Soluții moderne de a corecta miopia la copii

novaoptic-ivr53299

Dimensiune font:

| 30-06-2023 09:11

Miopia este, în prezent, cel mai frecvent viciu de refracție, afectând aproximativ un sfert din populația globului. Se manifestă prin dificultatea de a vedea clar obiectele aflate la distanță, în timp ce obiectele aflate în apropiere sunt văzute clar. La ochiul normal, imaginea se focalizează pe retină. La ochiul miop, mai alungit decât cel normal, razele de lumină se focalizează în fața retinei, ceea ce determină o imagine neclară a obiectelor aflate la distanță.

Miopia debutează, de obicei, în prima parte a copilăriei sau la vârsta școlară. Miopia la copii se manifestă prin dificultăți în vederea la distanță (nu văd la tablă), tendința de a „strânge din ochi”, dureri de cap. Copiii miopi realizează cu mai multă ușurință activități care solicită vederea de aproape (scris, citit).

 “Pentru a detecta din timp instalarea deficiențelor vizuale la copii, este extrem de importantă efectuarea controalelor oftalmologice periodice preventive. Copiii la care miopia debutează la vârstă mai mică de 7 ani, au risc de creștere mai rapidă a dioptriilor față de copiii la care miopia este depistată la vârsta de 10 – 12 ani. Cu cât crește miopia, cu atât sunt riscuri pentru sănătatea oculară la vârsta adultă. Un adult miop, cu o miopie de 5 dioptrii, prezintă risc ridicat de dezvolta anumite afecțiuni vizuale grave: glaucomul, cataracta, dezlipirea de retină. De aceea, ne propunem să menținem copilul la valori cât mai mici ale miopiei, prevenind progresia miopiei prin toate soluțiile moderne”, precizează dr. Cristina David, medic primar oftalmolog, Clinica Oftalmologică Novaoptic Suceava.

 Studiile arată că miopia este influențată de factori genetici și de factori de mediu. Un copil cu părinți cu miopie are de 3 ori risc mai mare față de alți copii de a dezvolta miopie. Schimbarea stilului de viață al copiilor, cu mai puțin timp petrecut în aer liber, utilizarea intensivă a telefoanelor smart, tabletelor și calculatoarelor favorizează creșterea miopiei.

 În continuare, dr. Cristina David recomandă care sunt soluțiile moderne de prevenire a creșterii miopiei:- ochelarii cu lentile speciale Miyosmart- lentilele de contact moi, cu design special Dual Focus, cu înlocuire zilnică pentru purtare 12 – 14 ore pe durata zilei- lentilele de contact de noapte (metoda numită ortokeratologie), purtate pe durata somnului au rolul să aplatizeze corneea și să reducă temporar miopia, permițând copilului să vadă bine pe toată durata zilei, fără ochelari.- administrarea de picături de atropină pediatrică (în concentrație foarte mică) în fiecare seară la culcare, pe termen lung.

 În anul 2021 a fost lansată în România lentila oftalmică MiYOSMART, una dintre cele mai importante inovații în controlul miopiei. Până în acest moment, miopia era corectată, în majoritatea cazurilor, cu lentile de ochelari monofocale convenționale care ofereau o vedere clară, însă nu puteau gestiona progresia miopiei.

 Lentilele pentru ochelari MiYOSMART au fost concepute special pentru încetinirea progresiei miopiei la copii.

 În urma cercetărilor privind teoria defocalizarii miopice, Universitatea Politehnică din Hong Kong (PolyU) a descoperit că miopia poate fi controlată prin asigurarea simultană a unei vederi clare și a unei defocalizări miopice constante. Valorificând experiența avansată a celor de la PolyU în controlul miopiei, HOYA a început să dezvolte o tehnologie pentru a controla progresia miopiei cu ajutorul lentilelor oftalmice. Această tehnologie este cunoscută sub numele de Defocus Incorporated Multiple Segments (D.I.MS.) (segmente multiple încorporate de defocalizare), care stă la baza lentilelor MiYOSMART.

 MiYOSMART cu tehnologia D.I.M.S. este o lentilă corectoare cu o suprafață frontală alcătuită din sute de mici segmente, fiecare asigurând defocalizare miopică constantă, distribuite uniform pe o zonă cu diametrul de 33 mm (zona de tratament). În zona circulară cu diametrul de 9.4 mm din centrul lentilei, nu există segmente de defocalizare, acest design al lentilei putând să întârzie alungirea globului ocular și să ofere simultan o vedere clară.

 Studiul clinic de 2 ani (la care au participat 160 de copii cu vârsta între 8-13 ani) arată că purtarea zilnică a ochelarilor cu lentile MiYOSMART a încetinit, în medie, cu 60 % progresia miopiei în comparație cu copiii care purtau lentile monofocale convenționale. Progresia miopiei a fost complet oprită la 21, 5 %  la copiii care au purtat ochelari cu lentile MiYOSMART.

 „La Clinica Novaoptic utilizăm lentilele Miyosmart din 2021, monitorizăm un număr mare de copii și adolescenți cu miopie și suntem foarte entuziasmați de rezultatele foarte bune pe termen lung privind încetinirea progresiei miopiei. Aducem o bucurie și părinților, la fiecare control, constatând că nu mai este necesar să mai schimbe ochelarii atât de des”, a spus dr. Cristina David.

 Beneficiile lentilei MiYOSMART sunt maximizate împreună cu respectarea următoarelor recomandări:

· Copiii ar trebui să petreacă mai mult timp în aer liber, cel puțin 2 ore/zi;

· La fiecare 20 de minute petrecute în fața unui ecran sau în activități de lucru de aproape, trebuie privit la o distanță de 20 de metri, timp de 20 de sec (20/20/20);

· Lucrul de aproape să se desfășoare în condiții de iluminare adecvată, postură și distanță de lucru recomandate;

· Controale oftalmologice regulate, cu respectarea unui protocol clar (la prima vizită se recomandă refracția cu picături cicloplegice și măsurarea axului antero-posterior al globului ocular, apoi la fiecarea 6 luni - vizite de monitorizare a progresiei miopiei);

· Alimentație sănătoasă, cu fructe și legume proaspete.

 Clinicile oftalmologice din România recomandă cu succes aceste lentile, iar fiecare copil sau adolescent cu miopie este atent evaluat și monitorizat cu controale la fiecare 6 luni.

 „Prin încetinirea progresiei miopiei, copiii se pot bucura din plin de viață, având o vedere mai bună, putând să exploreze lumea fără niciun impediment. De aceea, este esențial să descoperim miopia din timp, să o tratăm adecvat și să respectăm toate indicațiile medicului oftalmolog cu privire la crearea unei rutine sănătoase pentru vederea copiilor și a întregii familii”, a concluzionat dr. Cristina David.  

 Acest articol v-a fost oferit de Clinica Novaoptic și Hoya Lens România.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
5 idei de cadouri pentru părinți
14/05/2024 16:13

 Vine o vreme cand ideile de cadouri pentru părintii tăi incep să se epuizeze si este perfect normal acest lucru. În cazul in care te gandesti ce fel de cadouri sunt potrivite pentru părintii tă ...

De ce scaunele ajustabile pentru gaming sunt esențiale pentru maratoanele de jocuri?
14/05/2024 15:53

 Cum poti să te asiguri că sesiunea ta de gaming nu se transformă intr-un cosmar pentru spatele tău? Scaunele ajustabile pentru gaming sunt răspunsul pentru maratoanele de jocuri. Aceste scaune nu sun ...

Sindromul impostorului. O călătorie ascunsă în umbra succesului
13/05/2024 18:30

  O luptă tăcută, dar intens reală pentru multi dintre cei care par a fi pe culmile succesului, sindromul Impostorului poate atrage efecte dezastruoase. Recunoasterea si abordarea sa sunt esentiale pe ...

Se schimbă modul de generare a CNP-ului. Precizări de la Ministerul Afacerilor Interne despre semnificaţia cifrelor
13/05/2024 10:37

 Odată cu operationalizarea Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, un element de noutate il reprezintă generarea codului numeric personal, sens in care Ministerul Afacer ...

VIDEO Kylian Mbappe a făcut anunțul momentului în fotbal
10/05/2024 23:19

 Paris Saint Germain nu a reusit nici in acest sezon să cucerească UEFA Champions League, iar vestea cea mai proastă pentru parizieni a venit vineri, cand Kylian Mbappe a făcut un anunt important privi ...

După carnea artificială, cafeaua sintetică e pe Agenda 2030. Si asta
10/05/2024 13:57

              "O băutură care va apărea in curand pe piată are un gust mai bun ...

Partidul Puiul Malefic și-a anunțat candidatura. Cele mai ciudate partide înscrise la alegerile europarlamentare 2024
10/05/2024 12:56

 Partide politice cu nume mai putin obisnuite vor participa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Unele si-au inceput activitatea ca o glumă, altele si-au atribuit acest nume pentru atrage atentia as ...

Prizonieri în labirintul nefericirii personale
09/05/2024 10:30

Suntem oameni, făpturi condamnate la o existentă plină de nuante, unde lumina se impleteste adesea cu umbra. În această lume modernă, in care fiecare moment pare a fi subiect de evaluare, fiecare per ...

Salcâmul, o simfonie a naturii îmbrățișată de timp și tradiție
08/05/2024 15:02

În tăcerea dulce a primăverii, cand pămantul se trezeste la viată si cerul se imbracă in albastrul pur, un copac infloreste cu o gratie aparte, aducand cu el nu doar o frumusete efemeră, ci si o ist ...

Femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul în familie
08/05/2024 11:22

Femeile incă se mai confruntă cu stereotipuri şi prejudecăţi legate de carieră şi rolul in familie, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero, cu prile ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei