Aseaza masa corect: 3 reguli de baza
Dimensiune font:
Aproape la fel de important ca si gustul, aspectul mancarurilor trebuie sa fie impecabil, mai ales daca vrei sa faci impresie buna.
Farfuria
Desi multe mancaruri arata bine pe un vas alb, aspectul altora sufera tocmai din cauza nonculorii devenite neexpresive. Asa ca achizitioneaza-ti farfurii in mai multe culori. De exemplu, in timp ce o tortilla arata foarte bine de o farfurie intinsa, rustica, de un caramiziu inchis, locul unei felii de tort cu ciocolata e pe o farfurie alba, simpla, de portelan. O alta regula: farfuria sa aiba o dimensiune proportionala cu portia de mancare, pentru ca "vedeta" este... ceea ce urmeaza sa mananci, nu vasul.
Prima impresie
Inainte de toate, asigura-te ca farfuria e curata ca lacrima. Apoi, pune carnea in centru. Daca e o portie prea mare, aseaz-o astfel incat sa ocupe toata partea dreapta a farfuriei. Atentia cade pe aceasta parte, asa ca nu trebuie sa o neglijam. Apoi pune garnitura in jurul carnii. Nu folosi ingrediente care nu au legatura cu meniul serii, doar pentru ca arata bine.
Imaginea de ansamblu
Unele mancaruri arata bine pe farfurie. Altele arata si mai apetisant in vasul in care au fost gatite. Lasagna nu se asaza pe farfurie inainte de sosirea invitatilor. Sosul se toarna peste paste, cartofi sau legume. Sterge marginea farfuriei cu un servet. Sau se pune intr-un vas, langa farfurie pentru ca invitatii sa se serveasca singuri.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau