Reteta inele de ceapa
Dimensiune font:
Ingrediente aperitiv
- 1 ceapa alba mare
- 1 1/4 cani faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 ou
- 1 cana lapte
- 3/4 cana crutoane paine sfaramate in mixer
- ulei – pentru aparatul de prajit
Mod de preparare reteta
Ceapa se taie rondele groase de aproximativ 1 cm.
Incalzim uleiul in aparatul de prajit la 185 grade C. Separam in inele feliile de ceapa taiate. Intr-o punga cu fermoar (Ziploc) amestecam faina, praful de copt si sarea. Apoi punem pe rand inelele de ceapa in punga, o inchidem si scuturam bine pentru a se depune faina pe toate partile inelelor.
Punem inelele de ceapa deoparte si in aceeasi punga adaugam si oul si laptele, inchidem punga si scuturam bine pentru a se omogeniza. Adaugam din nou inelele de ceapa in punga, o sigilam din nou si scuturam bine pentru a se aseza un strat pe inelele de ceapa.
Scoatem inelele de ceapa si le asezam pe gratarul de la cuptor sub care punem o folie de aluminiu pentru a se scurge. Dupa ce s-au scurs le trecem prin crutoanele sfaramate pentru a se acoperi cu un strat de crutoane.
Asezam apoi inelele de ceapa in aparatul de prajit, pe rand, cate 2-3 minute, apoi le scoatem si le asezam pe un prosop de hartie.
Se servesc calde, cu sos dulce, acrisor sau iute.
Pofta buna!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau