„Un actor comic nu-şi râde viaţa” FOTO/ VIDEO

default

Dimensiune font:

| 05-01-2015 12:16

Născut pe 28 aprilie 1957, la Iaşi, Teodor Corban a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu - Dragoş Galgoţiu. Între 1985 şi 1988 a jucat pe scena Teatrului „V.I. Popa” din Bârlad, apoi la Teatrul Dramatic din Constanţa. Din 1989 este actor al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi. Publicul îl cunoaşte, de asemenea, ca actor de film, din producţii precum „A fost sau n-a fost?”, în regia lui Corneliu Porumboiu, „4,3,2” şi „După dealuri” de Cristian Mungiu sau „California Dreamin’” al regretatului regizor Cristian Nemescu. În 2015, vor fi lansate nouă noi filme în care are partitura principală: „Aferim”, în regia lui Radu Jude, şi „Un etaj mai jos”, regizat de Radu Muntean. Printre cele mai recente spectacole în care joacă pe scena Naţionalului ieşean se numără „Iaşii în carnaval” de Vasile Alecsandri (regia Alexandru Dabija) şi „Prăpădul” de Attila Bartis (regia Lucian Dan Teodorovici), iar din ianuarie 2015 îl veţi regăsi în „O scrisoare pierdută” - un spectacol de Mircea Cornişteanu.

 

Teodor Corban a avut un an plin: este eroul a două noi filme românești, care urmează să apară în 2015, iar cu partitura din „Acasă, în miezul verii”, spectacol al Teatrului Naţional Iaşi, a cucerit Premiul pentru Cel mai bun Actor la Festivalul de Dramaturgie de la Braşov (noiembrie 2014).

- Vă mai emoţionează premiile? În ce moment al carierei vine această nouă confirmare pentru deja celebrul actor Teodor Corban?
- Pe mine m-a mirat premiul acesta, pentru că nu am o partitură foarte amplă în spectacol. Claudiu Goga e un regizor foarte bun şi a făcut ca şi personajele mai puţin importante să aibă carne. Toţi au destinul lor în piesa asta, toţi au dramele şi momentele lor penibile, comice, şi e păcat să le tunzi, să le ciufuleşti, ca să rămână mai în faţă un alt personaj. Totul se întâmplă într-o casă spectaculoasă, e ca şi cum ai lua de la un bloc faţada şi ai vedea ce se întâmplă în fiecare familie. Ba drame, ba lucruri îngrozitoare, iţele se înnoadă, se desfac...

- Există un film din 2013, după textul acesta, „August: Osage County”. L-aţi văzut înainte să jucaţi rolul „Charlie Aiken”?
- Ştiam că există, dar n-am vrut să-l văd, am înţeles că acolo totul era axat pe cele două personaje principale, jucate de Meryl Streep şi Julia Roberts, ceilalţi apăreau şi dispăreau repede. N-am vrut să văd, să nu iau clişee. Vrând-nevrând, rămâne undeva prin străfundul capului câte ceva şi nu vreau să repet.

- Cum aţi descrie tendinţa regizorilor de a marşa mai mult pe o imagine de ansamblu decât pe partiturile actorilor?
- Aceasta e o mare suferinţă de-a mea! De nişte ani s-a instaurat un fel de dictatură a regizorului asupra teatrului. Când eram eu „mai mic”, la facultate, mi s-a spus că teatrul este un triunghi. O îmbinare armonioasă între text, regie şi actorie. Aşa era pe vremea aceea. Acum, se pare că unul din vârfurile triunghiului le domină pe celelalte şi nu cred că de folos teatrului. Niciunul dintre vârfurile acestea nu are voie să fie mai sus. Eu nu văd teatrul fără actor. Nu mai este teatru, e altceva!

- Spuneaţi cândva că, fiind studentul lui Dem Rădulescu, în primul an de facultate aţi râs, apoi l-aţi descoperit ca fiind foarte sever, autoritar. Aţi simţit vreodată că staţi în umbra lui?
- Era o problemă la Dem Rădulescu, eram toţi în umbra lui! Celor care absolveau la clasa lui li se spunea „Bibănei”. Personalitatea sa era atât de puternică, încât imprima până şi tonurile. După cum vorbeau studenţii, şi pe stradă dacă îi auzeai puteai să spui: „Asta e de la Bibanul!”. Clasa mea a încercat să se rupă de mitul acesta. Şi nu era doar mit, era şi ceva real! În primul an şi jumătate am râs, nu am învăţat nimic, apoi am început să iau în serios sfaturile lui şi să le prelucrez. Simt şi acum severitatea lui înfiptă-n mine, până-n prăsele.

„Cebutîkin Ivan Romanovici” – „Trei surori” de A. P. Cehov, regia: Cristian Hadji-Culea, Teatrul Naționai Iași, 2012

- Poate fi în acelaşi timp un actor şi comic, şi sever?
- Marii comici erau nişte oameni trişti în viaţa particulară, foarte serioşi şi riguroşi cu ei înşişi. Locul comediei e pe scenă. Un actor comic nu-şi râde viaţa. Râde de viaţa personajelor.

- Pe dumneavoastră cum v-aţi caracteriza? Ce fel de actor sunteţi?
- Când o să fiu eu mai actor decât sunt acum, îmi doresc să nu fiu etichetat drept actor de dramă sau de comedie sau actor care joacă anumite tipologii. M-am ferit de tipologii, încerc să joc cât mai divers, pentru că, altfel, se simplifică mijloacele. Sunt exemple nenumărate de actori celebri, care la viaţa lor au jucat un singur tip de personaj, prin care s-au remarcat, e adevărat, dar în care s-au înţepenit. Schimbau textul, schimbau decorul, dar ei erau la fel. Te laşi prins de rutină, dai de rugină şi devii actor mort.

„Jean”, în „Rinocerii” de Eugène Ionesco, regia: Claudiu Goga, TNI, 2011

- Aveţi o strategie pentru a fugi de rutină?
- Caut ca următorul rol să fie complet nou, cel puţin faţă de precedentul. Vreau să încerc senzaţii noi, personaje noi, situaţii noi. Doar astea te ţin viu. Regizorii mai comozi iau de-a gata: tu joci bine regi, oameni proşti sau ticăloşi şi te iau ca atare. Puţini mai au îndrăzneala de a încerca, puţini mai lucrează cu actorii şi reuşesc să-i pună în valoare chiar când nu sunt în cea mai bună formă. Mulţi merg pe căi bătătorite.

- Există o diferenţă netă între regizorii de film şi cei de teatru?
- Regizorii de film din aşa-zisul „nou val”, care iau premii afară, detestă teatrul ca fenomen. Nu merg la teatru sau intră şi pleacă împuşcaţi. Nu le place, li se pare o artă învechită, desuetă şi consideră că teatrul strică actorii. Ei îşi doresc actori care să joace firesc, ori teatrul uzează în mare măsură de mijloace teatrale, convenţionale. La noi nu se face şcoală de film, de aceea graniţa dintre teatru şi film este mai mult la îndemâna intuiţiei, a lucrului individual şi a voinţei proprii, decât a unor reguli. În film, mi s-a cerut să fiu cât mai natural, cât mai adevărat. Am încercat să elimin tot ceea ce simţeam că am zgură pe mine. Regizorii au fost destul de cerberi.

- Cine a fost „ăl mai” cerber?
- Pot să spun cine a fost primul - Corneliu Porumboiu, care s-a dovedit a fi destul de drastic în privinţa mijloacelor de expresie a actorilor. Într-o zi, m-a oprit pe stradă un vecin: „Te-am văzut, domnule, aseară, la televizor”. Unde?, zic. „Dădeai un interviu, vorbeai despre revoluţie”. A!, zic, nu, era un film artistic. „Nu domnule, erai la un talk-show de-asta, despre revoluţie. Îmi plăcea că erai combativ”. L-am păcălit! Cam asta se cerea actorului de film.

- Publicul vă ştie şi din nişte reclame...
- După ani de meserie în teatru şi în film, oamenii mă salutau pe stradă, că mă ştiau din reclame. Pe mine m-a întristat treaba asta. E bine când te salută omul din senin pe stradă, umfli pieptul, te bombezi! Dar când afli pentru ce te felicită, te dezumfli brusc. Reclama e un act semiartistic, pe care actorul îl face pentru bani. Nu ai mână liberă să faci mare lucru, eşti foarte limitat. Acolo eşti ales mai mult pentru tipologie sau pentru că „dai textul bine”. Trebuie doar să ai norocul să fii distribuit. Într-o zi sau două câştigi mult mai mulţi bani decât într-o lună la teatru. În general, publicul nu are un oprobriu pentru treaba asta. Dimpotrivă. Mă felicitau rude, prieteni, „Bravo, mă, te-am văzut într-o reclamă, eşti tare!”. I-am lăsat, aşa, să creadă că sunt grozav!

„Şătrarul Săbiuţă” – „Iașii în carnaval” de Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Dabija, TNI, 2012

- Ce v-a determinat să visaţi la profesia de actor?
- Am mai spus, dar mai spun, că deşi e un lucru prozaic şi jenant, face parte din viaţa mea. Ca să chiulesc de la şcoală!

- Şi dacă eu nu vă cred?
- Am martori! O şcoală întreagă ştia că eram un mare chiulău!

- Nu, eu cred că teatrul era deja „instaurat”!
- S-a întâmplat să recit o poezie patriotică şi m-a văzut o domnişoară de la şcoala de Arte, care a zis „Hai, că pari talentat!”. Am început să cred şi eu. Aşa am făcut teatru. E adevărat că teatrul şi filmul mi-au plăcut de mic...

- Părinţii vă voiau inginer, în spiritul vremurilor?
- Nefiind un elev eminent, ei îşi doreau să dau la un liceu de la care să ies cu o meserie, să nu mor de foame. Nu ştiau dacă mai departe voi intra la facultate, că se intra greu pe vremea aia. Când le-am zis de teatru, săraci cum erau ei, m-au încurajat, au făcut eforturi să mă ţină la facultate. Asta poate şi pentru că ei m-au dus la teatru, în copilărie. Pe la 5-6 ani, l-am văzut pe Miluţă Gheorghiu. Mi-a plăcut Miluţă, mi-a plăcut calul lui Miluţă, mi-a plăcut sala, era ceva fabulos, parcă vedeam raiul.

- Ce profesii aveau părinţii dumneavoastră, cei care v-au dus să vedeţi „raiul”?
- Muncitori. Oameni simpli. Mama venea dintr-o familie considerată de chiaburi şi nu a avut voie să facă şcoală, dar avea afinităţi culturale. A refulat prin mine, fiind singurul copil.

- În „Acasă, în miezul verii” jucaţi cu fiica dvs, Ioana, actriţă cunoscută deja publicului de teatru din Iaşi. Aţi avut emoţii şi pentru ea?
- Cel puţin la primele repetiţii, nu eram atent deloc la ce făceam eu. Eram „geană” pe ea, să văd ce face. Nu i-am dat nicio indicaţie, foarte rar câte un mic detaliu, dacă m-a întrebat ea. I-am spus: Mergi pe mâna regizorului, omul te-a ales, eşti mare, te descurci. De altfel, am prevenit-o că teatrul e o junglă, cu atât mai mult în perioada asta, când e inflaţie de actori. Există şi o butadă: „De ce să iei actori din provincie? Arunci o piatră prin Bucureşti şi sigur nimereşti un actor”. Atât de mulţi sunt... Eu nu sunt genul să te împing de la spate. Poate dacă ar fi să te împing să lucrezi la birou, aş face-o, dar pe scenă te vede toată lumea. Pentru un tânăr actor e obligatoriu să joace. Du-te la teatru, du-te în hrube, în beci! Actorul care nu joacă moare! 

- V-aţi simţit vreodată încolţit de o astfel de „moarte”?
- Actorul e precum e calul. Calul e făcut să alerge, de asta şi doarme în picioare. Fără efort, calul moare. Aşa e şi actorul...

- Imaginea aceasta este foarte credibilă, venind de la un actor care a învăţat să călărească la 57 de ani, pentru un rol în film.
- Fiind foarte la început, mi-au dat o iapă borţoasă, puţin surdă, chioară de-un ochi, dar m-am descurcat! Am început la un hipodrom la Iaşi şi am continuat la Bucureşti pentru filmările de la Radu Jude, „Aferim”, un film de epocă despre rromii robi. 90 la sută din film sunt călare. Vreo lună şi jumătate am stat numai pe cal, mi-am modificat şi oasele. Norocul meu a fost că am trecut repede la alt film, „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, o poveste a zilelor noastre. Este un film psihologic, aşa cum nu prea s-a făcut în România. Sunt foarte curios să văd cum au ieşit, ambele filme vor fi lansate în 2015, după ce vor fi înscrise într-un festival-două.

 

„A fost sau n-a fost?”, regia Corneliu Porumboiu (2006)

- Vă e dor de Cannes, de covorul roşu?
- Noi am fost pe covorul albastru, dacă e să fim foarte exacţi, dar da, mi-e dor de aplauzele din sala de la Cannes, de la finalul filmului „A fost sau n-a fost”. Sala în picioare, cu vreo două mii de oameni care să aplaude zece minute şi să ne salute apoi pe stradă, acesta a fost Cannes-ul visurilor!

- Cum faceţi să vă dezbrăcaţi de un personaj, ca să intraţi în altul?
- Actorii nu sunt nişte oameni speciali, cu un creier în plus sau aşa ceva. Suntem oameni normali. Când joc sunt personajul, când ies din scenă redevin eu, nu-mi propun să mă găsesc, nu mă caut prin cabină. Nu joc în transă, sunt un om foarte normal, spre banal, uneori.

- Mergeţi la cumpărături, spălaţi vase, daţi cu aspiratorul?
- Oho! M-am mutat la ţară şi spăl şi glodul de pe cizme, tai lemne, fac focul...

- Casa la ţară e unul dintre visele împlinite?
- A fost o obsesie. Acum am mici regrete când plouă, că n-am terminat de aranjat grădina, în rest, e foarte frumos. Am nevoie de izolare. Stau mult timp lângă oameni şi nu întotdeauna mă încarc pozitiv. Oamenii au probleme, sunt trişti, sunt isterici. Am un loc frumos acolo... Am făcut o casă ţărănească şi mă uit aşa spre oraş, cum îmi imaginez că se uita Creangă! Văd Iaşul departe, luminile, aeroportul, zic uite, acolo sunt oamenii, cu problemele lor... E o terapie.

- Există mai multe forme de însingurare?
- Eu pe asta o ştiu, însingurarea între oameni.
Gina POPA

 

 

Ce vă place să faceţi în momentele de împăcare cu lumea?
„Scriu. Nu ştiu dacă sunt poezii, sunt nişte aiureli, nişte „jucărele” de-ale mele. Le-a mai citit unul-altul, scriitori care au rămas uluiţi şi m-au întrebat de ce nu le public. O să le agăţ prin crengi, într-o zi, şi dacă mai place cuiva jocul meu, o să le citească în pădure. Nu trebuie să mă iau prea în serios”.

 

Sursa foto: Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

BANCUL ZILEI

00:09

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
VIDEO - INTERVIU - Mihai Chirica: „ Am găsit profesori plângând în cancelaria unor școli, de mila copilașilor”
17/09/2020 13:37

  * dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, scoala a debutat, problemele mari incep să se stingă, dar apar mereu altele, mai mici. A fost debutul acesta de an scolar pe m ...

 INTERVIU - Maricel POPA: „Avem o mare problemă legată de deschiderea şcolilor”
26/08/2020 00:00

* dialog cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - Domnule preşedinte, au mai rămas doar cateva zile pană la deschiderea unui nou an şcolar. Cat de mult s-au implicat unităţile adminis ...

INTERVIU/VIDEO - Mihai Chirica: „Dacă elevul trebuie ţinut în braţe pentru a sta în bancă şi a învăța, aşa vom face!”
24/08/2020 09:32

* dialog cu primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica - Domnule primar, trei săptămani ne mai despart de inceperea unui nou an şcolar, poate cel mai dificil din istoria noastră recentă. A trecut vara, Guv ...

VIDEO - INTERVIU Mihai CHIRICA: „Mi-e teamă de valul trei al pandemiei, care va veni odată cu apariția bolilor de sezon”
31/07/2020 13:23

        * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi   - Un oraş, importanţa sa, nu se măsoară prin lungimea şi lăţimea fizică, ci prin natura aspiraţ ...

Camelia Gavrilă: „Politica este pe voturi, pe notorietate...”
13/07/2020 00:00

  * dialog cu deputatul Camelia Gavrilă, candidat PSD la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi - Doamna deputat, poate avea Iaşul o femeie primar, pentru prima oară in istorie? Sau ...

„Ȋn instituţii, pe lângă cei din primul eşalon, există o mare masă de funcţionari care efectiv nu vor să muncească”
08/07/2020 21:12

  * dialog cu deputatul ieşean Petru Movilă (PMP), iniţiatorul Legii privind realizarea Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Targu Mureş  - Domnule deputat, ce simte initiatorul unei le ...

„Trebuie să arătăm că trăim într-o economie de piață, nu într-o societate de piață”
01/07/2020 10:21

     * dialog cu Joaquín Turmo Garuz, profesor de Macroeconomie şi Economie Internaţională la Facultatea de Economie si Afaceri din cadrul Universităţii din Barcelona   ...

„Riscăm să nu mai începem școala!” Dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica
19/06/2020 11:37

  - Domnule primar, numărul tot mai mare de noi cazuri COVID-19 nu prea mai lasă mult loc relaxărilor... Alegerile locale, stabilite pentru finalul lunii septembrie, pot incurca şi mai mult sensibil ...

Mihai CHIRICA: „Traversarea munților cu autostrada, în zona Ditrău, va dura șapte ani!” VIDEO
09/06/2020 06:31

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica - Domnule primar, in urmă cu cateva zile, primarii din regiunea Moldovei au fost convocaţi la Ministerul Transporturilor, unde li s-a prezentat tema &bd ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei