default

Dimensiune font:

Bunele maniere in alegerea unui cadou: 5 sfaturi care te feresc de situatii neplacute

| 17-12-2018 10:33

Sunt doua feluri de oameni in lume: cei carora le place sa ofere cadouri si petrec zile intregi cautand darul perfect, si cei care isi amintesc in ultima zi ca "nu se merge cu mana goala" si iau din raft primul lucru care le cade in mana.
 

Bineinteles, mai sunt si cei care nu cumpara niciodata cadouri, dar acestia sunt prea putini. Primele doua situatii sunt, insa, la extreme.

Daca faci parte din prima categorie, sunt mari sanse sa pierzi o multime de timp cautand cadoul perfect si tot sa nu gasesti ceva pe placul tau (desi ar trebui sa fie pe placul celui care primeste) . In al doilea caz, vei face aproape intotdeauna alegeri gresite.

Stim toti care sunt principalele optiuni: o sticla de vin scump, o cutie de bomboane fine, un set de pahare, o bluza "ca am vazut ca mai are in genul asta".

Exista, insa, o cale de mijloc. Sfaturile de mai jos te vor ajuta sa gasesti cadoul potrivit la momentul oportun pentru orice situatie, fara sa pierzi prea mult timp cantarind alternativele.

1. Alege cadoul potrivit pentru fiecare

In urma cu ceva ani, am uitat sa cumpar un cadou de Craciun pentru cea care urma sa devina jumatatea mea mai buna. In dimineata de Ajun m-am oprit in prima benzinarie intalnita, de unde am cumparat un portofel. Era din piele, brodat, o frumusete... perfect pentru 12-14 ani, nu pentru 25. Sa va mai spun ca si acum, dupa aproape 10 ani, mi se reproseaza portofelul ala cu personaje din desene animate pe el?

Decat sa iei primul obiect care-ti pica in mana, mai bine alegi cadoul potrivit pentru persoana careia il oferi, chiar daca asta inseamna sa mai astepti cateva zile. Nu e nimic mai neplacut decat un dar care spune despre tine ca nu te-ai straduit cinci minute sa gasesti ceva mai bun, mai util sau pe gustul primitorului. Ca sa intelegi ideea, gandeste-te ca ai primi o bormasina atunci cand toata lumea stie ca nici macar un bec nu schimbi de unul singur.

2. Intereseaza-te ce ai cumparat

Poate ca suna ciudat, dar este un lucru normal sa-i poti spune persoanei careia ii oferi cadoul despre ce este vorba, cum functioneaza si la ce-i este util. Toti am trecut macar o data prin acea situatie greu de explicat cand cadoul nostru a provocat priviri nedumerite si intrebarea - nerostita - "asa, si eu ce fac cu asta"?

Afla cateva lucruri esentiale despre cadoul pe care il oferi, vei dovedi prin asta ca nu ai luat la nimereala primul lucru pe care l-ai gasit pe raft. De exemplu, printre cele mai oferite obiecte sunt ceasurile. Cand ai ales unul, intereseaza-te daca este automatic sau quartz si, daca ai mers pe varianta clasica si eleganta, documenteaza-te cum trebuie intretinut un ceas automat. In loc sa ridici din umeri, ii vei oferi informatii importante persoanei careia i-l daruiesti.

3. Ofera cadoul la momentul oportun

Da, exista momente si momente, chiar si atunci cand faci un cadou cuiva. Daca ai primit o invitatie la o petrecere organizata la cineva acasa si vrei sa-i oferi gazdei ceva dragut - fie ca e un cadou de casa noua, fie unul de Craciun (daca vin sarbatorile) -, incearca sa nu scoti cutia de fata cu toata lumea si sa bati toba, pentru ca sunt sanse sa nu fi venit toti invitatii pregatiti.

"Ia uite, lume, ce cadou i-am adus eu lui X" este calea cea mai sigura sa transformi o seara placuta si relaxata intr-una tensionata. Ceilalti musafiri care nu au venit cu un cadou se vor simti aiurea, gazda se va simti aiurea pentru situatia neplacuta creata. Cea mai buna solutie este fie sa oferi cadoul intre patru ochi, fie sa astepti o alta ocazie.

4. Lasa factura sau bonul in cutie

"I-ai dezlipit eticheta cu pretul inainte sa impachetezi cadoul?" Intrebarea asta - si raspunsul negativ sau incert - a provocat multe certuri in multe familii. Nu nega, stii bine la ce ma refer. Daca ai facut vreodata un cadou, cu siguranta ai petrecut cateva secunde (sau minute, in unele cazuri) dezlipind eticheta cu pretul si racaind urmele de hartie si lipici ramase pe ambalaj.

Ni se pare gresit sa lasam pretul pe un cadou, desi in ziua de astazi oricine are un smartphone si internet poate afla din doua clickuri cat a costat un produs. Tine cont de asta, nu te mai sfii si lasa bonul de casa sau factura in cutia cadoului. Ii vei oferi ocazia primitorului sa-l schimbe daca nu e pe gustul lui, iar faptul ca ai luat asta in calcul este deja un cadou in sine.

5. Nu astepta nimic la schimb

Una dintre marile greseli pe care le facem este sa ne calculam cadourile oferite in functie de ceea ce am primit noi la randul nostru. Lucrul asta contrazice insasi ideea de a oferi. Sa zicem ca acceptam faptul ca uneori suntem obligati sa facem un cadou, ca "asa e frumos", dar nu cumpara lucruri doar pentru a primi ceva (de aceeasi valoare, daca se poate) la schimb.

Nu cadoul este important, ci bucuria pe care o aduce. Sau faptul ca face viata destinatarului mai usoara, daca este un aparat electrocasnic. Sau pentru ca se potriveste in casa si in viata celui care-l primeste, daca este o decoratiune. Aceste reguli de bun simt se pot aplica si atunci cand esti nevoit sa oferi cuiva un cadou.

Asadar, trebuie doar sa iti schimbi perspectiva, sa nu mai alegi cadouri ca pentru tine si sa incerci sa imbini utilul cu placutul, oricat de banal ar parea. Si nu uita ca, atunci cand oferi un cadou, gestul este cu atat mai apreciat, cu cat cel care-l primeste este mai multumit. ziare.com 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE - LICITAŢIE UNICĂ - Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 04.11.2019, ora 13.00, a următorul activ: Nr. activ - Descrierea comercială - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 11 - Fosta Fabrică de nutreţuri combinate, situată în sat Cătămărăşti Deal, str. Mobilei, nr. 8, jud. Botoşani, St teren: 28.665,12 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 95%), St construită: 6.875,73 mp, cu echipamente, deschidere frontală: str. Mobilei, pretabilă pentru activităţi industriale – depozitare, productie, etc. Identif. imobil: CF nr. 53921, nr. cadastral 1891. - 6.525.800,00 lei - 1.300.000,00 lei Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 01.11.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 01.11.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro şi la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0758049904. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
DIETA BIBLICĂ, una dintre cele mai ciudate cure de slabire. Incredibil cum slăbea Elvis Presley
20/10/2019 11:33

Elvis Presley a slabit prin somn Marele Elvis s-a confruntat si el cu probleme de sanatate, insa una dintre cele mai ciudate diete pe care le-a incercat a fost cea cu somn, scrie lyla.ro. Pornind de la zicala ...

De ce unii fumători NU fac cancer şi trăiesc până la vârste înaintate? Iată ce îi protejează
19/10/2019 19:24

 Fumătorii sunt conştienţi că acest obicei are efecte devastatoare asupra sănătăţii, şi că fumatul creşte considerabil riscul de a muri mai devreme decat nefumătorii. Cu toate acestea, există ...

Primele simptome care apar în toate tipurile de cancer
19/10/2019 16:08

Simptomele generale ale cancerului: Scădere in greutate inexplicabilă :cele mai multe persoane cu cancer vor pierde in greutate la un moment dat. Multe lucruri pot cauza pierderea in greutate si doar pierder ...

Expoziție de ciocolată
18/10/2019 18:09

 Expozitie de ciocolată Stim cu totii că gusturile nu se discută, insă unul dintre gusturile preferate de toată lumea este cel al ciocolatei. Aromată, cu fructe, cu alune, albă sau neagră, ciocola ...

 

Ce profesii au parte de cel mai mult sex. Un studiu cu rezultate surprinzătoare
18/10/2019 13:11

 Producătorul de jucării sexuale Lelo a intrebat 2.000 de bărbati si femei din Marea Britanie despre viata lor sexuală, incercand să vadă care este legătura cu ocupatia lor. Rezultatul este unul su ...

Acordul Brexit. Prinicipalele puncte
18/10/2019 10:56

 Londra şi Bruxellesul au incheiat joi un nou acord al Brexitului, in principal cu privire la Irlanda de Nord, care modifică acordul precedent, respins de Parlamentul britanic in trei randuri, relatează ...

De ce îți este somn mereu
14/10/2019 19:44

 Specialiştii atrag atenţia că şi deshidratarea moderată te poate face să te simţi epuizat atat fizic, cat şi psihic. Dacă nu te mai poţi concentra şi simţi in permanenţă nevoia de a te odihn ...

Unghii rupte? Organismul îţi transmite cel mai important mesaj
14/10/2019 17:02

 Cauza unghiilor rupte poate fi deficienta de mangan, un mineral vital pentru buna functionare a organismului. Acesta intervine in procese precum cictrizarea ranilor, metabolismul carbohidratilor, colester ...

Uimitoarea dietă cu orez crud: Slăbeşti 13 kg într-o singură lună
14/10/2019 16:57

 Curăţarea organismului se datorează albuminei, substanţă care se găseşte in orez şi ajută la eliminarea toxinelor şi lichidelor din organism. În timp ce medicii studiau efectele dietei cu ...

Ţi-a apărut o astfel crăpătură în colţul gurii? Iată motivul pe care medicii evită să îl spună
14/10/2019 12:54

Cauze probabile mai des intalnite Atunci cand o persoană işi umezeşte buzele in exces sau le expune la aer rece, uscat şi vant, buzele sale se pot usca şi vor apărea crăpături in pielea subţiată. Al ...