hepta-3522485 (1)

Dimensiune font:

INEDIT: Album care îl celebrează pe Charlie Chaplin, în calitate de compozitor, la 130 de ani de la naşterea artistului

| 17-04-2019 13:28

Un album care îl celebrează pe cineastul Charlie Chaplin în calitate de compozitor a fost lansat în SUA, la 130 de ani de la naşterea acestuia, creaţiile muzicale fiind interpretate de violoniştii Phillipe Quint şi Joshua Bell.

 

 Albumul prezintă creaţii muzicale ale lui Charlie Chaplin, în aranjament special pentru vioară şi pian, şi a fost lansat marţi, când s-au împlinit 130 de ani de la naşterea cineastului.

Pe parcursul a peste trei ani, Quint, care a colaborat la acest album cu aranjorii Charles Coleman şi Leon Gurvitch, a studiat arhiva de piese şi coloane sonore compuse de Chaplin pentru a selecta cele mai bune fragmente potrivite pentru vioară şi pian. Pe acest album apare pianista Marta Aznavoorian.
Mai puţină lume ştie că Chaplin, un celebru actor, a compus aproape toate cântecele de pe coloana sonoră a filmelor în care a jucat.

Printre compoziţiile care apar pe acest album se numără "Terry’s Theme" din "Limelight" (1952), "Smile" din "Modern Times" (1936) şi "Falling Star" din "The Great Dictator" (1940), compusă împreună cu Meredith Willson, care a mai creat "The Music Man".

De asemenea, pe album se găseşte piesa "The Kid Fantasy" din "The Kid", un film mut din 1921, scris, regizat şi produs de Chaplin, care a şi jucat în el rolul principal. În anul în care a fost lansat, a fost al doilea cel mai de succes film, din punct de vedere al încasărilor. A fost înclus în Arhiva Naţională de Filme a SUA în 2011.

UN ARTIST COMPLET, PRODUCĂTOR, REGIZOR, SCENARIST, MUZICIAN, ACTOR
Charles (Charlie) Spencer Chaplin s-a născut pe 16 aprilie 1889 la Londra. Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX. Printre cele mai renumite filme ale sale se numără "City Lights/ Luminile oraşului", "Modern Times/ Timpuri noi" şi "The Great Dictator/ Dictatorul".

Părinţii lui Chaplin erau animatori - tatăl său era solist şi actor, iar mama lui era cântăreaţă şi actriţă. Aceştia au divorţat înainte ca Charles să împlinească trei ani. Recensământul din anul 1891 arată că mama sa, actriţa Hannah Hill, trăia cu Charles şi fratele său vitreg, Sydney, pe Barlow Street, Walworth, Marea Britanie. Bunica sa din partea mamei era pe jumătate ţigancă, lucru de care era extrem de mândră. Tatăl lui Chaplin, Charles Chaplin Sr., era alcoolic şi nu a prea avut contact cu fiul său. Tatăl său a murit din cauza dependenţei de alcool când Charlie avea 12 ani, în anul 1901. Conform recensământului din acel an, Charlie locuia împreună cu o organizaţie de artişti numită The Eight Lancashire Lads, condusă de John William Jackson, fiul unuia dintre fondatori. Mama lui Chaplin a murit în anul 1928, în Hollywood, la şapte ani după ce a fost adusă în America de copiii ei. Charlie şi Sydney nu ştiau pe atunci că au un frate vitreg din partea mamei lor. Fratele, Wheeler Dryden, a fost crescut separat de tatăl său, dar apoi s-a reunit cu restul familiei şi a lucrat pentru Chaplin la studioul său din Hollywood.

Filmul "Making a Living" (1914) a marcat debutul în cinematografie al lui Charlie Chaplin. Primele pelicule ale lui Chaplin au fost făcute pentru studiourile Keystone ale lui Mark Sennett, unde şi-a dezvoltat personajul Vagabondul şi a învăţat foarte repede arta de a face filme. Publicul l-a văzut pe Vagabond când Chaplin avea 24 de ani, în cel de-al doilea film al carierei sale, lansat pe data de 7 februarie 1914 - "Kiad Auto Races at Venice/ Puştiul face curse de maşini în Veneţia".

Cu toate acestea, el a inventat costumul de vagabond pentru un film realizat cu câteva zile înainte, dar lansat mai târziu, pe data de 9 februarie 1914, "Mabel's strange Predicament". Principalul personaj al lui Chaplin a fost Vagabondul (cunoscut ca Charlot în Franţa şi ţările francofone, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, România şi Turcia, Carlitos în Brazilia şi Argentina şi Vagabond în Germania).

În anul 1915, Chaplin a semnat un contract mult mai favorabil cu studiourile Essanay, unde şi-a îmbunătăţit în continuare talentele artistice, adăugând noi niveluri şi adâncimi stilului Keystone. Majoritatea filmelor de la Essanay au fost mai ambiţioase, având o lungime dublă faţă de cele de la Keystone. Chaplin şi-a fondat propria companie, în care se regăseau Edna Purviance şi comicii Leo White şi Bud Jamison.

În anul 1919, Chaplin a fost cofondator al companiei de distribuţie United Artists, împreună cu Mary Pickford, Douglas Fairbanks şi D.W.Griffith, care voiau să scape de puterea în creştere a distribuitorilor din sistemul studiourilor din Hollywood. Această mişcare, împreună cu controlul total al producţiilor, datorată studioului său, au asigurat independenţa lui Chaplin ca producător de film. A făcut parte din United Artists până în anii 1950.

Toate filmele sale produse prin această companie începeau cu o dramă, în care Chaplin avea doar un rol superficial. Nişte exemple pot fi "A Woman of Paris" (1923), care a fost urmat de clasicele "Goana după aur/ The Gold Rush" (1925) şi "The Circus" (1928).

După ce au apărut filmele cu sunet, Chaplin a făcut filmul "City Lights" (1931), precum şi "Modern Times" (1936) înainte să treacă la sunet. Acestea era filme mute, la care a adăugat propria muzică şi efectele sonore. "City Lights" a fost filmul în care a combinat cel mai bine comedia cu sentimentalismul. Despre ultima secvenţă, criticul James Agee a scris în revista Life în anul 1949 că este "cel mai bine jucată scenă care a fost văzută într-un film".

Filmele cu dialog ale lui Chaplin pe care le-a făcut la Hollywood sunt "The Great Dictator" (1940), "Monsieur Verdouse" (1947) şi "Limelight" (1952).

Un artist complet, producător, regizor, scenarist, muzician, actor, Charlie Chaplin, Cavaler al Imperiului Britanic din 1975, a fost votat într-un sondaj realizat în 1995 drept "cel mai mare actor din istoria filmului". Oamenii din industrie spuneau despre el că este "doar cel mai mare artist care a trăit şi va trăi vreodată". A primit trei premii ale Academiei de film americane, două onorifice, în 1929 şi 1972 (la ceremonie, artistul a primit cele mai lungi ovaţii din istoria Academiei, timp de cinci minute), şi unul pentru cea mai bună coloană sonoră, în 1973.

Sănătatea robustă a lui Chaplin a început încet să se deterioreze spre sfârşitul anilor '60, după terminarea ultimului său film, "A Countess from Hong Kong", şi mai rapid după ce a primit Oscar în anul 1972. În 1977 avea deja dificultăţi în comunicare şi se deplasa cu ajutorul unui scaun cu rotile. Chaplin a decedat în somn, în ziua de Crăciun în 1977.

Chaplin a fost înhumat în cimitirul Corsier-Sur-Vevey, Vaud, Elveţia. Pe data de 1 martie 1978, cadavrul său a fost furat de un grup mic de mecanici elveţieni, cu scopul de a cere o răscumpărare de la familia lui Chaplin. Planul lor a eşuat. Aceştia au fost prinşi , iar cadavrul a fost recuperat după 11 săptămâni, de lângă lacul Geneva. Corpul său a fost reînhumat la adâncimea de 1,8 metri sub un strat de beton, pentru a preveni alte incidente.

PERSECUTAREA LUI CHAPLIN ÎN SUA PENTRU PREFERINŢELE SEXUALE
Încă de la prima sa dragoste, Hetty Kelly, care avea 15 ani atunci când Chaplin avea 19, celebrul actor şi regizor nu a încetat să fie atras de adolescente, lucru care i-a cauzat o serie de probleme judiciare.

Cea mai celebră întâmplare legată de viaţa personală a lui Chaplin este divorţul acestuia de Lita Grey, pe care o lăsase însărcinată când aceasta abia împlinise 16 ani. La momentul respectiv, în 1927, întreaga avere şi toate bunurile regizorului au fost blocate, dezvăluirile privind sexualitatea sa "deviantă" multiplicându-se la tribunal. Presa de scandal din SUA l-a asaltat şi autorităţile încercau să îi facă probleme din considerente fiscale.

În cele din urmă, Charlie Chaplin i-a oferit Litei Grey aproape un milion de dolari, plătind aceeaşi sumă şi pentru cheltuielile de judecată.

Sătul de atitudinea americană, omul de cinema a plecat din Statele Unite în 1952 şi s-a refugiat în Elveţia. El nu a revenit în Statele Unite decât în 1972, când a primit un Oscar.

De-a lungul vieţii, Charlie Chaplin a fost căsătorit de patru ori şi a avut în total 11 copii. La vârsta de 54 de ani, Chaplin s-a căsătorit cu tânăra în vârstă de 18 ani Oona O'Neill, fiica dramaturgului american Eugene O'Neill. Au rămas căsătoriţi până la moartea cineastului şi au avut 8 copii. MEDIAFAX.RO

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Ce s-a gasit in burta unui dinozaur de acum 120 de milioane de ani
16/07/2019 14:33

Foto: Jingmai O'Connor/Current Biology Oamenii de stiinta au avut surpriza sa descopere in burta unui dinozaur scheletul unei soparle, perfect conservat si aproape integral. Mai mult, aceasta apartine unei sp ...

Fumatorii de tigari electronice tind sa reduca consumul de tutun, dar se expun unui alt mare risc
16/07/2019 12:29

Odata cu cresterea numarului utilizatorilor de tigari electronice, incepand cu sfarsitul anilor 2000, numeroase studii au incercat sa stabileasca daca aceasta modalitate reprezinta sau nu un sprijin eficient in ...

Eclipsă de lună, 16 iulie 2019. Cum ne afectează eclipsa viața sentimentală?
16/07/2019 12:14

Eclipsă de lună, 16 iulie 2019. La exact 50 de ani de la lansarea misiunii Apollo 11, in data de 16 iulie 1969, Luna va oferi marţi spectacolul unei eclipse parţiale care va putea fi admirată din majoritat ...

Secretele oamenilor care uită să moară. Ce mănâncă grecii din insula Ikaria
16/07/2019 11:11

 Cauza acestui "miracol" pare să stea in alimentaţia simplă şi de organică. Iată ce dietă au ikarienii: - La micul dejun se consumă lapte de capră, ceai de salvie sau cafea, miere şi ...

Surpriză uriaşă pentru un elev care avea media 5,70 la BAC! Ce note a luat după contestaţii şi ce pedeapsă au primit profesorii
16/07/2019 09:05

 Doi profesori au fost sancţionaţi, după ce au greşit nota acestuia. După ce a depus contestaţie, tanărul absolvent a primit nota 9,50, o diferenţă uriaşă. Pentru greşeala pe care au făcut-o, ...

Cornelia Catanga, în spital după ce ar fi suferit un infarct
15/07/2019 12:44

 ”Soţiei mele i s-a făcut rău aseară, a căzut pe scări, eram cu feciorul meu. A venit salvarea, au dus-o la Spital la Floreasca, iar acum e in stare stabilă, e conştientă. De dimineaţă i s ...

Scena neobisnuita surprinsa intre maimute: Macacii stiu cand un animal strain sufera si-l ajuta
15/07/2019 09:55

 Oamenii de stiinta inspectau parcul, cand l-au gasit pe Pipo, un mascul de trei ani, pe marginea drumului, arata Live Science, care citeaza un raport publicat de jurnalul Primates. Lovit si suferind, Pip ...

Cele mai ciudate obiceiuri sexuale. În Antichitate, erau fireşti. Astăzi, de neconceput!
12/07/2019 22:38

Incestul, adică relaţiile intime intre rudele de gradul I, este acum interzis prin lege, dar in trecut a fost o practică larg răspandită, in special in familiile regale. Ca exemple avem Egiptul antic, Peru ...

Ce se întâmplă la festivalul sexual secret care are loc într-un sat izolat. Imagini incredibile
07/07/2019 23:10

 Swingfields este singurul si cel mai mare festival sexual din Europa, sau in orice caz, singurul festival public de o asemenea amploare dedicat swingerilor. Se desfăsoară in fiecare an intr-un sat din ...

17 citate de Albert Einstein care arată mintea sclipitoare a savantului
01/07/2019 10:18

 La o simplă căutare pe Internet după sintagma „citate de Albert Einstein”, vei descoperi sute de vorbe despre care se spune că i-au apartinut marelui savant. Însă multe dintre acest ...