SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE
Dimensiune font:
Timp de preparare:
50 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 kilogram de dovlecei
2 cepe potrivite
1 lingura faina
2 oua
100 grame unt
cuburi pentru supa
1 ceasca lapte
sare,piper,o legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare:
Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii si se pun la pastrat in apa rece;
Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in unt,se lasa catava minute la foc domol,dupa care se adauga faina;
Se adauga dovleceii scursi de apa,se lasa catava minute la calit,timp in care se amesteca,dupa care se adauga 1,5-2 litri supa pui,lasandu-se la fiert cca 15-20 minute;
Legumele fierte se paseaza,la blender sau cu mixerul se adauga din nou in supa si se dau la foc domol;
Compozitia se drege cu ouale amestecate cu laptele,cu smantana,iaurt,se asezoneaza,se pune in oala, se da un clocot,se adauga patrunjelul.
Sfat: cand serviti supa,dupa ce o incaliziti,adaugati in ea cascaval ras si crutoanele.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau