(Liban): Humus
Dimensiune font:
Continuam astazi seria articolelor de weekend cu retete culinare internationale, pentru pasionatii de calatorii gastronomice. Astazi – reteta de humus, un aperitiv din tarile arabe, care se gaseste in special in Siria, Turcia si Liban. Este unul dintre preferatele mele; este foarte bun.
Portii: 6-8
Timp preparare: 15 minute (daca nautul este fiert)
Ingrediente:
- 250 grame de naut uscat (400 grame daca este fiert)
- 1 lamaie
- 150 ml tahini (pasta de susan)
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- sare si piper alb
Preparare:
- Puteti folosi naut la conserva, gata fiert sau, mai bine, naut uscat pe care il fierbeti singuri. Nautul, ca mai toate suratele fasolei, respecta modalitatea de fierbere a acesteia. Cel mai bine ar fi sa inmuiati nautul cateva ore (sau peste noapte) pentru a-i facilita fierberea uniforma. Un naut inmuiat se fierbe 1 ora si jumatate la foc mediu, intr-un vas acoperit. In prima faza, fierbeti nautul spumand, neacoperit, dupa care il puteti acoperi pentru a grabi si uniformiza fierberea.
- Nautul scurs – pastrati o parte din zeama in care a fiert – se paseaza sau se toaca fin.
- Pasta de naut se amesteca cu cea de susan (tahini), zeama de la lamaie si usturoiul tocat pasta. Se adauga, amestecand, uleiul si apa (din apa in care a fiert nautul) pana obtineti o crema fina, dar consistenta. Potriviti de sare si piper.
Humusul se serveste proaspat, stropit cu lamaie, decorat cu muguri de pin sau dare usoare de sumac (sau boia dulce) si chimion. Humusul merge de minune cu lipii, dar se poate servi si cu crackers.
Humusul este prin excelenta un preparatat vegetarian insa se poate servi cu bucatele de carne de vita sau miel prajite in ulei.
Pasati humusul
Tocati toate boabele
Adaugati ulei de masline
Adaugati zeama de lamaie
Adaugati pasta de susan (tahini)
Adaugati piper alb
Adaugati sare
Adaugati usturoi tocat pasta
Aproape gata
Mod de prezentare
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau