Varza murată cu ciolan afumat este una dintre mancărurile preferate ale romanilor. Pentru a o prepara aveam nevoie de: - o varza murata; - 400 g ciolan afumat; - o lingura pasta de tomate; - o lingura untura de porc; - o cana supa de legume(apa); - o frunza de dafin; - cimbru; - piper; - boia iute; - vegeta(optional); - o legatura de marar. Mod de preparare: - lasa varza la desarat in apa rece, vreme de trei ore; - pune untura intr-un tuci si cand se incinge adauga ciolanul taiat bucati potrivite( partea cu mai multa grasime a ciolanului); lasa ciolanul sa se ru ...
Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne. In 40 de minute, ciorba de burta falsa e gata de servit! INGREDIENTE PENTRU CIORBA 1/2 kg ciuperci pleurotus 2 morcovi un ardei 100 g afumatura 500 ml bors 3 linguri ulei sare INGREDIENTE PENTRU DRES CIORBA 200 g smantana grasa 3 galbenusuri 3 catei usturoi INGREDIENTE PENTRU SERVIT ardei iute 1 lingura otet gogosari murati MOD DE PREPARARE: 1. Toaca ceapa, ardeii si ...
Mancarea de post nu este pe gustul tuturor si foarte multi oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, insă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o detoxifiere si de o revitalizare după atatea preparate grele din punct de vedere digestiv. Preparatele din comert pentru post sunt ultraprocesate si nu tocmai sănătoase, dar specialistii in nutritie consideră că oamenii pot alege alimente care fac bine organismului uman. În timpul anului, credinciosii crestini, fie ei catolici sau ortodocsi, tin mai multe posturi, in care nu au ...
Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente * 1 kg ardei grasi * 5-6 cepe potrivite * 1 kg rosii coapte bine * 2 lg pasta tomate * sare,piper foi dafin & 1 lingurita boia dulce, 1/4 lingurita fulgi de ardei iute verdeata tocata 2-3 linguri ulei pentru prajit * o lingură de smantană Mod de preparare Se spală si se usucă ardeii, apoi se coc. Se lasă la răcit intr-un castron acoperit, după care se pot curăta ...
Prezent pe rafturile magazinelor, pe mesele noastre de dimineată sau drept gustare de la pranz, iaurtul a devenit un aliment indispensabil vietii moderne. Dar cum a ajuns această delicatesă fermentată in viata noastră si ce se ascunde in spatele acestei povesti vechi de milenii? De-a lungul istoriei sale, acest produs a fost nu doar o mancare, ci si un leac, o traditie si, astăzi, un simbol al unei industrii infloritoare. Despre originile exacte ale iaurtului nu se stie nimic cu certitudine, dar se presupune căa apărut in regiunile Asiei Centrale, acum mii de ani. Se crede că l ...
În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor prăjiti, un fel de mancare modest, dar iubit universal, care isi are originile in trecutul indepărtat si care a călătorit prin istorie si culturi, devenind un simbol al confortului si al bucuriei simple. Rădăcini in Lumea Nouă Povestea incepe in văile fertile ale Americii de Sud, unde cartofii au fost cultivati pentru prima dată de populatii indigene acum mii de ani. Acesti stră ...
Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si textura crocantă. Această minunată prăjitură a fost savurată pentru prima dată cu peste 4.000 de ani in urmă si continuă să fie un desert emblematic in intreg Orientul Mijlociu. Cu straturi subtiri de foi de plăcintă, nuci măcinate si sirop de miere, baclavaua este o explozie de dulce si aromat, cu influente grecesti, turcesti si arabe. T ...
Sarmalele de post cu ciuperci sunt exact ceea ce iti trebuie pentru mesele tale fara carne! Ingrediente reteta 250 g orez (1 cana) 150 g ciuperci (1-2 cani) 2 linguri soia granule (daca vrei sa nu folosesti soia, dubleaza cantitatea de ciuperci) 3 cepe taiate marunt 1 morcov razuiti fin 3 linguri pasta de rosii 1 lingurita cimbru 1 lingurita marar verde 1 lingurita amestec de legume uscate 1 lingura fulgi de drojdie inactiva 4-5 linguri de ulei sare dupa gust 1 varza murata Mod de preparare Granulele de soia se pun la inmuiat 10 minute in apa calda, apoi se scurg ...
În fiecare an, musulmanii din intreaga lume se adună pentru a sărbători Ramadanul, unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul islamic. Însă, in afară de rugăciuni si reflectie spirituală, Ramadanul este, de asemenea, o perioadă in care bucătăriile devin pline de viată, iar mesele se transformă in adevărate festinuri culinare. Un moment crucial al fiecărei zile de Ramadan este Iftar-ul, momentul in care postul este intrerupt si credinciosii isi pot hrăni corpul si sufletul. Iftar-ul este adesea inceput cu apă, in conformitate cu traditia Pr ...
Aceste briose sunt niste adevărate premiante ale aromelor. Sunt minunate pentru a de oferi drept gustare copiilor, sau pentru a vă răsfăta cu ele, la cafea sau ceai. Conform retetei vor rezulta 10 – 12 briose. Ingrediente pentru briose cu zmeură si ciocolată albă -1/3 cană de margarină light ( 80g) -2 ouă -3/4 cană de indulcitor natural (cum ar fi stevie sau Xylitol – 140g) -210 g de făină cu factor de crestere -40 g de ciocolată albă / pudră proteică cu aceeasi aromă -1/2 cană de lapte de migdale -100-150 g zmeură congelată Topping -50g f ...
200 g zahar 6 mere 5 oua separate 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt cateva nuci Reteta de tort de mere este una foarte iubita, una din retetele copilariei noastre. Gustoasa, usor de preparat si savurata de toti musafirii.
Orice reţetă de mancare japoneză este ocazia unei călătorii imaginare pe un tăram exotic al aromelor, formelor şi texturilor. Ţara Soarelui Răsare are o cultură culinară bogată desăvarşită in mii de ani şi care a cucerit incet, incet intreaga lume. Bucătăria japoneză pune pe primul loc orezul, ingredientul preferat al acestui popor de peste 2000 de ani. Orezul este atat de improtant pentru japonezi incat la un moment dat in istorie era folosit drept monedă de schimb, iar cuvantul care denumeşte orezul gătit in limba japoneză mai inseamna şi „mancare” &ndash ...
Omleta spaniolă cu cartofi este un deliciu uspr de preparat. Ingredientele principale sunt ouăle si cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Este perfectă atat ca aperitiv, mic-dejun sau chiar si pranz rapid la birou. INGREDIENTE 500 g cartofi 5 ouă mari 1 ceapă 5 linguri ulei de măsline sare si piper după gust MOD DE PREPARARE Pune apă la fiert intr-o oală mare. Curătă si taie cartofii (cum vrei: cuburi ca pentru tocană sau felii ca pentru prăjit) si aruncă-i in apa clocotită, 5-7 minute. Între timp, taie si căleste ceapa in 2 linguri d ...
Cuvantul „Fika“ a fost folosit pentru prima oară in secolul XIX ca un cuvant invers pentru „kaffi” (cafea). În această perioadă, cafeaua a fost interzisă in Suedia, dar unii oameni au continuat să utilizeze produsul. Ei au inversat numele pentru a evita autoritătile si au luat in cea mai mare parte cafea in grupuri departe de locurile publice. Fika a devenit pe scară largă si a fost asociată cu consumul de cafea intr-un grup, chiar si după ce interdictia a fost ridicată. O Fika traditională a constat din cafea si aproximativ sapte prăjituri de casă, ...
Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală bine in mai multe ape pană ce ultima apă rămane limpede. Retete cu urzici Există numeroase modalităti de a ne bucura de multitudinea de vitamine si minerale pe care urzicile le contin. Mancare de urzici scăzute Ingrediente: 500-600 de grame de urzici o lingură făină 3 cătei usturoi o ceapă mare Mod de preparare: Urzicile spălate bine opăreste-le intr-un vas cu apă care a dat in clocot cu sare. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute. Toacă bine ceapa si căteii de usturoi in t ...
In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum sunt chimionul si pudra de chili, include si alte ingrediente ce ii ofera un plus de savoare, precum cacao, ghimbir si harissa – pasta marocana de ardei iute. Aceste ingrediente bonus adauga si mai multe beneficii pentru sanatate – ghimbirul si cacaoa, la fel ca si ardeiul iute, ajuta la reducerea inflamatiei din organism. De asemenea, este un preparat bogat in fibre si pro ...
Denumită si tăramul celor o mie de mic dejunuri, Italia nu are un standard national definitivat pentru această masă. Fiecare regiune adaugă anumite elemente la cea mai importantă masă a zilei, personalizand-o cu propriile traditii. Micul dejun italienesc are incorporat un capucino sau o cafea espresso, alături de un croasant, un produs din foietaj sau felii de paine prăjită uscată (numite fette biscotatte) si gem sau nutella. Astfel, in sicilienii obisnuiesc să mănance un fel de chifle, pe care ei le numesc briose, care pot fi consumate goale cu cafea, sub formă de sandvis sau, ...
Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de stiluri culinare. Cele opt bucătării majore – Shandong, Guangdong (Canton), Sichuan, Hunan, Jiangsu, Zhejiang, Fujian si Anhui – fiecare reflectă ingredientele, traditiile si preferintele culinare ale regiunii sale. Bucătăria Shandong, cunoscută si sub numele de „Lu cuisine”, este una dintre cele mai vechi si respectate stiluri. Aceasta pune accent pe supele ...