default

Dimensiune font:

„Prestigiul Iaşului şi al Moldovei a fost făcut ţăndări de politicienii corupţi”

| 15-02-2018 05:00

 De profesie inginer electronist, Traian Rânja a fost deputat PNŢCD de Iaşi, în legislatura 1996 – 2000, şi a fondat recent un partid regional - „Forţa Moldova”, de orientare liberal-conservatoatoare, care îşi propune promovarea intereselor Iaşului şi ale întregii Moldove.

- Domnule Rânja, de ce credeţi că Iaşul nu-şi poate impune punctual de vedere în politica naţională, aşa cum a reuşit Clujul, Sibiul, Braşovul, Constanţa sau multe alte oraşe mai mici?

- Electoral, Iaşul şi Moldova au fost dominate clar de către PSD, direct sau în complicitate cu PNL şi/sau ALDE, în cadrul unor alianţe politice nefireşti, stânga-dreapta, de tipul USL, care au compromis grav, prin promiscuitate doctrinară, prin corupţie, prin incompetenţă şi iresponasabilitate, noţiunea de „bună guvernare” în România. Aceste partide s-au obişnuit să considere Iaşul şi Moldova un rezervor necondiţionat de voturi, unde poţi face cele mai fanteziste promisiuni în campania electorală, pe care să le încalci mai apoi, cu seninătate, iar poticienii locali, rezultaţi printr-o contraselecţie permanentă, s-au remarcat doar printr-o obedienţă fără limite faţă de conducerea „sudistă” de la Bucureşti sau chiar din Teleorman şi au dovedit o totală lipsă de interes faţă de problemele Iaşului şi ale Moldovei. Să ne aducem aminte doar de promisiunile repetate, fiecare campanie electorală privind finanţarea importantului proiect naţional Autoastrada A8 Iaşi - Târgu Mureş. Promisiuni încălcate, de fiecare dată la votarea bugetelor anuale. Realitatea este că PSD şi acoliţii săi dispreţuiesc Iaşul şi Moldova şi din cauză că nu le-au fost sancţionate niciodată minciunile electorale, aşa după cum merită.

- Consideraţi că prin lipsa investiţiilor importante în această zonă, statul roman pedepseşte Iaşul pentru orientarea sa politică, sau avem aici rezultatul unor acţiuni politice şi administrative slabe la nivel local?

- Nu statul roman pedepeşte Iaşul, ci un partid mincinos şi cleptoman, cu mentalitate bolşevică, urmaş al fostului PCR, căruia îi place să se identifice cu statul roman. Este vorba, desigur, despre PSD... De fapt, nici măcar nu ar avea motive să pedepsească un oraş şi un judeţ, aflate de peste un deceniu şi jumătate sub administraţie PSD. Să nu confundăm nişte conflicte interne minore din PSD, care ţin doar de interese personale meschine, privind alocarea clientelară a resurselor, cum ar fi cel dintre Dragnea şi Chirica, o simplă furtună într-un pahar cu apă, cu cine ştie dezbateri doctrinare de principiu. Singura pedeapsă asupra Iaşului este o administraţie PSD-istă coruptă şi ineficientă, decuplată total de interesele ieşenilor. Nici Nichita, nici Maricel Popa şi nici dizidentul de ultimă oră, Mihai Chirica, nu au apărut din spuma mării, ci provin din PSD şi au fost aleşi în urma unor campanii electorale mincinoase, în care nu au prevalat proiectele şi argumentele, ci ajutoarele sociale.

- Cum apreciaţi evoluţia clasei politice ieşene, din ultimii ani?

- Sincer, sunt dezamăgit de calitatea clasei politice ieşene actuale. Eram convins că, după anul 2000, se va produce o schimbare de generaţii, iar în politică vor pătrunde tineri de valoare, profesionişti şi oneşti. Speranţe deşarte! După dispariţia din politică a monştrilor sacri ai anilor ’90, Vasile Lupu, Ion Solcanu, Constantin Simirad, cei care le-au luat locul nu numai că nu i-au depăşit, dar nu s-au ridicat nici măcar la gleznele lor. Au dovedit doar obedienţă fără limită faţă de şefii de partid, lipsă totală de anvergură politică, dar mai ales lipsă de onestitate. Prestigiul Iaşului şi al Moldovei a fost făcut ţăndări de politicieni corupţi, ca Gheorghe Nichita, Relu Fenechiu, Tudor Chiuariu, Cristian Adomniţei, Cristian David şi alţii care reprezintă tot atâtea exemple negative de politicieni care ne-au adus grave prejudicii de imagine nouă, ieşenilor. Iaşul nu mai are nici măcar scuza lipsei miniştrilor în Guvernul de la Bucureşti, căci mafia politică ieşeană a dat ţării mai mulţi miniştri corupţi decât mafia italiană sau rakeţii ucrainieni.

- Mai putem spera la o coagulare reală a forţelor politice, la nivel local, pentru susţinerea intereselor Iaşului, dar şi a regiunii Moldova?

- Apariţia unor forţe politice sănătoase, la nivel local, mult mai apropiate de cetăţean pot reprezenta mai bine interesele ieşenilor decât filialele obediente ale partidelor naţionale. O reformă politică a clasei politice româneşti, pe baza unui nou cod electoral este, de asemenea, de dorit, căci deschide piaţa politică unor tineri profesionişti şi oneşti. Trebuie renunţat la semnăturile de susţinere sau redus drastic numărul acestora. Este inadmisibil ca o candidatură la Primăria Londrei să poată fi susţinută doar de 600 de semnături, iar una la Primăria Iaşului să necesite 3.300 de semnături! Este necesară, de asemenea, reducerea pragului electoral, pentru a favoriza apariţia unor forţe politice noi, este necesar ca alegerile pentru Primărie şi Consiliul Judeţean să se desfăşoare în două tururi de scrutin, pentru a întări responsabilitatea celor aleşi, iar introducerea votului electronic ar spori prezenţa la vot, în special a tinerilor. Alţi politicieni, mai serioşi, mai responsabili, mai apropiaţi de electorat sunt soluţia pentru interesele Iaşului şi ale Modovei!

- Ce îi lipseşte Iaşului pentru a conta cu adevărat în politica românească?

- Iaşului îi lipseşte o strategie coerentă de dezvoltare, care să constituie un fir roşu pentru orice administraţie. Trebuie identificate cele mai importante proiecte locale şi regionale, cum ar fi Autostrada Ungheni – Iaşi - Târgu Mureş, Spitalul Regional de Urgenţă şi stabilite priorităţile. Mai trebuie ca proiectele să fie luate în serios şi susţinute necondiţionat de orice administraţie şi de orice parlamentar, iar nerespectarea programelor şi angajamentelor electorale să echivaleze cu încheierea carirerei politice.

- Despre viitorul PNŢCD, într-o singură frază

- PNŢCD, cel mai anti-comunist partid politic a fost ţinta predilectă a securiştilor strecuraţi, care l-au subminat din interior. Ce mai poate fi salvat? Fundaţiile Corneliu Coposu şi Ioan Bărbuş conţin oameni excepţionali care trebuie să abandoneze lupta inutilă, de uzură, cu alde Ciorbea şi/sau Pavelescu, pentru a pune umărul la construcţia unui partid conservator românesc, autentic de dreapta.

A consemnat Dan M.BREZULEANU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Samyx Forest S.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 20.12.2018, ora 12.00, a următorului activ: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ 1 – Proprietate imobiliară situată în sat Calafindești, com. Calafindești, jud. Suceava, inscrisă în Cartea Funciară nr.30010/Calafindesti, cu nr. cad. 30010, ce include: teren intravilan cu categoria de folosință Curți Construcții cu suprafața de 982 mp pe care sunt amplasate corp C1 – Clădire Brutărie cu suprafața construită de 216 mp, regim înălțime P și corp C2 – Clădire Magazie cu suprafața construită de 46 mp, regim înălțime P. Proprietatea dispune de utilități și are deschidere frontală la drumul comunal DC39, asfaltat. Terenul este dobândit în baza CVC nr. 3138/2008. Clădirile Corp C1 și C2 au fost dobândite în baza Sentinței civile nr. 2818/16 iunie 2008. – 85.910,00 lei – 85.910,00 lei Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, până la data de 19.12.2018, ora 12.00, documentele aferente. Bunurile se vând libere de sarcini. Tel: 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro.
VIDEO - Ion Solcanu: „Sistemul de alegere a preşedintelui trebuie modificat, odată cu Constituţia”
07/01/2019 09:41

  * dialog cu prof. univ. dr. Ion Solcanu, fost senator social-democrat, vicepreşedinte PSD şi al Senatului Romaniei, astăzi preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologice a Academiei Oa ...

„Masa de Crăciun este minunată cu oamenii dragi alături, nu cu platouri pline de grăsimi”
22/12/2018 00:00

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), in Raportul Naţional al Stării de Sănătate a Populaţiei pe anul 2017 se arată că in Iaşi sunt inscrise in evidenţa medicilor 35.902 de per ...

INTERVIU - MIHAI CHIRICA: „Mai bine de jumătate din populaţia activă a marilor oraşe nu are încă o opţiune politică”
14/12/2018 07:55

* dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi - Domnule primar, Clujul, Oradea, Aradul şi Timişoara au semnat, de cateva zile, Alianţa Vestului, un acord privind cooperarea in materie de mari pro ...

„În lumea aceasta a subiectivităţii au apărut prea mulţi vânzători de piei de cloşcă”
10/12/2018 00:00

    Sculptorul Liviu-Adrian Sandu este iniţiatorul şi fondatorul, in 2016, al Societăţii Artiştilor Figurativi din Romania şi, din 2013, Membru al Societăţii Sculptorilor Portretişti din ...

EXCLUSIV - Nicolae Dabija: „Trebuie să facem în aşa fel încât graniţa din capul basarabeanului să cadă”
30/11/2018 00:00

Nicolae Dabija este omul indrăgostit de cuvant, indrăgostit de limba romană, este cel care a luptat cu indarjire pentru ca generaţiile de astăzi din Republica Moldova să poată vorbi o limbă frumoasă, p ...

„Administraţia actuală nu vede Iaşul ca pe un actor regional relevant”
27/11/2018 08:22

  Cei 320 kilometri ai noii Autostrăzi Iaşi – Targu Mureş, care ar duce la realizarea unei mai bune legături intre localităţi urbane şi rurale din această zonă a ţării, au starnit nenumă ...

„Scriitorul trebuie să aibă o condiţie fizică foarte bună”
08/10/2018 00:00

„Scriitorul trebuie să aibă o condiţie fizică foarte bună” Catherine Lovey este o scriitoare de limbă franceză, născută in 1967 in Elveţia. A studiat relaţiile internaţionale şi mai ...

Silviu Gheţie: „Fotograful nu trebuie să aibă un ego foarte puternic”
06/10/2018 00:00

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT) se află la cea de-a XI-a ediţie şi reuneşte la Iaşi, in perioada 3-7 octombrie 2018, profesionişti din domeniul cărţii, atat din ţ ...

„Se compromit doar cei pentru care politica este un simplu mijloc de a se realiza”
25/09/2018 00:00

Procesul de primenire a oamenilor politici este un fenomen firesc, rostul tineretului in politică fiind astăzi, dacă nu mai mare ca in trecut, cel puţin tot atat de mare cat a existat dorinţa de a face din ...

VIDEO - Mihai Chirica: „Fără fonduri europene, Iaşul ar fi fost un oraş anost”
23/09/2018 09:10

  Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, prezintă ieşenilor viziunea sa legată de fondurile europene, de viitorul oraşului pe care il administrează   *Trebuia să fim cel puţin cu jumă ...