„Şi în străinătate, dar şi în oraşul tău poţi să ajungi cineva!”

default

Dimensiune font:

| 07-04-2016 07:30

  Andrei Tudor Ionescu, un tânăr cu visuri şi aspiraţii măreţe, a gândit un proiect care promovează Iaşul, cu oamenii, locurile, cultura şi istoria oraşului.

  Ştiaţi că Bojdeuca lui Creangă este cel mai vizitat muzeu din Iaşi? Sau că Biserica Aroneanu, din apropierea Iaşului, are cel mai bun sistem anti-seismic? Astfel de informaţii a reunit Andrei Ionescu în aplicaţia „Iaşi Guide”, concepută pentru a promova Iaşul, vechiul oraş cu monumente şi mănăstiri înălţate de oamenii care au făcut istorie.

Născut pe 17 iulie 1995, la Iaşi, Andrei Tudor Ionescu este student la Facultatea de Informatică a Universităţii din Manchester (Marea Britanie). Este creatorul unui ghid virtual, pe care l-a numit „Iaşi Guide”. Aplicaţia este gratuită şi este disponibilă momentan pe platforma iOS, însă în cursul acestui an va fi disponibilă şi în sistemul Android.

Timp de mai bine de patru luni, Andrei Ionescu a adunat toate informaţiile şi fotografiile care descriu punctele turistice din Iaşi, cu ajutorul Centrului de Informare Turistică, şi cu toată încrederea că acesta va fi un proiect util, cu un mare impact asupra locuitorilor şi vizitatorilor oraşului. Întors în oraşul natal, în vacanţa de primăvară, Andrei a promovat aplicaţia sa, „Iaşi Guide”, atrăgând nu doar atenţia, ci şi simpatia ieşenilor. „În Marea Britanie, colegii mei din alte ţări asociază România doar cu Bucureşti sau, mai nou, cu oraşul Cluj-Napoca, pentru că acolo au festivalul de muzică UNTOLD. Oraşele din străinătate au o aplicaţie sau un site foarte amplu despre astfel de evenimente. Nu eram mulţumit de ceea ce exista deja pentru oraşul meu şi aşa am ajuns la ideea de a crea aplicaţia «Iaşi Guide»”, mărturisea Andrei Ionescu, zilele trecute, la întâlnirea organizată de Clubul „Iubitor de Iaşi”, din cadrul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”.

Pe lângă monumente, biserici, mănăstiri şi centre culturale, aplicaţia „Iaşi Guide” conţine o secţiune în care turiştii pot vedea o hartă a oraşului, dar şi toate mijloacele de transport în comun din oraş. De asemenea, fiecare obiectiv este prezentat cu detalii cum ar fi adresa, site-ul, programul şi descrierea acestuia.

- Ai absolvit Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, la secţia matematică-informatică, intensiv engleză. Ai ales acest profil cu intenţia de a studia în străinătate?

- Practic, acolo m-am format, din clasa I. Şi tot acolo am devenit sensibil la istoria Iaşului. Am avut profesori care ne povesteau mereu despre Iaşi. Primeam note mai mari la istorie, dacă ştiam unde se află un anume monument din oraş, iar această competiţie ne-a trezit interesul, am devenit curioşi să descoperim tot mai multe poveşti despre oraşul în care trăim. Iaşul este un oraş frumos, are multe lucruri interesante de oferit, însă cred că are şi multe de schimbat, în ceea ce priveşte imaginea sa.

- Cum ai ajuns să studiezi la Manchester?

- S-a întâmplat, în mare parte, deşi am avut ideea de a studia în străinătate, dar se combina puţin cu ideea de a face Medicină la Iaşi. Jumătate dintre prietenii mei sunt studenţi la Medicină. Dar pentru că am urmat un profil bilingv, tentaţia de a studia mai departe în limba engleză era foarte mare, mi s-a părut un traseu firesc. În cele din urmă, am renunţat în ultimul semestru la ideea de a face Medicină. Am avut un click şi anume că vreau neapărat să plec în străinătate. Toată lumea crede că informatica nu este un domeniu prea creativ, dar eu cred că poate fi şi am vrut să combin cu încă o materie. Asta e cea mai „tare” chestie în Anglia. Dacă mergeam la informatică la Iaşi, alegeam automat să studiez şi elemente de hardware, dar la Manchester am ales să combin Computer Science şi Business Management. Aşa că studiez şi finanţe, contabilitate, lucruri mai dificile – notele la contabilitate nu sunt niciodată foarte mari, nici în Anglia, nici în România, dar am ales un parcurs care chiar îmi place.

