7 nutrienti necesari corpului tau daca intentionezi sa ramai insarcinata

default

Dimensiune font:

| 22-03-2016 13:31

Ai luat decizia de a avea un copil. Sa ai grija de alimentatia ta este foarte important, mai ales ca vei avea nevoie de o multime de vitamine si minerale odata ce vei ramane insarcinata.

Aceasta pregatire nu numai ca va imbunatati fertilitatea, dar totodata iti vei pregati corpul pentru venirea copilului. Cu toate ca un regim alimentar echilibrat este o metoda buna de a avea grija de sanatatea ta, este posibil ca acesta sa nu contina cantitatea suficienta de vitamine si minerale. Avand in vedere ca dietele pot varia, vitaminele prenatale pot acoperi posibilele riscuri.

Iata nutrientii esentiali pentru o mama si un copil sanatos.

1. Acid folic
Se gaseste in: nuci, fasole, fructe citrice si legume cu frunze verzi (de exemplu kale, spanac, varza).

Acidul folic ajuta la dezvoltarea normala a sistemului nervos al bebelusului (creierul si maduva spinarii). Pentru ca sistemul nervos se formeaza in prima luna de sarcina – de obicei inainte sa stii ca esti insarcinata – este important sa folosesti imediat aceasta vitamina. Este recomandat sa consumi acid folic cel putin cu o luna inainte de concepere. In timp ce doza zilnica recomandata este de 400 mg, aceasta poate fi marita la recomandarea medicului in cazul femeilor diabetice, a celor care au avut deja un copil cu probleme ale sistemului nervos sau in cazul celor care sufera de siclemie.

2. Fier
Se gaseste in: fasole, scoici, seminte de susan, linte si spanac

Potrivit unui studiu din 2011, deficienta de fier in primele luni de sarcina poate avea un impact major in dezvoltarea creierului copilului pe termen lung, asadar este important sa consumi o cantitate suficienta in perioada in care incerci sa ramai insarcinata. Doza zilnica recomandata pentru o femeie care nu este inca insarcinata este de 18 mg. Pe langa suplimentele alimentare, poti introduce mai mult fier in alimentatie. Tine minte: alimentele bogate in fier si vitamin C, precum citricele sau rosiile, vor usura absorbtia fierului in organism.

3. Vitamina C
Se gaseste in: capsuni, portocale, kiwi, mango si coacaze

Vorbind de vitamina C, aceasta poate ajuta la declansarea ovulatiei la femei. Doza zilnica recomandata este de 90 mg pentru barbati si 75 mg pentru femeile care nu sunt insarcinate (doza se poate mari la 85 mg atunci cand ramai insarcinata).

4. Calciu
Se gaseste in: lapte, branza, iaurt, broccoli si legume cu frunze verzi.

Consumul de calciu inainte de sarcina imbunatateste resursele corpului de a dezvolta oasele copilului. Este recomandat ca femeile sa consume cel putin 1000 mg de calciu zilnic, atat inainte cat si in timpul sarcinii. Daca stomacul tau nu agreeaza produsele lactate, poti consuma broccoli si legume cu frunze de culoare verde inchis.

5. Vitamina B6
Se gaseste in: pui, curcan, spanac, morcovi, orez brun si seminte de floarea-soarelui

Consumul in mod regulat de vitamina B6 ajuta in reglarea hormonilor si daca te pregatesti din timp cu aceasta vitamina, ai putea scapa de starile neplacute de dimineata. Dupa sarcina nu doar ca ajuta la functionarea optima a sistemului nervos, dar este de asemenea un nutrient important pentru dezvoltarea si functionarea creierului. Doza zilnica recomandata este de 1,3 mg in perioada in care incerci sa ramai insarcinata.

6. Zinc
Se gaseste in: carne rosie, carne de pasare, nuci, cereale integrale, produse lactate si scoici.

Zincul este important pentru ovulatie si fertilitate la femei, dar si pentru producerea spermei la barbati. Asigura-te ca amandoi consumati cantitatea zilnica recomandata (15 mg) pentru a-ti mentine in forma sistemul reproductiv.

7. Acizi grasi omega-3
Se gasesc in: nuci, edamame, carne de vita si peste gras (precum somonul, pastravul si sardinele)

Expertii cred ca acizii grasi omega-3 pot imbunatati calitatea embrionilor la femeile care incearca fertilizarea in vitro. Mai mult, cercetarile arata ca acesti acizi ajuta la cresterea si dezvoltarea copilului. Specialistii recomanda femeilor consumul a doua-trei portii de peste sau crustacee (aproximativ 350 g) pe saptamana – atat pe durata sarcinii, cat si in perioada alaptatului. Totodata incearca sa alegi un peste care este sarac in mercur. Evita rechinul, pestele-spada, macroul. Daca iti faci griji ca ai putea manca prea mult mercur, poti incerca alte optiuni de a consuma omega-3, precum suplimentele nutritive. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Cum să mănânci de toate de sărbatori fără să ajungi la urgență
19/12/2023 11:14

Medicii vă recomandă să consumati moderat alimente traditionale de sărbătorile de iarnă, să vă diversificati alimentatia si să nu uitati să faceti miscare. Mănanci, urgentă. Doctorii ii sfătuiesc ...

Câte chimicale conține o felie de tort de la cofetărie
24/12/2021 11:13

Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continu ...

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului
27/06/2021 13:12

Coada calului – tratamente naturiste coada calului – ceai coada calului       Denumire stiintifica Coada Calului: Equisetum arvense, fam. Equisetaceae Denumire populara Coad ...

 Ficatul si alcoolul
27/06/2021 12:47

 Ficatul si alcoolul       Este important de notat ca, din punctul de vedere al afectarii hepatice, tipul de bautura consumat nu prezinta importanta, berea fiind la fel de nociva pre ...

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan
25/06/2021 20:00

Mesteacan – tratamente naturiste mesteacan – ceai de mesteacan     Denumire stiintifica Mesteacan: Betula alba Denumire populara Mesteacan: mastacan, mesteacăn alb, mestecan. ...

Boala ascunsă sub degetul mare al mâinii
25/06/2021 18:55

  Tenosinovita de Quervaine este inflamatia dureroasa a doua tendoane ca­re asigura miscarile degetului mare de la mana (tendonul este o structura ce leaga muschiul de os). Aceasta se manifesta prin ...

Spanz – tratamente naturiste cu spanz
25/06/2021 18:50

Spanz – tratamente naturiste cu spanz     Denumire stiintifica spanz: Helleborus purpurascens Denumire populara spanz: barba-lupului, bojaţel, botăţel, coada-popii, cucurig, iarba ...

  La ce POATE duce abstinenţa SEXUALĂ  CONSECINŢE   FOTO
25/06/2021 16:35

 Specialiştii subliniază că sexul reprezintă o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercursiuni, in ceea ce priveşte comportamentul. Studiile efectuate in acest se ...

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune
03/03/2021 14:11

Galbenelele, plantele medicinale cu proprietati minune           Galbenelele sunt plante recunoscute pentru frumoasa culoare galbena a florilor pe care acestea le produc. Galb ...

Cum sa scapam de tuse     Leacuri populare
01/03/2021 06:49

 O data cu vremea rece si umeda apare si tusea, ca prin simptom al unei raceli ce este pe cale sa se instaleze daca nu se iau din timp masurile necesare de prevenire. Aceasta boala este agasanta, supara ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei