Ciolacu a adus pacea, cu forța, în PSD Iași

1psd1

Dimensiune font:

| 21-10-2020 20:10

* CEx-ul a barat, de la București, drumul către Parlament pregătit pentru Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu * Maricel Popa: „Am discutat cu domnul Ciolacu și de comun acord s-a ajuns la aceastaă soluție” * Marius Ostaficiuc: „„Domnul Ciolacu a fost un mediator perfect, iar domnul Maricel Popa consider că a fost înțelept” * Vasile Toma: „Nu poți să ții alegeri dacă sunt localități multe carantinate, dacă există restricții care împiedică libertatea de circulație”

După ce, marți, conducerea PSD Iași stabilise listele pentru alegerile parlamentare din decembrie, de unde lipseau, însă, mulți dintre parlamentarii ieșeni, ieri, lucrurile au luat o întorsătură greu de digerat pentru liderii organizației județene a partidului.

Listele au fost modificate la București, în ședința Comitetului Executiv al partidului, iar din vechea versiune stabilită de șeful social-democraților ieșeni... s-a ales praful.  De pe listele actuale lipsesc Camelia gavrilă, candidatul partidului pentru Primăria Iași (o îngrângere greu de digerat la nivel central), dar și liderul consilierilor județeni, Cristian Stanciu.

Așadar, listele aprobate ieri în ședința CEx PSD cuprind, la Camera Deputaților, nume precum Vasile Toma, Vasile Câtea, Marius Ostaficiuc, Silviu Macovei, Marian Șerbescu, Vasile Axinte, Constantin Apintilesei, Bogdan Balașnicu. La Senat, primul loc este ocupat de Maricel Popa, urmat de Bogdan Cojocaru, Paul Boișteanu, Florin Boca și Doru Pănescu.

„Comitetul Executiv a ținut cont de loialitatea parlamentarilor ieșeni, care, vreme de patru ani, nu au migrat către alte formațiuni politice. Au fost mai multe repere – votul primarilor, loialitatea parlamentarilor... Noi, la Iași, am gândit într-un fel, ei, la București, fiind mai mulți, în alt fel. De fapt, eu am un singur vot, iar listele au fost aprobate în această formulă. Am discutat cu domnul Ciolacu și de comun acord s-a ajuns la aceastaă soluție”, ne-a declarat liderul PSD Iași, Maricel Popa.

Acesta a precizat că lipsa doamnei Camelia Gavrilă de pe liste „este opțiunea dânsei. Doamna Gavrilă era locul doi la Senat, unde avem un singur loc eligibil și a preferat să se retragă”.

Maricel Popa susține că PSD Iași va obține, în alegerile din decembrie, patru deputați și un senator, „poate doi, la redistribuire”.

Marius Ostaficiuc: „Lăsăm deoparte orgoliile și ne apucăm de treabă!”

Deși nu a fost inclus pe lista PSD pentru alegerile parlamentare (anterior, nici pe cea pentru Consiliul Județean, în alegerile locale), Marius Ostaficiuc și-a recăpătat locul visat pe listele pentru alegerile din decembrie. „Domnul Ciolacu a fost un mediator perfect, iar domnul Maricel Popa consider că a fost înțelept în a putea accepta, să zicem, această coabitare între organizația municipală și cea județeană. Vom face o echipă pentru a putea arăta că PSD poate fi mai puternic la Iași”, ne-a declarat Marius Ostaficiuc.

Câteva momente mai târziu, liderul organizației municipale Iași a PSd a postat pe pagina sa de socializare un mesaj împăciuitor. „Domnul președinte Marcel Ciolacu a dovedit că are calități reale de mediator. A așezat ambele tabere la masa dialogului și ne-a convins că acutizarea conflictului din filială nu ar duce la nimic bun, nici pentru partid, nici pentru Iași. În locul unei inutile risipe de energie, un parteneriat civilizat în slujba Iașului și a ieșenilor s-a dovedit soluția cea mai rațională. Concluzia? Lăsăm deoparte orgoliile și ne apucăm de treabă!”, a ținut să anunțe Marius Ostaficiuc.

Vasile Toma: „Anul viitor vor fi alegeri de jos în sus în partid”

Deși a avut frecvent tensiuni în cadrul filialei ieșene a PSD cu liderul Maricel Popa, care l-a trecut cu vederea la alcătuirea primei variante a listei pentru parlamentare, senatorul Vasile Toma neagă cu vehemență existența unui conflict intern. „Eu cred că este o listă echilibrată, alcătuită în urma unei analize temeineice. Asta pe scurt, ca să trag o concluzie. Nu știu dacă președintele Ciolacu a intervenit pentru mine... Dacă vă uitați la activitatea mea parlamentară  de până acum o să vedeți că am avut o activitate consistentă”, ne-a declarat senatorul Toma, admițând, totuși, unele fricțiuni cu liderul filialei județene a partidului. „Poate că au fost anumite contraziceri, inerente în cadrul unei organizații, că nu suntem perfecți, nu suntem roboți, nu gândim toți la fel, nefiind croiți după același tipar. Important este că s-a ajuns la varianta unei liste echilibrate, dar și mai important este ca în campanie să fim cât mai uniți. Și în campanie, dar și după campanie, pentru că, până la urmă, este vorba despre proiectele Iașului, chiar dacă noi între noi ne mai contrazicem”, a precizat acesta.

În privința excluderii de pe liste a lui Cristian Stanciu și a Cameliei Gavrilă, senatorul Toma nu consideră că listele sunt „dezechilibrate” prin absența celor doi. „Asta este echipa echilibrată la momentul actual și avem datoria să scoatem un scor cât mai bun, să fim un grup cât mai mare în Parlament”, susține acesta.

Cât privește analiza rezultatelor de la alegerile locale, solicitată atât de el, cât și de ceilalți membri ai organizației municipale Iași, senatorul Toma s-a limitat la spune că „timpul n-a mai avut răbdare cu noi”, dar că aceasta va fi făcută după alegerile parlamentare din decembrie. „După orce rundă de alegeri este necesară o analiză. Oricum, anul viitor vor fi alegeri de jos în sus în partid. Eu cred că, în momentul de față, sănătatea oamenilor este mai importantă Dacă vor fi foarte multe cazuri COVID și vor exista blocaje la anumite instituții, sunt puse chiar în pericol alegerile. Sper să nu ajungem în situația de a avea instituții ale statului care să nu poată lucra. Deocamdată, este destul de îngrijorător cu atât de multe cazuri COVID, care cresc zi de zi, și există pericolul de a ajunge în situația să nu se poată organiza alegerile din cauza pandemiei. Nu poți să ții alegeri dacă sunt localități multe carantinate, dacă există restricții care împiedică libertatea de circulație”, ne-a mai spus senatorul Vasile Toma. Daniel BACIU 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:06


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Accident grav la Neamț. Patru persoane au fost rănite
01/12/2020 14:00

Patru persoane au fost rănite, luni seara, in urma coliziunii dintre 2 autoturisme pe drumul european E85, in localitatea Cordun, a declarat purtătorul de cuvant al ISU Neamţ, sublocotenentul Irina Popa. &q ...

FOTO Ziua Națională a României sărbătorită la Iaşi
01/12/2020 13:00

  Ziua Natională a Romaniei a fost celebrată la statuia Regelui Ferdinand I din faţa Primăriei Iasi. Pandemia COVID-19 si restrictiile impuse de autorităti au făcut ca manifestările să se desfăso ...

Apariție bizară lângă Piatra Neamț. Un monolit asemănător celui dispărut din Utah se poate vedea lângă cetatea Petrodava
01/12/2020 12:17

O descoperire ciudată s-a făcut in apropierea cetăţii dacice Petrodava din zona Batca Doamnei, foarte aproape de oraşul Piatra Neamţ. S-a spus că ar fi un monolit si a starnit interes maxim. De altfel, a ...

63 de polițiști ieșeni au fost avansați în grad înainte de termen
01/12/2020 11:21

* dintre cei avansati, 42 sunt agenti de politie, iar 21 sunt ofiteri de politie * un angajat de la Biroul de InvestigatiiCriminale Iasi  a fost propus pentru a primi emblema de onoare a MAI Mai mulţi of ...

Sorin Iacoban, PRO România: Guvernul PNL, o nouă umilință pentru ieșeni!
01/12/2020 09:43

După 30 de ani de democratie, iesenii trăiesc cea mai mare umilintă posibilă prin acest Plan National de Redresare si Rezilientă, pompos numit astfel de către Guvernul PNL. 88 de milioane de euro din 30 d ...

Ziua Naţională se va marca  în faţa Statuii Regelui Ferdinand I, amplasată la sediului Primăriei IASI
01/12/2020 08:51

Autorităţile locale şi judeţene vor marca ziua de 1 Decembrie printr-o scurtă manifestare, care va avea loc in faţa Statuii Regelui Ferdinand I, amplasată in faţa sediului Primăriei. În pre ...

Peste 14.000 de cazuri COVID în evoluție, la Iași!
01/12/2020 00:00

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului au fost confirmate 20.155 de cazuri cu persoane infectate cu noulvirus. Este vorba de 243 de cazuri in plus faţ ...

Peste 300.000 de măști pentru alegătorii ieșeni
01/12/2020 00:00

Institutia Prefectului – Judetul Iasi a finalizat sarcinile organizatorice privind desfăsurarea alegerilor parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020 cu indeplinirea măsurilor sanitare care au s ...

Fără paradă militară de Ziua Națională!
01/12/2020 00:00

  Comparativ cu alţi ani, ieşenii vor celebra altfel Ziua Naţională a Romaniei. Este vorba de o scurtă manifestare in faţa Primăriei Iaşi, de fapt un moment religios şi o depunere de coroane, urm ...

Protest la Spitalul mobil de la Leţcani
01/12/2020 00:00

  Mai mulţi cetăţeni din municipiul Iaşi, care au rude internate la spitalul modular de la Leţcani, au protestat, ieri, timp de o oră, in faţa unităţii medicale. Aceştia reclamă faptul că, in ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei