testul_mesei_inclinate_38582300

Dimensiune font:

Ce îți poate dezvălui testul mesei înclinate?

| 12-04-2019 10:36

Medicul cardiolog iti poate recomanda testul mesei inclinate sau testul TILT pentru a afla cauza episoadelor de lesin sau de pierdere a cunostintei de scurta durata (sincopa).

 

 Testul mesei inclinate. In timpul acestui test, vei sta intins pe o masa care este gradual inclinata de la orizontala in sus, la diferite unghiuri. Testul masoara cum variaza tensiunea arteriala si frecventa inimii ca raspuns la actiunea gravitatiei. O asistenta medicala va nota in permanenta valorile tensiunii arteriale si frecventa cardiaca pentru a vedea cum se schimba de-a lungul testului.

Testul mesei inclinate. Cand este indicat testul TILT?
Medicul cardiolog efectueaza testul TILT pentru a declansa aparitia simptomelor in timp ce te urmareste indeaproape. In timpul testului, va masura tensiunea arteriala si frecventa inimii pentru a identifica ce cauzeaza starea de lesin, scrie reginamaria.ro.

Se considera ca testul este normal daca tensiunea arteriala se mentine constanta pe masura ce masa este inclinata in sus, iar frecventa cardiaca creste cu o anumita valoare.

Testul mesei inclinate. Daca tensiunea arteriala scade sau se mentine scazuta in timpul testului, te vei simti ametit. Starea de lesin apare deoarece creierul nu este irigat suficient in acel moment. Aceasta se poate datora fie unei frecvente cardiace prea lente sau, din contra, prea rapide. Frecventa cardiaca nu se adapteaza pe masura ce masa este inclinata in sus sau vasele de sange nu se contracta suficient pentru a sustine tensiunea arteriala.

Senzatia de ameteala sau cap gol se poate datora efectelor secundare ale unor medicamente, deshidratarii, tulburarilor de ritm (aritmiilor), hipoglicemiei (zahar in sange scazut), repausului in pat prelungit sau anumitor afectiuni neurologice care determina hipotensiune arteriala.

Testul mesei inclinate. Ce complicatii pot sa apara in timpul efectuarii testului?
Exista putine riscuri. Rar, poate sa apara lesinul in timpul testului TILT. Insa, chiar daca acesta apare, esti in siguranta, deoarece esti securizat in prealabil cu ajutorul unor benzi de sustinere. Te vei simti bine din nou in cateva minute dupa ce masa este repozitionata la orizontala.

Testul mesei inclinate. Cum trebuie sa te pregatesti pentru testul TILT?
Cu 2 ore inainte de test nu manca sau bea

Daca testul este dimineata, medicul iti va recomanda sa nu mananci sau bei dupa miezul noptii de dinaintea testului

Daca faci un anumit tratament, intreaba-l pe medic daca vei lua in mod obisnuit medicamentele inainte de test

Testul mesei inclinate. Prima parte a testului TILT
Prima parte a testului arata modul in care corpul tau raspunde cand pozitia lui se schimba.

Testul mesei inclinate. Vei fi intins pe spate pe o masa. Vei fi securizat de masa cu ajutorul unor curele la nivelul taliei si genunchilor care te vor mentine in aceeasi pozitie. La nivelul bratului se va monta o linie IV (intravenoasa). Se monteaza la nivelul toracelui electrozii pentru electrocardiograma (ECG) pentru a inregistra bataile inimii. Se monteaza pe brat manseta aparatului de tensiune pentru a masura presiunea arteriala.

Asistenta medicala inclina masa astfel incat capul sa fie ridicat usor (30 de grade) fata de pozitia orizontala. Asistenta verifica tensiunea arteriala si ritmul cardiac.

Dupa aproximativ 5 minute, asistenta va inclina masa mai mult, la un unghi de 60 de grade sau mai mare. Asistenta va continua sa masoare tensiunea arteriala si ritmul cardiac timp de 45 de minute. Asistenta iti va cere sa ramai linistit in toata aceasta perioada, dar trebui sa ii spui daca te simti inconfortabil.

Daca tensiunea arteriala scade in acest timp, asistenta va cobori masa si va opri testul. Nu va trebui sa faci si partea a doua a testului. Insa, daca tensiunea arteriala nu scade dupa aceasta perioada de observare, asistenta va cobori masa si va incepe a doua parte a testului.

Testul mesei inclinate. Partea a doua a testului TILT
Arata cum raspunde organismul la administrarea unui medicament (nitroglicerina). Rolul lui este sa te faca sa fii mai responsiv daca la prima parte a testului mesei inclinate tensiunea arteriala a ramas constanta.

Testul mesei inclinate. Asistenta va administra itravenos medicamentul

Apoi, asistenta va inclina masa la un unghi de 60 de grade

Poti simti cresterea batailor inimii (palpitatii) datorita medicamentului

Daca tensiunea arteriala scade, asistenta va cobori masa in pozitie orizontala, va opri administrarea medicamentului si testul se va termina

Daca tensiunea arteriala nu scade dupa aproximativ 15 minute, asistenta va cobori masa si testul va fi terminat

Testul TILT poate dura aproximativ 90 minute, daca se fac ambele parti, si doar 30-40 minute, daca se efectueaza doar prima parte.

Testul mesei inclinate. Ce se intampla dupa terminarea testului TILT?
Te poti simti obosit sau sau poti avea o stare de greata imediat dupa test. Vei sta in clinica aproximativ 30-60 minute, timp in care asistenta medicala iti va masura tensiunea arteriala si pulsul. Dupa ce si-au revenit, majoritatea persoanelor pot conduce masina si se pot intoarce la activitatea zilnica.

Totusi, daca ti-ai pierdut cunostinta in timpul testului, vei sta sub supraveghere mai mult timp si nu este indicat sa conduci in acea zi.

Testul mesei inclinate. Ce semnificatie are rezultatul testului TILT?
Vei primi rezultatul imediat ce testul se finalizeaza.

Rezultatul poate fi “pozitiv” sau ”negativ”:

Test TILT negativ (normal): tensiunea arteriala nu scade si nu ai simptome in timpul testului

Testul TILT este pozitiv: tensiunea arteriala scade si ai simptome in timpul testului (vei avea o stare de lesin sau o senzatie de cap gol).

Testul mesei inclinate. Medicul cardiolog iti poate recomanda schimbarea medicamentelor sau efectuarea unor teste suplimentare. Daca lesinul se datoreaza unei frecvente cardiace prea mici (bradicardie), medicul iti poate recomanda un stimulator cardiac.

Medicul cardiolog foloseste testul TILT pentru a afla cauza lesinului sau sincopei (pierderii temporare a cunostintei)

Testul TILT este folosit cand lesinul se datoreaza unui ritm cardiac anormal sau unei presiunii arteriale mici (hipotensiune arteriala). Bradicardia (un ritm cardiac scazut) poate provoca lesin.

In timpul testului, vei sta intins pe o masa cu capul ridicat la aproximativ 60-80 grade deasupra restului corpului in timp ce asistenta medicala masoara tensiunea arteriala si frecventa cardiaca. Ti se va monta o linie venoasa prin care se va administra un medicament sau se va recolta sange. REALITATEA.NET

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

COMUNA ION NECULCE, cu sediul în strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, CUI 4541050, telefon/fax 0232/710880, 0232/710780, email: achizitii@primaria-ionneculce.ro, anunţă: Organizarea unei licitaţii deschise la sediul Comunei Ion Neculce din strada Principală, nr. 1, localitatea Războieni, jud. Iaşi, cod poştal 705311, în data de 15.03.2019. Obiectul licitaţiei îl constituie ÎNCHIRIEREA PĂŞUNII aflată în domeniul privat al comunei Ion Neculce în suprafaţă de 323,3466 ha. Închirierea se poate face pe tarla şi parcele, conform anexei. Durata minimă a închirierii este de 7 (şapte) ani. Documentaţia de atribuire, în vederea participării la licitaţie (aprobate prin H.C.L. nr. 19/28.02.2019), poate fi solicitată de la autoritatea contractantă Comuna Ion Neculce, prin înaintarea unei solicitări în acest sens, achitând suma de 50 lei de la caseria Primăriei Ion Neculce. Documentaţia de atribuire se pune la dispoziţie celor interesaţi pe suport hârtie/ suport magnetic, după achitarea taxei de 50 lei, de către compartimentul de achiziţii. Clarificări cu privire la documentaţia de atribuire vor fi solicitate cel mai târziu până la data de 05.04.2019. Persoanele interesate vor depune la sediul Comunei Ion Neculce actele doveditoare privind calităţile cerute ofertanţilor, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute în documentaţia de atribuire. Garanţia de participare este de 150 lei şi se achită la casieria Primăriei Ion Neculce. Ofertele se vor primi într-un exemplar original, introdus într-un plic închis şi sigilat, până la data de 09.04.2019, ora 09.00 inclusiv, la sediul Comunei Ion Neculce. Plicurile conţinând ofertele se vor deschide la data de 09.04.2019, ora 10.00, la sediul Comunei Ion Neculce. Instanţa competentă în soluţionarea litigiilor apărute Tribunalul Iaşi, adresa Palatul de Justiţie din Iaşi: România, Iaşi, judeţul Iaşi, strada Elena Doamna, nr. 1A, cod poştal 700398, telefon 0232/260600, 0232/248000, 0332/403666. Informaţii suplimentare vor fi solicitate la sediul Comunei Ion Neculce sau la nr. de telefon 0232/710880. Prezentul anunţ cu privire la licitaţia publică pentru închirierea păşunii va fi transmis spre publicare la data de 01.04.2019. Primar, Valeanu Gheorghe
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, în calitate de lichidator judiciar al Com-Beton S.A. Iași, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/15.03.2017, pronunţată de Tribunalul Iași, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 16.04.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mu. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ – Descrierea comercială – Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) – Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) Activ 2 – Teren intravilan, situat în zona periferică a orașului Moineşti, str. Pct.„ Rampa Utilaje‟, jud. Bacău, lângă pădure, cu sonde de jur-împrejur, St teren de 8.928 mp, categoria „Curți construcții‟, neîmprejmuit, utilități, pretabil la construirea unei fabrici, hale. Identif. imobil: CF nr. 388/N a loc. cds. Moineşti, jud. Bacău (nr. CF nou nr. 60594/oraş Moineşti) cu nr. cds. 521. – 332.400,00 lei – 166.200,00 lei Activ 8 – Fostă autobază amplasată în mun. Dej, str. Bistriței nr. 44, jud. Cluj, în zona industriala a Dejului la iesire spre Bistrita Nasaud, la limita Combinatului de Celuloză și Hârtie Dej și a intreprinderii Mobexpert, ce include teren intravilan, categoria „curți construcții‟, St teren: 3.793 mp, St construită: 27,00 m.p., împrejmuit, betonat (aprox. 90%), utilități, deschidere la DN 17, pretabil pentru spatii depozitare sau productie. Identif. imobil: nr. cds. vechi 749 (top 3475/2/2/2), CF nr. 18837/N (nr. cds. nou 51984-C1 al C.F. nr. 51984) a loc. Dej, nr. cds. 837/2/3, CF. nr. 18837/N (nr. C.F. nou 51987) a loc. Dej, nr. cds. 749 (top 3475/2/2/2); nr. cds. vechi 837/2/2 (nr. cds. nou 51984 al C.F. 51984/Mun. Dej) – 686.800,00 lei – 240.380,00lei Activ 25 – Bunurile mobile situate în mun. Iași, B-dul Chimiei, nr. 14, jud. Iași, compuse din: Echipament tipografie (demontat): Echipament tipografie Korad (nr. inv. 20296), Echipament procesare tipografica (nr. inv. 20322), Echipament procesare tipografica (nr. inv. 20323), Roland VP 540 (nr. inv. 20337), Aparat automat indosariat (nr. inv. 20417), Laminator Roll Lam E 160c (nr. inv. 20338); – 42.700,00 lei – 21.350,00lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.04.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 15.04.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro și la numerele de telefon: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: E-mail: secretariat@insolventa.ro, fax: 0232/212231; tel.: 0232/243864, 0755132473, 0751083082
De ce e important să încălzeşti tigaia înainte de a găti. Cele mai frecvente greşeli pe care le fac gospodinele
22/04/2019 21:27

 Toată lumea face greşeli in bucătărie, chiar şi cei mai experimentaţi bucătari. Vă prezentăm cateva dintre cele mai comune gafe făcute de gospodine.  Ar trebui să vă incălziti tigaia ca ...

Numărul cazurilor de rujeolă, în creștere. Anunț important făcut de Ministerul Sănătății
22/04/2019 14:38

 "Avem in creştere numărul cazurilor de rujeolă. Am făcut anul trecut acea campanie. Se pare că, in timp ce noi făceam campania, a fost perfect dacă se duce ministrul, Organizaţia Mondială a ...

De ce ti se albeşte părul şi cum poti opri procesul
22/04/2019 14:37

 Majoritatea oamenilor observă cateva fire de păr incăruntit in jurul varstei de 30 de ani. Firele albe apar prima oară in zona tamplelor, apoi in restul capului, iar multi oameni incearcă din răsput ...

Paște 2019. Cum vopsești ouăle. Idei ușor de pus în practică
22/04/2019 13:25

  Ouă vopsite prin transferul culorii şi modelului de pe materiale   Dacă aveţi prin casă bucăţi de materiale de mătase, cu model şi culori interesante, atunci le puteţi folosi in decorar ...

SUSANU CLINIC IASI - Chirurgie Plastica si Reconstructiva -   Otoplastia sau modelarea/corectia urechii
21/04/2019 00:00

Otoplastia sau modelarea/corectia urechii este o procedură chirurgicală ce are ca scop transformarea aspectului urechii externe (urechi proeminente, atarnate, dar şi urechi mici, insuficient dezvoltate, abse ...

Revoluţie medicală. O boală tratează altă boală. HIV, folosit în tratarea unei maladii severe, cunoscută şi
19/04/2019 11:28

 Este vorba despre opt copii care s-au născut cu sindromul imunodeficienţei combinate severe, cunoscută şi ca "boala băieţelului din balon", respectiv fără un sistem imunitar funcţional, ...

Antibiotice Iaşi, în expansiune pe piaţa internaţională a medicamentelor
19/04/2019 08:05

  În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Antibiotice SA, desfăşurată ieri, au fost aprobate situaţiile financiare auditate ale anului 2018, s-a stabilit modul de repartizare a pro ...

„Trei din zece români suferă de boala venoasă cronică”
17/04/2019 04:50

  Iaşul a găzduit de curand o manifestare medicală foarte importantă – cea de-a VIII-a ediţie a Primăverii Dermatologice Ieşene, manifestare organizată in tandem cu prima ediţie a Conferin ...

„Riscul de infarct creşte cu 5-10% timp de trei zile după trecerea la ora de vară”
29/03/2019 21:18

Majoritatea oamenilor se adaptează cu uşurinţă la modificarea orei, modificările adaptive ale organismului făcandu-se complet in circa cincisprezece zile. Conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar m ...

Nu fumezi, dar bei vin? Echivaleaza vinul tigarile cand vine vorba despre riscul de cancer?
29/03/2019 19:19

  Cercetarea, publicata in jurnalul BMC Public Health, e prima care realizeaza o astfel de paralela, arata Live Science. Oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar Southampton au vrut sa vada care est ...