Sursa foto: facebook.com/ Andrei Tudor Ionescu

- În ce măsură a fost relevantă experienţa ta de voluntar în proiectele desfăşurate la Iaşi?

- În perioada liceului, am făcut parte din Consiliul Elevilor şi am fost vicepreşedinte în Consiliul Judeţean al Elevilor. Am participat la tot felul de proiecte de leadership, care m-au format. Acum sunt membru în AIESEC Manchester, dar chiar şi la Iaşi, când nu eram student, am participat la proiectele lor şi a fost o experienţă interesantă. M-am format încet-încet, participând în proiecte culturale. De pildă, de Ziua Unirii, am defilat în costume de epocă, pe strada Lăpuşneanu, iar această tradiţie merge mai departe la Iaşi. Au fost, de asemenea, proiecte caritabile, precum „Zâmbete în Ajun de Crăciun”, în cadrul căruia am dus cărţi şi dulciuri unor copii din judeţul Iaşi. În Manhester, am fost invitat în AIESEC. Noi trimitem voluntari în diverse ţări, printre care şi în România şi am fost plăcut surprins să constat că mulţi dintre studenţii chinezi, de pildă, şi-au exprimat dorinţa de a învăţa limba română şi de a vizita România. În Anglia sunt foarte multe astfel de organizaţii, eu am încercat să mă implic în cât mai multe.

- Care sunt activităţile prin care continui să acumulezi experienţă de voluntar?

- Nu sunt doar activităţi de voluntariat. De pildă, sunt „Ambasador” pentru facultatea mea, un fel de ghid în Universitatea din Manchester, ceea ce înseamnă un part time job. Sunt, de asemenea, vicepreşedinte la Societatea de români, unde organizăm evenimente şi suntem destul de mulţi. Numai în facultatea mea suntem aproximativ 60 de studenţi români. Acolo există, ceea ce mi-aş dori să văd şi în România, o organizaţie a studenţilor, Students Union, în care oamenii chiar au salariu şi sunt responsabili cu organizarea vieţii studenţilor. Imaginaţi-vă o clădire cât Biblioteca Centrală Universitară de la Iaşi, în care sunt camere destinate evenimentelor organizate de aproximativ 150 de societăţi: de cultură şi civilizaţie până la societăţi de paraşutism. Toate aceste organisme se asigură că viaţa studenţilor înseamnă şi altceva decât cursuri, dezvăluind diverse oportunităţi, organizând concerte, facilitând accesul la diverse evenimente. De pildă, pentru meciurile de fotbal, primim bilete foarte ieftine.


- Pare că viaţa ta de student la Manchester este foarte dinamică!

- Chiar este, dar este un altfel de dinamism decât aici! Acolo chiar nu prea ai timp liber. Mă uit la colegii mei din Iaşi, sunt sigur că învaţă şi ei foarte mult, dar noi, cei din Anglia, îi privim cam cu ciudă, pentru că noi abia părăsim perimetrul... De pildă, Universitatea noastră e într-un amplasament asemănător cu acela din Copou, dar dacă e să mergem la un mall, putem face o dată la două săptămâni. De luni până vineri, intru la 9 şi ies din campus la 23.30, când se închide Universitatea. Vineri seara însă ieşim, mergem în oraş, mai vedem câte ceva...

- Sunt priviţi într-un anume fel românii acolo?

- Nu, pentru că vorbim de mediul academic. Am mulţi prieteni români, mai puţin din Iaşi, dar studenţii, de oriunde ar fi, nu judecă oamenii de lângă ei! Profesorii au o părere foarte bună despre noi, în general, ne consideră foarte buni. În universitatea Manchester sunt tot felul de români: unii sunt olimpici, alţii sunt creativi – aşa ca mine, pentru că eu nu sunt olimpic...

- La Iaşi nu ai fost olimpic?

- Am fost, dar nu la informatică. Eu am fost olimpic la astrofizică şi astronomie. Acesta este un mic dezavantaj, acolo, pentru că olimpicii la informatică sunt foarte buni în ceea ce fac, sunt acel tip de oameni care ştiu imediat să dea o soluţie informatică.

- Astrofizica ţi-a dat însă o privire de ansamblu...

- Da, m-a format, e ceea ce mă defineşte, este pasiunea mea, dar nu am vrut să o urmez la facultate, mi-am dorit să învăţ şi altceva.

- Cum ai ajuns să fii olimpic la astrofizică?

- Am învăţat mult singur, dar apoi am vorbit cu profesoara de fizică. Mi-a dat nişte cărţi, erau foarte vechi, din 1930 – 1940, scrise de oameni dispăruţi de mult, apoi am cunoscut profesori de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, de la Facultatea de Fizică. Îmi aduc aminte că în aprilie, în 2014, când am câştigat şi medalia de bronz la olimpiadă, am fost mai mult la Universitate, decât la liceu , pentru că mi s-a dat posibilitatea să mă pregătesc mai intens pentru olimpiadă. Dar a fost fascinant, o experienţă care m-a format. Eu când merg pe stradă sunt foarte neatent la ceea ce e în jurul meu! Mă uit la cer, îmi imaginez că face parte din ceva mai mare şi tot aşa...


- Ce profesie te gândeşti, totuşi, să urmezi? Ce anume te vezi făcând peste câţiva ani?

- Acum sunt puţin împrăştiat, fac multe, încerc să mă descopăr, dar la finalul facultăţii sper să decid. Toată lumea alege la un moment dat. Ca absolvent de informatică ai atât de multe oportunităţi, poţi să lucrezi cu baze de date, web design... Acum, m-aş duce spre web development, aplicaţii – mobile development- , şi software. În plus, mă interesează markentingul, pentru că îmi doresc să am o companie a mea, poate peste şase, şapte ani... cine ştie?!

- Un ghid pe care l-ai întâlnit în vacanţa ta la Iaşi, Maria Mihaela Stan, semnatara unei interesante rubrici de turism în cotidianul „Evenimentul Regional al Moldovei”, te-a recomandat ca fiind un tânăr extraordinar, care studiază în străinătate şi care vrea să se întoarcă în România, pentru a schimba ceva aici. Eşti hotărât să te întorci în România?

- Da, să sperăm că gândul acesta nu va dispărea. Vreau să mă întorc, pentru că îmi place mult Iaşul, chiar dacă m-am adaptat foarte uşor la Manchester, nu am avut acel culture shock, pe care îl descriu unii dintre colegii mei, care odată ajunşi în străinătate descoperă cât este de frumoasă este, de fapt, România şi cât de dor le este de ţară. Dorul meu s-a exprimat altfel, nu a fost exagerat, ci mai degrabă nostalgic. Prin plecarea mea, mi-am dat seama cât de mult s-ar putea schimba Iaşul, care are clădiri frumoase, dar sunt multe idei de acolo care pot fi aduse aici. La fel cum mulţi alţi studenţi s-au întors de la studii şi au schimbat câte ceva în ţara lor... Şi în străinătate, dar şi în oraşul tău poţi să ajungi cineva!
Gina POPA, Larisa LAZĂR

„În Nord-Estul României se află un oraş a cărui istorie a influenţat formarea identităţii unei ţări. Domnitori, importanţi oameni politici şi de cultură s-au plimbat pe străzile sale, fiecare arteră având povestea ei. Iaşul este un oraş care merită descoperit şi înţeles. Acest ghid al capitalei Moldovei va fi folositor turiştilor pe durata vizitei lor în Iaşi şi va fi un nou mod de a descoperi oraşul natal pentru ieşeni” - Andrei Tudor Ionescu

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei