Iaşi sunt inscrise in evidenţa medicilor 35.902 de per ...

INTERVIU - MIHAI CHIRICA: „Mai bine de jumătate din populaţia activă a marilor oraşe nu are încă o opţiune politică”
14/12/2018 07:55

* dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi - Domnule primar, Clujul, Oradea, Aradul şi Timişoara au semnat, de cateva zile, Alianţa Vestului, un acord privind cooperarea in materie de mari pro ...

„În lumea aceasta a subiectivităţii au apărut prea mulţi vânzători de piei de cloşcă”
10/12/2018 00:00

    Sculptorul Liviu-Adrian Sandu este iniţiatorul şi fondatorul, in 2016, al Societăţii Artiştilor Figurativi din Romania şi, din 2013, Membru al Societăţii Sculptorilor Portretişti din ...